obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui patou

sirimie, baietelul meu are 5 ani.

pe vremea cand am fost vaccinati noi, vaccinurile nu erau atat de toxice (ma refer la aditivii care sunt adaugati). din cate am inteles eu, vaccinurile recente (cele de dupa 2000) ar fi extrem de nocive. Repet, nu vaccinul in sine ci conservantii, aditivi si mai stiu eu ce exista acolo.

Este exact invers:
Thimerosalul a inceput sa fie scos din vaccinuri in 1999. Spre disperarea militiei anti-vaccin numarul de cazuri de autism este in continua crestere.

Eu personal cred ca asta se datoreaza www.globalpolicy.org/globaliz/charts/internet.htm" target="_blank">cresterii numarului de parinti cu acces la internet.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

eu m-as bucura sa ai dreptate, dar ce ne facem daca peste 100 de ani medicina oficiala va recunoaste ca adevarat ceea ce spun acum gurile rele, adica ca vaccinurile ar contine cristale lichide care se fixeaza undeva pe creier, sau cealalta varianta cum ca vaccinul antigripal ar contine fragmente de ARN.

un site interesant: http://www.tetrahedron.org/

si aici o lista lunga cu bibliografie : http://www.consciencedupeuple.com/forum/viewtopic.php?t=10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella
ce observ, e ca daca o mama isi permite sa conteste un medic in privinta alimentatiei, dar aceasi mama nu-si permite sa conteste un medic in privinta vaccinarilor
interesant ar fi pentru mine sa inteleg in baza carui mecanism functioneaza fenomenul

e simplu, pentru ca despre vaccinuri exista pe de-o parte www.who.int/mediacentre/events/2006/g8summit/vaccines/en/index.html" target="_blank">recomandarile OMS, ale asociatiei pedriatrilor americani, INVS etc, recomandari bazate pe studii stiintifice actualizate si riguroase, iar pe de alta parte exista opiniile personale ale unor medici de cartier, multi dintre ei radiati din ordinele medicilor, homeopati, naturisti, iluminati, fosti profesori, "viitori candidati" la postul de director, ba chiar avocati, istorici si jurnalisti tarotologi; opinii publicate in carti de mana a doua, pe siteuri conspirationiste sau altele numite sugestiv yogaesoteric, homeopatie.com sau personocratia.
Desigur, e dreptul fiecaruia sa aleaga pe mana cui isi da sanatatea, daca sa fie un medic care respecta indicatiile OMS sau un astrolog anti-conspirationist, pacat insa ca nu fac experimente doar pe propria piele si se folosesc de copii .

Citat:
citat din mesajul lui patou
si aici o lista lunga cu bibliografie : http://www.consciencedupeuple.com/forum/viewtopic.php?t=10

Lista asta ilustreaza perfect ceea ce spuneam mai sus, dealtfel e copiata din bibliografia unui www.avocats.fr/space/jean-pierre.joseph/content/_686CE59C-CD93-4513-B4C3-450158F332D6" target="_blank">articol care circula pe siteurile conspirationiste scris de Jean-Pierre JOSEPH, individ care se prezinta " avocat in baroul din Grenoble " si care precizeaza ca a fost "muzician de orchestra de varietati, autor compozitor si instructor federal de karate"

Cat despre indivizii din lista, numai unu si unu:
- ELMINGER Dr Jean
un guru homeopat elvetian care sustine ca a inventat o 'terapie secventiala' care ar permite sa trateze (homeopatic) toate stressurile din trecut ajungand pana la traumatismul propriei nasteri. Pe asta cica il trateaza prin osteopatie craniana (alta bazaconie). Ba cica mai continua si inainte de nastere, tratamentul lui permitand o "incursiune corectoare ale alterarilor spatiu-timp care preced nasterea, adica ale codului genetic"

- GEORGET Michel
- profesor de stiinte naturale, fost director al "ligii antivaccin" din franta

- LATOUR Bruno
Asta a scris o carte despre cariera lui Pasteur in care compara alegerea subiectelor de studiu ale lui Pasteur cu strategia lui Napoleon Bonaparte.

- Guylaine Lanctôt
povesteste pe www.evolutiv.eu/autori.htm" target="_blank">siteul dumneaei cum a fost radiata din ordinul medicilor din Quebec. Ea zice ca din cauza pozitiei in ceea ce priveste medicina, de fapt adevaratul motiv fiind paranoia deliranta de care da dovada (pt diagnostic e de ajuns sa citim siteul).

- Leonard Horowitz
asta bate insa toate recordurile de delir paranoiac: sustine ca industria chimica ne otraveste cu complicitatea companiilor aeriene care pun produse chimice in dâra lasata de avioanele cu reactie

- A.Scohy
a deschis pe siteul sau o campanie pentru a-l scoate din inchisoare pe guru-escroc Dr Hamer (3 ani pentru escrocherie)

- Sylvie Simon
n-are nici o treaba cu medicina sau imunologia, e scriitoare si jurnalista specializata in... tarot .

- Georget
prof de biologie la scoala generala

Iar Tissot, rivalul lui pasteur, era profesor de botanica si credea ca difteria nu e o boala cauzata de o bacterie ci o intoxicare cu mucegaiuri de cereale.

etc, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Sunt doctori insa, cu diplome "adevarate" care stiu ca exista si astfel de cazuri:
http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
si care te informeaza inainte de vaccin, intreaba de istoricul medical, sunt in stare sa te sfatuiasca daca copilul tau e un candidat bun pentru un anume vaccin sau nu...

Daca vaccinurile ar face numai bine nu ar mai exista asta:
http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/

In majoritatea cazurilor sunt necesare si salveaza vieti, dar cum medicina nu este o stiinta exacta sau perfecta, sunt copiii care sunt mai sanatosi fara anumite/toate vaccinuri si sunt copii care pot muri in urma lor...

Sunt doctori competeneti si doctori incompetenti care isi vaccineaza sau nu copiii...asta nu e un criteriu pe care sa il urmam cand luam decizia de a vaccina sau nu...
Fiecare copil e unic si trebuie tratat ca atare...
Dar mi se pare important de stiut, ca sunt si oameni normali, inteligenti, care aleg sa nu isi vaccineze copiii, stiu foarte bine de ce, au motive intemeiate intarite de experienta personala si o buna cunoastere a propriului copil!!!!

Ca inaintea oricarei interventii medicale trebuie cantarit care sunt avantajele/dezavantajele pentru fiecare caz in parte, si actionat ca atare.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Este exact invers:
Thimerosalul a inceput sa fie scos din vaccinuri in 1999. Spre disperarea militiei anti-vaccin numarul de cazuri de autism este in continua crestere.

Eu personal cred ca asta se datoreaza cresterii numarului de parinti cu acces la internet.

O afirmatie extrem de cinica dupa parerea mea.Mai taiati-ve bre internetu ,ce tot cititi atita ,ca si-asa e scump!

In alta ordine de idei multi dintre medicii care au indraznit sa puna intrebari incomode sunt bunici ,parinti ,rude de copii afectati si care stiu sigur ca nu e de vina statu pe net de drama familiilor lor.

Si Patou are dreptate ,peste niste ani ,opiniile oficiale vor fii cu totul altele .Dar eu zic ca n-o sa treaca 100 de ani ci poate nici 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Cel mai bine draga MissP ar fi sa faci un grup de presiune asupra Parlamentului din Rom sau,si mai eficient,direct la Strasbourg.Sunt convinsa ca vei convinge personalitati medicale importante din Romania in demersul tau pentru ca este o "realitate bine stiuta ca doctorii nu-si vaccineaza copiii".
Astfel,decat sa chinui oamenii pe aici cu tot felul de indivizi care la un moment dat si-au dat cu parerea despre nenorocirile vaccinarii,faci ceva concret ,la nivel de legislativ.
Iti spun asta ca o mamica a ales sa lupte pentru indemniz.pentru tripleti si nu sa posteze diverse citate extrase sin carti dubioase.Si a castigat.

Parca topicul era legat de obligativitatea vaccinarii.Si lobby-ul la institutiile statului si ale Ue avand sustinerea medicilor aia numerosi care nu cred in vaccinare este o solutie.Din pacate,nu ne intereseaza caile de rezolvare ci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Eu nu inteleg de ce va tot legati de aditivi, de rinichii de maimuta, de (pe de alta parte) cat de rea e difteria sau polio sau TBC si cat de bine e sa ne ferim de ele vaccinandu-ne si nimeni nu vrea sa admita ca MAREA problema e ca de fapt am ajuns sa ne vaccinam de prea multe boli, ca ne bulversam sistemul imunitar prin supra-stimulareDe ce in loc sa contestam schema obligatorie nu discutam daca chiar trebuie sa vaccinam pe toata lumea de rotavirus (anumite tulpini), de varicela, de pneumococ (anumite tulpini), de HPV (anumite tulpini),etc etc etc

Pentru ca topicul asta e despre obligativitatea vaccinurilor, nu despre selectia lor.

Ai spus ca vaccinurile sint agresive pentru sistemul imunitar al copilului. Dar numai vaccinurile sint agresive, nu si bolile? Vaccinurile intoduc virusi morti sau vii cit sa fie nevoie pentru producerea de anticorpi, bolile nu sint mult mai periculoase pentru copii daca ar lua direct boala?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Noi sintem vaccinati, pe vremea aia nu era atita informatie sa aleaga mamicile sa nu isi vaccineze copiii.

Aha, iata cum am ajuns la samburele problemei!

Pe vremea aia nu ne puteam informa, deci am vaccinat fiindca asa facea toata lumea si acum ne agatam de teoria vaccinarii ca de sfintele moaste, fiindca daca lasam cea mai mica indoiala sa patrunda dincolo de armura, daca incepem sa ne punem cu adevarat intrebari... cine ar putea suporta probabilitatea oricat de mica de a nu-i fi facut totusi un bine asa mare propriului copil?

Sanzi, sunt convinsa ca si tu ai avut de luptat cu ceva mustrari de constiinta cand ai vazut reactiile lui David dupa vaccinare, nu? E foarte greu de suportat asa ceva si nimeni nu vrea sa culpabilizeze, asa ca majoritatea raman pe pozitia: "Noi am vaccinat, ca pe vremea aia nu exista informatie si n-am putut alege, asa ca daca noi am vaccinat TREBUIE sa fie bine ca am vaccinat si oricine spune altfel e un sarlatan, un criminal, un iresponsabil si trebuie pus la stalpul infamiei."

Cam asa functioneaza mecanismul psihologic al celor care nu au putut alege. E perfect de inteles. Daca si eu as fi mers orbeste pe mana doctorilor care spun sa vaccinezi, as fi sustinut cu la fel de multa ardoare vaccinarea. N-as fi avut incotro.

Dar eu sunt in situatia privilegiata de a putea alege, de a ma putea informa, de a putea citi statistici si carti ale multor medici care critica vaccinarea, de a citi si urmari cazurile parintilor ai caror copii au murit sau s-au imbolnavit grav dupa vaccinarea in masa (si nimeni nu vrea ca tocmai copilul lui sa fie acel procent asa-zis "minimal" de risc).

In ce-l priveste pe copilul meu, am avut dreptate sa nu-l vaccinez cu turma. Tocmai a inceput sa se manifeste o neurodermita ca reactie la lactoza din rahatul de gris cu lapte pe care am inceput sa i-l dam (printre altele si la recomandarea a 2 doctori, ca sa doarma mai bine noaptea ). Deci acest copil are alergii inca neclarificate, lucru pe care eu l-am intuit stiind ca sotul meu are alergie la polen si deci David avea sanse de 50% sa fie si el alergic.

Ieri i-am batut finut obrazul pediatrei care ar fi vrut cu luni in urma sa sara cu injectia standard pe David, i-am spus lui Bogdan in prezenta ei ca ma felicit ca nu am vaccinat inca, acum mai mult ca niciodata pana nu clarificam problema alergiilor.

In aceste conditii, deci cu neurodermita si alergie la lactoza descoperita la 6 luni si jumatate, cu alte alergii potentiale, oare la ce riscuri l-as fi supus pe acest copil daca as fi permis vaccinarea lui la 2 luni, rapelurile la 4 luni si tot asa? Dar poate ar fi trebuit sa vaccinez, ca-mi dadea duomnul Xenocid patalama ca nu exista riscuri si ca e bine sa vaccinez asa, cu ochii inchisi, ca asa zice autoritatile alea mari si puternice si atotstiutoare.

Whatever... de fapt intrasem ca sa spun altceva.

1. Acest topic-mascarada care imi este atribuit mie in mod cu totul abuziv nu este si nu a fost niciodata in intentia mea. Informatiile despre neobligativitatea vaccinarii, despre legea respectiva si despre dezinformarea in masa isi aveau locul la subiectul "TOTUL despre vaccinuri".

Sa ne intelegem: ori e totul ori e doar ce va convine voua? Sincer, va stricati singuri imaginea prin asemenea metode ceausiste: stergem, mutam subiectele, facem splituri, musamalizam, prostii nu se prind si ... forumul merge mai departe ca si cum n-ar fi fost nimic. Va inselati daca credeti asta, multi oameni gandesc cu propriul lor cap si vor trage exact concluziile potrivite: "Mai, daca femeii aleia i se baga pumnul in gura cu atata vehementa, o fi ceva foc dincolo de fumul pe care-l vede ea"...

Lucrati strategic prost, impotriva propriilor voastre interese. Ar fi trebuit sa lasati grupul de suport, eu chiar ma gandeam ca se vor face schimburi de pareri si informatii ale mamicilor anti-vaccin, iar dupa cateva saptamani subiectul ar fi sarit pe pagina a doua, apoi a treia...

2. Titlul acestui subiect este si el o mascarada. Nu exista "discutii pro si con" in ce priveste textul clar ca lumina zilei al unei legi.

Vaccinurile nu sunt obligatorii prin lege. Punct. Cetatenii Romaniei nu sunt obligati prin lege sa se vaccineze sau sa-si vaccineze copiii. Punct.

Nu exista aici nici umbra vreunui "con". Dar se voia continuarea disputei si se voia un spatiu nou pentru propaganda agresiva pro-vaccin a celor care jignesc, care ataca la persoana in loc sa combata idei, a celor care incalca regulamentul fara a fi sanctionati. E o fateta a acestui forum pe care mi-as fi dorit sa n-o cunosc niciodata. E trist si urat.

OK, am spus cam tot ce aveam de spus. Daca tot m-ati pus ca autoare a subiectului, am dreptul sa solicit macar inchiderea acestuia, daca la deschiderea lui nu am avut nimic de spus. Va rog sa inchideti imediat acest subiect.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii. Cititi cu atentie Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000 si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin: ne intalnim www.jabs.org.uk/forum/default.asp?CAT_ID=1" target="_blank">AICI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Sunt doctori insa, cu diplome "adevarate" care stiu ca exista si astfel de cazuri:
http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
si care te informeaza inainte de vaccin, intreaba de istoricul medical, sunt in stare sa te sfatuiasca daca copilul tau e un candidat bun pentru un anume vaccin sau nu...

Daca vaccinurile ar face numai bine nu ar mai exista asta:
http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/

In majoritatea cazurilor sunt necesare si salveaza vieti, dar cum medicina nu este o stiinta exacta sau perfecta, sunt copiii care sunt mai sanatosi fara anumite/toate vaccinuri si sunt copii care pot muri in urma lor...

Sunt doctori competeneti si doctori incompetenti care isi vaccineaza sau nu copiii...asta nu e un criteriu pe care sa il urmam cand luam decizia de a vaccina sau nu...
Fiecare copil e unic si trebuie tratat ca atare...
Dar mi se pare important de stiut, ca sunt si oameni normali, inteligenti, care aleg sa nu isi vaccineze copiii, stiu foarte bine de ce, au motive intemeiate intarite de experienta personala si o buna cunoastere a propriului copil!!!!

Ca inaintea oricarei interventii medicale trebuie cantarit care sunt avantajele/dezavantajele pentru fiecare caz in parte, si actionat ca atare.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

cred ca cel mai echilibrat raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_a spune:

Tocmai am citit un articol publicat recent, in 7 ianuarie 2009, de ziarul "Adevarul", cu titlul: "Romania, fruntasa la rujeola", pun linkul: http://www.adevarul.ro/articole/romania-fruntasa-la-rujeola.html
Si ma intreb de ce majoritatae cazurilor de rujeola din 32 de tari studiate s-au inregistrat tocmai in Romania, Germania, Italia??? Sa fie doar intamplarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_a spune:

Si un alt articol, de data aceasta mai vechi, din 2004, din "Gazeta de Olt", din care rezulta cum interpreteaza legea privind obligativitatea vaccinarii un reprezentant al DIRECTIEI DE SANATATE PUBLICA:
http://www.gdo.ro/Eveniment/2004-09-23/Incepe+vaccinarea+impotriva+rujeolei

Mergi la inceput