Dilema Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 7
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Bun, poate ca in copilaria lui Belucci Mos Craciun nu a fost ce a fost pentru multi dintre noi ceilalti...poate pentru ca asa au crescut-o parintii, pentru ca asa a vazut ea lucrurile, pentru ca dezamagirea ei a fost mai puternica...ce stiu eu...Am fost printre primii la topicul asta care am aparat ideea de a lasa copiii sa creada in Mos Craciun, chiar si pentru toata viata daca asa le va spune sufletul...da' deja nu inteleg rostul de a da cu pietre in Belucci. I s-au pus niste intrebari si eu zic ca a raspuns, in felul in care intelege ea problema. Ce Dumnezeu, pana si pe tema Mos Craciun ajungem sa ne certam?? Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Eu nu vad cine a dat cu pietre in Luci ,cum nu vad nici cine se cearta?Sau mi-a scapat mie ceva?
Dana
natynic spune:
Era vorba de a o certa pe Belucci pentru ca gandeste ca pentru copiii ei Mos Craciun trebuie sa fie doar o poveste, un simbol si atat, pentru a-i feri de dezamagirea descoperirii ca nu exista in mod real. Ea a fost contrazisa de mai multi dar a raspuns ca nu cere nimanui sa procedeze ca ea, ok? Mai prost e ca a folosit cuvintele "doctrina Mos Craciun" si asta a iritat...intrucatva pe buna dreptate.
Despre asta vorbeam, andacos!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
andacos spune:
In afara de Marius ,de mine si o replica a lui Blackpantero nimeni nu "a comentat"mesajele lui Belucci!
Am pus in paranteza "comentat"pentru ca de fapt nu a fost un comentariu propiu zis,au fost mai mult o serie de intrebari la care ea singura sa-si gasesca raspunsurile,chiar in nicio replica la mesajul ei nu i s-a spus cum sa-si creasca sau educe copii!
Asa ca mie mi se pare putzin cam mult cind tu spui ca "am certat-o"pe Belucci!
Dana
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Ah...eu am zis ceva ...sa inteles altceva...Nu mai conteaza, eu renunta la discutie de pe-acuma ca vad ca nu ne "intelegem". Crede-ti in ce vreti voi, si faceti cum vreti voi. |
Belucii, eu am pe undeva asa o admiratie legata de credinta ta,nu e putin lucru sa crezi cu toata fiinta in ceva...insa te rog eu muuult de tot sa nu o duci la extreem!
Un copilas de 3 ani nu cred ca e pregatit PSIHIC sa-l perceapa pe Iisus asa cum o faci tu.Un copilas de 3 ani are nevoie de povesti,de personaje fantastice.Nu stiu ce m-as fi facut daca in copilaria mea nu ar fi fost prezenta Mosul,Alba ca zapada, Scufita rosie,Greuceanu si alti eroi ai copilariei mele.
Daca tu il desfiintezi pe Mosul... copilasul tau va percepe lucririle asa de diferit fata de alti copii ! Va astepta o ´´recompensa´´ de la Iisus,care recompensa nu poate fi MATERIALA! Iar pentru recompense spirituale e PREA MIC.Si vazand ca ceilati copii primesc trenulete de la MOsul, el va suferi si nu te va crede ca Mosul nu exista,dovada sunt copilasii care l-au vazut,i-au vorbit si cadourile lor...
Credincios poate fi chiar daca crede in Mosul...uite.mosul vine la nasterea lui Iisus,poate faci o paralela si il poti include ca ´´pamantean´´ alaturi de magi si pastori,ce zici?
EDIT, pentru cei care vor considera ca o atac pe BeLucii:
Discutam un concept,cel de MOS CRACIUN.Un concept al copilariei,in genere.Uite mie imi pare rau ca BeLucii il desfiinteaza pe mosul.
Incerc doar sa-i spun ca nu se cheama POLITEIST cel are lasa copilaria sa fie copilarie
Nu ma cert cu nimeni,discut de Mosul care mie mi-a adus multa culoare copilariei...
Daca un copil de 3 ani intelege ca ´´basm´´ inseamna BASM,atunci eu ma duc sa trag un pui de somn ...cred ca-mi scapa ceva.
BeLucci spune:
Of! Ma tot fortez sa nu scriu pt ca vad ca nu intelegeti ce spun, dar mai incerc odata, poate, poate!
Natynic iti multumesc pt intelegere, chiar ai fost singura/singurul care a inteles ce vreau sa spun.
Normal ca le voi spune la copii povesti. De oricare, straine, romanesti, crestine, necrestine(excluzand cele sataniste, aici trebuie sa scriu pt ca sunt interpretata orice as zice. Anyway!!).
Chiar si despre Isus ii voi spune tot sub forma de poveste....normal. Despre Mos Craciun ii voi spune dar tot sub forma de poveste. Ca nu ii voi spune ca este real, este altceva. Ca ii voi spune despre Isus ca este real, este altceva. Nu credca voi gresii ca ii voi spune ca Isus este real iar Mosul nu. Asta e parerea mea. Asta nu inseamna ca daca nu ii spun ca Mosul nu este real el(copilul meu)nu isi poate imagina cum este Mosul si ce face el pt copii. Nu inseamna ca el nu-si poate folosii imaginatia cum vrea el.
Lady imi esti draga. Dar daca eu ii voi spune ca exista M. Craciun si peste cateva luni sau un an afla ca nu exista Mosul. Eu ce-i voi explica? Atunci nu va fi bulversat, cum va fi el psihic atunci? Eu nu stiu acum ce voi face maine , dar de unde stiu eu cine si ce ii va spune copilului meu peste un timp?(max 2 ani).
Cat despre "recompensa" de la Isus sau Mosul....
Pai o sa-i spun ca este frumos ca de Craciun(in special)sa ne oferim cadouri. O sa-i spun de cadoul care l-am primit noi de la Dumnezeu, pe Isus, si ca Dumnezeu ne face cadouri in fiecare zi . La mami & tata Dumnezeu ne da putere de munca, sa avem bani sa cumparam cadourile. Asta este pe scurt ce voi zice....Nu stiu...
Nu stiu ce-i voi zice pana in decembrie.
Nu am vrut sa jigesc cu "doctrina". Adica sa nu se inteleaga ca vb de voi. Vb de mine si familia mea.
denizel spune:
BeLucci, prea le ai pe toate bine batute in cuie...
Daca pe tine nu te-a afectat ca ai trait fara Mos Craciun si fara brad, nu e o garantie ca nici copilul tau nu va fi afectat.
Nu toti oamenii sunt la fel.
Ai grija mare la semnalele copilasului! Te rog frumos! Daca vrea brad si Mos Craciun, ofera-i brad si pe Mos Craciun!
Nu-l inlocui pe Mos Craciun cu Isus, ca nu-i corect. Mos Craciun e mos Craciun, Isus e Isus.
Intrebarea mea - este: ce experiente aveti voi? Ce credeti? Lasam copii sa creada in Mos si sa constate singuri adevarul... sau taiem brusc macaroana? |
Nuuuu, nu taiat brusc macaroana!!!!
Mie mi-a placut foarte mult mesajul Sabinei: o sa zica despre Mos Craciun pana cand o sa-i spuna aia mici sa o termine odata :-))))))) !!! Pup, Sabinel!!
Iar daca o sa intrebe aia micii de ce au fost mintiti, spuneti adevarul!!
Cand vor intreba asta, vor fi suficient de mari ca sa inteleaga: am spus ca exista Mos Craciun pentru ca
1. Si eu cred inca in Mos Craciun
2. Fiindca mi-a fost teama ca ai sa fii trist daca la tine nu o sa vina Mos Craciun
3. Fiindca nu credeam ca ai sa te simti mai grozav decat ceilalti copii, stiind ca nu exista Mos Craciun
4. Fiindca nu am vrut sa te uiti cu jind la copilasii care povestesc despre darurile de la Mos Craciun
5. Fiindca, oricum, e singura minciunica dintre noi :-)). Trebuia sa o experimentam si pe asta, nuuu? :-))
6.....
7.....
kay spune:
de la topicul vostru eu mi-am cumparat beteala sambata si acum umblu cu ea de gat prin casa
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Alexia27 spune:
Eu pana acum nu am auzit pe nimeni sa mearga in terapie din cauza ca a aflat la varsta x ca nu exista Mos Craciun.
In schimb am auzit si vazut muuuulti copii tristi ca la ei nu venea Mos Craciun...si care ulterior, cand au crescut aveau un gust amar cand se gandeau la Craciun, si nici o amintire cu nerabdarea si fluturasii din stomac in dimineata cu pricina asteptand sa vada...ce i-a adus mosu'?
Eileen Nicole
Rufus spune:
citat din mesajul lui BeLucci Dar daca eu ii voi spune ca exista M. Craciun si peste cateva luni sau un an afla ca nu exista Mosul. Eu ce-i voi explica? Atunci nu va fi bulversat, cum va fi el psihic atunci? |
Cred ca cei care s-au legat de opinia ta (ca si mine...) nu au facut-o pentru a te convinge sa faci ca ei, ci au fost surprinsi de modul tau de gandire. Eu nu am vazut sau auzit de vreun copil traumatizat psihic de destramarea mitului cu Mosu'. Mai mult, nu va fi nevoie sa-i explici nimic, va constata singur adevarul si, din ceea ce am vazut eu, va incerca sa amane o discutie complet edificatoare pe aceasta tema.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
BeLucci spune:
Denizel draga, te rog sa-mi subliniezi cu rosu un de am spus eu ca nu fac brad sau ca nu as fi facut!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????
Oh my God. Deci eu nici nu trebuie sa spun ceva, ca mi se interpreteaza si mi se adauga si fara sa fi spus eu asa ceva!!!!!!!!!!!!!De ce? Ca sa par mai tampita?
Hai sa-ti spun eu Denize. In fiecare an am facut brad! Si copilului meu ia placut enorm. In ianuarie va implinii 3 ani, deci nu am apucat sa-i povestesc inca de Mosul. Probabil de anul acesta vor incepe povestile despre Mos. Pana acuma a invatat alte poezii si stie alte povesti. Inca nu stiu cum voi proceda, o savad atunci.