Nu vreau sa alaptez!
Raspunsuri - Pagina 18
Bebe Beca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ripley Liliana, am sa-ti dau un singur sfat: nu te pisha contra vantului numai ca sa fii altfel (scuze de exprimare - am gasit vb in DEX)). Daca nu vrei sa alaptezi nu o fa, dar ia decizia asta dupa ce iti tii prima oara puiul in brate, in conditiile reale si sentimentale din momentul respectiv, nu cu 5 luni inainte prin metode statistice si aberante. Viata iti aduce surprize, si cea mai trista ar fi sa iti doresti atunci sa alaptezi sa chiar sa nu poti. Sarcina usoara, bebelina sanatoasa si.... mai putina inversunare. Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007) |
Ioana 34+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
roli25 spune:
Ripley tot respectul, tu AI VRUT, te-ai straduit si copiii tai au simtit gustul lapticului tau si au primit anticorpi. Dar fata asta nu vrea ca vrea sa fie odihnita si frumoasa. Pai odihnita poate sa fie, ca se poate mulge si sa paseze biberonul la ajutoare daca i-o fi asa greu sa se trezeasca pentru pruncul ei pe care sustine ca si l-a dorit, da ce treaba are frumusetea aici? Mamele care alapteaza or fi niste monstri? Sau crede ca e important pentru copil sa aiba ea sani frumosi? Pai, daca ar tine cu tot dinadinsul la asta si ar omora-o psihic niste sani lasati, ar alapta si apoi si-ar face o operatie estetica.
Ea nu vrea si basta. Enervant e ca ea cauta adepte .
Draga Liliana, frumos ar fi cand i-oi cere copilului tau la batranete o cana de apa sa-ti zica "nu vreau".
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Morgano spune:
Am omis vo 2 cuvinte, si nu-mi merge Edit, imi da eroare.
Deci la Iris am alaptat sub antibiotic 6 saptamani, pana am fost obligata sa iau unele mult mai puternice, incompatibile cu alaptatul, si asa a supt destule medicamente, saracuta. Mai aveam fte putin de la pielonefrita si alte complicatii digestive de la medicatie, pana la septicemie, nu cred ca era cazul sa ma joc in continuare cu viata mea si implicit a familie mele, pentru 40ml de lapte de san.
Si pentru autoare, nu-ti inchipui cat de greu e sa iei pastile contra laptelui, ce senzatii idioate iti dau, cat de rau mi-a fost de la ele si cat de tare urla cea mica si ma tragea de tricou, nu stia ce e biberonul.
Ai sa vezi cum ajungi sa urasti biberoanele, sterilizatul, spalatul lor, masurile de lapte praf cand esti obosita si nu stii dc ai pus 7 sau 8, si conteaza enorm sa nu gresesti. Cat de comod e sa ridici tricoul si sa hranesti copilul, cat e de NATURAL SI SANATOS pentru copil si dezvoltarea lui. Iti spun eu ca asa ma imbat fara retineri cand scap de biberoane si scutece (bibe spal de 3 ani si vo 3 luni, scutece de 3 ani si 6 folosim, noroc ca Ana a scapat de ele de acum 1 an).
Nu cred ca ALAPTATUL TE FACE O MAMA MAI BUNA, neaparat ci in cazul ici de fata, mai putin EGOISTA.
Dar cand aud cat esti de denaturata ca nu ai alaptat, multe nu mai citesc motivele, mi se intuneca tare-tare.
Putine mame care au alaptat cu succes (le retin pe Sabina si Bic) au stiut sa-si pastreze in postari tonul incurajator.
A, sa nu uit, cum prevad in inaltele stele si globul de sticla ca va urma subiectul: Nu vreau sa nasc natural!, completez ca infectia cu e-coli am primit-o cadou impreuna cu sonda ce se monteaza obligatoriu inainte de cezariana.... so....
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
mariamunteanu spune:
Pana si pe cutiile de lapte praf pt. copii scrie ca acesta "nu inlocuieste laptele matern care este cel mai bun pt. nou-nascuti".
Liliana, atata filozofie si comentarii pe o tema care tine de natura maternitatii de cand exista mame pe pamant, nu-si au rostul. Nimeni nu te obliga sa alaptezi, doar CONSTIINTA ta o poate face. Restul e vorbarie goala si bagat in seama.
Maria
cl spune:
Krisu, vezi ca daca nu citesti tot, nu pricepi nimic? Vad ca nu ai citit tot, iar trunchiatul mesajului nu te ajuta cu absolut nimic. Nu ma mai obosesc cu tine, ca nu are sens. Si inca ceva, vezi ca atunci cand repeti ce-ti spune altul risti sa devii plictisitoare.
citat din mesajul lui Ripley ... Nu cred ca ALAPTATUL TE FACE O MAMA MAI BUNA, neaparat ci in cazul ici de fata, mai putin EGOISTA. Dar cand aud cat esti de denaturata ca nu ai alaptat, multe nu mai citesc motivele, mi se intuneca tare-tare. ... A, sa nu uit, cum prevad in inaltele stele si globul de sticla ca va urma subiectul: Nu vreau sa nasc natural!, completez ca infectia cu e-coli am primit-o cadou impreuna cu sonda ce se monteaza obligatoriu inainte de cezariana.... so.... Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007) |
Ripley, ,.
khrisu spune:
Lilianoooooo,.... despre ce "manu****re" vorbesti acolo??? Adica vrei tu sa ne spui ca OMS-ul manipuleaza mamele sa alapteze??? pai si OMS-ul cu ce se alege din treaba asta????????
ce-am mai inteles eu de la tine e ca nu iti vei alapta copilul instinctual???? Da' tu ai habar ce-i ala instinct???
instinct - tendinta innascuta (si puternica), manifestata fara o experienta anterioara si vizand necesitatile vitale ale organismului (aparare, alimentare, reproducere etc.)
Vrei tu sa-mi zici ca te duci la magazin sa cumperi formula din INSTINCT????? Nu exista asa ceva
Ca nu doresti sa-ti alaptezi copilul e treaba ta..fa cum te taie capu' ..vad ca de pomana s-au agitat fetele sa te dea pe brazda...tu esti gica contra..
KHRISU mamik de baietel si fetita
geta_florina spune:
Sa-mi spun si eu parerea ...
Liliana cand am citit prima ta postare la deschiderea subiectului, primul meu impuls a fost de enervare , dar apoi mi-am amintit de mine inainte de a fi gravida si de a naste ... cand auzeam de alaptat mi se parea iah ... ma gandeam cum o sa pot face eu asta. citisem si eu destule articole si ajunsesem la concluzia ca si pt copil si pt mama e benefic alaptatul, dar ma intrebam oare cum voi face asta, ca mi se parea tare aiurea ...
eh, am nascut si primul lucru pe care mi-a venit sa-l fac a fost sa iau copilul si sa-l pun la san. iar prima data cand a supt, cand i-am vazut gurita cum se misca, cand l-am simtit cu cata putere trage si cat era de fericit, toata lumea mea s-a dat peste cap si am fost extrem de fericita.
asa ca vezi, lucrurile se pot schimba dupa ce nasti si-ti vezi copilul. nu te inversuna sa iei o hotarare ferma inainte de a naste, lasa lucrurile sa decurga natural, o sa vezi tu atunci cum va fi.
iar daca te sperie faptul ca alaptatul va fi dificil la inceput, sa stii ca nu e neaparat sa fie asa. eu de ex. nu am avut nici o problema legata de alaptat, al meu copilas a supt bine de la inceput, n-am avut rani la sani, nici infectii sau alte probleme. pt mine alaptatul a fost o placere, a fost exact opusul a ceea ce ma asteptam sa fie ...
e adevarat, sunt mamici care nu pot alapta din diverse motive sau care intampina tot felul de probleme, dar tu inca nu stii cum vei fi. o sa vezi atunci ...
si in opinia mea alaptatul e ceva natural ... e pacat sa nu incerci, s-ar putea ca mai tarziu sa-ti para rau ca nu ai facut-o.
am toata admiratia pt mamele care au incercat, indiferent ca au reusit mai mult sau mai putin timp sau chiar deloc .
si nu sunt adepta fanatismului nici pro, nici contra alaptat. echilibrul e cea mai buna solutie in toate, dar fara a incerca macar mi se pare ca treci in partea de fanatism ....
eu iti doresc sa reusesti sa-ti depasesti ideile preconcepute si temerile, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si macar sa incerci sa alaptezi ... s-ar putea sa ai o surpriza placuta
Geta, mami de Alex
" Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant, putem face numai lucruri mici cu multa dragoste " - Maica Tereza
poze
anca_a spune:
citat din mesajul lui nemora Liliana, citeste Winnicot, cum zice el ca nu alaptatul in sine, ci activitatea de supt pe indelete este constructoare de psihism, cum bebelusul creeaza lumea atunci cand ii e foame, halucinand ceva care trebuie sa vina, iar mama, fix la momentul potrivit, oferindu-i sanul ei, ii da iluzia ca a creat acel san din propria nevoie, sanul devenind primul obect creat de bebelus, astfel devenit pentru prima oara omnipotent Intr-adevar, poti alapta degeaba, la ore fixe, de exemplu, si poti hrani un bebelus cu biberonul, fiind o mama indeajuns de buna dar a-i fura din start dreptul bebelusului tau de a crea lumea mi se pare egal cu pierirea planetei mai bine te-ai pedepsi pe tine nu pe bebelus fiindca te-a furat tunde-te la zero dar ofera-te bebelusului tau si da-i inapoi mama Liliana, daca era baiat, mai gandeai asa? Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09) |
Tare-mi mai place si mie de Winnicot asta.
Am observat ca se discuta aici (si la celalalt subiect asemanator la care dragii nostri moderatori impart cartonase verzi mai ceva ca pustii martisoare de 1 Martie) despre alaptat doar ca mijloc de hrana. Foarte gresit. Pentru ca atata timp cat alaptarea va fi privita doar din acest punct de vedere, alimentatia artificiala va fi vazuta ca o alternativa aproape la fel de buna.
Alaptarea, pe langa hrana ofera imunitate, confort, regleaza temperatura corpului, frecventa cardiaca, scade tensiunea arteriala, ajuta bebele sa doarma. Si mai presus de toate, ofera copilului sansa de a trai toate acele experiente minunate despre care vorbeste atat de frumos nea Winnicot.
Off topic.
Ripley, ii fi gasit tu cuvantul in dictionar dar mie imi zgarie rau de tot urechile. Zau asa.
Children's advocate
nemora spune:
anca, asa-i, nu e un mijloc de hrana. adica trece de asta. ca nutritie, cred ca copiii pot creste foarte bine si cu formula
(aici vad ca nu se stie diferenta intre inteligenta cognitiva si cea emotionala, da si astea-s chestii mici pe langa "tzatza-n gura", da aia data cum si cat trebuie)
dar
alaptatul este ceva care pe mine una ma face sa ma p.sh pe mine de emotie, iar pentru fimea a fost lumea intreaga. daca bebelusul nu mangaie el ailalta tzatza, daca nu isi da ochii peste cap ca drogat cand simte sanul, de parca i-ai da cea mai pura cocaina, daca nu se simte el acolo - intr-un singur loc - fara de frica, atunci ce-a primit bebelusul, mangaind sticla? si mama -e multumita ea stiind ca a facut tot ce-a trebuit/putut pentru copilul ei?
bai, ma doare fizic postarea lilianei
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
softurela spune:
Esti nebuna !
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518