Papagalul
Raspunsuri - Pagina 3
adi2003 spune:
Papagalii vostri sunt pofticiosi? Spre ex, Raducu, daca ma vede ca mananc ceva, rapid vine pe mana sa ii dau si lui. Sau daca e in colivie si ma vede ca mananc, imi arunca o privire, ca si cum mi-ar zice: "Da-mi si mie!". Alteori isi aduce aminte de mancare (daca vede ca in casa se mananca) si hop si el la semintele lui.
caterina spune:
Da, Adi, papagalul meu este foarte pofticios. Asta a fost si unul dintre motivele pentru care Giulio i-a dat inghetata. Cand l-a vazut mancand a inceput sa tipe, cum face de obicei cand vede pe cineva mancand. Cat despre pisica, poate chiar ai dreptate desi ea nu prea intra in incaperea unde este papagalul. Pisica sta mai mult jos, pe cand papagalul il am sus. Spuneai ca daca este bolnav nu mai sta pe bara. Al meu sta pe bara doar ca nu mai este energic, nu mai vorbeste, este deranjat la burta si nu mai zboara.
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by caterina
Da, Adi, papagalul meu este foarte pofticios. Asta a fost si unul dintre motivele pentru care Giulio i-a dat inghetata. Cand l-a vazut mancand a inceput sa tipe, cum face de obicei cand vede pe cineva mancand. Cat despre pisica, poate chiar ai dreptate desi ea nu prea intra in incaperea unde este papagalul. Pisica sta mai mult jos, pe cand papagalul il am sus. Spuneai ca daca este bolnav nu mai sta pe bara. Al meu sta pe bara doar ca nu mai este energic, nu mai vorbeste, este deranjat la burta si nu mai zboara.
Pai daca nu mai zboara...e un semn...cand e foarte bolnav nu mai sta pe bara, dar aia e ultima faza...daca zici ca e deranjat la stomac, ai la el nisip pt. papagali? (de la vitakraft spre ex,)... ca asta ajuta mult la digestie si e imbunatatit cu vitamine, scoici sfaramate...e foarte bun. Neaparat trebuie sa ai sa-i dai si nisip, pe langa mancare, pt. ca orice papagal are nevoie de el la digestie.
Stiu ca eu i-am dat o data lui Raducu, tot asa ca a fost cu pofte, numai napolitana de la inghetata, ca ne vedea ca mancam inghetata si vroia si el...
Ai grija de el, si daca in urmatoarele 2 saptamani nu vezi nici o imbunatatire, atunci du-te la medic cu el...vezi, poate are nevoie de ceva medicamente...nu strica un control medical.
Toate cele bune si vreau sa aud vesti bune!
caterina spune:
Are de toate: nisip, mei, mai cu vitamine, os de sepie, alte chestii si ele cu vitamine. mi le-au dat pe toate de la magazinul de pasari. Dar la doctor nu am fost cu el. Cred ca voi merge. Multumesc mult.
Cosmina spune:
Caterina, pentru burtica mai poti incerca sa-i dai galbenus de ou fiet tare si dat pe razatoare. Sanatate puiului tau.
Pupici, Cosmina
caterina spune:
Multumesc, Cosmina, pentru ajutor. O sa incerc si cu ou fiert. Sper sa se faca bine.
adi2003 spune:
Eu stiam ca se da papagalilor galbenus de ou fiert pentru a le spori energia.
Pe langa seminte, ce cruditati dati papagalilor? Cum le imbogatiti hrana?
Eu le mai dau in completare salata, morcovi, mar. Stiti ce mai fac? Din semintele de mei pun cateva intr-un ghiveci si imi rasar si tare mult le place frunza de mei.(e ca si iarba).
Ce altceva e bun pt. ei?
Ce jucarii le-ati pus in colivie?
Din cand in cand le mai cumpar si "turta" cu miere. Dar nu prea des ca nu e bine sa se ingrase. Alte sfaturi mai aveti?
Cosmina spune:
Ei mananca de obicei seminte de floare soarelui, mei, orz etc. Le place salata, castravetele. De fapt cam tot ce e verde. Si broccoli. Le-am mai cumparat busuioc in ghiveci. Se urcau pe ghiveci si papau iar apoi scoteau pamantul din ghiveci. Jucarii au o multime. Ce le place sunt lanturile. Lanturi micute ca astea ce le purtam noi. Au vreo 2 lanturi, o bratara mica, o bratara mare, 2 leagane si mai nou, le-am facut un cuibulet. Se bat care sa stea in el! I-am tot zis la Tyson sa se dea de acolo, sa o lase pe Woody, ca el nu poate sa faca ou! Nimic... el sta mai mult in cuib.
Cam atat. Voi ce jucarii aveti? Am avut si oglinda dar ii enervau si am luat-o jos.
Pupici, Cosmina
adi2003 spune:
Castravete la papagali? Asta n-am mai auzit.
Azi le-am dat un picut de varza. Raducu a ciugulit din ea, dar lui Coco nu-i prea place. Le dau si pufuleti sau cojita de paine. Cu pufuletii am grija sa-i aleg pe cei mai putin sarati.
Nu stiu care mi-a zis ca le-a dat pepene verde. Eu n-am incercat si a si trecut sezonul lui.
Jucarii? Leagan, oglinda cu clopotel, oglinda rotativa, scarita...
Raducu e "indragostit" de sepia lui. Atata vorbeste cu ea...
Cosmina spune:
Da, mananca castravete, mai mult coaja. Si pepene verde au mancat foarte mult in vara asta. Le place enorm. Se urcau pe ditamai pepenele de 9 kg. si incepeau sa roada la samburi. Paine de asemenea, le place. Eu le-o prajesc, sa fie crocanta. Sare eu stiu ca nu deloc voie. Nici ciocolata, cafea, ceai.
Pupici, Cosmina