a intrat incaltat in casa
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ina_nz spune:
Eu nu-mi descalt musafirii, nu ma descalt nici eu in casa decat daca vreau sa ma simt comod.....si urasc sa mi se ceara sa ma descalt. Am fost in vizita la o familie (era petrecere de dupa botez) si au descaltat toti musafirii pe motiv ca e parchetul nou si se zgarie. Asa de urat m-am simtit si asa de caraghios arata toata lumea la costum si toalete elegante si fara pantofi incat mi-a lasat un gust amar.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ina_nz spune:
alexpa....nu esti tu cea care voia sa-si duca fetita de 5 ani la ginecolog pe motiv ca s-a asezat pe capacul unei toalete publice?
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elpower/elpower.jpg)
elpower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luminita70 Eu, personal, nu-mi descalt oaspetii la intrarea in casa. Copiii mei sunt mari acum (14 si 10 ani), dar cand erau mici cea mai mare parte a timpului petrecut in casa erau la ei in camera, unde nu intra nimeni incaltat. Cand ii aduceam in sufragerie (sau living daca va place mai mult) puneam o paturica pe covor. Si am rezolvat problema ![]() |
Norocul tau ca ai avut asa copii cuminti sa nu paraseasca camera lor si in sufragerie sa intepeneasca tocmai pe paturica aia.
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
natynic spune:
Lucrurile se schimba cand ai copil, in Romania...Si eu urasc sa fiu pusa sa ma descalt (bine,cand merg intr-o casa straina o fac din proprie initiativa, dar, sincer, daca mi se spune ca pot ramane incaltata sunt mai fericita) si pana sa o am pe Iulia nu puneam pe nimeni sa se descalte la mine in casa. Acum mai spun cu jumatate de gura dar mi s-a intamplat si mie, accidental,sa ma trezesc cu cineva incaltat. Asta e, am aspirat imediat si gata. Dar de dezinfectat covorul...haida-de!
Oricum insa, pt cei mai obsedati (dar de fapt in general pt o igiena mai riguroasa) recomandarea facuta de Anamona, a unui aspirator/mop cu aburi mi se pare lucrul si cel mai ecologic si cel mai de bun simt...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Am recitit raspunsurile voastre si ajung la o concluzie:
Multe persoane recunosc ca nu se simt foarte confortabil daca sunt rugate sa se descalte cand merg in vizita - DE CE ?!? au ciorapii rupti, au unghiile netaiate, le miros picioarele, care-i de fapt problema lor ?! din moment ce gazda le ofera papuci, mi se pare foarte ok sa te descalti, stai si mai comod asa...
Cred ca unii nu au pic de respect pentru munca pe care se presupune ca a depus-o persoana care tocmai a facut curat prin casa respectiva (fie ca este stapana casei, fie ca este menajera). Nu mai vorbesc despre faptul ca in casele cu copii mici, e curata nesimtire sa intri incaltat, sa aduci de pe afara toate mizeriile posibile si imposibile - ca doar traim in Romania, da ? La noi doar ploaia mai spala cat de cat strazile, aleile si trotuarele dintre blocuri (soselele sunt in grija celor de la salubritate). Pe aceste strazi si alei gasesti diverse: excremente si urina de caini si pisici, resturi de mancare, scuipati - pe astea nu sta nimeni sa le adune sau sa spele si atunci de ce sa le aduci in casa ?!? Nu mai pomenesc despre zonele de colectare a gunoaielor (ghene), in jurul lor nu ai unde sa pui pasul fara sa calci in resturi sau zoaie de gunoaie...Si sunt unele cartiere unde este jale chiar pe scarile si palierele blocurilor, pentru ca locatarii sunt certati rau cu curatenia.
Si atunci de ce sa duci cu buna-stiinta toate mizeriile astea in casa (a ta sau a altuia) - doar pentru ca esti comod si ti-e lene sa te descalti sau pentru ca "lasa draga, sa faca copilul anticorpi" ?
Aaa, in alte tari (pomenea cineva Germania), da, standardele lor de curatenie stradala (si de civilizatie, desigur) sunt muuult mai ridicate decat la noi, asa ca riscul de a duce pe talpi diverse chestii mizerabile si scarboase este aproape nul.
Eu cred ca totul se reduce pana la urma la respectul pe care fiecare ar trebui sa-l aiba fata de cei la care se duce in vizita, fata de timpul si efortul consumate de persoana care a facut curat in casa respectiva.
Ce face fiecare in casa lui, e alta poveste...dar macar cand mergi in casa altuia, descalta-te din respect...japonezii fac asta de mii de ani si este un gest de elementara politete...musulmanii se descalta la intrarea in moschee...si exemplele cred ca ar putea continua...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
oanamada spune:
Mai Corina...acum hai ca exagerezi tu si inca rau de tot!
Am recitit raspunsurile voastre si ajung la o concluzie:
Multe persoane recunosc ca nu se simt foarte confortabil daca sunt rugate sa se descalte cand merg in vizita - DE CE ?!? au ciorapii rupti, au unghiile netaiate, le miros picioarele, care-i de fapt problema lor ?! din moment ce gazda le ofera papuci, mi se pare foarte ok sa te descalti, stai si mai comod asa...
Pai...simplu...te simti ca la tara cand toata lumea se descalta in pridvor! Acum, serios vorbind, unele persoane chiar au probleme cu picioarele...soacra prietenei mele are niste ciuperci, prietena mea stie acest lucru, si nu o pune sa se descalte la ea in casa...altii insa nu stiu...asa ca soacra isi lasa "ciupercile" pe covorul lor sau in papucii lor!
E de preferat asa? Ca femeia de jena nu spune ca are!
Eu fac parte de categoria celor carora nu le place sa se descalte sau sa descalte pe cineva...cu toate astea, oamenii care mi-au intrat in casa...au facut-o aproape de fiecare data din proprie initiativa...iar eu cand am fost rugata m-am descaltat fara sa stramb din nas, desi, repet mi s epare normal sa umblu desculta sau in papuci la mine acasa nu la altii...
Cred ca unii nu au pic de respect pentru munca pe care se presupune ca a depus-o persoana care tocmai a facut curat prin casa respectiva (fie ca este stapana casei, fie ca este menajera).
Hai mey...pe bune...aici sta respectul, in asa ceva????
Nu mai vorbesc despre faptul ca in casele cu copii mici, e curata nesimtire sa intri incaltat, sa aduci de pe afara toate mizeriile posibile si imposibile - ca doar traim in Romania, da ? La noi doar ploaia mai spala cat de cat strazile, aleile si trotuarele dintre blocuri (soselele sunt in grija celor de la salubritate). Pe aceste strazi si alei gasesti diverse: excremente si urina de caini si pisici, resturi de mancare, scuipati - pe astea nu sta nimeni sa le adune sau sa spele si atunci de ce sa le aduci in casa ?!? Nu mai pomenesc despre zonele de colectare a gunoaielor (ghene), in jurul lor nu ai unde sa pui pasul fara sa calci in resturi sau zoaie de gunoaie...Si sunt unele cartiere unde este jale chiar pe scarile si palierele blocurilor, pentru ca locatarii sunt certati rau cu curatenia.
Auzi, da copilul tau nu a urcat niciodata treptele de la scara blocului in patru labe? In parc nu calca in scuipati si nu se joaca in nisipul unde fac pipi si kk caiini? Oameni buni...fiti mai relaxati....
Si atunci de ce sa duci cu buna-stiinta toate mizeriile astea in casa (a ta sau a altuia) - doar pentru ca esti comod si ti-e lene sa te descalti sau pentru ca "lasa draga, sa faca copilul anticorpi" ?
Eu nu sunt pe principiul "lasa ca-si face anticorpi", dar nici la paranoia nu am ajuns....nu o pot creste sub un glob de sticla ca apoi cand intr-adevar da de mizerii si de boli, cand intra in colectivitate...sa stea sa-mi boleasca permanent pentru ca nu are picatura de imunitate..o feresc, dar vorba lui Naty, daca e dau cu aspiratorul si gata nu ma apuc sa frec podele si covoare doar pentru ca "si-a permis un nesimtit" sa intre incaltat in casa mea!
Aaa, in alte tari (pomenea cineva Germania), da, standardele lor de curatenie stradala (si de civilizatie, desigur) sunt muuult mai ridicate decat la noi, asa ca riscul de a duce pe talpi diverse chestii mizerabile si scarboase este aproape nul.
Nu stiu cum e in Germania, dar te inseli....dar eu am vazut tari mari si renumite la fel de mizerabile ca aici... (Franta, Italia, Spania...mai ales marile orase!)
Eu cred ca totul se reduce pana la urma la respectul pe care fiecare ar trebui sa-l aiba fata de cei la care se duce in vizita, fata de timpul si efortul consumate de persoana care a facut curat in casa respectiva.
Cred ca tu iti petreci mult timp facand curatenie ca vad ca te arde rau chestia asta....
Ce face fiecare in casa lui, e alta poveste...dar macar cand mergi in casa altuia, descalta-te din respect...japonezii fac asta de mii de ani si este un gest de elementara politete...musulmanii se descalta la intrarea in moschee...si exemplele cred ca ar putea continua...
Da....asa este...si musulmanii se zgarma intre degetele de la picioare in timp ce stau la masa si pe urma mananca cu aceeasi mana sau se clatesc intr-un bol cu apa pe care ti-l dau si tie pe urma sa te clatesti....bleahhhh
Concluzia mea...putin echilibru in toate face mai bine decat extremismul...se mai intampla sa intre cineva incaltat in casa ta...dar nu este cazul sa-l faci nesimtit si sa faci un capat de tara din asta...pe bune!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
alexpa spune:
citat din mesajul lui ina_nz alexpa....nu esti tu cea care voia sa-si duca fetita de 5 ani la ginecolog pe motiv ca s-a asezat pe capacul unei toalete publice? Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si |
NU. nici nu am fetita, doar un baietel.
dar intrebarea e la misto?
alexpa spune:
citat din mesajul lui oanamada [.se mai intampla sa intre cineva incaltat in casa ta...dar nu este cazul sa-l faci nesimtit si sa faci un capat de tara din asta...pe bune! ![]() |
nu a zis nimeni ca il face nesimtit in fata, dar cine nu intra incaltat in casa lui, nu se simte bine sa vada pe altii.
in concluzie o sa caut aspirator cu abur sau care spala covoarele. ceva suguestii, de unde, de care firma?
ioanaradu spune:
eu tot n-am inteles care e legatura otetului cu curatarea covorului. este chiar asa un "leac" bun de curatat?
Ema este iubire mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
ioanaradu spune:
si eu "urmaresc" demult un aspirator cu spalare. sotul zicea ceva de un philips. cauta pareri pe forumuri despre aspiratoarele cu spalare.
Ema este iubire mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!