Dilema Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 6
BeLucci spune:
Marius dar nu poti sa faci dintr-o poveste ceva real. De exemplu nu poti sa spui ca Frumosa din padure adormita a existat! Si ca a dormit 100 de ani si bla bla. Din faza cu mos creciun se gastiga bani si atat! In fine putem discuta 1000 de ani depsre ce cred eu si ce crezi tu. Eu (repet) mi-am spus parerea despre cum voi proceda eu. Nu am impus nimanui sa faca cum zic eu, asa ca...fara suparare. Nu sunt suparata pe ideile voastre si sper ca nici invers.
Oh de fapt da Mos Craciun e peste tot, toata lumea il vede atarnat in vitrina de la magazine, sau fredonand o melodie scartaita din cauza bateriilor terminate. Eu nu-mi voi mintii copii, dar povestea despre M Craciun va fi doar o poveste nu voi face o doctrina . Ca apoi copii mei sa ma intrebe de ce am mintit..."Pai sti dragul meu asa face toata lumea si noi nu trebuie sa fim diferiti!! Trebuie sa facem ca toata lumea ca daca nu ne intreaba de ce si ...de ce".
marius spune:
Ahhh.... Mos Craciun o doctrina?! Este in mod cert mult prea mult. Imi doresc ca orice copil sa ajunga sa viseze la Mos Craciun. Tu, se pare (datorita parintilor tai), nu ai ajuns sa visezi. Poate copii tai vor fi mai norocosi. Eu deja il numesc noroc in acest caz. In general il numesc frumusetea copilariei. De ce atata frustare in cuvintele tale?
"Oh de fapt da Mos Craciun e peste tot, toata lumea il vede atarnat in vitrina de la magazine, sau fredonand o melodie scartaita din cauza bateriilor terminate."
"povestea despre M Craciun va fi doar o poveste nu voi face o doctrina"
PS Am observat ca ai evitat sistematic raspunsurile la intrebarile puse in postarea precedenta.
Ok cred ca este indeajuns. Iti doresc tot binele din lume. In spate imi doresc sa ajungi bunica si sa ai parte de nepotei carora sa le spui povesti fara frica de a-i indoctrina.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
Rufus spune:
Uite, pe subiectul Mos Craciun nu credeam ca pot fi diferenduri...
vikinga, nu-ti dai seama cate interebari imi pun...in legatura cu prima dezamagire...
Va rog sa ma credeti, sunt absolut uimit ca exista persoane(mature) care "nu cred" in Mos Craciun.
Eu cred ca scena finala din Polar Express, in care doar copiii aud sunetul de zurgalau (primit de la Mos) e cea mai edificatoare. Si imi dau seama ca altii pot gandi altfel ca mine; totusi, doctrina????
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Uite, pe subiectul Mos Craciun nu credeam ca pot fi diferenduri... vikinga, nu-ti dai seama cate interebari imi pun...in legatura cu prima dezamagire... Va rog sa ma credeti, sunt absolut uimit ca exista persoane(mature) care "nu cred" in Mos Craciun. Eu cred ca scena finala din Polar Express, in care doar copiii aud sunetul de zurgalau (primit de la Mos) e cea mai edificatoare. Si imi dau seama ca altii pot gandi altfel ca mine; totusi, doctrina???? poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
...cum numai copiii o pot "vedea" pe zana maseluta, pe tinkerbell, etc...ce e rau sa fii copil? eu l-am iubit si-l mai iubesc pe peter pan, baietelul care a refuzat sa creasca!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
marius spune:
As dori sa fie clar un aspect. Nu sunt idiot si cand vorbesc de Mos Craciun ma refer la aspectul spiritual. Sper sa fi fost corect perceput.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
ariel_7000 spune:
marius, pe cine te-ai suparat?? pe mine sau pe rufus?? caci intre cele 2 postari ale tale au fost a mea si a lui!!! mie mi-e neclar...
daca te-a suparat postarea mea, cred ca ai inteles-o gresit...nu se adresa tie sau altcuiva. era strict legata de afirmatia facut de rufus in legatura cu scena finala din film! eu una, tare ii invisiez pe copiii care cred in mos craciun, in zana maseluta, in tinkerbell...uneori ma simt un fel de peter pan...refuz sa cresc mare!cel mai frica imi este sa uit sa rad, sa ma bucur de o poveste, de un desen animat, de un fulg de zapada...dovada cred ca este chiar in alegerea nick-nameului meu...ariel. nu stiu ce as face daca intr-o zi m-as trezi ca nu ma simt emotia care vibreaza in glasul fetitei mele cand intreaba:"vine moshul?"
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
vikinga spune:
Ne-am zapacit unii pe altii complet vad. Pai e normal ca mititeii sa vada in alte culori lumea, e frumos asa, e foarte bine ca e asa, e bine cit is mici sa aiba atingerea lumii basmelor, inseamna copilarie fericita.Mos Craciun vine plin de daruri, are sacul ala mare pe umar, copii pun lapte in pahar si il asteapta, odata in noaptea de craciun Aldo a vazut luminile de la o discoteca rotindu-se pe cer si ne-a intrebat cu ochisorii aia inocenti daca-s farurile de la sania mosului. Ei bine aici vine diferenta, nu i-am zis copilului: da luminile alea-s sigur de la sania mosului ia uite puiule, mosul chiar vine acum, nu am pus un mos costumat sa intre pe geam (ca horn nu avem) si sa-l tina in brate(e si riscul sa mai miroasa a vreun schnaps ca vb aia pe frig merge ori a tigara, bleah..jalnic). De luminile alea de la disco am zis ca poate da poate nu, hai sa ne mai uitam daca vedem vreo sanie asa cum a vazut el in Polar Express. Oare vine, oare nu vine, amindoi la geam, uite stelele cum stralucesc parca mai aparte in seara cu pricina, ia hai sa ne uitam si de la geamul din living si surpriza sub brad cadourile. Poate fi prezent si intr-o maniera mai discreta, mai relaxata, nu sa facem din mos craciun figura cea mai dominanta a zilelor noastre. Care chiar ii vede si supravegheaza toate greselile copilului, ahaa zice mama nu ti-ai spalat dintii pai sigur mos craciun noteaza in carnetel si te sterge de la cadouri. Ori ahhaaa ai facut o prostie pai lui mos carciun nu-i va place si nu va mai veni la tine. Ori ia treceti in pat ca daca nu dormiti mosul nu mai vine. Ca un fel de Dumnezeu in maniera de educatie primitiva care are carnetele pt toti, ii vede si ii aude pe toti si le da dupa merit.Finalul din Polar Express eu l-am vazut diferit: tocmai clinchetul ala e spiritul craciunului, nu un mos craciun in carne si oase in care-s impinsi astia mici sa creada. E vraja binelui, a iubirii, a caldurii familiei in care tre sa crezi si care da exista pt cei mai fericiti dintre noi.Daca le conturezi usor limitele intre real si poveste nu inseamna ca le strici lumea povestilor.Si la urma urmei asa poti incet incet invata un copil mai mare ca si el poate oferi o bucurie de Craciun: un desen frumos pt o sora mai mica, sa invete sa se bucure de micile surprize pe care le face altuia. Cind ii zic o poveste pastrez vraja acelei povesti, dau in mintea copiilor si fabulam cot la cot, uite de ziua lui vreau ca vocea unui personaj din desenele lui preferate sa-l sune si sa-i ureze la multi ani. Contra cost e totul posibil. E o bucurie si o surpriza. Dar nu l-as folosi pe resp personaj ca metoda de educatie, rasplata de e bun, pedeapsa ca e rau, oniprezent care vede tot si poate apare in carne si oase. Aduc si un clown la ziua lui de amuzament, dar daca ma va intreba de e om costumat nu as minti sub nici o forma.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
BeLucci spune:
Ah...eu am zis ceva ...sa inteles altceva...Nu mai conteaza, eu renunta la discutie de pe-acuma ca vad ca nu ne "intelegem". Crede-ti in ce vreti voi, si faceti cum vreti voi.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Ah...eu am zis ceva ...sa inteles altceva...Nu mai conteaza, eu renunta la discutie de pe-acuma ca vad ca nu ne "intelegem". Crede-ti in ce vreti voi, si faceti cum vreti voi. |
Pai aici e cheia problemei,nu e vorba de ce credem noi,e vorba de copii nostri,de visul sau visurile lor!
Si eu ca si Marius consider ca nu vrei sa-tzi raspunzi la o serie de intrebari,si eu cred ca nici la tine nu a existat Mos Craciun si atunci mi se pare normal sa nu vrei-potzi sa transmitzi mai departe,in cazul in care asa este ar trebui sa-tzi amintesti cum tzi-a fost tzie in acele momente!
Eu nu mi-am permis sa-tzi spun in ce trebuie sa creada copii tai,eu mi-am permis doar sa-tzi pun niste intrebari la care sa incerci tu sa-tzi raspunzi pentru copii tai!
Dana
natynic spune:
Bun, poate ca in copilaria lui Belucci Mos Craciun nu a fost ce a fost pentru multi dintre noi ceilalti...poate pentru ca asa au crescut-o parintii, pentru ca asa a vazut ea lucrurile, pentru ca dezamagirea ei a fost mai puternica...ce stiu eu...Am fost printre primii la topicul asta care am aparat ideea de a lasa copiii sa creada in Mos Craciun, chiar si pentru toata viata daca asa le va spune sufletul...da' deja nu inteleg rostul de a da cu pietre in Belucci. I s-au pus niste intrebari si eu zic ca a raspuns, in felul in care intelege ea problema. Ce Dumnezeu, pana si pe tema Mos Craciun ajungem sa ne certam??
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!