Fumatul in spatiile de joaca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

oanamada, ca mamafumatoare te-ai alatura unei miscari de protest ce vrea sa impiedice fumatul in parculetele special amenajate pentru copii?

cat despre ce povestesti tu...ce sa zic e un cerc vicios.....persoane absolut politicioase, jignite in trecut de lipsa de bun simt a fumatorilor pot deveni peste noapte mai lipsite de tact cu acestia....iar despre varsta a 3 a cred ca trebuie pur si simplu sa fim intelegatori....sa ii lasam in pace, creierul lor poate sa nu mai functioneze cum trebuie si de aici reactiile mai agresive....

iar despre vant....ce sa zic....imi plimbam copilul in propria curte iar la 20m fuma vecinul cu inca cineva la el in curte, venea fumul intr-o veselie la noi....nu am putut zice nimic, era omul la el in curte, legea ii permita sa faca ce vrea....cred chiar ca as fi stricat orice relatie cu vecinul daca as fi deschis gura pe acest subiect...am preferat sa intru in casa si sa iesim mai incolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Oana, eu personal nu am nimic cu cei care fumeaza, e problema lor, insa atunci cand eu stau pe o banca si vine o alta mama si se aseaza si isi aprinde tigara (eu eram acolo cand a venit ea) normal ca reactia mea nu e una tocmai placuta...o rog sa se deplaseze impreuna cu tigara ei in alta parte...poate nu pe cel mai prietenos ton, dar nici nu-i arunc vorbe urate...
Al doilea punct pentru care nu-s de acord cu fumatul in spatiile de joaca special amenajate, gen parculete pentru copii - 99% din cei ce fumeaza arunca resturile de tigari absolut la intamplare...bine, poate 90% si nu 99....dar f.f. putini sunt cei care tin cont sa stinga tigara si sa arunce restul la cos...din pacate.
Mai e o categorie de fumatori care nu stau locului cand fumeaza...si cu astia am ceva...se plimba tot parculetul dupa propriul copil - care alearga - cu tigara aprinsa...trec si pe langa alti copii prezenti care trebuie sa le suporte fumul si nu e normal.
Cat despre reactia batranului, prefer sa nu comentez, batranii sunt uneori mai greu de inteles, dar, oricum, nu e nici asta o reactie normala.
Atata vreme cat cineva care fumeaza intr-un parc de copii se retrage macar intr-un colt mai ferit si respecta si dreptul celorlalti de a nu fuma, nu am nimic de zis.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

oanamada, ca mamafumatoare te-ai alatura unei miscari de protest ce vrea sa impiedice fumatul in parculetele special amenajate pentru copii?

Desi nu mi-a fost adresata intrebarea, ca mama fosta fumatoare DA!!! Eu nu atat cu fumul am o problema, ca de asta ma pot feri, iau copiii si ma mut 10 metri mai incolo nici nu ma stresez, nu ma isterizez, nu ma cert ca nu rezolv nimic, am remarcat ca cine e nesimtit si fumeaza in mijlocul copiilor e nesimtit pana la capat si nu-l atinge nimic, indiferent ce-i spui. Dar am avut o mare problema cu mucurile de tigara aruncate pe jos. Nu mai am acum pentru ca fi-mea e deja mare si nu mai baga tot in gura, oricum si acum e neplacut sa-i vad jucandu-se in nisipul plin de mucuri.

Eu m-am lasat de fumat acum o saptamana si fumam si eu in parc cand mergeam cu copiii. Dar nu in mijlocul lor. Stateam intr-o margine de parc, pe banca si incercam sa nu am copii aproape. Daca se intampla ceva si trebuia sa ma duc la kinderii mei fie stingeam tigara fie o lasam la cine mai era cu mine. Cand se nimerea sa merg singura in parc doar cu copiii fumam mai rar ca e greu sa te si tii dupa copii si sa si fumezi ferindu-i pe ceilalti.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Aceeasi problema aveam si eu in parcurile din Romania(Bucuresti).Nu fumatorii ma deranjeau foarte mult( ma mutam putin mai departe)ci mucurile de tigare aruncate la intamplare pe care nu numai o data le-a gasit fetita.

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

cum putem proceda sa initiem vreo lege impotriva fumatului in spatiile pentru copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

anamona, poate nu e nevoie de o lege la nivel national, ci la nivel de consiliu local. Oricum, e nevoie si de multa educatie si ma intreb daca n-ar putea sa fie cooptate anumite fundatii care sa sprijine elaborarea unor postere si pliante care sa fie afisate si impartite la spatiile de joaca. Poate si DC ar dori sa se implice, cine stie?
Dar mie mi se pare ca e un proiect in care merita sa investesti, sa te implici.
Daca ai vreme, uita-te putin pe link, sunt cateva idei prin care o lege din asta poate sa fie implementata pe plan local, linkul e de la pagina guvernului canadian, dar strategia cred eu ca se poate aplica si in alte parti:
http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/pubs/tobac-tabac/sfpp-fslp/sfpp-fslp2-eng.php

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
pana la urma este decizia fiecaruia daca fumeaza sau nu, daca fumeaza in nasul copilului sau sau nu...singura conditie de bun simt este sa nu fumeze in nasul copilului tau! In rest mi se pare deplasat sa stai sa monitorizezi fiecare miscare a unui fumator si sa doresti interzicerea fumatului in orice spatii...pana la urma unde sa fumeze...in wc? In aer liber se considera ca nu este nociv pentru nimeni...da, in spatiile de joaca nu ar trebui sa fie permis...dar de aici pana la altele se ajunge foarte repede! E viciul lui, sanatatea lui...atata vreme cat nu pufaie in nasul tau sau al copilului...eu zic ca este ok!

Pana la urma sunt destui parinti care iau decizii proaste pentru copiii lor si deja nu mai e vorba de viciul parintelui si sanatatea lui, ci de acum se pune in pericol sanatatea copilului.
Eu chiar ma bucur ca statul canadian nu considera deplasat sa se implice, asa ca de curand s-a dat o lege prin care parintilor le este interzis sa fumeze in masina cu copiii. Si tot parintilor le este interzis sa fumeze in perimetrul scolii, nici macar in masina personala nu au voie, daca masina se afla in parcarea scolii.
Se stie clar ca fumatul pasiv este daunator, nu numai pentru ca se inhaleaza fumul, dar si pentru ca anumite substante nocive se depun pe suprafete si sunt active inca luni de zile, timp in care se elibereaza lent in atmosfera. Si asta e valabil si pentru masina, dar si pentru locuintele in care se fumeaza (chiar si pe geam, chiar si cu geamul deschis), unde perdelele, covoarele, peretii, mobilierul sunt acoperite de substante nocive. Deci chiar si fumatul in absenta copilului il expune la boli.

Second-hand smoke is what smokers exhale and what rises from an idle burning cigarette. You can see smoke in the air but what may not be so obvious is that there are 4,000 chemicals in the smoke.

More than 50 of these chemicals are carcinogens: they cause cancer. The chemicals also contribute directly to other diseases, such as asthma, heart disease and emphysema. And that's for smokers and non-smokers alike - atunci cand vezi fumul in aer nu vezi ca in acel fum se afla 4000 de substante chimice. Mai mult de 50 dintre aceste substante sunt carcinogene si de asemenea contribuie direct la aparitia altor boli, cum ar fi astmul, bolile cardiace si emfizemul.

http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/tobac-tabac/second/index-eng.php

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Doniamultumesc mult de linkuri, sunt cu adevarat utile...
ar fi super ca toata comunitatea DC sa se uneasca pentru a initia o campanie impotriva fumatului in spatiile de joaca.

Intr-adevar administratia locala ar trebui sa fie responsabila deaorece primariile au infiintat si mentin aceste parculete....

Din pacate, pare a fi un efort consistent ...sa vedem ce voluntari putem gasi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Oanamada, eu sunt fumatoare si totusi inteleg ca asta e viciul meu, nu am voie sa-l impun altora in spatiile publice, nu conteaza aer liber, ne-liber...nu stiu daca la mine te refereai cu inversunarea, dar da, e reala, sunt inversunata sa apar drepturile cui o fi, mai ales ale copiiilor, indiferent de confortul meu personal. pe-aici nici in creierul muntilor n-ai voie sa fumezi, ca e rezervatie naturala! dar eu sustin regula asta, e de bun simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Sa va raspund pe rand!

Anamona...da, m-as alatura, cu doua mentiuni: Sa se asigure, in mod real si viabil niste locuri de fumat in afara acestor locuri de joaca- cand spun locuri de fumat ma refer la un spatiu mic in care sa existe scrumiere si o banca...trebuie sa recunosti si faptul ca fumatorii sunt priviti in acest moment ca "paria" societatii...am vazut in cateva aeroporturi in strainatate niste asa zise locuri de fumat- absolut dezgustator...o camera de 2 pe doi, fara geamuri, fara scaune, fara nimic si o mizerie inauntru care arata clar ca in acea camera nu facea nimeni curatenie...chiar si fumator fiind mi-a fost realmente scarba sa intru in acel loc "de fumat".
Amendamentul doi: sa nu mai fie permisa intrarea in parcul (locul special amenjat)destinat copiilor mici a adolescentilor si a persoanelor in stare de ebrietate...azi am avut doua experiente care m-au scos pur si simplu din minti. M-am dus cu fi-mea intr-un parculet special pentru copii mici (un parculet foarte mic) in spatele Pietei Dorobanti....in parc un grup de pustani de 15-16 ani care pe langa ca fumau nonsalant (chiuleau din ceea ce am inteles!), injurau de mama focului si mancau la singura masuta de joaca din acest parc. Asta in timp ce copiii mici le dadeau tarcoale de zor...ca de'masa ocupata, aia mancau..astia baleau...o mamica le-a atras atentia ca nu este un parc pentru adolescenti (cand injuraturile devenisera cam dese!!!) si i s-a raspuns cu du-te ....mea si plimba-ti plodul in alta parte daca nu-ti convine!
Asta a fost episodul unu. Episodul doi s-a petrecut doua ore mai tarziu cand am iesit din nou afara si ne-am dus la leagane...unde era un nene care canta, vorbea singur, putea a bautura si din cand in cand mai tragea si ceta un racnet! Asa ca am plecat!

Lorag76..cazul prezentat de tine, da, mi se pare deplasat si mi se pare total normal sa atragi atentia cuiva in acest caz.

Androix...nici n-ai idee cat de bine te inteleg....si fi-mea culege mucurile de tigara din nisip si mi le aduce mie...cat despre alergatul cu tigarea in mana...nici eu nu fac asta...dar recunosc, mi s-a mai intamplat sa pice fi-mea in "freza" in nisip si m-am repezit...si mi-am dat seama dupa aia ca eram cu tigara in mana, dar nu am facut acest lucru constient!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Anemona, dar cum ai simtit tu fumul vecinului de la 20(!) de metri? Dar ce fuma ala, pipa pacii indiana?

Copiii trebuie protejati, desigur. Din pacate sunt multi nesimtiti egoisti care se gandesc numai la ei si isi aprind tigara ORIUNDE.
E chestiune de educatie.

Mergi la inceput