Nu vreau sa alaptez!
Raspunsuri - Pagina 15
Bic spune:
Ah si sa nu uit.
Cele mai multe tipuri de formula (daca nu ma insel mai putin ce organica de care nu se gaseste in Romania) contin "corn syrup" care este in indulcitor artifical. Eu ca adult ma feresc de produse cu "corn syrup" si nu i-as da asa ceva unui nou-nascut decit daca nu as avea alta cale.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
olguta12 spune:
Din nou si din nou imi spun singura sa nu mai intru pe forum, sa nu mai postez nimic, sa stau la bloguri, ca acolo ma simt mai in "sigurantza".
Din pacate, am lacune mari la limba romana si nervii "scunzi", asa ca, de fiecare data cand dau peste cate-un subiect mai "aprins" sau mai "sensibil", tre sa fumez vreo 4 tigari, sa rumeg 2 ceasuri, sa scuip in san, sa numar pina la 100, si apoi sa incerc sa raspund fara sa jignesc sau sa deranjez pe nimeni. Din pacate, nu reusesc niciodata sa fiu "Elvetia".
Liliana, iarta-mi te rog TUPEUL, si da-mi voie sa-ti spun ca din toate cele scrise de tine nici macar 5% nu-s idei sau pareri plauzibile.
O prima intrebare- fiziologic..anatomic..pt ce a fost dotata femeia cu sani???? Pt ca sa aiba ce baga in sutien? Pt a avea partenerul ce admira?
Draga de tine. Eu propun sa iei toate revistele, cartile si articolele pe care le-ai citit, sa iesi cu ele afara, si sa faci un foc de tabara pe cinste. Daca tot vrei sa faci un lucru bun, adauga si calculatorul la focul acela de tabara, si te poti linisti total.
Sau cel putin blocheaza toate "site-uri" cu si despre ingrijirea noului nascut, in special cele ce abordeaza subiectul alaptare.
Spui ca iti faci temeinic "temele de viitoare mamica citind mai tot ce este posibil despre ingrijirea unui nou nascut". Draga, draga... daca continui sa sustii aceleasi idei, vei ramane repetenta.
Nici un om -fie el si cu "juma de neuron" ca noi, cele ce au devenit mame- nu are nevoie de "studii, povesti sau situatii" ca sa realizeze cel putin INSTINCTIV ca primele luni ale noului nascut sint cele mai importante din intreaga sa viata.
Egoismul, nepasarea si pur si simplu inconstienta mamei vor fi platite cu virf si indesat de catre copil.
Declari- civilizat, ce-i drept- "dreptul la libera exprimare asupra dreptului mamei de a decide liber daca lapteaza sau nu". Draguta, NU AI NICI UN DREPT!!! Asculta tu la baba!!!! In momentul cand ai hotarat ca vei aduce un prunc pe lume, sutienul dumitale nu mai este pe lista de "prioritati". COPILUL, SANATATEA si DEVELOPAREA LUI/EI sint primordiale. Mi-ar fi rusine de mine insumi sa spun ca(,) CA MAMA am dreptul de a NU alapta. Atunci nu te poti numi MAMA. Primul ACT al unei mame dupa nasterea copilului care este? A L A P T A R E A. Exemplele pe care le dai tu aici sint pur si simplu penibile, exemple carora nici o PISICA nu le-ar acorda atentie, deoarece si aia isi alapteaza puii imediat dupa nastere.
ALAPTATUL NU DAUNEAZA NICI MAMEI SI IN SPECIAL NICI COPILULUI. Pruncul are nevoie de anticorpi, vitamine, bla,bla,bla... are nevoie de LAPTELE MAMEI. Da, slabesti mai repede(MULT MAI REPEDE!) cand alaptezi. NU, NU vei fi "SLABITA" dupa nastere. Vei fi obosita, stresata, dar corpul se reface extrem de rapid dupa nastere. Este un "proces" natural, prin care toate femeile trec. Eu am fost in travaliu mai bine de 31 de ore, m-am chinuit precum Cristos, m-au si taiat, si dupa juma' de ora de la nastere, ma plimbam pe hol- asta dupa ce facusem si un dush cald, sa ma "refac".
Eu am avut lapte cat pt 3 femei. Fiica mea draga si scumpa insa, avea alte planuri. A fost extrem de PUTUROASA. Lenesha cum putini copii am vazut in viata mea. adormea in momentul cand o puneam la piept sa alapteze. au incercat doctorii tot ce s-a putut. Au dezbracat-o pina la diapers, o gadilau, o mangaiau, si ea NIMIC. Am incetat de a o mai "forta" in momentul cand o tanti mai in virsta si de "scoala vece" s-a napustit asupra ei cu o mina de servetele inmuiate in apa rece, sa i le puna pe spate..cica sa o trezeasca. I-am dat idioatei un branci, am scos-o afara din camera de spital-din perete in perete- si am incetat cu "incercarile". Dar mi-am luat pompa, si timp de 5 luni, din 4 in 4 ore i-am umplut biberonul cu lapte, si fiica-mea a baut lapte de la MAMA. N-a fost bolnava decat de 2 ori in aproape 4 ani de cand o am- ambele ori doar cate o raceala prapadita.
Am cunostinte- UNA in special- pe care as lega-o de-un stilp, si i-as da bice pina cand as obosi.
A alaptat EXACT o saptamana, cat a fost sotul ei acasa in concediu cu ea si cu fiica lor. In dimineata cand a plecat sotul inapoi la servici, fara sa se gandeasca la NIMIC ALTCEVA decat la SILUETA EI, s-a decis sa bage copilul pe formula.
Urmatoarele 6 luni le-au umblat numai prin spitale. Fetita nu a "raspuns" la noua dieta asa cum si-a inchipuit ea. S-au ivit tot felul de complicatii, si neplaceri. Au schimbat peste 9 feluri de formula, deoarece copila n-a suportat formula. S-a imbolnavit rau de tot, primul an din viata a fost chinuita, nervoasa, n-am vazut-o macar O DATA sa nu planga din orice, nu dormea bine deloc, a suferit de colici aproape 8 luni de zile (!!!!), a ramas cu probleme, are tot felul de alergii la produse lactate, samd. Sotul damei fine-care nu si-a dorit decat sa slabeasca 30 kg in 2 luni- deoarece avea sa fie NASHA la o nunta si trebuia sa arate "bine" (imbecila!)- habar nu avea de ce s-au intamplat toate astea. M-am trezit cu el la usa intr-o zi, cu o scrisoare de la pediatrul copilului, in mina, sa i-o traduc. Acolo ii explicase nenea vraciul cum "activitatea" sau LIPSA DE(activitate) din partea mamei, ii afectase atit de negativ copilul. Sotia ii spusese ca era "seceta" la ea in sutien, si de-asta a trebuit sa treaca copilul pe formula.
Faptul ca n-a casapit-o cand s-a dus acasa, e un miracol. Dar am refuzat sa o ascund, cand ea n-a dat dovada decat de egoism, lasitate, nepasare si nesabuintza.INCONSTIENTA la puterea 1000!!!
Asa ca, DACA doresti sa fi mama si sa dai puiului tau o sansa mai puternica pt o viata plina de sanatate, incearca alaptatul. Te rog mult...
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
Amintiri de alta data...
Nicolest spune:
Bic se gaseste si lapte organic chiar in Romania cel de la Hipp...nici eu nu am stiut pana acum.
Nu pot sa cred cate mesaje au fost scrise la acest subiect si aproape nici unul in sprijinul Lilianei care nu vrea sa alapteze.
De ce oare?
Eu cred ca daca ar avea parte de sprijinul nostru si nu de atatea critici ar ajuta mai mult si poate si-ar schimba obtiunea cu timpul.
Nu sunt contra alaptarii la san si eu am alaptat 10 luni si nu ma plang pentru ca a fost obtiunea mea chiar daca nu a fost deloc usor pe scurt: am bauit la ceaiuri in cantitati industriale, am nascut prin cezariana si laptele a venit dupa 4 zile cateva picaturi, bebe nu sugea la san cu toate insistentele si eforturile depuse din mai multe motive drept pentru care am folosit o pompa electrica de san.
Daca ma uit in urma mi se pare imposibil sa o mai iau inca o data de la capat.
In concluzie Liliana daca nici dupa ce vine bebe nu te razgandesti in privinta alaptarii .... asta e tu macar nu te ascunzi dupa deget si spui direct ca nu vrei sa alaptezi chiar daca ai venit cu unele argumente care sa te sustina.
Pana laurma cate mame nu au renuntat in baza unui motiv folosit drept pretext numai eu stiu cateva ... iata exemple: rani la san cand se puteau folosi protectoare sau pompa, nu suge bebe, s-au intarit sanii si e pericol de mastita, lapte insuficient sau care nu e de calitate si exemplele pot continua.....
Multa bafta!
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 Chiar asa nimeni nu are curajul sa spuna, Da ok eu nu am alaptat pentru ca am considerat ca acest efort ar fi prea mare... sau pentru ca nu as fi vrut sa ies la cumparaturi si sa mi se ude sutienul , sau pentru ca nu am vrut sa mi se lase sani , sau pentru ca 4 ore trebuia sa fiu nu stiu unde si am vrut ca copilul meu sa se obisnuiasca in asemenea masura si cu alta prezenta in jur... sau etc ce alte motive ar mai fi.... |
HA HA HA HA HAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Ce ineptii!!!!!!!!!!
Liliana, din suflet sper sa iti revii .
Cred ca ai sanse.
Am avut eu o prietena care, cand era gravida, spunea ca nu concepe sa nu mearga la mare cand Bebe va avea 1 luna.
Si ca nu concepe sa nu ia si o bona dupa ea, care bona sa stea cu Bebe, iar ea sa inoate cateva ore pe zi si sa stea la plaja cu Iubi :)))))))))))).
Slava Domnului, dupa ce s-a nascut Bebe i-a trecut .
adra_bell spune:
citat din mesajul lui Liliana82 Chiar asa nimeni nu are curajul sa spuna Da ok eu nu am alaptat pentru ca am considerat ca acest efort ar fi prea mare... sau pentru ca am vrut sa previn regadele si mastita, sau pentru ca nu as fi vrut sa ies la cumparaturi si sa mi se ude sutienul , sau pentru ca nu am vrut sa mi se lase sani , sau pentru ca 4 ore trebuia sa fiu nu stiu unde si am vrut ca copilul meu sa se obisnuiasca in asemenea masura si cu alta prezenta in jur... sau etc ce alte motive ar mai fi.... Observ ca nici macar mamele cu acea retinere psihologica descrisa de bird nu mai au curajul sa recunoasca... |
Pe cuvant ca am incercat sa ma tin deoparte, am citit pe diagonala si am sarit mesaj dupa mesaj. Nu e treaba mea ca o mama nu vrea sa-si alapteze copilul, e copilul ei pana la urma, nu-mi pasa, nu o cunosc, mi se rupe, cum spunea cineva.
Dar ai niste idei complet gresite. Eu alatez de 16 luni, nu am facut ragade si nici mastita, niciodata nu mi-au curs sanii, desi am luat 25 de kg in sarcina, alaptatul m-a ajutat sa revin la greutatea initiala si sanii nu mi s-au lasat. Deloc, imagineaza-ti!
Esti o fata desteapta, mai gandeste-te. Asculta-ti si instinctele, te-ai speriat, te inteleg, si pe mine ma speria alaptatul cand eram gravida, desi eu eram la extrema cealalta, foarte hotarata sa alaptez.
Daca esti intr-adevar hotarata sa nu alaptezi, nu alapta. N-ai nevoie sa ceri sprijinul nimanui pentru asta.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
jucarii cautam copii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
Muuh spune:
Liliana eu am o prietena care a decis ca ea nu vrea sa alapteze. Nu am dreptul sa iti spun motivele ei pot doar sa iti spun ca niciun moment nu si-a pus problema sa se bata cu pumnul in piept ca ea nu vrea sa alapteze. Asa cum eu am decis ca vreau ea a decis ca nu, fara ca vreuna dintre noi sa incerce sa se justifice sau sa faca propaganda.Ce pot sa iti spun este ca recunoaste singura ca eu desi stau cu tzatza in gura copilului ei ii pare ca sunt mai relaxata si mai linistita decat e ea cu duzina de biberoane. sterilizatoare, cutii, cutiute.
natynic spune:
Liliana, da, nimeni nu ti-a scris aici "nici eu nu am vrut sa alaptez"; in schimb imi amintesc ca ti-a scris cineva (sorry, dupa atatea pagini nu mai retin cine) cum, gravida fiind, hotarase ca nu va alapta nicio zi, va da copilul la cresa X la 4 luni si va relua serviciul etc; si care, dupa nastere, primul lucru a facut scandal ca nu i s-a adus copilul la san, l-a alaptat luni de zile si dupa 1 an inca statea acasa. Stii ceva? Lasa teoriile, studiile si angoasele. Imi amintesc si eu cat de pline de ganduri la borioase imi erau noptile nedormite cand eram gravida si cate prapastii gandeam. Din tot ce ti s-a scris, fa tu bine si retine DOAR, MACAR acea postare (daca e sa fii o mama buna, e cea mai apropiata de situatia ta) si hai sa reluam restul teoretizarilor dupa ce nasti...
Daca e sa ma "disculp" (pt ca ne certi pe toate ca nu-i una care sa gandeasca la fel ca tine)-eu ti-am dat dreptate acolo unde vezi prea mult fanatism pro-alaptare, intr-o maniera care jigneste si raneste sentimentele unor mamici ce n-au avut aceasta sansa. Sa stii insa ca gasesc o scuza acestui fanatism-a-ti hrani puiul cu lapte e un dar divin si mandria de a-l fi primit e fireasca. In rest insa, nu ti-as fi putut spune "si eu am facut la fel". Pentru ca eu voi regreta pana in ultima clipa a vietii ca nu am primit acest dar
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
bird70 spune:
citat din mesajul lui conchita Bird, si care e relevanta povestii tale? de ce nu le scrii celor de la OMS sa le zici ca studiul lor e de doi lei? |
Pot sa-ti arat o gramada de probleme cu studiile de genul asta. Adevarul este ca singurul fel in care poti sa stii daca exista sau nu diferente in IQ la copiii alaptati fata de cei ne-alaptati este daca faci un studiu extensiv pe gemeni homozigoti. Altfel comparam copilul meu cu al tau aiurea pentru ca foarte multe aspecte ale inteligentei nici macar nu sunt cuantificate iar partea de determinare genetica a IQ-ului inca mai are o multime de necunoscute. Plus ca oamenii au diverse talente care iarasi sunt atat de diferite de la individ la individ si atat de greu de masurat incat face un astfel de studiu inutil. Cei de la OMS iti vor publica studii care au rezultatele pe care le vor ei. Nici macar nu spun studiile astea ca exista diferente intre copii, ci 'se pare' ca exista o diferenta. Sa fim seriosi care e diferenta (daca presupunem ca exista una) intre un IQ de 103 sau unul de 104?
Eu personal cred ca este in interesul copilului sa fie alaptat, atat timp cat mama are o alimentatie sanatoasa, nu fumeaza, nu consuma alcool sau droguri si este sanatoasa. Dar cred ca lumea nu se imparte in alb si negru, ca este mai degraba o multime de nuante de gri. Cred ca in viata exista aspecte MULT mai importante care au efect asupra sanatatii, fericirii si viitorului copilului decat alaptatul. Nu pot decat sa ma bucur si sa invidiez mamele care alapteaza cu placere. Am tot respectul fata de mamele care au alaptat sau alapteaza dar care au o atitudine temperata la acest subiect si nu cred ca alaptatul le face mame perfecte. Poate eu nu am alaptat dar sunt sigura ca am facut sacrificii si eforturi pentru binele copiilor mei acolo unde alte mame nu au incercat. Am vazut foarte des la subiectul asta mame care afirma chestii de genul asta:
Egoismul, nepasarea si pur si simplu inconstienta mamei vor fi platite cu virf si indesat de catre copil. |
nu poti decat sa te intrebi ce anume provoaca o astfel de reactie? Chiar asa neadecvat sa te simti ca om sa simti nevoia sa ataci in felul asta o alta mama?
daniela_b spune:
citat din mesajul lui Liliana82 ...Personal am ajuns sa ma imprietenesc foarte greu cu materia denumita STATISTICA . Dupa 2 restante si o vara cu program de pix hartie si calculator de buzunar in mana pentru exmanele alea pe care le uram... am ajuns sa o indragasec.. Odata ce deprinzi materia asta sentimentul este ca dintre toate stiintele, e singura care te face sa te simti " un mic vrajitor" capabil sa prevezi eventualele rezultate pe termen scurt si lung... Totodata iti dai imediat seama ce e abureala... si majoritatea acestor statistici pe care le auziti in presa sunt abureli pentru mani****re. |
Sa ne "jucam" un pic, vrei?
Hai sa inlocuim cuvintul "STATISTICA" din citatul de mai sus, cu "ALAPTAREA".
Bineinteles, pe cele "2 restante si vara cu program de pix, hirtie si calculator" le inlocuim cu altceva, de pilda cu 2 subiecte frumoase de pe DCforum si-o carte buna despre mama si copil sau cu doua carti frumoase citite in ultima luna de dinaintea nasterii si un subiect frumos pe DCforum ( uite chiar asta! chiar asta inca mai are timp si sanse sa se faca, pina la sfirsit un subiect frumos pentru tine, cu final fericit).
Iar examenul va fi, evident, momentul nasterii.
Acum reciteste pasajul.
Bun, recunosc, e putin fortata "joaca" mea.
Totusi, statistic este posibil ca odata ce ai putut indragi, iubi o materie simpla ( simpla doar in sensul ca lipsita de "suflet") pe care intii ai urit-o si nici n-ai vrut sa auzi de ea, razgindindu-te, acest lucru sa se repete si cu alaptarea.
Cu alte cuvinte, in anumite conditii, creierul tau este capabil sa-si schimbe "parerea" la 180 grade, nu?
Nu poti spune niciodata, niciodata!
Iti scriu din perspectiva unei viitoare mame ( eu am acum 26 de saptamini de sarcina) care se afla, in acest moment, la polul opus tie ( ma refer la hotarirea luata) chiar daca fiziologic vorbind sintem in aceeasi stare.
Si eu citesc despre alaptare ( pro si contra), si eu am ajuns pe bloguri ( multe din ele scrise doar din virful degetelor, altele chiar documentate serios), pe subiecte fierbinti de pe forumul DC etc.
Cautarea asta e fireasca.
Eu am drumul meu si vreau sa pot alapta, o sa ma straduiesc mult pentru asta, nu ma simt descurajata nici la gindul ca "magnificii" mei sini vor servi drept biberoane unui "sufletel" ( asa cum foarte frumos i-ai spus si tu, celui din burtica, intr-un mesaj) si nu vreau sa iti dau niciun sfat, nu ma simt capabila sa lupt cu mentalitatea si hotarirea ta deja instalate ( si e dreptul tau! asta nu contest!)...
Dar as vrea sa intelegi de ce "unii nu inteleg"...( te intrebai intr-un mesaj anterior de ce nu pot unii sa inteleaga ca asta e hotarirea ta si cu asta basta!) si poate ca astfel vei schimba niste date, pe ici pe colo iar discutia va decurge altfel.
Ei bine, nu hotarirea ta este de neinteles ( pina la urma, intr-un fel sau altul, a ajuns destul de firesc sa hranesti artificial un bebe in anumite conditii delicate si de sanatate si sa zicem ca si "frica" ta e o situatie delicata, justificata) ci atitudinea ta, incapatinarea de-a prezenta doar intr-un anumit fel lucrurile dar nu oriunde ci pe un forum cu multe mamici si povesti despre alaptare, fiecare cu particularitatea ei.
Nu e normal ca eu sa te fac sa te simti prost pentru ca nu vrei sa alaptezi dar nu e normal nici ca tu sa ma faci sa ma simt prost pentru ca vreau. Intelegi chestia asta?
Probabil ca eu si cu tine ( ca reprezentante ale celor doua "tabere" ) ar trebui sa putem sa ne intilnim undeva la mijloc ( si precizez ca nu e vorba de zona GRI, btw cica in moda cea mai buna combinatie a griului e cu trandafiriu ) pentru ca aceste lucruri sa fie spuse altfel decit pina acum.
Ce zici?
p.s. la mine a fost simplu sa hotarasc, m-am gindit ca "sufletel" depinde de mine, n-are posibilitate sa aleaga pentru el ci eu trebuie sa o fac in locul lui, ca daca-mi seamana macar pe-un sfert inseamna ca va avea ceva asteptari de la mama lui sa fie curajoasa si sa incerce pina la capat ( ma rog sa fiu sanatoasa si sa mearga totul bine!) si asta mi-a fost de ajuns sa spun VREAU si... in citeva luni sper sa spun si ca POT! Tineti-mi pumnii!
Dana25plus
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
denizel spune:
Danutaaaa, tinem pumnii, cum sa nu...
Abia astept sa se nasca Bebe al tau si abia astept sa mai aud povesti despre alt copilas fericit .