a intrat incaltat in casa
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Eliza5 spune:
Eu una sunt dintre cele care gasesc descaltatul invitatilor nepoliticos si usor penibil. Poate doar daca este noroi afara, sa accept ca invitatii mei sa se descalte. Si asta se intampla si cand fiul meu era mic.. si slava domnului n-am avut probleme de sanatate cu el.
Bine, sunt avantajata ca nu prea am covoare prin casa, ci in general parchet (sau gresie).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Miriluta/Miriluta.jpg)
Miriluta spune:
Si eu imi descalt musafirii...si de cele mai multe ori nici nu e nevoie sa le cer eu sa se descalte, o fac singuri (inclusiv cei care nu au copii) si nu s-a suparat nimeni pana acum si nici nu au incetata sa ne mai viziteze.
Se mai intampla insa sa intram chiar noi incaltati...asta e!Aspir cand pot si gata. Covoare nu am decat in birou si in sufragerie, si nici pe alea nu le frec decat o data pe saptamana, de aspirat aspir toata casa de 2 ori pe satpamana si consider ca ajunge. Oricum fiu-meu linge tot ce prinde, de la pantofi pana la canapele si calorifere, tobogan si copacii din parc...
Ghlo spune:
Eu cred ca oricine merge intr-o casa unde este un copil ar trebui sa se gandeasca ca pantofii lor poarta o gramada de praf si de microbi care nu cred ca ajuta la imunizarea copilului. Este si o chestie de bun zimt, fie ca traim in Romania sau oricare alta tara...te gandesti ca duci micutului orice pipi de caine care ti-a iesit tie in cale sau pipi de om, ca vreodata oi fi trecut si tu pe la o toaleta publica (bar, restaurant). eu sunt perfect de acord ca musafirii sa-si lase shoshonii in hol
Cat despre curatatul covorului poti pune sare grunjoasa pe toata suprafata, o lasi pana dimineata, apoi dai covorul cu o perie, aspiri, stergi cu apa si otet, aspiri iar si gata--- o gramada de munca pentru nesimtirea altora
alexpa spune:
dar otetul e dezinfectant? cele care sunteti anti biocarpet ce folositi?
a, baietelul meu are 1 an jumate, afara nu baga in gurita, ff rar daca vad ca are vreo tentativa ii zic cah si nu mai baga. il las sa exploreze cat vrea, la nisip, trebuie sa spal zilnic hainutele de afara, casnd intram in casa il spal pe maini, ii schimb hainele si gata.
oanamada stiu eu un subiect unde te-am cam enervat, sau cel putin asa mi s-a parut, dar n-a fost cu intentie, si ne-am impacat..
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexpa dar otetul e dezinfectant? cele care sunteti anti biocarpet ce folositi? a, baietelul meu are 1 an jumate, afara nu baga in gurita, ff rar daca vad ca are vreo tentativa ii zic cah si nu mai baga. il las sa exploreze cat vrea, la nisip, trebuie sa spal zilnic hainutele de afara, casnd intram in casa il spal pe maini, ii schimb hainele si gata. oanamada stiu eu un subiect unde te-am cam enervat, sau cel putin asa mi s-a parut, dar n-a fost cu intentie, si ne-am impacat.. ![]() |
Mey....nu m-ai enervat...
![](icon_smile_big.gif)
Acum, pe bune, lasand la o parte covoarele si alte chestii...tu chiar ai impresia ca feritul asta excesiv de virusi si murdarii ...chiar "il va feri" la nesafarsit???? Catinca nu a luat niciodata viroza de la cineva bolnav cu care a intrat in contact, in schimb, toate cele trei viroze facute le-a luat din aer, din parc, de pe scara blocului etc...fata prietenei mele a facut gardia de la apa de la robinet si asta nu pentru ca o bea ci pentru ca a facut baie in ea si evident a pus mainile la gura,in gura etc (stiu ca era de la apa de la robinet pentru ca prietena mea, sfatuita de medic a luat probe si s-a dovedit adevarat!). Acum, ce sa faca ....sa-i fiarba apa din cada???? Ii ferim, ii ferim, dar chiar de toate nu se poate!
![](icon_smile_big.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
iriss27 spune:
Eu consider ca este normal sa te descalti in orice casa ai intra, cu sau fara copil.
Eu am si canine si copil, dar imi spal catelul pe labute cand intra in casa. Noi calcam afara in atatia kk si pipi de caini, flegme si alte mizerii, mi se pare normal, ca acolo unde dorm sa nu intru cu mizeriile.
Eu am papuci speciali pt cand merg la ghena.
Cel mai tare ma enerveaza cei care vin sa citeasca repartitoarele, imi colinda incaltati pana langa pat, eu mai merg la baie noaptea desculta, implicit calc peste tot. Dar nu am gasit o solutie pt ei, cred ca o sa le iau niste d-aia de plastic de pus peste, cum ziceati voi.
Ce o fi asa de nepoliticos sa ii rogi sa se descalte? Dar din partea lor este politicos sa nu o faca?
Iriss mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
anisiap spune:
da e dezinfectant http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaIstoric&lid=128
era o emisiune aici de veneau doua tante si frecau case oribile foloseau otet la greu lamaie si sare
mama clatea mereu toate covoarele cu otet dar dupa ce le freca cu detergent cica improspata culorile
http://community.webshots.com/user/ana_ana2327
anamona spune:
Desi e chiar indicat sa cresti masurile de igienizare a locuintei atunci cand ai un bebe care umbla prin casa, eu zic ca nu e un capat de tara intrarea unei persoane incaltate in locuinta.
Sunt situatii in care nu prea ai ce face, care se intampla fara sa i timp de reactie......oricum nu poti tine copilul in clopot de sticla non stop.
Recomandarea mea pentru o curatire rapida si eficienta ar fi un aspirator cu aburi sau un mop cu aburi....cred ca astfel poti ocoli substantele chimice de curatire plus ca asa ceva poti folosi zilnic chiar si daca nu a intrat nimeni incaltat...
luminita70 spune:
Eu, personal, nu-mi descalt oaspetii la intrarea in casa.
Copiii mei sunt mari acum (14 si 10 ani), dar cand erau mici cea mai mare parte a timpului petrecut in casa erau la ei in camera, unde nu intra nimeni incaltat. Cand ii aduceam in sufragerie (sau living daca va place mai mult) puneam o paturica pe covor. Si am rezolvat problema