Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mey, duamnele cu boobies nazi, mai usor cu discriminarea, vaca in sus, vaca in jos. da' pe capra cine o evidentiaza la topic, ha? sa nu mai spun de oaie, cica daca bei lapte de mioara ti se transmite gena impletitului de ciorapi, via lana oii.

intrasem sa spun ceva ultra-important pentru tzara de alaptatoare si iaca, s-a dus. da' macar stiu pe unde mi-au fugit neuronii: prin lapte, stimati telespectatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

si eu am luat hotararea sa nu mai savurez friptura
o bag la blender si-o sug repede

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Sutienul ca sutienul, dar daca, facand sex, sanii o iau razna si iti stropesti partenerul cu lapte? Viata sexuala e complet compromisa. Ca nu toti au simtul umorului... si al realitatii. Si pentru cei casatoriti, e clar un motiv de divort.

draga Cristina, dar eu as pune practica asta conjugala pe lista metodelor de a economisi pe timp de criza. un paharut de lapte, acolosha la sotz, sa-si fortifice calciul din oase, hai ca n-o fi foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Liliana, citeste Winnicot, cum zice el ca nu alaptatul in sine, ci activitatea de supt pe indelete este constructoare de psihism, cum bebelusul creeaza lumea atunci cand ii e foame, halucinand ceva care trebuie sa vina, iar mama, fix la momentul potrivit, oferindu-i sanul ei, ii da iluzia ca a creat acel san din propria nevoie, sanul devenind primul obect creat de bebelus, astfel devenit pentru prima oara omnipotent
Intr-adevar, poti alapta degeaba, la ore fixe, de exemplu, si poti hrani un bebelus cu biberonul, fiind o mama indeajuns de buna
dar a-i fura din start dreptul bebelusului tau de a crea lumea mi se pare egal cu pierirea planetei
mai bine te-ai pedepsi pe tine nu pe bebelus fiindca te-a furat
tunde-te la zero dar ofera-te bebelusului tau si da-i inapoi mama

Liliana, daca era baiat, mai gandeai asa?

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui conchita
Bird, si care e relevanta povestii tale? de ce nu le scrii celor de la OMS sa le zici ca studiul lor e de doi lei?

Pot sa-ti arat o gramada de probleme cu studiile de genul asta. Adevarul este ca singurul fel in care poti sa stii daca exista sau nu diferente in IQ la copiii alaptati fata de cei ne-alaptati este daca faci un studiu extensiv pe gemeni homozigoti. Altfel comparam copilul meu cu al tau aiurea pentru ca foarte multe aspecte ale inteligentei nici macar nu sunt cuantificate iar partea de determinare genetica a IQ-ului inca mai are o multime de necunoscute. Plus ca oamenii au diverse talente care iarasi sunt atat de diferite de la individ la individ si atat de greu de masurat incat face un astfel de studiu inutil. Cei de la OMS iti vor publica studii care au rezultatele pe care le vor ei. Nici macar nu spun studiile astea ca exista diferente intre copii, ci 'se pare' ca exista o diferenta. Sa fim seriosi care e diferenta (daca presupunem ca exista una) intre un IQ de 103 sau unul de 104?

Eu personal cred ca este in interesul copilului sa fie alaptat, atat timp cat mama are o alimentatie sanatoasa, nu fumeaza, nu consuma alcool sau droguri si este sanatoasa. Dar cred ca lumea nu se imparte in alb si negru, ca este mai degraba o multime de nuante de gri. Cred ca in viata exista aspecte MULT mai importante care au efect asupra sanatatii, fericirii si viitorului copilului decat alaptatul. Nu pot decat sa ma bucur si sa invidiez mamele care alapteaza cu placere. Am tot respectul fata de mamele care au alaptat sau alapteaza dar care au o atitudine temperata la acest subiect si nu cred ca alaptatul le face mame perfecte. Poate eu nu am alaptat dar sunt sigura ca am facut sacrificii si eforturi pentru binele copiilor mei acolo unde alte mame nu au incercat. Am vazut foarte des la subiectul asta mame care afirma chestii de genul asta:
Citat:
Egoismul, nepasarea si pur si simplu inconstienta mamei vor fi platite cu virf si indesat de catre copil.

nu poti decat sa te intrebi ce anume provoaca o astfel de reactie? Chiar asa neadecvat sa te simti ca om sa simti nevoia sa ataci in felul asta o alta mama?

Bird, ai postat exact ceea ce gandesc si eu.

Pentru mine ani buni am considerat ca esecuri majore faptul ca am ajuns la cezariana dupa 25 de ore de travaliu si ca maximum am reusit sa alaptez 3 luni la prima, 6 sapt la a doua, din motive medicale.

Acum imi dau seama cat de tampita am fost, sincer. Sigur ca regret, sunt si acum adepta milion in suta a nasterii naturale (ce am avut eu fiind ireversibil sigur ca a2a nastere a fost din start cezariana programata), cu alaptatul a fost mai rau: la prima am muls sa fac lapte, am baut tone de ceaiuri de lactatie, uram pompa, mai aveam putin si faceam depresie. Fata nu lua in greutate, incepuse sa urle de foame, eu ma tineam tare: fara formula, ca vine el laptele, ca asa am citit pe forum ca nu exista femeie sa nu aiba lapte, ci doar lipsa de vointa. M-am chinuit si eu si fata, care in luna 3 a luat 0 grame in greutate si dupa sfatul a 3 pediatri am ajuns la concluzia ca nu merge asa si am bagat si formula si am mai mult si pus fata la san pana am ajuns la 5ml de apa chioara si asta fuse.

Ce vreau sa spun: dupa ce ca eram necajita, fata flamanda, sanii vraiste (desi nu mi-a pasat de ragade sau dureri deloc) cand citeam pe forum laude si maretii despre lapte care tasneste din sani (eu asta am avut 10 zile), 200ml mulsi, alaptat pana la 2 ani si alte lucruri minunate dar care nu mi se aplicau deloc, pot sa spun ca mi-a fost mult mai rau, moralul mi-a cazut si mai tare. Nu a fost deloc benefic "ajutorul" cu japca, cu forta, cu a ma compara cu alte nu stiu cate la % femei. Nu ar fi fost altfel cu laptele daca mi se scria mai frumos si mai cu intelegere, dar lipsa totala de empatie mi-a daunat enorm in starile respective, sincer. Asa ca as sugera o alta abordare, nu cea isterizata de-a dreptul a multor mame pentru care alaptatul a fost/este ceva firesc si pe care le invidiez sincer, in sensul bun.

La a2a am avut mai mult lapte, am evitat pompa ca pe dracu, dar am alaptat 6 sapt. luand pt o infectie masiva cu e-coli si refuzat internarea la infectioase pe baza de semnatura, pana cand mi s-au dat antibiotice incomaptibile cu alaptatul si am fost nevoita sa renunt. Poate nu ar fi durat laptele meu mai mult decat la prima, nu era mult cantitativ, dar guritzele fetelor mele la san, zgomotele de satisfactie in timpul mesei, ochii mici si carpiti de somn spre final, manutzele cu unghiutele ascutite care strangeau pielea de pe san.... sunt incomparabile cu orice alta senzatie cand ai un bebe mic.

Liliana, am sa-ti dau un singur sfat: nu te pisha contra vantului numai ca sa fii altfel (scuze de exprimare - am gasit vb in DEX)). Daca nu vrei sa alaptezi nu o fa, dar ia decizia asta dupa ce iti tii prima oara puiul in brate, in conditiile reale si sentimentale din momentul respectiv, nu cu 5 luni inainte prin metode statistice si aberante.

Viata iti aduce surprize, si cea mai trista ar fi sa iti doresti atunci sa alaptezi sa chiar sa nu poti.

Sarcina usoara, bebelina sanatoasa si.... mai putina inversunare.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:

Sutienul ca sutienul, dar daca, facand sex, sanii o iau razna si iti stropesti partenerul cu lapte? Viata sexuala e complet compromisa. Ca nu toti au simtul umorului... si al realitatii. Si pentru cei casatoriti, e clar un motiv de divort.

Vai tuu Cristina..

Delia de acord cu tine!

Cl

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ripley,

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput