Fumatul in spatiile de joaca
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
imi amintesc doua faze din Romania, iarna 2008-2009;
in parcul de linga apartamentul nostru este un teren de fotbal/handbal cu gazon, inchis cu plasa, frumos amenajat; seara au aparut gardienii sa inchida terenul, au scos copii care faceau sport acolo afara, si-au stins mucurile de tigari (erau doi, ambii cu tigarile in mina au intrat intre copii) pe teren, in urma copiilor, si au inchis portile;
Aeroportul din Cluj: la etaj, o sala cu mese, spatiu deschis, la mijlocul salii o placa: de aici incepe locul pentru fumatori(aproximativ redat); risu<plinsu, aerul nu se opreste in dreptul placii arbitrare, drept care sus era un iz de aer inchis impregnat cu tigari pe tot etajul;
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Puppa spune:
Si eu sunt fumatoare, dar cand sunt cu fi-mea in parc (in locul de joaca sau nu), nu fumez. De fapt,daca sunt cu e afara nu fumez deloc, mai ales daca sunte doar noi 2. Daca mai este si sotul meu, ma duc mai departe, suficient de departe si fumez, fara ca fumul sa ajunga la ea. In casa, se fumeaza doar in bucatarie, unde fi-mea nu are acces.
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
anamona spune:
in concluzie vad ca toata lumea se streseazasa isi tina copii departe de fumul de tigara...aici avem consens unanim...
se poate implica comunitatea DC in a atrage atentia autoritatilor in acest sens?
Tocmai acei gardieni ar trebui sa se asigure ca nu se fumeaza in preajma copilasilor....foarte trist ce se intampla ....
anamona spune:
dar cand sunteti invitati la fumatori acasa ....cum procedati?
noi am avut surpriza sa isi aprinda gazdele si ceilalti invitati tigarile in spatiu inchis ....noroc cu vremea frumoasa, am scos copilul urgent afara...dar nu am zis nimic, mi-a fost jena
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona dar cand sunteti invitati la fumatori acasa ....cum procedati? noi am avut surpriza sa isi aprinda gazdele si ceilalti invitati tigarile in spatiu inchis ....noroc cu vremea frumoasa, am scos copilul urgent afara...dar nu am zis nimic, mi-a fost jena |
Eu, fumatoare
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lara_c spune:
citat din mesajul lui anamona dar cand sunteti invitati la fumatori acasa ....cum procedati? noi am avut surpriza sa isi aprinda gazdele si ceilalti invitati tigarile in spatiu inchis ....noroc cu vremea frumoasa, am scos copilul urgent afara...dar nu am zis nimic, mi-a fost jena |
Mai fetelor....chiar exagerati.Adica voi mergeti la prieteni acasa si ei tb sa nu fumeze pt. ca aveti voi copii?Mai spunea cineva ca a vrut sa ii spuna vecinului , care fuma in CURTEA LUI sa stinga tigarea!!!!
Hai sa fim seriosi, ok?
Eu daca ma duc la un party unde stiu ca se fumeaza , nu iau copilul.La fel in vizite...Cat despre fumatul din curtea vecinului no commnent....Ce faceti cand mergeti in vacanta?Lumea fumeaza pe plaja, la terase, e totusi aer liber, nu ii putem obliga pe toti din jurul nostru sa isi schimbe obiceiurile pt ca NOI avem copii.Nici nu ii putem tine pe copii inchisi in casa pana la 18 ani.
Iar cu moleculele alea care intra in pereti....de unde stiti ca cine a stat inaintea voastra in casa in care locuiti, de ex, nu era fumator??
Nici eu nu sunt de acord cu fumatul in spatiile de joaca pt copii (atentie, nu in tot parcul!!!), nu sunt de acord cu mucurile de tigara aruncate in parc , pe strada,fumatul in lift etc, dar hai sa nu mai exageram, ca in Ro, multa lume moare de foame dar cand e vorba de mofturi de genul..vecinul tb sa se lase de fumat ca am eu copil,suntem primii.....
Va rog eu sa nu rastalmaciti....nu fumatul in nasul copiiilor e moft, ci atitudinea ca ALTCINEVA tb sa isi schimbe obiceiurile la el acasa,la el in curte sau in spatii unde fumatul este permis/acceptabil.
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink
www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars
![](tv.gif)
anamona spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Mai fetelor....chiar exagerati.Adica voi mergeti la prieteni acasa si ei tb sa nu fumeze pt. ca aveti voi copii?Mai spunea cineva ca a vrut sa ii spuna vecinului , care fuma in CURTEA LUI sa stinga tigarea!!!! Hai sa fim seriosi, ok? Eu daca ma duc la un party unde stiu ca se fumeaza , nu iau copilul.La fel in vizite...Cat despre fumatul din curtea vecinului no commnent....Ce faceti cand mergeti in vacanta?Lumea fumeaza pe plaja, la terase, e totusi aer liber, nu ii putem obliga pe toti din jurul nostru sa isi schimbe obiceiurile pt ca NOI avem copii.Nici nu ii putem tine pe copii inchisi in casa pana la 18 ani. Iar cu moleculele alea care intra in pereti....de unde stiti ca cine a stat inaintea voastra in casa in care locuiti, de ex, nu era fumator?? Nici eu nu sunt de acord cu fumatul in spatiile de joaca pt copii (atentie, nu in tot parcul!!!), nu sunt de acord cu mucurile de tigara aruncate in parc , pe strada,fumatul in lift etc, dar hai sa nu mai exageram, ca in Ro, multa lume moare de foame dar cand e vorba de mofturi de genul..vecinul tb sa se lase de fumat ca am eu copil,suntem primii..... Va rog eu sa nu rastalmaciti....nu fumatul in nasul copiiilor e moft, ci atitudinea ca ALTCINEVA tb sa isi schimbe obiceiurile la el acasa,la el in curte sau in spatii unde fumatul este permis/acceptabil. |
lara, te-as ruga sa nu rastalmacesti tu
iar despre vant....ce sa zic....imi plimbam copilul in propria curte iar la 20m fuma vecinul cu inca cineva la el in curte, venea fumul intr-o veselie la noi....nu am putut zice nimic, era omul la el in curte, legea ii permita sa faca ce vrea....cred chiar ca as fi stricat orice relatie cu vecinul daca as fi deschis gura pe acest subiect...am preferat sa intru in casa si sa iesim mai incolo.... |
tot eu eram si aia cu vecinu'....daca mai citesti odata ce am scris, o sa observi ca am precizat ca nu puteam sa protestez deoarece omul era in curtea lui, nu mi s-a parut corect sa ii zic ceva. In consecinta mi-am bagat copilul repede in casa....atat, nimic mai mult, fara nici o atitudine agresiva, habar nu are omul ca m-a deranjat
si daca am clarificat situatia cu vecinu', te-as intreba cum procedezi atunci cand pusa in fata faptului implinit? nu ai putut prevedea ca fumul de tigara va fi inhalat din plin de copilul tau....ce faci?
pleci din locul respectiv sau ii rogi pe fumatori sa nu mai fumeze?
lisaelisa spune:
Am fost invitata la fumatori, dar m-am dus singura.
Oricum, este lipsa de bun simt ca una sau mai multe persoane sa-si aprinda tigara chiar langa un copilas. Intr-o casa exista balcon, bucatarie sau curte.
lara_c spune:
Da, Anemona, plec eu!!!Normal
Dar daca s-ar fuma la 20 de m...sa fim seriosi.Aici se fumeaza peste tot in aer liber pt ca nu se mai poate fuma in restaurante.Alta lege buna dusa la extrem.Inteleg sa nu se fumeze in restaurante sau in anumite restaurante, dar nici in cluburi??Nu cred ca merg copii acolo.Sau sa fie si pt, fumatori cateva macar.Asa ca ...treci prin fata unei institutii, restaurant, club si la usa stau 'ca boschetarii' 20 de fumatori.Eu zic ca e mai rau.
Nu as pleca daca as fi intr-un loc de joaca pt copii.Tu ce faci, daca esti la mare sa zicem, la o terasa cu copilul si alaturi se asaza cineva care isi bea cafeaua si fumeaza?Le spui sa plece ei???
Eu, de ex, las copilul cu un babysitter sau la bunici pt un we sau scurta vacanta cand am de gand sa stau la terase si sa fumez.La fel la petreceri.In rest cautam locuri unde nu se fumeaza.In nici un caz nu merg la cineva si le interzic sa fumeze la ei in casa.Si daca eu fac efortul asta sa vina cineva sa imi spuna sa plec de la terasa ca ei sunt cu copilul....chiar nu as accepta.Aici oricum nu si-ar permite nimeni asa ceva.Atata timp cat e legal.
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink
www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars
anamona spune:
citat din mesajul lui lara_c Tu ce faci, daca esti la mare sa zicem, la o terasa cu copilul si alaturi se asaza cineva care isi bea cafeaua si fumeaza?Le spui sa plece ei??? |
nu am fost inca in situatia asta...fetita mea abia a implinit 5 luni.oricum data fiind varsta ei as feri-o cu orice chip de fumul de tigara...as cauta niste terase cu mese mai distantate si/sau as pleca daca s-ar simti fumul.
oricum tot vorbim de drepturile fumatorilor in aer liber, le respectam pentru ca aceasta e morala societatii in care traim si e considerat nepoliticos sa ii iesi din tipare, dar cum ramene cu drepturile nefumatorilor, acelea de a respira un aer curat oriunde ai fi?