fabricat in Romania
Nu stiu daca subiectul e neaparat de generale, daca e poate il muta moderatorii.
M-am hotarat, in limita posibilului, sa cumpar doar produse romanesti.
Cosmeticele gerovital mie mi se par bune, incaltaminte pentru copil am luat de la un magazin de desfacere de pe viilor, care am inteles ca e pe duca si ala.
Ciocolata nu mananc dar sunt dezamagita ca Poiana se va fabrica de la anul la bulgari.
Legume si fructe o sa incerc sa iau numai din piata, chiar daca si acolo vand niste intermediari de cele mai multe ori. Citeam azi ca tone de mere de-ale noastre ajung sa se strice din cauza ca supermarketurile le prefera pe cele de import.
Deci, ce firme produc haine in Romania si le comercializeaza tot la noi? Copii si adulti ma intereseaza.
Mersi!
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
Raspunsuri
gabriela 1969 spune:
Si eu am inceput sa-mi cumpar in ultima vreme lucruri produse de firme romanesti:
-imbracaminte de la Guara(Cluj),Mario(Constanta)
-incaltaminte Musette
-genti(Ana Rinaldi Design)
Pe primele doua le gasesti in Plaza Romania.Cand ma duc la cumparaturi incep cu ele si nu-mi mai pierd vremea prin toate magazinasele in care oricum nu-mi gasesc niciodata nimic.
Sunt lucrate bine si se potrivesc stilului meu care este mai clasic.
Pantofii Musette au un calapod foarte bun, te simti excelent in ei.Eu am avut intotdeauna o problema cu tocurile iar acum s-a rezolvat.
Rufus spune:
Nu-i rea ideea.
Sunt, insa, cateva probleme: trebuie sa ai timp sa cauti si sa te pricepi la firme; trebuie sa te pricepi la calitate, ma rog, mergi pe recomandari; calitatea produselor romanesti trebuie sa fie apropiata de a celorlalte si, in sfarsit, pretul trebuie sa fie competitiv.
Spui de mere...In piata, merele mai rasarite sunt 2,5 lei-3 lei, alea frumoase sunt de la 4 lei in sus. Stau si eu sa ma intreb de ce costa atata, daca cele din import costa la fel. Merele poloneze arata impecabil si costa 3-3,5 lei in supermarket. Uneori (cand sunt promotii) sunt si la 2,5 lei. Ce costuri au merele romanesti ca sa le egaleze pe cele din import? De ce nu le vand mai ieftin, daca s-a facut productie asa mare? De ce nu te lasa sa-ti alegi, la piata, iti pun ei ce vor, ajungi acasa si vezi ca ti-a pus si cu sricaciuni?
Nu marfa-i de vina, negustorii sunt prosti. In Turcia marfa stricata nu se vinde, de loc. La noi, exista rosii borsite pentru ciorba, mere stricate pentru tuica, struguri storciti pentru vin, ardei imputiti pentru...habar n-am cine-i cumpara. Negustorul roman prefera sa i se stice marfa decat sa o dea mai ieftin, vorbeste urat cu tine daca indraznesti sa-i atragi atentia ca nu-ti convine ceva. De aia cumpar si din supermarket. Imi aleg marfa, nu ma cert cu nimeni, cantarul e sigur...In piata taranul nu mai e. Vinde marfa negustorilor, trebuie sa traiasca si aia nu? Pe spinarea mea...
In plus, mitul cu marfa ecologica romaneasca incepe sa cam piara. Am vazut la tv un reportaj, niste gradinari care nici nu stiau ce-i aia, dar ei vindeau rosii ecologice. Chit ca le stropeau si le ingrasau cu chimicale.
In fine, la cumparaturi inseamna un slalom special. Printre calitate, preturi si servicii.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Clover spune:
Ideal, daca ar exista vointa politica s-ar ajunge sa se incurajeze prezenta producatorilor locali in supermaketuri cu produse atestate biologice. Cu fructele si legumele de import problema ar fi ca unele sunt iradiate(ma rog, cica e sigur pentru sanantate) sau suporta alte tratamente pentru conservare timp indelungat. Faptul ca ceva se strica intr-un timp rezonabil poate fi semn bun ca produsul respectiv nu e mega tratat.
Sunt de acord ca si comerciantii romani au nevoie de o zgaltaiala puternica despre ce inseamna conceptul de client.
psj, laudabila initiativa.
Fomalhauti spune:
Imi pare rau....eu evit produsele romanesti. Poate nu sunt patrioata (eu zic ca sunt mai mult decat altii, dar mi s-a spus pe forum si ca nu iubesc animalele daca mananc carne, asa ca, OK, nu sunt patrioata...).
Cu ce sa incep? Cu merele? Pai, copiilor mei nu le place cum arata merele alea cu "bube". Or fi ecologice, ei "nu servesc". Totusi, recent, am cumparat mere romanesti din piata, am vrut mere mai micute pentru cel mic al meu. Cand am ajuns acasa am constatat ca deja erau stricate doua-trei. A doua zi mai erau stricate alte doua-trei. Una peste alta cred ca am platit mai mult pe merele care s-au mancat decat plateam la supermarket...Si m-am cam suparat - cred ca m-am obisnuit cu "societatea de consum".
Rosiile...Am avut la un moment dat o persoana care ma ajuta care provenea dintr-un sat in apropierea Bucurestiului, un sat in care se traieste din legumicultura si vanzare in piata, in Bucuresti. Nu stiu cum se cresc in alte tari legumele, dar presupun ca totusi ingrasamintele, pesticidele si nu stiu cum se numesc chestiile alea impotriva buruienilor se pun cu masura (macar din motive economice). Persoana de care spun imi povestea ca legumicultorii romani "iau un sac de azotat si pun cu lopata". A, si mai exista o substanta care se pune la rosii ca sa se coloreze inainte de a fi coapte. Eu cred ca acea substanta nu exista in alte tari, eu numai din piata am cumparat rosii rosii-rosii pe afara si verzi in interior....
Trec peste haine si mobila (ca se trezeste asta mic si nu mai apuc sa scriu ce ma doare mai tare)....
Turismul romanesc...Am vizitat, stiu ce frumuseti exista in tara asta, as vrea sa vizitez din nou, fiul meu de 11 ani nu-si mai aminteste prea multe din excursiile noastre prin tara; fiul meu de 4 ani stie ca la mare se merge cu avionul (chiar e o afirmatie care ma intristeaza). As vrea sa gasesc o solutie....in psihicul meu. Dar se pare ca nu pot. Pur si simplu am invatat ca pot fi tratata ca turist intr-un anume fel si nu ma mai pot adapta la turismul romanesc. Am fost in Romania in locuri superbe, am intalnit oameni deosebiti. Dar nu spun ca nu a fost concediu fara probleme, din pacate spun ca nu a fost zi in care sa nu se gaseasca cineva care sa ma enerveze, un ospatar care sa ma insele la nota de plata, un furnizor de servicii care sa incerce sa-mi bage pe gat altceva si la alt pret decat doream, probleme mai mici sau mai mari. Si la sfarsitul excursiei spuneam ca a fost frumos, micile probleme erau uitate. Dar am fost in Spania si am vazut ca se poate si altfel. Am vazut ca se poate sa ti se ofere exact ce ti s-a spus si, eventual, ceva in plus. Si nu mai pot gasi in mine puterea de-a vedea locurile frumoase din tara mea.
Si...acum vreo 4 ani au aparut pe piata pampers-i romanesti (pardon, scutece de unica intrebuintare made, pardon, fabricate in Romania...). Imi amintesc ca o tanara din aceea prezentabila mi-a povestit despre o promotie. I-am spus "multumesc" si am dat sa plec. "Dar nu vreti nici macar sa incercati?" "Chiar nu stiti ce inseamna sa incerci pampers..." Produsul a disparut (cred ca se numeau Gughis sau ceva asemanator). Oare din cauza unor oameni refractari si lipsiti de patriotism ca mine sau din alta cauza?
elyanne spune:
Incaltaminte: www.incaltaminte-mopiel.ro
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Ramonika spune:
haine - nu
mancare - da
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
zuzunaki spune:
Romania nu stie/nu poate/nu vrea sa se promoveze.Asta e cea mai mare buba.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
sorana spune:
Fomalhauti
Eu am cumparat pampersi de-aia romanesti ..... am folosit 2, restul pachetului l-am aruncat. Calitatea era execrabila, pretul era cam 80% din pretul unei marci normale.
Mi-ar place (teoretic) sa cumpar produse romanesti. Practic foarte rar gasesti ceva de calitate acceptabila la un pret rezonabil. Imi mai cumpar haine romanesti. Si ma incapatanez sa mai ma duc la munte sau la mare, macar in weekend.
Sorana si Monica (6 ani)
sirimie spune:
Haine pentru copii mici si mari - RomBaby. Sint din bumbac 100%, foarte rezistente.
Tot pentru copii - exista o firma din Azuga, nu stiu care, fac tot haine din bumbac, treining-uri si pantaloni.
Am vazut ca vind asa ceva si la Cora, dar nu prea multe si nu toata gama. Eu le cumpar dintr-un centru comercial de cartier.
Cit despre mere, cele de import de la carrefour nu au nici un gust. Doctorul copilului mi-a spus sa nu ii dau mere care nu au simburi negri. Nu te poti feri de ingrasaminte, nici la produsele de la noi nici la cele importate, doar ca alea importate fac mult timp pe drum si nu se prea vede pe ele cit sint de vechi. Parerea mea.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
simali spune:
Felicitari pentru subiect.
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela 1969 Si eu am inceput sa-mi cumpar in ultima vreme lucruri produse de firme romanesti: -imbracaminte de la Guara(Cluj),Mario(Constanta) -incaltaminte Musette -genti(Ana Rinaldi Design) poze |
Cu Guara am avut o experienta fantastica saptamana trecuta. Am cautat un pardesiu scurt de stofa buna, voiam croiala clasica, negru de preferinta. Si dai si umbla, si erau intre 2500 si 2000 de lei. Si cand deja ma obisnuisem cu pretul si mi se invartea capul la gandul ca a ajuns sa coste un pardesiu bun atatia bani, dau de un pardesiu splendid, care intrunea toate pretentiile mele. Si ma uit si sa cad jos: costa 550 lei. Si firma era Guara. Am hotarat sa incep si eu mereu cu ei cand am ceva de cumparat.
Imi plac si mie hainele de la Mario, si unele modele de incaltaminte de la Musette.
As adauga Irina Shrotter.
Pielaria si hainele de la Dada (am o poseta neagra de 5 ani, inca in perfecta stare).
Vinurile Murfatlar, Beciul Domnesc si Prahova Valey.
Sampania de la Cramele Hallewood.
Branza cu mucegai de la Nasal.
As spune si Swaiterul LaDorna (nu cel Bio)- calitate buna dar nu inteleg de ce mai scump decat cel nemtesc.
Unt ProdLacta.
Cascaval afumat "Mura" de la Bradet.
Iaurt Napolact.
Sana si Kefir de la Panda.
Macaroane (NU si spaghete) Baneasa.
Faina si malaiul Baneasa.
Blat de tort pandispan "Boromir".
Salamul de Sibiu de la Salsi - Sinaia.
Pui si derivate de la "Ferma Natural".
Tuica Zetea.
Imi place sa cumpar produse romanesti daca sunt de calitatea pe care o doresc si daca pretul este corect. Nu-i inteleg pe cei ce cumpara sare DE MINA frantuzeasca de exemplu. Au o logica care mie-mi scapa.
alice