a intrat incaltat in casa

a intrat incaltat in casa | Autor: alexpa

Link direct la acest mesaj

a venit cineva in vizita si a intrat incaltat in casa pe covoare nu a lasat urme vizibile, dar am copil caremai baga in gura jucariile de pe jos
e de ajuns oare aspirat plus biocarpet? la cat sunt de obosita asta imi mai lipsea....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

cu spirt si cu o bricheta rezolvi garantat!.
Serios vorbind, inca nu ti-ai gasit copilul lingand vreun pantof de-al tau? Stai linistita, mai ales ca zici ca e obosita, un aspirator si-un biocarpet e absolut suficient. Data viitoare roaga persoanele care vin la voi sa se descalte exact pentru motivul ca ai copil mic care misuna pe jos si baga in gura.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexpa

a venit cineva in vizita si a intrat incaltat in casa pe covoare nu a lasat urme vizibile, dar am copil caremai baga in gura jucariile de pe jos
e de ajuns oare aspirat plus biocarpet? la cat sunt de obosita asta imi mai lipsea....

Scuza-ma dar m-ai facut sa zambesc.
Nu stiu cat are micutul tau dar vine vara acusi si daca are peste 8 luni atunci in parc actiunea favorita va fi sa linga si sa bage in gura orice

Asa incat o persoana ce a intrat accidental in casa incaltat nu e un bai foarte grav.
La 7 luni actiunea favorita a pustiului meu ce mergea de-a busilea vorba lui Androix era sa ne vaneze pantofii sau rotile de la carutul lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Am fost in feb la o intalnire..in fine , cu niste englezoaice. Le-am povestit cum imi descalt eu rudele sau le dau cipici si au facut niste ochi ca cepele. Cum adica sa se desculte lumea? Asa-i cand traieesti intr-o tara curata..si eu am stat in Germania si era Doamne curat ca lacrima.
Eu ca sa nu descult pe nimeni sa nu se simta ofensati mi-am cumparat de la mag. de articole medicale sosoni din punga ca pt operatii - f iefti- si daca cineva vine ii dau o pereche si nu trebuie sa-i miros sau sa-i vad ciorapi.

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Am fost in feb la o intalnire..in fine , cu niste englezoaice. Le-am povestit cum imi descalt eu rudele sau le dau cipici si au facut niste ochi ca cepele. Cum adica sa se desculte lumea? Asa-i cand traieesti intr-o tara curata..si eu am stat in Germania si era Doamne curat ca lacrima.
Eu ca sa nu descult pe nimeni sa nu se simta ofensati mi-am cumparat de la mag. de articole medicale sosoni din punga ca pt operatii - f iefti- si daca cineva vine ii dau o pereche si nu trebuie sa-i miros sau sa-i vad ciorapi.

www.de-azi.ro
poze familia mea

Si eu aveam intentia asta cu sosonii de plastic(desi este extrem de nepoliticos!), dar barbatul meu a zis ca, in cazul asta, mai bine le punem si taxa de intrare...ca oricum or sa se simta ca la muzeu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Pai...fara sa fiu ironica, dar ai citit cate contine biocarpetul ala??? Adica asa ti se pare safe pentru copil? Pai vorba fetelor, vine vara, iese afara, in parc...mergeti la iarba verde, o sa se joace cu mingea, o s-o bage in gura, o sa bage mainile in gura...o sa vrea sa vada ce gust au betele, iarba.... Relaxeaza-te, e ok....n-o sa pateasca nimic! Acum, D-ne fereste, n-o cadea drobul de sare taman pe-al nostru... Mai stiu pe cineva care dupa ce sterge totul cu produse de curatat tot ii e teama sa nu fi ramas ceva microbi si mai sterge inca o data cu spirt... Nu inseamna ca e o familie mai sanatoasa decat a mea, ci din contra...
Sincer, ma gandesc cat de greu o sa-ti fie la vara...

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E, politicos nepoliticos, la fi-mea care a mestecat fara jena si mucuri de tigara in parc, am descaltat pe toata lumea. Una e sa mergi in parc si sa nu poti turna cu spirt si flamba nisipul si alta e sa-ti vina oameni in vizita si sa nu se descalte. Noroc ca nimeni din cei care au venit nu avea probleme cu ciorapii...
A nu se intelege ca sunt o impatimita a flambatului acasa dar daca se poate evita ceva descaltand vizitatorii de ce nu? ca nu e politicos? lasa, cand or avea si ei copii o sa inteleaga sau nu, dar nu-mi pasa.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ideea cu taxa nu este rea:)
Adevaru-i ca mi-e jena sa apelez la chestii din acestea, as vrea sa traiesc intr-o tara curata ca Germania sau alte tari nordice dar ce sa fac cu vecinul de la 4 care flegmeaza pe unde apuca, scuipa samanta pe toata scara, cand se imbata se mai si pisa pe langa bloc...efectiv mi-e scarba.
De trei zile fac munca patriotica in jurul blocului, greblez, sap, pun flori, da de ii fac si pe restul vecinilor sa se simta...in alta viata.
In Germania am avut pe jos in toata casa o mocheta gri soricel, finuta, efectiv nu vedeai nimic pe jos, umblam doar cu tenisi albi si pantaloni albi si erau impecabili. Aici in Cluj , am haina de iarna alba si dupa fiecare purtat arata groaznic si trebuie spalata. Ce mai, este mizerie si ne este scarba sa o ducem in casa pe pantofi.

www.de-azi.ro
poze familia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Si eu am ramas masca ce curatenie am vazut in Germania...normal ca ei n-au de frecat toata ziua podele si covoare...
La mine s-au descaltat toti de cand am copilul, din fericire, dar nu am facut o tragedie din faptul ca scapa vreounul incaltat...chiar nu mi-am facut probleme.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

si pe mine ma seaca la maxim intratul incaltat intr*o casa in care sunt copii....eu zic sa nu dai cu biocarpet ca e plin de chimicale...aspira si asta e...
politetea le lipseste celor care intra incaltati.Adica e clar ca daca ma duc intro casa si daca gazda imi zice ca nu e nevoie sa ma descalt nu o fac,dar altfel ma descalt automat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Nici eu nu sunt de acord cu intratul incaltat in casa, indiferent care ar fi situatia !

Faza care m-a determinat sa fiu asa de categorica s-a derulat cam asa: ne mutasem de curand in apartamentul in care locuim si acum. Zugravit, curat, totul sclipea. Era iarna. Pe holul de la intrare pusesem mocheta pentru ca nu am mai avut bani ptr gresie. Ca sa nu se murdareasca mocheta nou-nouta (zapada, noroi), am pus o traversa peste ea, in zona in care faci primii pasi cand intri in casa - era mai usor de uscat, scuturat, spalat.

Ei, si intr-o dimineata insorita treceam agale pe hol, dinspre sufragerie spre baie. Soarele batea pe hol, exact pe traversa cu pricina. Vad cu scarba un ghemotoc (mic) de fire lungi de par negru. M-apuc sa bomban sotul din dotare (in gand, ca era la serviciu) ca iar nu s-a sters bine pe picioare, alea-alea, si ma aplec sa iau scarbosenia de pe jos, s-o arunc la gunoi - STUPOARE !!! pe acele fire de par erau OUA DE PADUCHI !!!! Era prima data in viata mea cand vedeam asa ceva, de fapt am banuit ca asta erau, cu toata repulsia mea am gasit puterea sa le pun intr-o punguta care se sigileaza si i-am aratat soacrei mele cand a venit dupa-masa pe la noi, ea mi-a confirmat ca acelea erau oua de paduchi.

Asa ca din ziua respectiva (si au trecut vreo 12 ani de atunci) nu las pe nimeni sa-mi intre incaltat prin casa (nici eu nu intru incaltata la altii in casa, chiar daca ei insista ca nu e cazul sa ma descalt), am in casa mai multe perechi de papuci noi-nouti, si ii rog pe musafiri sa se incalte cu ei. Treaba lor daca se simt deranjati de rugamintea mea, e casa mea si procedez cum cred eu de cuviinta.

De cand avem si copil, cu atat mai mult suntem cu totii mai atenti la aspectul acesta, iar incaltamintea o punem intr-o debara pe care pitica deocamdata nu ajunge s-o deschida. Prefer sa fiu (considerata) paranoica si obsedata de curatenie decat sa-mi para rau pe urma...

Bineinteles ca sunt constienta ca cei mici baga in gura tot ce vrei si ce nu vrei, de aceea suntem atenti cand o scoatem pe cea mica pe afara, avem in permanenta la noi servetele umede dezinfectante s-o stergem pe manute. Norocul nostru e ca ea, desi are aproape 2 ani, nu este tentata sa bage in gura tot ce gaseste pe afara, i-am tot repetat ca pe jos e kk, gunoi, etc.(ceea ce nu e foarte departe de realitate, din pacate). Oricum, avem grija sa-i luam cateva jucarii, ca sa aiba o preocupare si sa nu fie tentata sa ia ceva de pe jos si sa bage in gura...

Si da, traim intr-o tara mizerabila, cu oameni care nu mai au pic de bun-simt, arunca gunoaie peste tot, scuipa pe strada, arunca cojile de oua si cartofi de la geamul bucatariei direct in gradina blocului (desi avem ghena IN bloc, sistem tubulatura), cainii isi fac nevoile peste tot, etc.

Iar ca sa raspund la intrebarea autoarei topicului : da, aspira si sterge covorul macar cu apa+otet, nu se stie niciodata ce aducem de-afara pe talpile pantofilor. Decat sa te "roada" chestia asta, mai bine rezolvi si scapi de ingrijorare.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput