Cat si cum oferim copiilor nostri?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Este monstruos copilul sa primeasca un cadou si tu sa nu l lasi sa l ia. Brrrrrrrrr. Il poti lasa sa se bucure in ziua in care este sarbatorit si apoi il poti face "pierdut". Da' mi dau seama ce "bine" s au simtit invitatii ce i au adus acea pusca... Data viitoare ataseaza o lista cu jucarii interzise la invitatia ptr party si nu mai traumatizezi copilul.

Copilului ii ofer TOT ce pot. Doar o singura copilarie are!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

cand cineva i-a adus fiului meu cadou, o pusca am luat-o si i-am dat-o inapoi, chiar daca fiimiu a facut "o criza" ca doar era ziua lui (implinea 6 ani) si trebuiau sa vada musafirii cum stie el sa se impuna.
am spus tuturor sa-l trateze cu "ignore" si dupa o vreme ia trecut criza!

kariguld, tu asa te-ai exprimat, si chiar am fost foarte mirata vazand ca pe pagina urmatoare vorbesti despre flexibilitate, pt ca sunt doua lucruri complet diferite.

chris + alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Este monstruos copilul sa primeasca un cadou si tu sa nu l lasi sa l ia. Brrrrrrrrr. Il poti lasa sa se bucure in ziua in care este sarbatorit si apoi il poti face "pierdut". Da' mi dau seama ce "bine" s au simtit invitatii ce i au adus acea pusca... Data viitoare ataseaza o lista cu jucarii interzise la invitatia ptr party si nu mai traumatizezi copilul.

corina mama Ralucai

asa!! uuuu...ce mama denaturata sunt....

va da omul un pont si voi treceti la interpretari care mai de care...
poate-i necesar sa ma si reclamati undeva...

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Apropo de ideea (minunata!!) ca e important sa ne invatam copiii sa si ofere altor copii...credeti ca e adevarat ce se spune, ca acest lucru e intotdeauna mult mai dificil pentru copiii unici decat pentru cei cu frati?
Asa o fi...eu am fost singura la parinti. Nu stiu daca sunt mai mult sau mai putin egoista decat altii; dar stiu ca des, extrem de des am auzit la oameni cu frati relatand din copilarie cum mama sau tata ii luase/daduse/facuse mai mult fratelui/surorii. Voi, cei cu frati, aveti astfel de amintiri dureroase sau macar neplacute?
Prin urmare, hai sa vedem cum stam si la acest capitol...cand e vorba de mai mult de un copil si lucrurile, inevtitabil, se complica...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Naty, eu sunt a doua fata a parintilor mei si am niste amintiri destul de neplacute despre cum se intampla la noi. Ca sa dau vreo doua exemple care ma macina si in ziua de azi:
1. Mama a cumparat niste aur sa-i faca surorii mele niste cercei si ei niste inele promitandu-mi ca atunci cand va avea bani imi va face si mie cercei. Bineinteles ca am ramas fara pentru ca nu a mai avut bani. Nu inteleg de ce nu i-a facut surorii mele niste cercei mami mici intrucat cei pe care i-a facut erau atat de mari incat nici in ziua de azi nu-i poarta sora-mea. Sau, de ce nu a renuntat ea la un inel.
2. Eu si sora mea stransesem niste bani. Mama a vrut sa ne ia haine de iarna din banii nostri dar nu-i ajungeau decat de una. Asa ca mi-a luat banii si i-a cumparat surorii ele haina. Mie a ramas ca imi va cumpara cand..... va avea bani. Cum ati ghicit, probabil, nu a mai avut bani sa-mi ia.

Si povestiri de genul acestora mai am. Probabil, acesta este motivul pentru care i-am cumparat tot ce m-a taiat capul lu' fii-miu. Probabil ca acesta va fi motivul pentru care voi face greseli de genul celor comentate aici. Desi sper sa nu le fac pentru ca le realizez. Dar mi-e teama sa zic ca nu voi face vreodata un lucru pentru ca nu stiu ce se va intampla in viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

corina mama Ralucai

asa!! uuuu...ce mama denaturata sunt....

va da omul un pont si voi treceti la interpretari care mai de care...
poate-i necesar sa ma si reclamati undeva...

Kari

Exagerezi! Care era pontul ?!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chris80

Citat:

cand cineva i-a adus fiului meu cadou, o pusca am luat-o si i-am dat-o inapoi, chiar daca fiimiu a facut "o criza" ca doar era ziua lui (implinea 6 ani) si trebuiau sa vada musafirii cum stie el sa se impuna.
am spus tuturor sa-l trateze cu "ignore" si dupa o vreme ia trecut criza!

kariguld, tu asa te-ai exprimat, si chiar am fost foarte mirata vazand ca pe pagina urmatoare vorbesti despre flexibilitate, pt ca sunt doua lucruri complet diferite.

chris + alexandra

stiu perfect cum m-am exprimat, DAR, e doar un amanunt din ce s-a intamplat atunci.
e asa usor de judecat....
acum, chiar nu vreau sa mai spun cum a fost atunci, caci nu va este de nici un folos!

repet, judecati gresit, superficial!
punct.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

"sigur ca fara suparare! ca doar nu stii cum mi-am crescut copii, nu ma cunosti, nici nu-i necesar sa-ti dau alte explicatii, care te-ar fi ajutat sa intelegi cat de gresit judeci ceea ce am spus!"

Kariguld poate daca ai fi explicat clar din start situatia nu se ajungea la discutia asta...sincer....faptul ca nu consideri ca este necesar sa dai amanunte este problema ta si dreptul tau...vezi bine insa ca nu sunt singura care a inteles "gresit" dupa cum spui tu! Nu este cazul sa devii acida sau rea...trebuie sa intelegi ca anumite persoane nu-ti impartasesc parerea despre aceasta zona a educatiei si ca esti un caz mai aparte in contextul discutiei actuale! Atata tot!Am fost si eu in bataia tunului la un alt subiect si stiu ca te simti frustrata si ai impresia ca suntem toate tampite, dar pur si simplu...ori modul in care ai expus problema este gresit...ori procedura este gresita!Altfel nu s-ar fi sesizat nimeni! Acum chiar ca-mi pare rau ca am zis ceva ca uite ce-a iesit si chiar nu aveam intentia sa-ti fac vreun rau desi nu sunt de acord cu ceea ce ai scris!!! Cat despre chestia cu reclamatul.... regret..eu sunt campioana...pe un subiect mai vechi cineva a zis ca ar trebui data o lege impotriva mea pentru ca am ales o procedura care in pedagogie se numeste varianta tertei persoane (repet eu nu sunt pedagog, prietena mea este...eu sunt jurnalist!)! Asa ca stai la rand

Oana si Cati mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Mirela, iti multumesc pentru raspuns, poate daca si celelalte participante ar fi fost atente la ceea ce am intrebat discutia ar fi luat o turnura interesanta (drept dovada exact ceea ce ai povestit si interpretarea pe care o dai purtarii tale actuale cu copilul). Dar daca se prefera rafuiala cu Kariguld...atunci sa-mi spun si eu parerea. Sincer, e o exagerare sa te revolti ca i-a cerut copilului sa dea pusca inapoi; nu i-a luat nici mancarea de la gura si nici hainele de pe el ci a incercat sa-l faca sa constientizeze ca este un obiect nepotrivit educatiei si firii lui. In locul ei, sincer, nu as fi avut puterea/duritatea sa o fac atunci, de fata cu musafirii ci as fi facut mai tarziu "pierduta" pusca. Gestul a fost adresat celor care oferisera cadoul, asta e clar. Deci, ok, a fost cam "nasol" ce a facut dar nu cred ca asta da dreptul nimanui sa-i judece calitatile de mama. Exact asta am crezut si legat de topicul relatat de Oanamada, in care mai era putin si era chemata protectia copilului pentru ca explica modul in care si-a invatat fata sa doarma singura si nu cu ea in pat-blasfemie!! De ce?? Ne scriem aici opiniile si experientele ca sa avem ce invata, ca nu suntem nimeni expertul absolut. Nu suntem de acord-ok, spunem "eu cred altfel pentru ca..." dar nu "esti o mama denaturata, iti traumatizezi copilul, etc"

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Natynic...in afara de discutia legata de kariguld ti-am raspuns si la ceea ce ai zis tu, in pagina...6. Chiar imi pare rau ca am declansat o "furtuna"...dar in continuare sunt de parere, ca si tine, ca jucaria trebuia facuta pierduta a doua zi....si nu in acel mod...de fapt asta am si zis initial. Cat despre traumatizare...m-am explicat fara jigniri intr-o postare anteriora la ce m-am referit!!!

Oana si Cati mica

Mergi la inceput

vad ca nu aveti somn...nici eu!
"daca ai fi explicat", "daca nu ati in interpretat ...", continuam la nesfarsit.
apropos, oana, nu ma simt frustrata, ma gadila cand cineva face presupuneri false fara toate datele...

so, sa va explic, ca sa putem merge la nani, dupa...
era ziua lui fiimiu, invitati cativa copii din familie, (apropos, nu am serbat in fiecare an la fel, intr-un an a avut mai multi inviati, in altul mai putini...) cadoul cu pricina era adus, de fratele meu, care stia ca sunt anti-pusca, anti-mitraliera, etc. intampinarea am facut-o eu , cadoul l-am luat eu in mana mea, era frumos impachetat, eu am banuit imediat ce era inauntru, baiatul nici n-a pus mana pe cadou, doar a asistat la scena. eu am luat cadoul si i l-am dat inapoi fratelui meu, fara sa fac precizari in fata copilului, iar copilul vazand totul, s-a suparat ca i se ia inapoi cadoul, de aceea a facut mica criza!
fratele meu nu s-a suparat nici o clipa, a sesizat ca a pierdut pariul cu mine(am facut noi un pariu odata ca daca va veni la baiatul meu cu vre-o pusca cadou, am sa i-o dau inapoi de la usa!) si a spus:"vai am gresit, aici e ceva pentru o alta persoana, cadoul tau e in masina!
baiatul nici nu a stiut ce era in cuita respectiva.
deci? e traumatizare? sau altceva...

va asigur ca nu mi-am traumatizat niciodata copii, sub nici o forma, nu sunt denaturata si nici anti...incerc doar sa fac lucrurile cum pot mai bine!
lamurita toata lumea? acuma, la nani, ca maine ne asteapta o noua zi de victorii cu copii nostri!

Kari

Mergi la inceput