retete din italia-partea II

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao,
Ca pizza sa fie cit mai pufoasa pune un pahar de bere,
abia deschisa sa nu fie sfumata. Dupa crestere intinde foaia
in tava si laso sa creasca si in tava va deveni mult mai
delicata si pufoasa. Cind pui lucrurile pe pizza:
1 bago la cuptor pe primele 8-10 minute numai cu sosul de
rosii, 2) scoateo din cuptor si adauga mozzarella si tot
ce vrei tu abineaza tu gusturile in functie de gusturile
familiei tu le cunosti ce le place mai mult.

Privitor drojdiei uscate: nu e ca nu se poate folosi,
dar cu drojdia proaspata este mult mai buna pizza.
Cu drojdia uscata se moie in apa calduta si se adauga
un pic de faina se lasa sa creasca cam 30 de min. si dupa
aceea se ameste la pasta pt pizza.

Daca ati facut prea milta pasta pt pizza nu sint probleme
se poate congela, puneti cantitatea pt o pizza in celofan
de bucatarie si congelatio cind aveti nevoie de 1 sau 2 scoateti
din congelator cantitatea dorita.
Spor la treaba... cred ca deseara fac pizza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

tot eu am uitat sa raspund la tilis chestia de condimentat
faina, este mai bine sa nu condimentezi blatul pizza trebuie
sa aiba caracter si ca sa poti gusta o pizza buna blatul trebuie
sa fie cit mai simplu... Poti proba scriene si noua rezultatele
dar sint sigur ca nu este acelasi lucru...
Ciao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezara spune:

Ciao, Alex

Te rog cand ai putin timp sa-mi scri si mie reteta aceea cu vinete (+sunca+mozzarela+ ....etc....)

Multumesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
Cezara si bine ai venit
Binenteles ca ti-o dau scriemi care vrei cea facuta ca paneu
sau cea care se face la cuptor stil lasagne!
Iti voi posta pe la ora 10:30 ora ITA.
Ciao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao,
iti dau reteta la vinata paneu cu sunca si mozzarella,
Procedarea este aceeasi ca pentru snite, tai vinetele
pe lung a vinetele nu alea subtiri trebuie cele mari,
pui oe vinata o felie de mozzarella taiata fin si deasupra
pui o felie de sunca presata taiata fff fin, blochezi totul cu
o scobitoare. Treci prin faina dupa aceea in oul batut si
la sfirsit in pezmet, pesmetul apasal cu mina.
Frige in ulei de floare la foc potrivit.
Pofta buna.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezara spune:

Ciao Alex,
Bine te-am regasit!

Multumesc tare mult , pentru reteta. Astazi am musafiri si o sa pregatesc vinete dupa reteta pe care mi-ai scris-o. Dar ma intereseaza si cealalta reteta cu vinete la cuptor gen lasania.
Please....


Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Ciao, Alex!!!
M-ai uitat cu retele de aperivite???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao
Tilis nu am uitat am avut zilele astea asa de multa treaba
ca nu am stiut unde sa imi bat capul. Citeva zile si iti postez
retetele pt aperitiv, nu-mi aduc aminte peste-carne s-au amindoua!


Cezara
reteta cea stil lasagne este mult mai elaborioasa, binenteles
ce obti in farfurie este fffff...fff bun.
Iti dau in mare reteta:
tai feli rotunde vinetele cam 1 cm.
le pui intr-o strecuratoare cu un pic de sare mare si o greutate
deasupara pe cam o ora sa se scurga zeama de vegetazie.
Intre timp pregatesti un sos de rosii cu busuioc:
1 kg rosi 1 crapa taiata fff marunt citeva frunza de busuioc,
2 catei de usturoi, pui un pic de ulei in tigae apesi usturoiul il pui
la fript si cind se incepe a se rumeni pui ceapa, nu arde ceapa pune cita apa calda din cind in cind, decojesti rosiile procedura le pui la fiert citeva minute si piele se desface repede, treci rosiile in
robot sau masina de macinat carnea, cind ceapa este ingalbenita adaugi
rosiile, pui un pic de sare o lingurita de zahar si lasa sa fiarba, cind este gata rupe cu mina frunsele de busuioc si amesteca sosul su
trebuie sa mai fiarba.
Taie mozzarella cea pt pizza nu cea proaspata cu zar... in patratele mici sau macino. Acum trebuie fripte vinetele in mult ulei de floare.
Punele sa se scurga de ulei pe o hirtie de bucatarie. Nu le frige pre tare, cind incep sa se ingalbeneasca scoatele.
Acum ai totul gata: intr-o tava unsa cu ulei pune un pic de sos de rosii fai un strat de vinete pui din nou sosul de rosii mozzarella si
un pic de parmezan procedezi asa pina ce umpli tava, pe ultimul strat
pui mai mult parmezan.
Daca vrei poti sa bagi inauntru si chiftele dar facute mai mici cam cit o maslina.
Bagi la cuptor si in cam 40 minute este gata daca cuptorul coace prea mult acopero cu aluminiu primele 10-15 minute vezi tu cunosti cuptorul.
Se servesc calde nu fierbite.
Ciao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Ciao, Alex!!!
Vreau retete de aperitiv fff usor de facut ptr ca s-ar putea sa nu am timp ptr retete mai laborioase.
Multumesc!!!
Va pup!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adamalex spune:

Ciao Tilis
iti dau retete ce le poti pregati chiar 3 zile
inainte ai nevoie de o camara rece ca in octombrie
nu mai este asa de cald si un frigider:
Cumpara Cus Cus , paste fainose scurte nu spaghette
si nici macaroane, cartofi, caperi, aciughe este acel
peste albastru sub sare in boscane de 80 de gr.,
masline negre cu os, jambon de Parma sau ceva asemanator,
citeva cuti te ton in ulei, rosii, vinete, conopida,
ton afunat si taiat subtire sint confecti de 100 sau 500 gr,
maioneza, chek up, mustar, faina, margarina vegetala, oua cam 30,
iaurt, fasoale alba la curie cu boabe mici, ciapa rosie si alba
cea alba aici se chiama ceapa de apa daca gasesti, usturoi,
teliva tulpina vezi sa cumperi care este un pic mai galbena sa nu
fie prea verde, sunca presata, caracatiza, sepie, peste albastru mic
ala ce se chiama alici cum era pe timpul lui nea Nicu, altele cred ca le ai in casa.
Scriemi ce nu gasesti ca sa pot schimba.,
Ciao.


Mergi la inceput