Dilema Mos Craciun
Raspunsuri - Pagina 5
zfcristina spune:
Nu am sa spun niciodata copiilor ca nu exista Mos Craciun!
Nici mie parintii mei nu mi-au spus ca nu exista si sincer nu imi mai amintesc in ce imprejurari si la ce varsta am aflat eu adevarul.
Cert este ca imi place sa cred in continuare in el, chiar daca in sinea mea stiu ca este un doar un vis.
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
carla2005 spune:
Imi aduc aminte cand am aflat ca nu exista Mos Craciun, verisorul meu mai mare m-a luat peste picior (ca deobicei de altfel) razand de mine ca inca mai cred in asa ceva! Imi aduc perfect aminte unde eram, cum stateam in camera si stiu ca bunicul care tocami surprinsese discutia s-a suparat pe el , de parca ar fi facut ceva grav, atunci mi-am dat seama pentru un moment ca verisorul nu mintea, dar in sine mea totusi nu l-am crezut! Apoi, imi aduc aminte ca ma plimbam cu mama prin oras, unde erau o ultime de Mos Craciuni , era perioada in care stiam care este realitatea insa cred ca am pus-o la incercare pe maica-mea si am intrebat-o de ce sunt asa multi Mosi Craciuni, mi-a spus ca fiecare copil are Mos Craciunul lui, ca un fel de inger pazitor, care are grija de el si fiindca il iubeste ii aduce cadouri ... Oricum, pe mine nu Mos Craciun in sine ma incanta, ci ideea Craciunului, stiu ca in cativa ani bunicii au organizat de asa natura sa vina Mos Craciun deghizat, eu una nu-mi aduc aminte nimic, in schimb imi aduc aminte cand a venit mosul si si-a uitat clopotelul renilor pe soba bunicilor, cand a latrat cainele ca si cand ar fi intrat cineva in casa (bunicii mi-au atras atentia ca a intrat cineva de aia latra cainele), dar pana ne-am dus noi din bucatarie (o camera separata de restul casei) in casa, Mosul deja iesise, probabil pe horn...
mama din 16 nov 2006
Draga mea
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Eu nu vreau sa-i implementez copilului ca Mos Craciun este real. Probabil acuma este unul(la acea organizatie!:)) Eu stiu ca este basm , "povestea" lui M Craciun. Prefer sa-i povestesc despre Isus care sa nascut atunci(bine stiu ca dupa calendarul evreiesc Isus e nascut in martie, desii noi sarbatorim in decembrie). Si o sa incerc sa le spun copiilor mai mult despre Isus si cum sa nascut El, decat sa ii fac sa creada ca a existat M>Craciun. Nu o sa devin absurda sa nu-i las pe copii sa-l deseneze pe M.Craciun, sau sa le cumpar dulciuri care au pe Mosul pe ambalaj, sau jucarii sau etc. Si da o sa le spun povestea cu Mosul. La fel cum le spun si alte povesti. Dar asta nu inseamna ca o sa-i fac sa creada ca o sa vina motanul incaltat la ei, sau capra care le canta la iezi. |
Am o intrebare:
Care este diferenta dintre tine acum si atunci cand aveai 3 ani? Nu trebuie sa raspunzi. Raspunsul este doar al tau.
Am am sa-ti spun doar ca in viata avem optiuni. Unele ne sunt impinse de altii altele vin de la sine. Cele implementate tin de altii. Si preferintele sunt optiuni.
Intrebare:
Care este diferenta de optiune intre Iisus si Mos Craciun pentru un copil de 3 ani de exemplu? Raspunsul pe care il dai este doar pentru tine.
Intrebare:
Ai visele tale? Probabil ca da. Cum se implementeaza un vis?
Psihologic discutand (no offence sper) este firesc sa ai o viziune proprie intrucat asa ai fost modelata de parinti. Asa incat asta e. Nu putem sa fim la fel toti. Eu raman la ideea ca pentru fiecare varsta exista cel putin o enigma. Uneori insa este atat de ascunsa incat pur si simplu trecem pe langa ea. Iar rezolvarea unei enigme incepe cel putin de la contactul cu ea.
O ultima intrebare de data aceasta cu raspuns:
Defineste notiunea " a crede". Nu te grabi cu raspunsul. Gandeste inainte de a scrie. Daca vrei desigur.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
vikinga spune:
citat din mesajul lui Sabina sotul meu imi spune mereu ca pana si in ziua de azi e trist ca i-au confiormat parintii ca nu exista Mos Craciun. Ca una e sa stie copilul, dar ca daca intaresc parintii e f dureros. Eu o sa mentin ideea cu Mosul pana o sa-mi spuna ei sa incetez ;-)Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
vikinga spune:
O prietena de a mea are ceva probeme cu baiatul ei de 5 ani, ceva intre rasfat si razvratire specifica virstei si a gasit o cale de a corecta asta: cu Mos Craciun. Care ii ia cite o masinuta din cele pe care le are at cind e obraznic cu promisiunea ca i le va da inapoi daca va fi cuminte de Craciun.Figura Mosului devine prea dominanta mi se pare mie.Si la desene vacutele, porcii, iepurasii vorbesc, supermanii zboara, lui pinocchio ii creste nasul... virsta asta e o lume a fanteziei, a basmelor, a povestilor cu final fericit. Nu le inchid tv-ul punindu-le numai vaci veritabile puse strict la muls. E ok, asa e virsta, e si mai frumos cind inventeaza ei minuni din astea:).Dupa ce o poveste se termina nu-i zic rapid: dragul meu astea-s minciuni, astea nu exista. Toti parintii spun povesti copiilor, dar nu am auzit de copii dezamagiti profund ca fetii frumosi is numai in povesti ori ca micky mouse e doar in disney o figura de plus.Cu Mos Craciun altfel stau lucrurile. Eu nu stiu cum de cei religiosi pun accent pe mos craciun si nu pe Isus. Intre cei doi nu exista nici o legatura.Noi nu suntem religiosi, suntem mai relaxati pe tema asta, nu aducem nici mosi deghizati si totusi Craciunul e va asigur f fermecator.Si baiatul cel mare a vazut Polar Express, ne-am uitat impreuna, un film placut si frumos, f bine realizat, de Craciun pica f bine. Dar e doar un film. La fel i-a placut si de The Cars.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
BeLucci spune:
Am o intrebare: Care este diferenta dintre tine acum si atunci cand aveai 3 ani? Nu trebuie sa raspunzi. Raspunsul este doar al tau. Am am sa-ti spun doar ca in viata avem optiuni. Unele ne sunt impinse de altii altele vin de la sine. Cele implementate tin de altii. Si preferintele sunt optiuni. Intrebare: Care este diferenta de optiune intre Iisus si Mos Craciun pentru un copil de 3 ani de exemplu? Raspunsul pe care il dai este doar pentru tine. Intrebare: Ai visele tale? Probabil ca da. Cum se implementeaza un vis? Psihologic discutand (no offence sper) este firesc sa ai o viziune proprie intrucat asa ai fost modelata de parinti. Asa incat asta e. Nu putem sa fim la fel toti. Eu raman la ideea ca pentru fiecare varsta exista cel putin o enigma. Uneori insa este atat de ascunsa incat pur si simplu trecem pe langa ea. Iar rezolvarea unei enigme incepe cel putin de la contactul cu ea. O ultima intrebare de data aceasta cu raspuns: Defineste notiunea " a crede". Nu te grabi cu raspunsul. Gandeste inainte de a scrie. Daca vrei desigur. |
Marius. Eu mi-am spus parerea despre ce voi spune eu copiilor mei. Nu am spus ca asta ar trebui sa spuneti voi copiilor vostri.
Mie imi place realitatea, dar am trait fiecare carte pe care am citit-o. Imi plac in special cartile cu povesti despre Craciun. Dar am fost invatata sa fac diferenta, dintre ralitate si basm, de mica. Am infruntat realitatea intotdeauna si nu imi placea sa traiesc si sa cred in ceva ce exista doar in carti.
Diferenta dintre mine de la varsta de 3 ani si acuma? In afara ca m-am dezvoltat fizic si intelectual? Atunci iubeam pe toata lumea la fel. Acum iubesc, dar diferit.
Ah, sunt visatoare dar ma tratez. Nu traiesc ca sa visez. Nici nu visez ca sa traiesc. Face parte din viata mea dar nu ma conduce.
A crede! Hmmmm, o tema grea. NU m-am gandit la asta niciodata. O sa incerc sa spun ceva insa. Sunt decizii pe care le luam trecand prin ratiune apoi suflet si invers. Cand crezi ...treci prin ratiune si apoi suflet. Ca si copil e invers clar.
Credinta este considerarea benevola a unui aspect, fapt sau proprietate, pe baza intuitiei sau pe baza informarii fara a avea evidente directe.
Nu stiu...dar chiar sunt curioasa de raspunsul tau la aceasta intrebare, cum definesti tu " a crede". Credca si tu ai un raspuns din moment ce m-ai pus pe mine sa definesc.
Diferenta dintre Mos Craciun si Isus! Nimeni nu a vezut sania MOsului trasa de reni, noaptea printre nori "aporape de luna".
Isus sa nascut, si l-au cunoscut, pastorii si magii si multi oameni. A fost rastignit de oameni, in fata altor sute/mii de oameni.
Pe M.Craciun nimeni nu la vazut zburand cu sania.
blackpanterro spune:
Belluci, povestile scrise de niste oameni acu 2000 de ani le crezi si le spui copiilor dar nu cumva sa creada in Mos Craciun...
PS.Daca pe Moshu' nu-l vazusi vreodata zi si mie unde l-ai vazut pe Isus, nu de alta da poate ma duc si eu acolo sa il vad si eu ca tot sunt necredincioasa, poate ma conving daca il vad.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
andacos spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Belluci, povestile scrise de niste oameni acu 2000 de ani le crezi si le spui copiilor dar nu cumva sa creada in Mos Craciun... PS.Daca pe Moshu' nu-l vazusi vreodata zi si mie unde l-ai vazut pe Isus, nu de alta da poate ma duc si eu acolo sa il vad si eu ca tot sunt necredincioasa, poate ma conving daca il vad. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "You know your god is man-made when he hates all the same people you do." |
Lucci ,la raspunsul tau nu pot fi decit de acord cu Blackpantero!Just in this case!
Comparatzia ta e total nepotrivita,asa si despre Mos Craciun exista sute de doveszi(povestile de exemplu) de acelasi tip ca si despre Isus!
Pentru ca de fapt nici pe Isus nu l-a vazut nimeni din contemporanii nostri!Deci stim despre el tot din..povesti,indiferent cum se numesc ele!
Dana
BeLucci spune:
Anda, ai dreptate. Isus a murit! A murit pentru noi...stupoare! Si este normal ca noi sa nu-L fi vazut! In schimb Mosul e vesnic ....dar....nu la vazut nimeni!
te pup!
marius spune:
"Dumnezeu e vesnic si nu L-a vazut nimeni." Ti se pare cumva ceva asemanator in aceasta afirmatie?
"Credinta este considerarea benevola a unui aspect, fapt sau proprietate, pe baza intuitiei sau pe baza informarii fara a avea evidente directe."
--------------------------
De ce crezi ca nu exista Mos Craciun? Am sa-ti spun eu - Mos Craciun nu exista decat doar si numai doar daca noi in sufletul nostru dorim si mai avem capacitatea de a accepta si acest vis. De multe ori oamenii viseaza asa cum ai scris si tu. Viata face parte din real (desi uneori viata poate deveni un cosmar sau un vis) insa as dori sa precizez ca exista o diferenta fundamentala intre eul nostu si viata noastra. Mos Craciun face parte din eul nostru. Acesta (eul) este un segment privat. Acesta (eul) il dezvoltam, il conservam, il diminuam in functie si de experientele private din viata reala. Uneori, unii dintre noi suntem zamisliti si dorim sa impartasim si altora secvente din eul nostru. Aceasta posibilitate naste scriitorii, poetii, actorii,muzicienii - oamenii de cultura. Pentru ei exista doua planuri pe care cel putin pe mine ma impresioneaza extrem de mult. Un plan este eul lor iar al doilea sunmt cei carora se adreseaza. Pentru ei esenta sufletului lor este doar si numai doar impartirea eului lor cu "MARIA SA PUBLICUL". Ei respira, traiesc, rad si plang doar cu si pentru ceilalti. Restul este o chestiune de detaliu al vietii. Asa s-au nascut si asa vor muri cu acest crez, cu acest vis. Partea extraordinara si pentru mine o adevarata minune (nu as vrea sa exagerez) este ca defapt acesti oameni nu mor niciodata.Mor fizic insa raman spiritual. Si de aici am intrebat ce definesti tu prin notiunea "a crede"?
Am sa te intreb in egala masura:
"De ce crezi ca nu a disparut Mos Craciun?"
"Crezi ca sunt importante visele altfel decat a le avea?"
"Crezi ca un vis ar putea sa aiba un impact pozitiv in viata reala a unui om?"
"Crezi ca o viata este (mai)completa daca are in ea si vise, sau daca acestea sunt excluse sau tratate ca si simpe iluzii ce nu au nimic si nici nu vor avea nimic in comun cu viata reala?"
Spui ca un copil traieste si ia decizii trecand prin prisma sufletului si mai apoi prin cea a ratiunii. Corect dupa mine. Vine intrebarea:
"Defineste-mi notiunea de candoare"
La sfarsit te intreb asa (este important):
De ce sunt (extraordinar de) frumosi toti copiii? Ce enigma, ce vibratie, ce fire nevazute si chei nedeslusite ne incearca pe noi adultii (si nu numai) atunci cand interactionam cu un copil?
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa