Fumatul in spatiile de joaca
O gramada de mamici, bunici, bone sau ce-or fi ele fumeaza intr-o veselie in parculetele special amenajate pentru copii.
Isi vantura tigaretele plimbandu-se pe alei sau asezandu-se strategic fix in aleea centrala sau langa vreu leagan sau topogan.
dau dovada de abilitati motrice deosebite, intr-o mana tinand tigara iar in cealalta strangand bine manuta copilului sau ghidonul caruciorului, dupa caz...
ce putem face sa impiedicam aceste practici? este vreun regulament de la primarii sa intrezica fumatul in aceste spatii?
Raspunsuri
doxinu spune:
nu cred ca se poate face nimic caci fumeaza in aer liber.io imi iau copilul si ma duc mai departe sau daca copilul insista sa stea in acel loc o rog pe mamica sa-si schimbe locul
anamona spune:
asa procedez si eu....cand vad tigara la orizont fac cale intoarsa
dar cand bate vantul oriunde m-as ascunde sunt atacata de fumul de tigara....
corect e in aer liber....dar sunt langa copii (ai lor sau ai altora), iar copii nu trebuie intoxicati cu asa ceva..., eu nu zic sa nu fumeze deloc, dar sa se duca in locuri unde nu deranjeaza...
ma gandesc, nu putem noi aici o mana de mamici sa initiem ceva in acest sens?
kay spune:
eu merg si rog persoana sa isi mute fumul in alta parte, ii indic chiar bancile din AFARA locului de joaca. ii explic ca eu inteleg ca fumeaza, dar nu e normal sa ii suportam fumul, atat noi dar cel mai important copiii. si al meu fumeaza, dar se duce mai departe si pe urma revine la leagane. daca fumatorul prezinta o atitudine tipic romaneasca de " ce doamna, mutati-va dvs" (on cazul in care are un oarecare bun simt ) ii explic iar frumos toate cele de mai sus. daca nu si nu, sa-l fereasca sfantu de ce-l asteapta, n-a mai vazut neam de neamul lui teorie si morala ce-i fac . oricum langa copilul meu nu fumeaza nimeni, poa sa fie si regele regilor ca nu isi aprinde tigara !!!
deci cu explicat frumos, teorii sau, dupa caz tipete isterice glumesc, cu tipetele, evident.
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
conchita spune:
nu e corect ca e in aer liber!! fumeaza in spatiul de joaca pentru copii, adica un loc special desemnat pentru ei.
aici e lege, nu e voie sa fumezi in parcuri, punct. adica nu numai la locurile de joaca, vorbesc de toate parcurile. au bagat curand regula ca nici pe plaja nu ai voie sa fumezi. multe cladiri au semne cu "50 ft" pentru fumatori, adica sa te duci unde? vis a vis unde e o cladire cu acelasi semn. :-)) deci, nici pe strada macar. nu conteaza ca e "aer liber", aerul nu e liber si nu e monopol, se imparte cu ceilalti.
LoraG76 spune:
Nici eu nu sunt de acord cu fumatul in spatiile de joaca, fie ele si in aer liber chiar. Daca cineva isi aprinde tigara in prezenta copilului meu, il rog politicos sa mearga in alta parte sa fumeze...daca nu vrea, atunci nu mai sunt asa politicoasa, insa daca vorbele nu au rezultate prefer sa merg eu in alta parte.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
anamona spune:
da, dar pana are loc negocierea cu persoana fumatoare, copilul inhaleaza fumul....
frumos ar fi sa avem si noi niste legi ca in State....cel putin aplicate doar pentru copii, daca nu pentru toata lumea....
raluk_psk spune:
Doamne cat urasc astfel de manifestari in public in general..eu una as interzice fumatul in spatii publice...asta insemnand nu doar pizzeriile, etc ci si pe strada...cica afara asa e si mi se pare normal..dar chiar in spatiile de joaca..asta e deja penal...ce sa mai zicem de mamele care fumeaza si se drogheaza bine cat sunt insarcinate..e treaba lor ce-i drept dar macar sa respecte sanatatea mea si a copilului meu....bun subiect si din pacate va fi mereu de actualitate...
http://tanaramamica.wordpress.com/
luny spune:
Anamona, gand la gand..si eu am aceeasi problema in ultimul timp, si zau ca nu stiu cum sa abordez persoana, fara sa starnesc discutii idioate si polemici...desi, cred ca e vorba de bun simt, il ai sau nu...vorbim de locul de joaca al copiilor, respect ar trebui sa aiba macar pentru ei si sanatatea lor...
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Sa nu dati cu rosii!
Sunt o mamica fumatoare...m-am lasat pe timpul sarcinii si cat am alaptat..apoi m-am reapucat...nu fumez cu fata mea in camera- cand doarme deschid geamul in bucatarie si inchid usa. In parc fumez (nu prea des pentru ca nu o prea las singura in locul de joaca!)daca se joaca in nisip, ma retrag pe o banca...in afara spatiului de joaca. Nu am fost admonestata niciodata de nimeni pentru ca da, nu am fluturat tigara in nasul copiilor!
De ce intervin in acest subiect?
Virulenta cu care sunt tratati fumatorii...a devenit atat de mare incat foarte multi fumatori devin si ei virulenti...si reactioneaza nepotrivit...daca li se vorbeste frumos (nu ca nu ar trebui sa aiba singuri bunul simt sa se retraga din calea copiilor cu tigarile)..atunci reactioneaza ok(majoritatea). Eu am vazut o scena in parc...sincer nu mi s-a parut absolut deloc ok...
O mamica isi plimba copilul cu un carucior sport ...(chiar ma uitam atent la ea cand s-a ridicat de pe banca pentru ca arata tare bine)...s-a ridicat de pe banca si s-a uitat din ce parte bate vantul...si-a aprins o tigara si a plecat exact in directia din care batea vantul (ca sa evite probabil sa se duca fumul la copil!) Mai mult, a tras si copertina deasupra capului acestuia ca nu cumva sa se duca fumul...ca nu sunt de acord cu fumatul in acest mod...ok.
10 metri mai incolo i-a sarit realemente in fata un nene mai in varsta (care statuse si el pe banca pana atunci) si a inceput sa urle la ea "criminalo, fumezi cu copilul...ar trebui sa ti-l ia statul ca esti o nesimtita si-l omori cu buna stiinta...." si multe altele de acest gen...
Va intreb...vi se pare normal..? Eu am fost absolut siderata de reactia acelui domn...pana la urma este decizia fiecaruia daca fumeaza sau nu, daca fumeaza in nasul copilului sau sau nu...singura conditie de bun simt este sa nu fumeze in nasul copilului tau! In rest mi se pare deplasat sa stai sa monitorizezi fiecare miscare a unui fumator si sa doresti interzicerea fumatului in orice spatii...pana la urma unde sa fumeze...in wc? In aer liber se considera ca nu este nociv pentru nimeni...da, in spatiile de joaca nu ar trebui sa fie permis...dar de aici pana la altele se ajunge foarte repede! E viciul lui, sanatatea lui...atata vreme cat nu pufaie in nasul tau sau al copilului...eu zic ca este ok!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
popescudora spune:
Ce ma mananca sa ma bag si eu la subiectul asta...dar mai bine stau in banca mea
Oanamada, sunt intrutotul de acord cu tine.
POZE