retete din italia-partea II
Raspunsuri - Pagina 4
tilis spune:
Alex, o sa ma duc maine cand plec de la servici prin super-market sa vad ce gasesc si ce nu gasesc, dar m-ar interesa mai mult aperitive care sa fie asemanatoare la gust cu cele din RO (am rude conservatoare in ceea ce priveste mancarea - nu sunt dispuse sa incerce ceva nou; ceea ce nu se poate spune despre mine!!!).
Vreau sa fac o salata de peste si iti spun ca mie imi place fff mult tonul, dar aici il gasesc doar conservat in ulei sau pasta de tomate. Daca ai vreo reteta cu ton ar fi super!!!
Alex, eu nu pot manca fasole ptr ca ma supara la stomac (am niste dureri de imi vine sa ma tavalesc pe jos!!!) si as vrea retete din preparate de carne de porc sau pui sau chiar mezeluri. Adica daca pot face rulouri cu anumite umpluturi.
Merci!!!
Va pup!!!
adamalex spune:
Ciao Tilis
ingrediente am intrebat daca le gasesti...
gusturile sint fff apropiate a romanilo
am cunoscut multi romani si iti propuneam
niste retete simple si dupa gustul national
dar un pic vistoase ca este o nunta NU!
Daca nu iti place tie fasoale nu este nici o
problema se poate ilocui cu alte cereale ai
probleme in general sau doar la fasole?
Vroiam sa iti propun aperitivele:
Vinete la gratar cu erburi fine;
Cus Cus tricolor; salata de paste fainoase;
salata de orez; tartine diverse din care su
salmon daca se gaseste; jambon cu pepene galben;
perte fals; si altele le am scris acasa nu mi le
amintesc pe toate...
Dimineata ti le dau toate titlurile si cam care este
ingredientul principal.
Ciao.
alba spune:
Ceau Alex !
Hai ca-ti dau vesti bune...am facut in sfirsit Cuc-cus Tabulé si a iesit delicios de bun ...menta nu am gasit,dar si asa a fost super !
Am s-a mai fac,miam-miam ! Cus-cusul se poate combina in f.multe feluri,cu diferite sosuri si mincaruri,sau ca garnitura in loc de orez..si copilului meu ii place,ca in rest e un mofturos la mincare...
Merci fain si continua cu retetele tale beton
O seara placuta....Pa,pa !
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
cezara spune:
Ciao Alex,
Am facut vinete pane.SUNT ABSOLUT DELICIOASE.
Abia astept sa incerc (sper sa-mi reuseasca) si cealalta reteta .In urma cu cateva luni chiar am intrebat pe forum daca stie cineva cum se fac vinetele gen lasagne.
Acum....sper doar sa nu ma ingras prea tare!!!!
Multumesc tare,tare,tare MULT.
Sanatate tuturor,
ane2 spune:
Felicitari ptr retete daca ai timp imi scrii si mie reteta de tortelini?Plzzzzzzzz!!!Sunt inebunita dupa tortelini dar aici in restaurantele italienesti numi plac deloc.Merci
anita
adamalex spune:
Ciao,
Cer scuze tuturor pentru ca am probleme di conexie
causa virus e si cum nu era deajuns un fulger mi-a
distrus modemul acum ma conectez cu un altul dar
cade linea din cauza lui XP ca primeste engros virus
grazie Bill G...
Bine ai venit Ane2:
Tortellini nu este greu de facut este mai greu de explicat
sa le dai forma :) se invirt pe deget si nu prea am idea cum
sa iti explic.
Ca sa faci tortellini buni ai nevoie pentru umplutura:
300 g de cirnati proaspeti, 300 g de carne de porc un pic mai
grasa daca este de dupa capul porcului este mai buna.
Taie carnea si cirnati si pune la fript intr-o tigaie si lasa sa
se prajeasca, pune un pic de sare si piper, cind incepe sa se rumeneasca pune cam 1 pahar si jumate de vin alb sec, cind este gata da la o parte de pe foc si lasa sa se raceasca. Cind este rece dao prin masina de tocat carne sita cea mai mica. Pune carnea macinata
obtinuta intrun castron mai mare ca sa poti amesteca, pune 1 sau 2 oua intregi cam 2 pumni de pesmet macinat fff fin, parmezan si daca
ai un pic de ricotta, pune un pic de scortisoara si amesteca bine
pasta trebuie sa fie destul de tare si nu lipicioasa ca sa nu gresesti cel de al 2 ou punel la sfirsit.
Carnea poti sa pui dupa placerea voastra se pot face cu orice tip de
carne dar cu cea de porc este mult mai gustos.
Pasta:
1 kg de faino 00; 10 oua; sare.
Amesteca bine pina devine o pasta morbida si neteda pune pasta la odihna cam 30 de minute, dupa aceea intinde foaia daca ai masina este
mai usor, treci la prima gaura dupa aceea la a 2 a si ultima sa fie
la 3 gauri numarind de la sfirsit.
Cu un cutit taie pasta patratele de cal 3 cm pe lat, pune in centru
un pic de pasta de carne, uneste colturile in diagonal ca sa obti viziv un triunghi, uneste colturile de la basa triunghiului si intoace pe deget. Nu am alt mod sa iti explic daca ai unul industrial uitate cum este facut ca sa pricepi.
Pune tortellini pe o planseta de carton ce ai spolverat faina si punei unul linga altul in picioare.
Se pot congela.
Se pot minca in supa sau cu sosuri cum ga place sosul cel mai ideal
este ragł am dat reteta vezi partea intii si in ragł poti pune un pic de zmintina si parmezan se chiama pasticciati...
Pofta buna, astept vesti daca ai reusit sau nu...
Ciao.
adamalex spune:
tot eu...
link ca sa vezi cum sint:
http://www.riccione.net/select/immagini/tortellini.jpg
Arhistefy spune:
Alex, sa stii ca si eu sunt foarte interesata de retetele tale de aperitive, nu numai Tilis. Cred ca sunt deosebite fata de ce facem noi in Romania si de-abia astept sa le trimiti.
ane2 spune:
Merci ptr reteta o sa incerc maine sper sa-mi iasa
Ps.Esti de milioane te anunt daca mi-au iesit
anita