fabricat in Romania
Raspunsuri - Pagina 2
cocutica spune:
Intr-adevar sunt ok hainutele RomBaby.
Alta firma romaneasca din Constanta care confectioneaza hainute pentru copii mici este Bamby Kid...si sunt 100% bumbac.
Despre alte produse romanesti de calitate pot spune ca sunt o parte din produsele software( la mare cautare sunt antivirusii). Pacat ca pe masura ca trec anii programatorii iesiti de pe bancile facultatiilor nu mai sunt asa de bine pregatiti.
Apoi exista multe fabrici care lucreaza numai pentru export...ca de exemplu fabrica de jucarii de la Arad care face niste papusi superbe.
Referitor la legume si fructe si felul in care sunt vandute in Romania, eu nu o sa inteleg niciodata de ce ciresele sunt mai scumpe decat capsunile....de parca ciresele sunt sapate , si nu capsunile...
Numai bine!
cocutica spune:
Uitasem de fabrica de pielarie Modarem din Rm. Valcea. Are multe modele sic de haine de piele atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cocutica Intr-adevar sunt ok hainutele RomBaby. Alta firma romaneasca din Constanta care confectioneaza hainute pentru copii mici este Bamby Kid...si sunt 100% bumbac. Despre alte produse romanesti de calitate pot spune ca sunt o parte din produsele software( la mare cautare sunt antivirusii). Pacat ca pe masura ca trec anii programatorii iesiti de pe bancile facultatiilor nu mai sunt asa de bine pregatiti. Apoi exista multe fabrici care lucreaza numai pentru export...ca de exemplu fabrica de jucarii de la Arad care face niste papusi superbe. Referitor la legume si fructe si felul in care sunt vandute in Romania, eu nu o sa inteleg niciodata de ce ciresele sunt mai scumpe decat capsunile....de parca ciresele sunt sapate , si nu capsunile...Numai bine! Cocutica, mami de Elena (4 iunie 2006) si Maria (5 septembrie 2008) |
Lemnul de cires este foarte foarte scump. Din cauza asta multe livezi de ciresi au fost taiate, asa ca ciresele sunt mult mai rare decat capsunile. Evident, dureaza mai mult pana cand un cires creste si da rod, decat in cazul capsunelor.
Multe de scris la subiectul asta, dar sunt pe fuga. In ceea ce priveste alimentele, daca exista un produs romanesc echivalent cu unul similar de provenienta straina, intotdeauna il cumpar pe cel romanesc, daca si calitatea este oarecum similara. In orice caz, nu voi cumpara niciodata, de exemplu, malai unguresc sau cartofi frantuzesti.
Cat priveste preturile, nu uitati nici un moment ca agricultura este temeinic sustinuta de stat in multe alte tari europene, in vreme ce la noi subventiile sunt hilare. Motivul este clar: tocmai nevoia sus-numitelor state de a-si vinde produsele pe o piata cum e Romania. Vinovatii si ei sunt clari: politicienii romani care au semnat acordurile de aderare a Romaniei la UE in detrimentul interesului national.
Nu uitati: cu cat legumele si fructele sunt mai vechi (chiar daca arata mai bine), vor contine mai putine vitamine (in mod special vit. C), deci sunt mai putin sanatoase. Faptul ca se strica relativ repede e normal, anormale sunt tocmai produsele astea cu termene de valabilitate enorme (gen iaurt valabil 6 luni si altele). Evident ca asemenea alimente vor fi pline de aditivi, altfel ce tine in mod natural atat de mult, nu?
Iar gogorita asta cu produsele care trebuie sa arate PERFECT este tot o inventie hidoasa a societatii de consum, care sa tina preturile ridicate cu orice chip. Exemplu: sotul meu a lucrat niste ani intr-o fabrica de mezeluri din Irlanda. Zilnic aruncau acolo TONE de mezeluri in stare foarte buna, numai pentru ca pachetele nu erau perfect ambalate (de exemplu o felie de sunca era nitel indoita). Produsele NU erau folosite pentru hrana animalelor sau altceva de genul asta, erau pur si simplu aruncate la gunoi (repet, nu vorbesc de produse expirate, stricate, deteriorate, intr-un cuvant necomestibile). Am convingerea ca acest gen de politica comerciala a dus de-a lungul anilor la o risipa enorma, probabil un factor decisiv in criza care ne loveste (si pe noi) acum.
Eu ma straduiesc sa aleg produse romanesti, din pacate uneori n-am cum, desi mi-as dori. Produsele romanesti trebuie sa se bata, din pacate, atat cu cele subventionate din alte tari UE (in mod special alimente), cat si cu cele super-ieftine din tari cu mana de lucru ieftina cum e China (imbracaminte, incaltaminte, jucarii etc.). Misiune tare greu de indeplinit.
Bedrosmart
b.nica spune:
Eu in piata ma duc pt. legume si fructe romanesti pt. ca stiu ca cel putin (mai)au gustul potrivit.
jenn spune:
Am folosit si eu hainute Bamby kid si am fost foarte multumita.Asta vara am cumparat o ciocolata Poiana care s a dovedit a fi groaznica la gust,cum nu era cind a aparut pe piata.De ce oare se intimpla asta-la inceput sunt bune apoi calitatea scade?
psj spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri! Mi-ati dat ceva idei!
Tocmai citeam azi la mijlocul lui decembrie Colgate termina de relocat fabrica in Polonia si a incheiat "socotelile" cu noi, disponibilizand ultimii muncitori. Banuiesc ca nu se mai fabrica nicio pasta de dinti in Ro, nu? Celebra supercristal-face-dintii-ca-de-cal era produsa in fabrica aia.
Eu sunt de acord cu ce spuneti despre fructe, nici nu visam ca ar fi ecologice cele din piata, am si eu rude la tara si stiu cum se fac si rosiile si merele. Mi s-a intamplat si cu fructe de supermarket si cu fructe de piata sa ii apara copilului iritatii deci ceva-ceva au toate in final.
Simali, tare faza cu sarea frantuzeasca.
Jen, am observat si eu ca asa se intampla, cand eram mai mica credeam ca incep muncitorii sa fure din compozitie, de-aia . Asta pentru ca aproape toti din jurul meu furau cate ceva de la fabrica de unde lucrau.
Cred ca mi-a citit Basescu intrebarea , l-am vazut azi ca zicea ca o sa cumpere doar legume romanesti si o sa mearga cu Dacia.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Bedrosmart Exemplu: sotul meu a lucrat niste ani intr-o fabrica de mezeluri din Irlanda. Zilnic aruncau acolo TONE de mezeluri in stare foarte buna, numai pentru ca pachetele nu erau perfect ambalate (de exemplu o felie de sunca era nitel indoita). Produsele NU erau folosite pentru hrana animalelor sau altceva de genul asta, erau pur si simplu aruncate la gunoi (repet, nu vorbesc de produse expirate, stricate, deteriorate, intr-un cuvant necomestibile). |
Daca ai sti din ce sunt facute mezelurile ai intelege de ce acestea sunt aruncate: niciun animal nu ar putea fi convins sa manance chimicale. Numai oamenii pot fi convinsi sa le manance ... dar numai daca sunt perfect ambalate.
simali spune:
Vreau sa adaug la lista cu preferinte "fabricat in Romania":
- Mascarpone de la ProdLacta
- mozarella in zer - in galetusa, tot de la ProdLacta.
- gresie si adezivi Cesarom (am in holul de la intrare o gresie poroasa, ca o piatra cenusie si intr-una din bai un fel de mozaic, sunt foarte multumita de calitate iar pretul a fost foarte bun). Au si modele chicioase dar daca mergi intr-un loc de prezentare serios gasesti modele moderne si chiar deosebite.
alice
anangel_lexi spune:
Eu cumpar mereu imbracaminte si incaltaminte romaneasca si am fost foarte multumita de fiecare data. Rar imi cumpar haine de aici, prefer sa merg acasa in concedii si sa-mi completez garderoba. Si...surpriza: cand imi cumpar haine de aici se intampla foarte des sa vad pe eticheta "made in Romania". Si credeti-ma, imbracamintea romaneasca e la mare cautare aici. E eleganta, de calitate si la preturi mai bune decat alte produse.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
Alina spune:
citat din mesajul lui anangel_lexi ...surpriza: cand imi cumpar haine de aici se intampla foarte des sa vad pe eticheta "made in Romania". Si credeti-ma, imbracamintea romaneasca e la mare cautare aici. E eleganta, de calitate si la preturi mai bune decat alte produse. de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006) Din ce in ce mai mare Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac? |
Anangel,la cite si la care magazine ai vazut des marfa "made in Romania"?
Eu in afara de "H&M"nu am vazut.Stiu sigur ca ei fac multe produse la noi(au fabrici pe linga Satu-Mare)dar cu materialele lor,munca e ieftina in Ro.
Stiu ca in Ro se mai fac haine "Esprit",multe din hainutele din bumbac de la Quelle(astea se fac la "1 Iunie"Timisoara ),pantofii Geox si multe din lenjeria pt femei "Triumph"(se fac la o fabrica de linga Ineu,mama unei colege de facultate lucra acolo asa ca cumparam de la ea,mama ei "scotea"din fabrica...)cu materialele lor,la noi doar se lucrau dar niciodata eu nu am vazut pe produsele astea"made in Romania",oate doar eu nu am remarcat...
Ca imbracamintea romaneasca ar fi la mare cautare aici,sincer,ma indoiesc sau cel putin in 9 ani nu am auzit...
Eu haine nu cumpar din Ro insa i-am cumparat fetitei mele o ie superba,de fiecare data cind a imbracat-o,a fost intrebata de unde e .
Incaltaminte in schimb mi-am mai cumparat si eu,gasesc mai usor numarul meu,sunt modele mai faine dar sincer,preturile nu mi s-au parut mai mici ca aici.
Alina