a intrat incaltat in casa
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Cine are copii, ar trebui sa inteleaga ca pe un lucru firesc asta cu descaltatul. Noi detinem papuci pt musafiri, daca doresc, si se descalta fara sa le spunem noi. Chiar si intr-un oras mult mai curat, cum e Viena, am constatat plina de satisfactie ca si aici se descalta lumea in vizita. Poate nu in vizite de business, dar la noi nu e cazul de asa vizite
Da, in filme nu se obisnuieste si probabil nici in cartea scrisa de tanti aceea despre "bunele maniere", dar viata reala e departe de ele... basca intr-o tara plina de praf, caca de catei si alte mizerii pe jos cu e Ro, si in special, pe locul I cu coronitza la "curatenie", Bucurestiul
Dana mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Flory_28 spune:
acesta este inceputul...TOT baga in gurita, nu ai ce sa-i faci...
iar descaltatul...pentru cineva care nu are copii, este mai greu sa inteleaga, ma refer acum in mai multe privinte gen :atentie ca se face curent, dace esti racit nu ai ce cauta la bebe, sa te speli pe maini cand vii la bebe... ar fi multe de spus...acestia sunt oamenii!!!
ioanaradu spune:
cred ca deja la ora asta ai aspirat si curatat covorul. si eu as fi curatat. mai ales ca noi stam la garsoniera si spatiul este mic, acolo dormim, acolo ne jucam. si eu dc primesc vizitatori stau langa ei la usa pana se descalta. de cand intra pe usa le zic: "sa va dau papuci!"
acum ce vreau eu sa mai intreb fetele ca vad ca se pune problema de chimicalele din biocarpet. cu ce curatam covoarele? in afara de aspirat. eu cred ca doar prin simplu aspirat nu se curata asa de bine. macar o data pe saptamana trebuie curatat cu o perie si cu ... ei bine, cu ce?
sa aveti o zi buna! mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/angipangi/angipangi.jpg)
angipangi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani Buna, Nici eu nu sunt de acord cu intratul incaltat in casa, indiferent care ar fi situatia ! Faza care m-a determinat sa fiu asa de categorica s-a derulat cam asa: ne mutasem de curand in apartamentul in care locuim si acum. Zugravit, curat, totul sclipea. Era iarna. Pe holul de la intrare pusesem mocheta pentru ca nu am mai avut bani ptr gresie. Ca sa nu se murdareasca mocheta nou-nouta (zapada, noroi), am pus o traversa peste ea, in zona in care faci primii pasi cand intri in casa - era mai usor de uscat, scuturat, spalat. Ei, si intr-o dimineata insorita treceam agale pe hol, dinspre sufragerie spre baie. Soarele batea pe hol, exact pe traversa cu pricina. Vad cu scarba un ghemotoc (mic) de fire lungi de par negru. M-apuc sa bomban sotul din dotare (in gand, ca era la serviciu) ca iar nu s-a sters bine pe picioare, alea-alea, si ma aplec sa iau scarbosenia de pe jos, s-o arunc la gunoi - STUPOARE !!! pe acele fire de par erau OUA DE PADUCHI !!!! Era prima data in viata mea cand vedeam asa ceva, de fapt am banuit ca asta erau, cu toata repulsia mea am gasit puterea sa le pun intr-o punguta care se sigileaza si i-am aratat soacrei mele cand a venit dupa-masa pe la noi, ea mi-a confirmat ca acelea erau oua de paduchi. Asa ca din ziua respectiva (si au trecut vreo 12 ani de atunci) nu las pe nimeni sa-mi intre incaltat prin casa (nici eu nu intru incaltata la altii in casa, chiar daca ei insista ca nu e cazul sa ma descalt), am in casa mai multe perechi de papuci noi-nouti, si ii rog pe musafiri sa se incalte cu ei. Treaba lor daca se simt deranjati de rugamintea mea, e casa mea si procedez cum cred eu de cuviinta. De cand avem si copil, cu atat mai mult suntem cu totii mai atenti la aspectul acesta, iar incaltamintea o punem intr-o debara pe care pitica deocamdata nu ajunge s-o deschida. Prefer sa fiu (considerata) paranoica si obsedata de curatenie decat sa-mi para rau pe urma... Bineinteles ca sunt constienta ca cei mici baga in gura tot ce vrei si ce nu vrei, de aceea suntem atenti cand o scoatem pe cea mica pe afara, avem in permanenta la noi servetele umede dezinfectante s-o stergem pe manute. Norocul nostru e ca ea, desi are aproape 2 ani, nu este tentata sa bage in gura tot ce gaseste pe afara, i-am tot repetat ca pe jos e kk, gunoi, etc.(ceea ce nu e foarte departe de realitate, din pacate). Oricum, avem grija sa-i luam cateva jucarii, ca sa aiba o preocupare si sa nu fie tentata sa ia ceva de pe jos si sa bage in gura... Si da, traim intr-o tara mizerabila, cu oameni care nu mai au pic de bun-simt, arunca gunoaie peste tot, scuipa pe strada, arunca cojile de oua si cartofi de la geamul bucatariei direct in gradina blocului (desi avem ghena IN bloc, sistem tubulatura), cainii isi fac nevoile peste tot, etc. Iar ca sa raspund la intrebarea autoarei topicului : da, aspira si sterge covorul macar cu apa+otet, nu se stie niciodata ce aducem de-afara pe talpile pantofilor. Decat sa te "roada" chestia asta, mai bine rezolvi si scapi de ingrijorare. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) |
![](icon_smile_big.gif)
teodora
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
teodora
lisaelisa spune:
Daca nu s-a murdarit covorul, il cureti bine cu aspiratorul. Este suficient.
Daca ai un copil alergic, trebuie spalat.
Pe viitor, roaga-ti musafirii sa se descalte.
Eu asa fac si acum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
eu am langa usa un suport dragut cu papuci de casa si-i invit pe toti, respectuos, ce vin la noi sa serveasca o pereche pe masura piciorului fiecaruia si asa scapam de obiceiul unora sau ideea ca e nepoliticos sa se descalte la cineva in casa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
In Germania se descalta lumea in vizite(nu de business ),fara probleme si mi se pare foarte bine si normal.Practic e si din respect pt gazda,pe unii pantofi se pot aduce pe covoare asa de greu de curatat si cu mama lui biocarpet
,ca de ex,guma de mestecat.
_
Alina,mami de printesa si baby
oanamada spune:
Mai Alexpa...ai si tu niste probleme...la toate postarile tale nu pot sa ma abtin sa nu zambesc!!!
Exagerarile...indiferent de extrema ..nu fac bine absolut nimanui...desigur...este de preferat sa nu se intre incaltat, dar vorba fetelor de aici...ai macar cea mai vaga idee cat de multe mizerii va baga in gura indiferent ce vei face tu??? Cand va incepe sa mearga in picioare si sa se joace cu mingea...ce faci alergi cu sticla de spirt si cureti mingea de fiecare data cand o ia in mana? O sa vrea sa se dea in leagane, sa se catere pe tobogan, sa se joace cu nisip..ii vor scapa jucariile pe jos in parc...zau asa...incearca sa gandesti putin si in perspectiva...faptul ca ti-a intrat cineva O SINGURA DATA incaltat in casa nu necesita tratamente speciale....stiai ca virusii (viroze si alte chestii) le cari in casa pe haine???? ce faci...te dezbraci in tocul usii in chiloti si sutien ca sa-ti iei puiul in brate?
In concluzie...relax...cumpara papuci si invita-ti musafirii sa-i foloseasca cu incredere! Cine are copil ar trebui sa inteleaga aceste lucruri...si cine n-are ar trebui!
In rest...pregateste-te pentru vara......te asteapta zile grele de dezinfectat!!!!
Covorul se curata bine cu apa si otet...miroase, dar decat Biocarpet.....
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ricea
![]() teodora ![]() ![]() teodora |
Teodora, stiam acest lucru, am crezut ca s-a (sub)inteles faptul ca acel ghemotoc de par cu "chiriasi" fusese adus in casa pe talpile incaltarilor noastre (suspectez ca sotul nu s-a sters bine pe picioare). Fiind iarna, era destula zapada pe jos, talpile bocancilor umede si cu striatii, a fost extrem de simplu sa se lipeasca ceva de talpi in aceste conditii. Si acum stau si ma intreb, insa, de unde oare s-o fi luat, asta inseamna ca acea persoana s-a pieptanat si si-a aruncat parul pe geam, alta explicatie nu vad...
Iar musafirii nostri nu fac parte din categoria celor care ar putea avea paduchi...ne stim de ani de zile, stiu cum arata casele lor, cum stau la capitolul curatenie, etc. E adevarat, poti sa iei paduchi si accidental, cum sa intampla foarte des in colectivitatile de copii, dar daca esti om normal si ti se intampla totusi chestia asta, stai acasa pana iti rezolvi problema cu "chiriasii", nu te duci sa-i imprastii pe la altii...
Daca am adus in casa, pe talpile bocancilor, fire de par cu paduchi pe ele, iti dai seama ca poti aduce si orice altceva (scuipati plini de microbi, excremente de caini si pisici, etc.), de aceea sunt foarte categorica si nu las pe nimeni sa intre incaltat in casa, oricat de bine s-ar sterge pe talpi...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )