Diabet zaharat la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 7
Adrianaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lauradoom Luna aceasta am fost la Bucuresti...la o doamna doctor care este exact pe aceeasi lungime de unda ca si mine....din start mi-a spus ca scoatem NovoRapid...Edutu avea multe episoade hipo...si eram pe doze de 1 u.i...ne-a trecut pe Novomix..dimineta - 2 u.i si seara - 2 u.i, avem 3 mese principale la care ar trebui sa mancam 30 CH (daca reusesc sa fac 20 sunt foarte fericita) si 3-4 gustari (ii dau gustare si la ora 22 si la ora 1 noaptea pentru ca facea hipo des)- 10-15 CH Dupa toate cele pe care le-am povestit, tot nu reusesc sa tin cat de cat sub control glicemiile.... |
Laura, se intampla sa se aplice mai multe scheme de tratament pana se gaseste cea optima pt. copilas. Prima schema de care spuneai a fost la debut, pentru reechilibrarea organismului. Da, NovoRapidul era mult prea puternic ca insulina pt. baietelul tau asa mic. Stiu ca NovoRapidul, avand o actiune f. rapida , intra in actiune dupa 1o min. de la injectare si are actiune scurta. Schema se aplica in mod special perioadei adolescentine, fiind f. optima pt. aceasta perioada de varsta cand e o intreaga bataie de cap cu hormonii si f. greu de tinut sub control.
Acum vin si spun si despre NovoMix30. Mi se pare tot o schema f. dura pt. baiatul tau de 2 ani. Intra in actiune dupa 10-20 min. (deci f. rapid pt. un copil mic), are o actiune intensa 1-4 ore si actioneaza timp de peste 24 de ore. Poate poti lua legatura cu medicul care ti-a recomandat ultima schema si eventual sa se gandeasca si la schema de Mixtard30/70 de doua ori pe zi, asa cum are si Mirela pt baiatul ei si este apropiat ca varsta de baiatul tau. Mixtard 30/70 este o schema mai blanda, zic eu, intra in actiune in 30 de minute, o actiune maxima de 1-8 ore, dar nu asa de intensa, deci se evita hipoglicemiile si o durata de actiune tot 24 de ore. Mixtard 30/70 este un amestec de 30% insulina rapida si 70% insulina lenta.
Prima schema de tratament a baiatului meu a fost Mixtard30/70 , cu 2 injectii, una dim. si una seara. Am avut cam 2 ani aceasta schema si i-a mers f. bine. Apoi au venit anii de pubertate si au inceput sa se schimbe unele lucruri.
Vin si spun inca o data, ca schema actuala este putin prea dura si se aplica copiilor mult mai mari. Posibil ca aceasta sa fie si cauza hipoglicemiilor de la ora 1 noaptea.
Am inteles ca are putin timp de cand a fost descoperit cu diabet. Sunteti in perioada de miere, cand organismul se reechilibreaza mult si scad mult glicemiile. Trebuie mare atentie.
P.S. Cred ca din Galati mai este o mamica (Soryna) cu o fetita frumoasa de 4-5 ani. (am uitat numele ).
Laura, uite ce scrie aici>
http://www.medsafe.govt.nz/Profs/Datasheet/n/Novomixinj.htm
Warnings and Precautions
Safety and effectiveness of NovoMix 30 in children and adolescents under the age of 18 has not been assessed due to limited clinical experience.
Siguranta si eficacitatea NovoMix 30 la copii si adolescenti sub varsta de 18 ani nu a fost evaluata, datorita experientei clinice limitate.
1. Baiatul tau fiind in perioada de remisie, hipoglicemiile pot fi mai frecvente.
2. La varste atat de mici, hipoglicemiile pot fi f. frecvente si datorita miscarii continue a copiilor si receptivitatii crescute a organismului la insulina. De aceea spun sa reevalueze schema de tratament actuala.
Adrianaa spune:
Simona, multa putere! Uita-te in ochii Denisei si ai sa gasesti putere. Pentru ea. Atitudinea ta pozitiva conteaza f. mult ca sa poata lupta si ea.
Adrianaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela_piciu ma tem pentru Lore mai ales in jurul varstei de trei ani si jum. cand a fost David diagnosticat.Asistenta care ne ajuta cu procurarea insulinei ne-a spus despre un caz: s-a declansat diabetul la fata la aceeasi varsta cand s-a declansat la baiat, eu nu pot decat sa sper ca nu se va intampla la fel. |
Din ce spunea asistenta, eu cred ca este o pura coincidenta. Nu au legatura.
Adrianaa spune:
Anina, depinde de pufuleti. Cei pur-romanesti , obisnuiti, au 46%. Cei cu tot felul de adaosuri de arome au mai mult.
mirela_piciu spune:
Buna fetelor! Asistenta vorbea despre o familie, in care baiatul a fost diagnosticat primul, apoi sora, cand a ajuns la varsta fratelui.Scuze, poate nu am fost destul de explicita.
Anina, multumesc de mail dar l-am vazut tocmai dupa ce scrisesem pe forum.Hai o zi buna pa, pa.
Adrianaa spune:
Buna Mirela P., ideea este ca noi, mamicile de dulcinei, traim cu destul de multe temeri si ar fi minunat sa nu scriem pe forum tot ce auzim de la X sau Y. Multumesc pt. intelegere.
SymoDenysa80 spune:
Buna
noi azi ne pregatim sa mergem la Iasi,de unde speram ca vom veni si noi mai documentate,in tot ceea ce priveste,cu mai multa putere de a lupta.
va dorim multa sanatate,aveti grija de voi si Vacanta frumoasa
Anina_n spune:
, mamici de dulcinei !
Symo, e greu sa accepti ca asta va fi viata lor de acum inainte si a noastra, pana mai cresc ei, dulcineii, dar de noi depinde cum ii invatam sa priveasca faptul ca au diabet si tot ceea ce implica asta. Asadar, cu incredere si speranta ca va fi bine, mergem inainte cu zambetul pe fata, pentru ei, cei care dau sens vietii noatre.
Succes la Iasi ! Te asteptam cu vesti !
Mirela_piciu, am fost gand la gand cu bucurie.
Sa stii ca si Cristina are de multe ori glicemia mai mare la ora 10, dar la pranz vine bine cu ea. La fel pateam si la Buzias, unde ii scadeau din HC de la ora 10, iar apoi facea hipo dupa ora 12.
Dimineata, organismul are o rezistenta mai mare la insulina. Intra mai greu in actiune insulina.
Mi-ar fi placut sa ne intalnim la Buzias. Poate reusim, odata.
Adriana, despre pufuletii simpli scriam si eu, ca din acestia mai mananca si dulcineea mea, cateodata. Oricum, citesc intotdeauna valoarea HC de pe ambalaj.
Si imi amintesc ca si la Buzias au spus ca se calculeaza cu 75%, pufuletii.
Sorina(soryali) se numeste mamica din Galati, iar fetita e Alina(6 ani) cu diabet de la aproape 3 ani. Ne-am intalnit la Buzias, in fiecare an de atunci.
Doar ca, nu prea mai are timp de net.
Saptamana viitoare suntem programate la laborator pt. analize si sper sa ajungem si la controlul periodic, la d-na. doctor care se ocupa de copiii cu diabet. Ocazie, cu (,) care, luam si reteta pt. insulina si testele pentru urmatoarele 3 luni.
Acum, am de dus munca de lamurire cu Cristina, care nu vrea sa mergem la laborator. E prima oara cand refuza sa faca analizele.
Altfel, e bine, ii merge bine(cu mici exceptii) si se bucura ca va avea 1 sapt. de vacanta.
Sanatate si numai glicemii bune la dulcinei, va doresc !
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
mirela.d spune:
Buna!
De cateva zile nu am mai avut probleme cu glicemia. Si sper sa nu mai avem curand ca o iau razna in ritmul asta. Adica una este sa fie din cand in cand o glicemie iesita din schema si alta cand de cele mai multe ori glicemiile sunt prea mari sau prea mici.
In fine, am o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca procedez corect. Euu ii fac baiatului meu chec (cu fructoza) si calculez toate ingredientele impartindu-le in hidrati rapizi si hidrati lenti. E ok? Sau prin coacere rapizii se transforma in lenti?
M-am uitat si eu pe ambalajul pufuletilor pe care ii cumpar eu si scrie ca au 74,8 HC. Dar nu prea ne omoram dupa ei.
O zi si glicemii bune va doresc!
Adrianaa spune:
Mirela, cu checul cred ca e bine cum faci tu, nu stiu altfel si nu am auzit ca fructoza la coacere sa se transforme in hc lenti.
cu pufuletii, cred ca aveti dreptate , probabil 75%, dar eu v-am spus din ceea ce stiam ca scria pe punga de pufuleti de acum cativa ani. 46% si asa i-am calculat mereu. Anina, daca spui ca si la Buziasi erau pusi tot 75%, atunci asta este procentul.
Weekend placut!