Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Draguta sunt de fel (multumesc de compliment ) si da, sunt libera sa citesc si aici, si alte forumuri!

Da', vezi tu, sunt si incepatoare in meseria de mamica (exemplul Lilianei) care pot lua de bun ce spui tu! Si spui, fara suparare, niste prostii! Legat de faza cu adorarea biberonului, nici numai comentez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Crisu, o fi desteapta pediatra ta, dar cu suc la 2 luni a cam dat-o in bara. Numai stomacelul ala mic si nematurizat stie prin ce a trecut

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu23 spune:

Am continuat cu laptele praf pentru bebei pana la 1 an, insa la recomandarea pediatrei am inlocuit cate 1 masa treptat cu altceva.
Prima data, masa de la ora 10 : biscuiti cu mar ras/suc de morcov, portocala, apoi masa de la ora 13 : supa cu legume si carnita pasate, si lista continua, mamicile stiu ce si cum. Oricum laptele a ramas de baza seara si dimineata, dupa 1 an am introdus formula junior.
Oricum, vad ca aici se aduc multe acuze si jigniri ceea ce nu este deloc ok. Cred ca pana la urma toate ar trebui sa venim cu o opinie personala pentru Liliana, atat si nimic mai mult! Sau desigur daca mai sunt si alte intrebari si putem raspunde, de ce nu!
Ar fi bine daca toti cei care scriem ar intelege acest lucru, dar din pacate exista si persoane limitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crisu23
Ar fi bine daca toti cei care scriem ar intelege acest lucru, dar din pacate exista si persoane limitate.

Crisu si Alexandra(30.12.2005)

Pai daca vin cu opinia mea personala (care, culmea, coincide cu a majoritatii) vad ca sunt catalogata persoana limitata.

Persoanele astea care sunt contra curentului ... imi dau mie de gandit .. ca ar fi limitate. Adica anti-alaptat, adica diversificare de la 2 luni etc.

_

Nessuno č perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:

Da, da, am remarcat si eu. Unele persoane se limiteaza la recomandarile OMS din secolul asta, altele la alea ale RPR din prima jumatate a secolului trecut, depinde si unde li s-a terminat stiinta de carte, altele se limiteaza inainte de a face acordul...fi-r-ar sa fie, o discutie de limitati...
Crisu, cu diversificarea , vezi ca exista subiect separat si cred ca abia asteapta fetele sa le spui schema asta, nu cred ca au mai auzit-o.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:
Avantajele biberonului : am avut control asupra mancarii, de la 3 luni nu am stiu cum este sa te mai trezesti peste noapte, de la 2 luni am introdus sucul de morcovi, de la 3 luni cel de mere si portocale si tot asa...diversificarea a inceput mai devreme!

Draga mea, nici eu nu am mai stiut cum este sa te trezesti noaptea de pe la 2 luni si jumatate- trei, asta in conditiile in care alaptam exclusiv la san. Pur si simplu, la 10 se culca si se mai trezea dupa 10-11 ore. Deci depinde de copil, nu de lapte. Ca ai inceput diversificarea mai devreme... diversificarea chiar si daca copilul primeste formula tot de pe la 6 luni ar trebui inceputa, sau cel putin 4. dar daca pe parinte il taie capul sa o inceapa mai devreme, poate face asta si daca alapteaza, si pe mine m-a ros curiozitatea sa vad cum primeste piureul de fructe mai devreme de 6 luni... Ai avut control asupra mancarii... si te-a ajutat la ceva in mod special?

Ioana 34+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Din punctul meu de vedere, singurul avantaj al biberonului este ca mama nu mai este legata de copil. Adicatelea, poa' sa manance copilul si de la tata, bunica, vecina, etc... Si atunci mama poate sa plece la shopping prelungit, sedinte de cosmetica sau gimnastica, sau sa lase copilul la bunici, sau sa nu se trezeasca noaptea sa-i dea formula, ca poate sa faca asta si tatal (care eventual a doua zi pleaca la munca si nu are nevoie de somn in mod special), etc.
In schimb, daca alaptezi, alta-i povestea...

Ioana 34+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Ba, eu am mai vazut schema de diversificare ca cea postata de Crisu, unii pediatrii asa recomanda, nu stiu de ce, or avea motivele lor.
Acuma, sincera sa fiu, fetele de la "diversificare" nu sunt autoritatea in domeniu, poti merge sa le spui si lor si va fi la fel, fiecare vine cu cate o parere, aflata de la medici, de la cunostinte si trecuta prin filtrul gandirii si bazata si pe instinctul de mama.

Fetita mea a fost hranita tot cu biberonul si este iubirea, viata si inimioara mea, deocamdata alaturi de tati si urmeaza si bb2 in curand. Tot asa mi-a fost recomandata si mie schema de diversificare, nu am facut asa ci am inceput la 4 luni cu cereale (cu acelasi lapte formula) - by the way laptele formula cu toate adugirile se distanteaza un pic de cel de vaca curatel de la sursa.

Sincer, daca Liliana asa simte, asa va face. Parerile agresive nu o vor intoarce din drum, iar ideea ca un bebe (pe care inca nu il cunoaste si nu stie ce insemna sa aiba un bb - pentru toti este ceva diferit de orice ti-ai fi imaginat) o va trage de tricou, o va mangaia pe sani ii pare respingatoare acum si pe buna dreptate. Acum voi aveti un copil, doi, stiti cum este, insa inaitne de a avea un copil daca povestesti cuiva ca vrei sa te mangaie copilul pe sani nu intelege cu adevarat ce simti.

Din avantajele alaptarii, foarte multe avantaje sunt ale mamei. De unde pleaca si ideea ca mai toate mamele care au simti o reala placere sufera in fata intarcarii mai mult decat copilul si prelungesc alaptarea in ideea ca "mi-e mila de copil" desi ele sunt cele care nu renunta. Din motive lesne de inteles atata timp cat alaptatul produce senzatii minunate.

Cum ca acei copii alaptati ar avea un IQ mai mare nu sunt de acord, ar trebui sa luam toate persoanele care la tara/anumite minoritati/cu anumite lipsuri si sigur alapteaza copiii si sa spunem ca sunt mai dezvoltate intelectual fata de copiii nealaptati. Sau sa luam copii din aceeasi categorie sociala, cu aceeasi situatie 100% si atunci va interveni materialul genetic.

Oricum, toate motivele acestea de gen IQ mai mare, ferita mama de cancer, copil mai ferit de boli, anticorpi, toate dispar atunci cand o mamica spune ca nu a alaptat din motive medicale. Pai ati putea sa spuneti unei mame precum Kay sau Natynic (cu copilasi cu problemem sau prematuri) ca vor avea copii mai putin inteligenti si ca ele sunt mai predispuse la cancer? Nu, pentru ca ele nu au putut, insa nu exista nimic dpdv medical care sa faca diferentierea intre "nu am putut si nu am vrut" ca sa pateasca cele de mai sus.
Da, laptele de mama este un aliment bun in primele luni de viata, mai tarziu anumite alimente cand se incepe diversificarea sunt cele mai potrivite si furnizeaza copilului cele necesare - vitamine, minerale, etc, daca putem cat mai mult sa evitam junk food si prajeala si dulciurile e si mai bine etc.
Si dragostea - face totul!

Iar Liliana nu isi poate da seama cat de mult isi va iubi copilul acum, dragostea de mama creste si ea in timp si nu cunoaste limite, de ce sa o certam acum ca nu ofera copilului dragoste? Ea va oferi dragoste (99% din mame trezesc instinctul matern exact atunci cand trebuie dupa dr Spock) copilului cu nemiluita, numai probabil ca lapte formula si nu la san.

Va pupam mult.

Clau 13+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

poze cu noi

varsta bb2

Mergi la inceput

Si am uitat sa pun niste ghilimele la avantaj...

Ioana 34+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

pt Blackgirl0 : dragutza nu-ti place ceea ce citesti esti lkibera sa dai click pe X si sa navighezi pe alt site.
Vis-a-vis de pediatra, desigur ca am urmat acea schema de diversificare si cu toate ca ma repet, am avut si am un copil foarte sanatos, si o doctora care nu da antibiotice pe banda rulanta asa cum fac altii, o doctora care niciodata nu a gresit diagnosticul asupra copilului si care din punctul meu de vedere isi face treaba super.

Transmite-i doctorei tale sa se duca sa se-mpuste pentru schema de diversificare absolut idioata pe care ti-a dat-o.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput