Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Liliana draga, mai vroiam sa scriu niste lucruri... dar ma las pagubasa, ma gandesc ca nu are sens... Poate, totusi, iti revii si vei purta discutia asta abia dupa nastere. Acum este prematur sa-ti dai cu parerea.

Ioana 34+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Pot sa-ti arat o gramada de probleme cu studiile de genul asta. Adevarul este ca singurul fel in care poti sa stii daca exista sau nu diferente in IQ la copiii alaptati fata de cei ne-alaptati este daca faci un studiu extensiv pe gemeni homozigoti. Altfel comparam copilul meu cu al tau aiurea pentru ca foarte multe aspecte ale inteligentei nici macar nu sunt cuantificate iar partea de determinare genetica a IQ-ului inca mai are o multime de necunoscute. Plus ca oamenii au diverse talente care iarasi sunt atat de diferite de la individ la individ si atat de greu de masurat incat face un astfel de studiu inutil. Cei de la OMS iti vor publica studii care au rezultatele pe care le vor ei. Nici macar nu spun studiile astea ca exista diferente intre copii, ci 'se pare' ca exista o diferenta. Sa fim seriosi care e diferenta (daca presupunem ca exista una) intre un IQ de 103 sau unul de 104?

Eu personal cred ca este in interesul copilului sa fie alaptat, atat timp cat mama are o alimentatie sanatoasa, nu fumeaza, nu consuma alcool sau droguri si este sanatoasa. Dar cred ca lumea nu se imparte in alb si negru, ca este mai degraba o multime de nuante de gri. Cred ca in viata exista aspecte MULT mai importante care au efect asupra sanatatii, fericirii si viitorului copilului decat alaptatul. Nu pot decat sa ma bucur si sa invidiez mamele care alapteaza cu placere. Am tot respectul fata de mamele care au alaptat sau alapteaza dar care au o atitudine temperata la acest subiect si nu cred ca alaptatul le face mame perfecte. Poate eu nu am alaptat dar sunt sigura ca am facut sacrificii si eforturi pentru binele copiilor mei acolo unde alte mame nu au incercat. Am vazut foarte des la subiectul asta mame care afirma chestii de genul asta:
Citat:
Egoismul, nepasarea si pur si simplu inconstienta mamei vor fi platite cu virf si indesat de catre copil.

nu poti decat sa te intrebi ce anume provoaca o astfel de reactie? Chiar asa neadecvat sa te simti ca om sa simti nevoia sa ataci in felul asta o alta mama?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu nu am alaptat din motive medicale. Dar baiatul meu e foarte inteligent. Nu are nici o legatura IQ cu alaptatul. Si nici atasarea de mine nu a avut de suferit.

Eu cunosc mai multe mamici pentru care alaptatul a fost o experienta traumatizanta, mai ales pentru ca la maternitati nu a fost nimeni sa le invete, e la noroc peste ce doctori dai daca te invata sau nu. Si am si prietene pentru care alaptatul a fost o experienta foarte placuta, fara nici o dificultate sau problema.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Daca ai constiinta impacata in ceea ce priveste decizia pe care o iei, de ce sa te simti atacata, jignita, etc, etc...zau ca nu pricep si vorbesc acuma la modul general...femeile care au luat hotararea asta si se simt bine cu ea=nealaptatul ma refer, pai sa fie fericite, impacate, sa-si vada linistite de ocupatia de mama, dar sa nu se simta jignite cand se afirma ca alaptatul e cel mai bun start in viata, bla,bla, lozinci d-astea pe care parol nu le-am inventat eu ci troneaza dupa cum bine zicea cineva chiar si pe cutiile de lapte praf.

Bird70 nu e nici o problema zau...eu cred tot ce spui tu, chiar sotul meu nu a fost alaptat decat o saptamana ca soacra mea a considerat ca n-are ea chef sa se trezeasca noaptea si cum formula tine mult mai bine de "foame" decat laptele de mama a purces la chestia asta...si sotul meu e fizician, deci il duce capul si fara alaptat.

Dar si aici intervine dar, sa fiide acord ca o femeie viitoare mama vrea ea asa de la sine putere sa nu alapteze ca i se strica sanii, ca i se face aia n stiu cum, ca nu poate sa doarma in liniste, zau imi pun problema, de ce Domne s-a mai apucat sa faca un copil, pai un copil alaptat sau nu, presupune frate munca, schimbat pampers, facut una, alta, stat noptile si plimbat in brate ca ii ies dintii, luat si plimbat de manute pana iti pica bratele cand incepe sa mearga, fitze la mancare, aruncat cu sucul pe jos, nspe mii de chestii...la astea o mama ar avea rabdare dar la incercat un alaptat nu, macar din datorie cum bine zicea o fata mai sus, respectele mele pentru ea, nu.

Deci ma repet, si eu sunt d-aia booby nazi cum ziceau asa de frumos niste "doamne", nah, e decizia ei, corpul ei, copilul ei(ma doare pe mine fix in pix,cum zicea alta fata ca doar nu e al meu) ar sa nu se bata frate cu caramida in piept ca ce "minunatie" face ea, oul de aur probabil.

Si oricum ai da-o, da asta e natura nu a facut booby aia pentru decoratiune exterioara i-a facut cu un scop.

Vorba cuiva

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

nu am alaptat pentru ca nu as fi vrut sa ies la cumparaturi si sa mi se ude sutienul

Dar de pernute speciale puse in sutien ca sa absoarba eventualele picaturi de lapte ai auzit?

In rest, vorba lui denizel, toate celelalte asa-zise motive nu sunt altceva decat niste ineptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Liliana, eu zic sa nu mai blamezi cercetatorii ca ei au inventat formula datorita careia iti permiti sa spui ca nu vrei sa alaptezi. Eu ma intreb oare cum ar fi fost fara formula, bebeii astia ar fi murit de foame?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

mai liliano, pai daca tu le refuzi altora (recte bebelusului tau) placerile, ia pune mantale mana si ia hotararea ca pe viitor sa nici nu te mai alea-alea, si cand vrei sa faci copii, fa inseminare.
diferenta intre si intre ar fi cam tot aia.
si apoi zi-ne daca ti-o placut.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Li s-ar fi dat lapte de vaca... Si aveai de ales: ori tu, ori vaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Li s-ar fi dat lapte de vaca... Si aveai de ales: ori tu, ori vaca

Merci ca asa incep si eu ziua intr-un mod placut

semneaza:joiana
muuuuuuuuuh

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Sutienul ca sutienul, dar daca, facand sex, sanii o iau razna si iti stropesti partenerul cu lapte? Viata sexuala e complet compromisa. Ca nu toti au simtul umorului... si al realitatii. Si pentru cei casatoriti, e clar un motiv de divort.

Mergi la inceput