obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con
Raspunsuri - Pagina 10
gazzella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doina_a Tocmai am citit un articol publicat recent, in 7 ianuarie 2009, de ziarul "Adevarul", cu titlul: "Romania, fruntasa la rujeola", pun linkul: http://www.adevarul.ro/articole/romania-fruntasa-la-rujeola.html Si ma intreb de ce majoritatae cazurilor de rujeola din 32 de tari studiate s-au inregistrat tocmai in Romania, Germania, Italia??? Sa fie doar intamplarea? Doina |
doina, sper ca am dat de sursa originala
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(08)61849-8/fulltext
si uite situatia in Italia
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=18928
Hospitalisations and complications
Information on hospitalisations and complications was available for 1,227 cases. Of these, 371 (30%) were hospitalised. One case of encephalitis was reported as well as three cases of thrombocytopenia, 22 cases of pneumonia and 27 of otitis media.
One death due to measles pneumonia occurred in a laboratory-confirmed case in the Piemonte region, in an unvaccinated 10-year old child with a genetic immunodeficiency syndrome.
raspunzand concret: posibil sa fie nevaccinarea
si aici intervine acel aspect care face diferenta dintre mine si tine: eu vreau ca ei, adica copiii mei, sa contacteze boala, tu nu
si e logic ca tu sa-l vaccinezi pe al tau asa cum e logic ca eu sa nu-i vaccinez pe ai mei
asa fiecare se protejeaza, isi implineste dezideratele
daca te mai intereseaza informatii despre situatia Italiei atunci cand vorbim despre measles cauta aici:
http://www.eurosurveillance.org/Default.aspx
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
xenocid spune:
citat din mesajul lui gazzella diferenta dintre mine si tine: eu vreau ca ei, adica copiii mei, sa contacteze boala, tu nu si e logic ca tu sa-l vaccinezi pe al tau asa cum e logic ca eu sa nu-i vaccinez pe ai mei |
Nu e logic, e BOLNAV!
Nu'mi pot inchipui cum un parinte isi poate dori sa aiba copii bolnavi!? Stie cineva mai multe despre sindromul Munchausen? S'ar putea incadra aici?
Come to The Dark Side ... we have cookies!
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui MissParker
Aha, iata cum am ajuns la samburele problemei! Pe vremea aia nu ne puteam informa, deci am vaccinat fiindca asa facea toata lumea si acum ne agatam de teoria vaccinarii ca de sfintele moaste, fiindca daca lasam cea mai mica indoiala sa patrunda dincolo de armura, daca incepem sa ne punem cu adevarat intrebari... cine ar putea suporta probabilitatea oricat de mica de a nu-i fi facut totusi un bine asa mare propriului copil? |
Eu as zice altfel. Ce bine ca au facut toti vaccin pentru ca in felul asta poliomelita care facea multe victime pina in anii '60 a fost eradicata. Mai ales ca noi, vaccinati, nu avem boli de la vaccinuri.
In ce-l priveste pe copilul meu, am avut dreptate sa nu-l vaccinez cu turma. Tocmai a inceput sa se manifeste o neurodermita ca reactie la lactoza din rahatul de gris cu lapte pe care am inceput sa i-l dam (printre altele si la recomandarea a 2 doctori, ca sa doarma mai bine noaptea ). Deci acest copil are alergii inca neclarificate, lucru pe care eu l-am intuit stiind ca sotul meu are alergie la polen si deci David avea sanse de 50% sa fie si el alergic. |
Poate e cazul sa nu-i mai dai gris (eu am citit ca nu e recomandat pina la 1 an).
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
gazzella spune:
citat din mesajul lui xenocid
Nu e logic, e BOLNAV! Nu'mi pot inchipui cum un parinte isi poate dori sa aiba copii bolnavi!? Stie cineva mai multe despre sindromul Munchausen? S'ar putea incadra aici? Come to The Dark Side ... we have cookies! |
e ultima oara cand iti raspund considerand ca e suficient, am avut timp fiecare sa ne descriem :-))
de pe situl Centrului National de Epidemiologie, Supravegheare si Promovarii a Sanatatii Italia se desprinde: complicatiile in cazul pojarului sunt relativ rare. acest "relativ rare" o da capacitatea de raspuns aorganismului.
acea fetita de 10 ani care a murit in urma pojarului avea o imunodeficienta genetica
ai mei sunt competenti imunitar, ergo
dar cu siguranta vei refuza in continuare sa vezi acest aspect
nu ma intereseaza, nu sunt aici ca sa te conving pe tine despre ceva sau sa caut aprobarea/admiratia ta
imi sunt suficienta
xenocid, incearca o alta cale de-a promova vaccinarile, mi-e ca ai sa pierzi multe persoane dotate cu capacitatea de rationament si libere sa decida
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
evora spune:
citat din mesajul lui doina_a Si un alt articol, de data aceasta mai vechi, din 2004, din "Gazeta de Olt", din care rezulta cum interpreteaza legea privind obligativitatea vaccinarii un reprezentant al DIRECTIEI DE SANATATE PUBLICA: http://www.gdo.ro/Eveniment/2004-09-23/Incepe+vaccinarea+impotriva+rujeolei Doina |
Cu o luna in urma am refuzat, intemeiat zic eu, vaccinarea copilului meu cu Priorix(ROR) si nu m-a amenintat nimeni cu nici o amenda!
Dimpotriva, mi s-a vorbit civilizat si nu mi s-au respins din start argumentele care stau la baza decizie mele.
De altfel dr nici n-a stiut ce sa-mi raspunda, cand am intrebat de ce acum cativa ani se vaccina antirujeolic la 15luni si acum se face la 12luni. Singura explicatie a fost ca s-a modificat schema, dar din ce cauza s-a modificat, nu se stie...
Cred c-ar fi mai bine sa vorbim din experiente personale, in ce priveste aplicarea legii "obligativitatii" vaccinarii!
sirimie spune:
citat din mesajul lui gazzella ai mei sunt competenti imunitar, ergo dar cu siguranta vei refuza in continuare sa vezi acest aspect |
Cum poti fi atit de sigura? Competenta imunitara se masoara cumva?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
doina_a spune:
citat din mesajul lui evora
Cu o luna in urma am refuzat, intemeiat zic eu, vaccinarea copilului meu cu Priorix(ROR) si nu m-a amenintat nimeni cu nici o amenda! Dimpotriva, mi s-a vorbit civilizat si nu mi s-au respins din start argumentele care stau la baza decizie mele. De altfel dr nici n-a stiut ce sa-mi raspunda, cand am intrebat de ce acum cativa ani se vaccina antirujeolic la 15luni si acum se face la 12luni. Singura explicatie a fost ca s-a modificat schema, dar din ce cauza s-a modificat, nu se stie... Cred c-ar fi mai bine sa vorbim din experiente personale, in ce priveste aplicarea legii "obligativitatii" vaccinarii! |
Mai am inca naivitatea de a crede ca legea este aceeasi pentru toti si ca exista un mod unitar de aplicare a legii pe tot cuprinsul tarii.
Nu-mi permit sa interpretez legea respectiva pentru ca nu am citit intreaga legislatie cu privire la vaccinare, normele de aplicare, ordine, instructiuni, circulare etc. ale ministerului cu pricina.
Iar persoana care a facut declaratia respectiva nu este una oarecare, este un reprezantant al DSP, care este chemata sa aplice legea ce reglementeaza vaccinarile.
MissParker spune:
citat din mesajul lui sirimie
Poate e cazul sa nu-i mai dai gris (eu am citit ca nu e recomandat pina la 1 an). |
1. Unde ai citit, pe la homeopati? Asta ca sa argumentez in spiritul vostru.
2. 2 DOCTORI mi-au spus sa-i dau gris cu lapte ca sa doarma mai bine noaptea.
3. David nu e alergic la gris, ci la LACTOZA din laptele cu care e facut grisul. Grisul cumparat de mine este Aptamil de la Milupa, e instant, e doar din orez si porumb (deci fara alte cereale potential alergene), se prepara cu apa, e fara gluten si e pentru bebelusi incepand cu 4 luni, deci cel mai inofensiv cu putinta.
P.S. Nu exista nici o lege care sa oblige pe cineva sa vaccineze. Dar din amenzi aplicate celor care nu cunosc legea se pot face alti bani frumosi. Si caruselul se invarte in continuare...
MAI SOLICIT ODATA INCHIDEREA SUBIECTULUI.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii. Cititi cu atentie Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000 si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI.
doina_a spune:
citat din mesajul lui MissParker Nu exista nici o lege care sa oblige pe cineva sa vaccineze. Dar din amenzi aplicate celor care nu cunosc legea se pot face alti bani frumosi. Si caruselul se invarte in continuare... |
Bani frumosi pentru cine???