Nu vreau sa alaptez!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Pai eu nu caut in mod deosebit dezavantaje si nu ridiculez persoane. decat acele studii aberante. care creeaza o gramada de prejudecati

Eu doar imi simt jignit acel "juma de neuron" ca "cercetatorii americani" incearca sa ma convinga cu astfel de asa zis "studii" si statistici. la fel de jignita ma face sa ma simt si faptul ca practic a exprima deschis acest lucru naste din partea catorva dintre voi jigniri si exprimari la fel de inteligente precum acel iQ al bebelusilor lor .. Pe de alta parta nu vad de ce e atat ridicat in slavi calitatile laptelui matern si actiunea alaptatului in sine pentru ca practic bebelusi pot creste la fel de bine sau la fel de rau si cu lapte praf.. ( doar sunt cazuri in care bebelusilor dupa ce li sa suplimentat cu formula au aratat clar ca se simt mai bine. ) Nu spun ca laptele praf ar fi mai bun sau ca laptele matern ar fi mai prost ci doar nu pot accepta ideea de alaturare a IQ ului si alaptatului.

Se pare ca aceasta notiune este asemanatoare cu de IQ /alaptat = arian IQ/nealaptat=evreu de acum jumatate de secol.

Ma gandeam ca acest subiect alaptatul nu e chiar atat de "tabu" si probabil vor mai fi si alte mamici care sa recunoasca deschis ca nu au dorit sa alapteze. si motivele lor de ordin personal... Singura dintre voi care a avut acest curaj datorita retinerilor de ordin psihologic este Bird. si probabil alte cateva mamici care nu au reusit sa reziste ranilor si sau lasat .

Ma gandesc ca asa cum unele dintre dumneavoastra exprima deschis cat de fericite se simt alaptand avem si noi cele care gandim sau avem instincte care functioneaza diferit dreptul sa ne exprimam liber decizia. ca doar traim intr-o asa zis lume democratica , si se presupune ca avem un anumit grad de civilizatie si educatie.

Nu cred ca nici o mama este mama doar pentru ca alapteaza! Cred ca a fi sau in cazul meu a devenii mama inseamna mult mai multe sacrificii si multe dintre aceastea mult mai importante pentru copii decat alaptatul. ( Respectiv sa le oferi o educatie sanatoasa, sa le dezvolti creativitatea , sa -i inveti sa ia decizii , sa-i inveti sa gandeasca , sa faca diferente , si odata cu asta sacrificiile pentru a le oferii o buna educatie , un trai decent. un mediu psiho-afectiv stabil ) Nu sa se ajunga la acele discutii ipotetice despre iQ ul lor cum a exprimat o doamna mai sus. ( eu sunt mai destept ca tine sa am supt de la mama si tu esti mai prost ca nu ai supt ca asa zice cercetatorul american... sau stii mama ta sufera de cancer mamar pentru a a fost o " catea care nu te-a alaptat cand erai mic" )

Nu credeti ca acesta e un inceput de discriminare ?

Ultima parte a postarii anterioare aceea cu studiul despre IQ ulfemeilor insarcinate cred ca v-ati dat seama ca era gluma ironica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Off topicLiliana, tu mai si dormi noaptea?

Emma Invinge boala
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

si legat de sacrificiu.. doamnele care nu au putut sa alapteze din motive medicale , sau au alaptat putin dupa care au trecut la biberon spun clar ca efortul este mai mare in cazul pregatiri si sterilizarii biberoanelor decat in cazul alaptari naturale la san . Deci in nici un caz nu este vorba de comoditate sau de capacitatea de sacrificiu. De remarcat este si faptul ca pentru unele doamne suma platita pentru laptele formula este "enorma" . Deci un alt sacrificiu de altanatura. Plus ca este mai greu pana se obisnuieste copilul cu laptele ales, schimbat formule, etc.. ( deci alt sacrificiu de IQ)
Nu cred ca este vorba de sacrificu emotional si alaptare. Cred ca toate mamele indiferent ca alapteaza sau nu din diferite motive au aceeasi capacitate de "sacrificiu emotional"
Dar chiar nu exista mame care au decis sa nu alapteze din motive personale ? Chiar asa nimeni nu mai are curajul sa recunoasca o astfel de decizie? Chiar asa nimeni nu are curajul sa spuna Da ok eu nu am alaptat pentru ca am considerat ca acest efort ar fi prea mare... sau pentru ca am vrut sa previn regadele si mastita, sau pentru ca nu as fi vrut sa ies la cumparaturi si sa mi se ude sutienul , sau pentru ca nu am vrut sa mi se lase sani , sau pentru ca 4 ore trebuia sa fiu nu stiu unde si am vrut ca copilul meu sa se obisnuiasca in asemenea masura si cu alta prezenta in jur... sau etc ce alte motive ar mai fi....
Observ ca nici macar mamele cu acea retinere psihologica descrisa de bird nu mai au curajul sa recunoasca...

Mergi la inceput

LUCIA MIRELA
da mai dorm si noaptea... doar ca de vre-o cateva saptamani pe la ora 2- 3 sufletel are program de "dans" sau maraton prin burtica si ma treseste... Pe la 6 ma apuca iar somnulll daca nu am treaba de umblat , mai trag un puisor de somn pana la 9 dimineatza si recuperez cu brio dupa amaiza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

In cazul asta iti urez somn usor!

Emma Invinge boala
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
Pe de alta parta nu vad de ce e atat ridicat in slavi calitatile laptelui matern si actiunea alaptatului in sine pentru ca practic bebelusi pot creste la fel de bine sau la fel de rau si cu lapte praf..

Oiii pentru ca e ceva foarte primitiv. Pentru ca legatura intre mama s-un pui data de hranire a fost la fel de sublimata de evolutie ca si cea de la reproducere la dragoste. Adica daca mama si copilul sunt sanatosi si ea reuseste sa se desprinda de carapacea sociala a femeii moderne si sa-si implineasca menirea de mama e ceva minunat.
Mda dragostea tandretea se nasc la sanul mamei. Hmmm sa vezi un capsor adormit care te cauta, sa vezi numai ce apleci tu cu mirosul tau de laptic peste el si se destinde asa precum catelusul care doarme pe os. E o dependenta de mama-hrana care te face pentru vreo sase luni de alaptat exclusiv sa fii soarele bebelusului. Daca reusesti sa traiesti fericita aceasta dependenta precum si deprinderea inceata si sovaitoare catre mancarea variata... e o experienta minunata. Si ireversibila. Inveti si ca nu te poti intoarce inapoi. Si tu si copilul. Biberonul o data sarit il poti relua...laptele matern nu. S-a renuntat la o masa... poti reincerca dar nu va mai fi la fel de mult, cu acelasi gust...Bebelusul creste... si tu cu el.

Asta nu inseamna ca nu-ti iubesti copilul la fel daca ajungi la biberon. Dar din start sa refuzi o legatura emotionala suplimentara din comoditate.... e o imaturitate.

Legat de restul
Citat:

Se pare ca aceasta notiune este asemanatoare cu de IQ /alaptat = arian IQ/nealaptat=evreu de acum jumatate de secol.

io credeam ca nu s-a reprosat vreodata evreilor lipsa de inteligenta cat mai curand lipsa de scrupule fata de po****tia crestina... dar
deja divaghezi grav.

Citat:

avem si noi cele care gandim sau avem instincte care functioneaza diferit dreptul sa ne exprimam liber decizia. ca doar traim intr-o asa zis lume democratica , si se presupune ca avem un anumit grad de civilizatie si educatie.

parca tu ai inceput prin a spune ca spune ca miturile alaptarii sunt indoctrinate in mame. Daca spuneai io nu vreau sa alaptez... cine mai e ca mine haideti sa ne impartasim experientele... aducea mai mult a decizie libera pentru fiecare.

Citat:

in cazul meu a devenii mama inseamna mult mai multe sacrificii si multe dintre aceastea mult mai importante pentru copii decat alaptatul. ( Respectiv sa le oferi o educatie sanatoasa, sa le dezvolti creativitatea , sa -i inveti sa ia decizii , sa-i inveti sa gandeasca , sa faca diferente , si odata cu asta sacrificiile pentru a le oferii o buna educatie , un trai decent. un mediu psiho-afectiv stabil )

Hmmm si care-i prima lectie de luat decizii pe care i-o dai?
N-am chef sa-ti dau lapte, nici macar colostrum, n-am chef sa-ti dau anticorpi in general. Ai nevoie... eh nu te las oricum . O sa-ti dau ceva formula bine testata intr-un biberon BPA free si om mai citi peste niste ani ce defecte are ce ti-am dat eu fara a incerca vreo clipa produsul natural. De ce? Asa vreau eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82
Eu doar imi simt jignit acel "juma de neuron" ca "cercetatorii americani" incearca sa ma convinga cu astfel de asa zis "studii" si statistici. la fel de jignita ma face sa ma simt si faptul ca practic a exprima deschis acest lucru naste din partea catorva dintre voi jigniri si exprimari la fel de inteligente precum acel iQ al bebelusilor lor .. Pe de alta parta nu vad de ce e atat ridicat in slavi calitatile laptelui matern si actiunea alaptatului in sine pentru ca practic bebelusi pot creste la fel de bine sau la fel de rau si cu lapte praf.. ( doar sunt cazuri in care bebelusilor dupa ce li sa suplimentat cu formula au aratat clar ca se simt mai bine. ) Nu spun ca laptele praf ar fi mai bun sau ca laptele matern ar fi mai prost ci doar nu pot accepta ideea de alaturare a IQ ului si alaptatului.

fata draga, studiile alea sunt intr-adevar aberante. dar numai in secolul nostru, al sutienelor agatate pe sarma din fata blocului adica, femeia "moderna" ar avea nevoie de STUDII pentru o chestie atat de elementara ca alaptatul.

da, bebelusii pot creste cu lapte praf. de ce nu se pune semnul egal intre asta praf si cel matern? iarasi, pentru ca e la mintea cocosului: UNUL E DE VACA, ALALALT E DE OM. logic ca omului ii e mai bine cu lapte din specia lui. nu e nevoie de studii pentru asa ceva, intr-adevar. dar traim intr-un secol dement, in care laptele praf, inventat pentru mamele si copiii cu probleme, a ajuns sa fie preferat din COMODITATE si din EGOISM. si nu este singurul exemplu, vezi si aberatiile cu lasatul copilului sa planga, cu ignorarea nevoilor sale, cu moda psihologiilor educationale taman bune pentru un soldat in legiunea franceza sau in bandele de teroristi sinucigasi. exact, si-mi asum opinia si eventualul cartonas rosu, ca asa nu se mai poate, frate. atatea fasoane si tzucahare mentale pentru o chestie atat de simpla: nu vrei sa alaptezi, e ok, alegerea ta. dar nu mi-o baga mie pe gat cu "studii" personale de blog aberante. ti-am zis ca mi-a fost greu, deci da, stiu de ce nu vrei sa alaptezi ca nici eu nu lesinam de bucurie la inceput, ci de durere. dar n-am sa ies niciodata la rampa sa conving lumea ca daca pe mine m-a durut, inseamna ca faimosii cercetatori sunt niste tampiti. aia au studiat mai multe femei, io m-am studiat numa pe mine si pe angoasele mele, cum as putea sa generalizez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. astept cu nerabdare una dintre zilele epocale ale mileniului trei si jumatate cand, in urma tratamentelor hormonale si a altoirilor genetice care le va da limbajul si tastatura pe ...copita, vacile vor avea acces la forumuri si vor deschide si ele subiecte de genul: refuz sa alaptez, laptele praf uman e mai bun, la naiba cu cercetatorii bovini din cireada cutarescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mda, imi pare rau ca am scris la subiect.
Liliana, tu ce vrei de fapt ? sa te certi cu fetele ? sa jignesti fetele si sa ti se raspunda pe masura ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Liliana,
in primul rind felicitari pentru curajul titlului.
In al doilea rind, multe pareri se schimba dupa ce nasti. Nu-ti pot enumera aici cite lucruri au trecut din categoria "eu nu" la categoria "eu da" si invers, dupa ce am nascut.
In al treilea rind, sub rezerva ca eu fac parte din tagma fanaticelor pro-alaptare, iti voi impartasi un secret: hai sa zicem ca ai toate motivele sa crezi ca latpele matern e apa de ploaie si ca nu aduce nici un beneficiu copilului, tot ramine ceva pentru care merita toate eforturile din lume. Senzatia pe care o ai, cind toate lucrurile merg asa cum trebuie, cind iti alaptezi puiul e incomparabila cu orice alta placere pe lumea asta. Cum cauta ei sinul, cum incep sa te mingie cind sint mai mari, cum gilgiie cind ai lapte, ce linistiti sint (de multe ori) dupa ce ii hranesti... toate astea e pacat sa le ratezi daca ai optiuni.

Eu cred ca o decizie asumata e mult mai sanatoasa decit ascunzisul dupa tufis. Iar tu ca mama decizi ce e cel mai bine pentru copilul tau. Ma irita afirmatiile de genul "nu am mai avut lapte," cind ceea ce nu au mai avut acele mamici este suport, nu lapte. Majoritatea covirsitoare a mamicilor din Romania care au sfirsit prin a nu alapta au avut de infruntat niste probleme minore care neadresate se transforma in piatra de hotar. In plus, in maternitati, in loc ca proaspata mama sa primeasca sfaturi legate de alaptare, primeste in schimb bebelusul biberon. Iar biberon la un bebelus nou-nascut este calea sigura spre lipsa lactatiei la mama, daca mama nu are o determinare de fier si isi alapteaza exclusiv copilul mulgindu-se de fiecare data.

Acestea fiind spuse, daca fiind in Romania ai hotarit ca nu vrei sa alaptezi, vei fi primita cu bratele deschise si de medici, si de maternitati si de companiile de formula. Culmea ar fi ca taman tu, dintre toate mamicile, sa dai de unul dintre acei putini pediatri pro-alaptare.
Daca va fi asa, fi buna si fa schimb cu o mamica pro-alaptare care a dat de un medic care o sustine puternic cu "draga mea, tu intr-o luna nu o sa mai alaptezi. Iti spun eu sigur."

Altfel, sa ai o nastere frumoasa si un copil sanatos.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput