Nu vreau sa alaptez!
Raspunsuri - Pagina 19
Morgano spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Esti nebuna ! |
In dulcele stil al multor participante la topicuri mai aprinse, se crede ca jignirile, acuzele si revolta, datul cu piatra sau tomatele este metoda cea mai buna de a convinge, sau eventual de a demonstra superioritatea postantei.
Pana la urma, ce e asa greu sa ne dam cu parerea pur si simplu, sa incercam sa convingem rational sau sentimental, ca pana la urma e copilul ei - nu al nostru, e viata ei - nu a noastra, sunt sanii si talia ei - nu ale noastre. Vrea sa citeasca atent si sa judece? Bine, bravo, am facut ceva bun scriind 18 pagini (daca scot postarea Mariei care le catalogheaza ca vorbe goale). Daca nu vrea: mult succes, bebelus sanatos, ai mare grija de el, etc... e chiar neaparat sa gandim sau simtim toate la fel?
Si cu asta basta.
Nu schimb expresia, nu ca ar fi de vreo eleganta in exprimare, ci pentru ca exact asa gandesc la ora asta cum am gandit si acum 2 ore.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Crisu23 spune:
Liliana, am o fetitza de 3 ani si 3 luni care din a-5a zi de viata a fost hranita cu biberonul. Am incercat dar nu am reusit, si nu imi este deloc rusine sa spun acest lucru indiferent de opiniile oamenilor. Motive : nu stia sa traga si se enerva, mai tot timpul plangea din cauza ca nu se satura; am considerat ca este mult mai bine sa vad exact cat mananca si daca termina biberonul si mai vrea, la urmatoarea masa pot suplimenta cantitatea;sunt o fire care manaca absolut orice si nu-mi place sa ma abtin daca am pofta de ceva anume.
Am intalnit persoane care mi-au facut observatii diverse, dar nu m-a interesat absolut deloc, a fost alegerea mea si am considerat ca este cea mai buna.
O singura persoana m-a scos din sarite : o doamna doctor pediatra de la Cetatea Histria. M-am dus sa inscriu fetitza si i-am spus ca o hranesc cu biberonul din motivele expuse mai sus si a inceput sa se crizeze, ca nu se poate asa ceva, ca trebuie sa insist, drept pentru care si eu si sotul am iesit din cabinet si ne-am inscris copilul in alta parte. Actuala pediatra a copilului care este o doamna doctor pentru care am toata stima are in jur de 60 ani m-a inteles perfect si a recunoscut ca incurajeaza alaptatul dar ca orice lucru pe lumea asta are avantaje si dezavantaje si sunt libera sa decid.
Concluzii : pana la 1 si 10 luni cand am dat fetitza la gradi a fost sanatoasa tun, dupa care au inceput mici raceli, singurele mai complicate vreo 3 laringite, dar am rezolvat problema cu scosul polipilor anul trecut. In rest nimic special, mananca bine, merge, vorbeste si se simte super in colectivitate.
Avantajele biberonului : am avut control asupra mancarii, de la 3 luni nu am stiu cum este sa te mai trezesti peste noapte, de la 2 luni am introdus sucul de morcovi, de la 3 luni cel de mere si portocale si tot asa...diversificarea a inceput mai devreme! Iar gogosica mae si acum serveste laptele de seara in biberon, il adora la maxim :)
Si nu-mi este rusine sa o spun, daca voi mai face un copil la fel am sa procedez.
Cu cele scrise mai sus nu vreau sa te conving nici pe tine, nici pe alte mamici sa refuzati categoric alaptatul si pur si simplu sa faceti exact cum credeti ca este mai bine pentru voi si pentru puiuti.
Iti doresc o sarcina usoara in continuare, o nastere usoara si un bebe sanatos!
Decizia iti apartine in totalitate!
desiree spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Sutienul ca sutienul, dar daca, facand sex, sanii o iau razna si iti stropesti partenerul cu lapte? Viata sexuala e complet compromisa. Ca nu toti au simtul umorului... si al realitatii. Si pentru cei casatoriti, e clar un motiv de divort. |
ba te asigur ca poate fi chiar excitant!
Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic
desiree spune:
citat din mesajul lui conchita mey, duamnele cu boobies nazi, mai usor cu discriminarea, vaca in sus, vaca in jos. da' pe capra cine o evidentiaza la topic, ha? sa nu mai spun de oaie, cica daca bei lapte de mioara ti se transmite gena impletitului de ciorapi, via lana oii. intrasem sa spun ceva ultra-important pentru tzara de alaptatoare si iaca, s-a dus. da' macar stiu pe unde mi-au fugit neuronii: prin lapte, stimati telespectatori. |
desiree spune:
citat din mesajul lui nemora si eu am luat hotararea sa nu mai savurez friptura o bag la blender si-o sug repede Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09) |
nemora spune:
Ripley, si mie-mi pare
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
blackgirl0 spune:
citat din mesajul lui Crisu23 Avantajele biberonului : am avut control asupra mancarii, de la 3 luni nu am stiu cum este sa te mai trezesti peste noapte, de la 2 luni am introdus sucul de morcovi, de la 3 luni cel de mere si portocale si tot asa...diversificarea a inceput mai devreme! Iar gogosica mae si acum serveste laptele de seara in biberon, il adora la maxim :) |
Deci desteapta de pediatra (cea de-a doua) ti-a dat minunatia asta de schema de diversificare????? Si tu ai urmat-o? Ba mai mult, sustii ca fata ta ADORA BIBERONUL?????
Doamneeeee, cate ineptii imi este dat sa citesc pe aici!
desiree spune:
deci eu acum sunt intr-o faza in care sunt muta....blocata psihic..muta si la propriu si la figurat..nu stiu ce sa mai zic, spun, si noroc ca au fost cateva postari amuzante, ca uitam si sa vorbesc...nu e la misto....
efectiv nu stiu cum sa raspund lilianei, nu mai stiu, nu mai pot, nu mai simt ca vreau sa ajut,incurajez.... simt ca nu pe oameni ca mine are nevoie sa-i citeasca
simt ca nu cere ajutor, indrumare, de fapt, sau in orice caz nu de la noi
dar ceea ce ma bucura, liliana este ca totusi ne-ai citit, nu ne-ai sarit! si e clar ca esti intr-o faza de negare a tot ce tine de alaptat si a tot ce se spune .... si cauti cu disperare cuiul lui pepelea...iti urez succes sa-l gasesti
Crisu23 spune:
pt Blackgirl0 : dragutza nu-ti place ceea ce citesti esti lkibera sa dai click pe X si sa navighezi pe alt site.
Vis-a-vis de pediatra, desigur ca am urmat acea schema de diversificare si cu toate ca ma repet, am avut si am un copil foarte sanatos, si o doctora care nu da antibiotice pe banda rulanta asa cum fac altii, o doctora care niciodata nu a gresit diagnosticul asupra copilului si care din punctul meu de vedere isi face treaba super.
desiree spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blackgirl0
Deci desteapta de pediatra (cea de-a doua) ti-a dat minunatia asta de schema de diversificare????? Si tu ai urmat-o? Ba mai mult, sustii ca fata ta ADORA BIBERONUL????? Doamneeeee, cate ineptii imi este dat sa citesc pe aici! |
nu e chiar o ineptie..ideea e ca daca bibe a fost introdus devreme, la 3 luni, puiul accepta usor bibe in locul sanului..eu pe la 2 luni, la sfatul pediatrei (prost de altfel) i-am dat 30ml lapte praf pe zi timp de o saptamana ...cica laptele meu e prea gras si poate cu lapte praf scapa de icter...rau e sa fii dezinformat, acum ma uit in urma si imi dau seama ce inseamna sa nu stii...si ideea e ca in acea saptamana mi-a facut o gramada de fitze la san, desi scotea usor laptele...si urmatoarea la fel....
diversificare facuta mult prea devreme, aici sunt de acord...dar de ce nu ai continuat cu lapte praf pana la 4-5 luni, Crisu?