Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 6
iulia_b spune:
Poate s-o fi diversificat singur cu bere. Ca am mai citit pe ici pe colo cum s-ar fi diversificat bebei de cateva luni cu copanul de carne din farfurie de la mama, cu fructul de mango din magazin, s.a. Cum sa ingradesti libertatea de alegere a copilului, el stie singur ce-i bun si ce nu...
Nu-s de acord cu gustatul din paharul de alcool, nici din sarmalele bunicii sau alte variante. Pana apuca ei sa aiba discernamant parintele este responsabil pt copil.
cristi_2003 spune:
iulia - tocmai aici e problema, ca copiii nu au discernamant (bebeul de 2 ani de unde sa stie ca nu e bine???) si parintii astia "responsabili" sunt de acord si cu copanul de pui si cu sarmalele si cu bautura. asta pt inceput - cand cresc copiii mai mari vor fi de acord si cu altele.
24+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
grodear spune:
Eu ma exprim in cazul asta in felul urmator (mai neacademic): Parintii care dau alcool copiilor sunt niste parinti tampiti.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K Noah, degeaba discutam noi la nivel inalt, pana cand nu ardem radacinile astea daunatoare ne luptam cu morile de vant |
De fapt aici sta esenta discutiei. Peste "traditiile sanatoase" s-a suprapus democratia noastra originala, cu rezultatele de rigoare.
Nu va culcati pe-o ureche, problema nu-i numai la 2 ani, ci si la 5, 10, 15 sau 18. La orice varsta copii se apuca de baut, cu sau fara stirea noastra. Asa ca ochii mari...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus De fapt aici sta esenta discutiei. Peste "traditiile sanatoase" s-a suprapus democratia noastra originala, cu rezultatele de rigoare. Nu va culcati pe-o ureche, problema nu-i numai la 2 ani, ci si la 5, 10, 15 sau 18. La orice varsta copii se apuca de baut, cu sau fara stirea noastra. Asa ca ochii mari... |
Exact ce spuneam si eu...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
stefaniya spune:
Denizel - acum putin timp in urma mi-am permis sa scriu undeva ca eu mi-am promis mie sa nu-mi lovesc copilul si ca nici cand vad asta in alta parte nu-mi place;si mi-a fost adresat indirect un mesaj cum ca judec.Vezi tu,e greu sa ne lasam de obiceiuri,si apropo de batut,pai mana e la indemana la ce sa mai pierd timp cu explicatul. Sau sa incerc sa-mi inteleg copilul ca poate ii mai iese un dinte si ii da o stare neplacuta,sau are ceva de il face mai isteric si in loc sa incerc sa-l inteleg,eu sa-i mai dau si una ca asa am crescut noi.
Diona - eu cred ca reactiile copiilor de a se lovi sau a-si lua lopatele si altela sunt perfect normale.Dar ca si tine,dezaprob cand unii parinti isi invata copilul sa se bata pe motiv ca trebuie sa stie ce-i aia.
Din proprie experienta va spun ca atjnci cand ma joc cu baietelul meu si ne gadilam,ne muscam,si la un momendat o da intr-o joaca cu muscaturi tari sau sa sara pe mine si ma opresc brusc si nu ma mai joc cu el.Atunci si el se opreste si vine si se joaca cu mine asa cum trebuie.Limitele noi le aratam.
Eu nu cred ca discutiile astea sunt in zadar,orice mama greseste,mai mult sau mai putin,si chiar daca nu avem curajul s-o spunem pe fataMacar poate cineva se regaseste si considera utila discutia.
Dessire - eu apreciez ca ti-ai lasat orgoliul la o parte si esti deschisa la a asculta si alte pareri.Cat despre "fructul interzis" , eu cred ca necesita doar rabdare din partea parintilor ca sa se poata face intelesi ca anumite lucruri nu li se pot oferi.Daca tu ii dai oadata ceva si ii place,el e confuz a doua oara daca il refuzi.De ce o data a mers si a doua oara nu?
Eu una ,atunci cand mai invat ceva benefic pt copilul meu,nu face decat sa ma bucure.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
sirimie spune:
Raspund cu parerea mea la intrebarea din titlu.
Cu toleranta excesiva.
Dar cred ca discutia aici este despre cum vad mamicile alcoolul si de ce dau copiilor sa bea. Din ignoranta sau prostie?
Eu nu stiu raspunsul, dar nu inteleg vehementa unor mamici care desi stiu/afla ca nu fac bine - relativ la alcool sau la multe alte lucruri - continua sa isi gaseasca argumente pentru ce fac si nu au de gind sa se schimbe. Copiii lor au cel mai mult de pierdut. Cel mai rau imi pare de copii.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
mirela.d spune:
Foarte urat din partea ta, Sheannamp. Nu ai avut audienta necesara la celalalt subiect deschis si in virtutea faptului ca esti moderator si nu ti se poate inchide subiectul pe motiv ca exista unul cu aceeasi tema, l-ai periat, i-ai dat alta denumire dar esenta este aceeasi.
Ca sa-mi spun si eu parerea totusi: eu nu i-am dat copilului sa guste bere dar cu toate acestea il impartasesc. Ma indoiesc ca va ajunge alcoolic (si nu alcolist cum a scris o fata care voia sa demonstreze ce mama perfecta este ea ca nu da copilului sa bea).
Dar asta nu inseamna ca arat repede cu degetul pe cel care ii da sa guste copilului din berea lui. Nu mi se pare un capat de tara. Faptul ca eu nu fac un anumit lucru, nu inseamna ca pot "infiera" pe cineva pentru asa ceva. Sunt alte lucruri mai grave care dauneaza copilului care nu sunt atat de blamate si care totusi se intampla.
Nu am vrut sa mai raspund la celalalt subiect pentru ca deja mi se parea ca se exagereaza dar cand vad ca s-a deschis un nou subiect pe aceeasi tema (aceeasi Marie dar cu alta palarie), nu pot sa nu raspund si sa va zic ca si agresivitatea unora in limbaj si in acuzatii ma fac sa ma gandesc ca sunteti niste persoane agresive care nu stiti sa va exprimati opinia intr-un mod civilizat. Or, aceasta denota ca asa va comportati mereu deci si in fata copilului. Si eu ce concluzie sa trag? Ca veti avea niste copii agresivi, probabil.
Ma opresc pentru ca mi se pare ca se oricum se exagereaza pe aceasta tema. Daca acest subiect nu ar fi avut ca inceput citat din ceea ce a scris Bfly, altfel ar fi parut situatia. Asa mi se pare jenanta.
natynic spune:
Dar cine a fost agresiv in topicul asta? Si, nu inteleg Mirela, daca tu nu dai copilului sa guste bere care este supararea ta...
Sheannamp a adus si niste argumente medicale pentru care alcoolul e daunator copiilor, nu? Si cred ca de la asta IN PRIMUL RAND trebuie sa plecam in discutie. Daca e sau nu e totuna sa bea/guste sau sa nu bea/guste alcool un copil. Daca dpdv medical e rau, atunci hai sa vedem cm sta treaba...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ioanaiub spune:
citeam zilele trecute intr-o carte niste sfaturi: cum sa il ... distrugeti, in mod eficient, pe copilul vostru!
"Inca de cand este mic, sa nu ii refuzati absolut nimic. Dati-i orice isi doreste, orice cere, mai ales atunci cand plange. Astfel va creste si va crede ca toti ii sunt datori cu toate si ca are numai drepturi.
Cand incepe sa vorbeasca urat si sa ocarasca, voi sa radeti. Astfel il veti face sa inteleaga ca este foarte destept!
Cand veti merge la sectia de politie, unde l-au arestat pentru ca a furat bani sau a consumat droguri, strigati cu putere in fata tuturor ca este un copil rau, ca v-ati jertfit pentru binele lui dar nu ati reusit niciodata sa-l faceti sa inteleaga. Astfel voi veti iesi basma curata, justificati in fata celorlalti"
asa incearca unele mame sa se ascunda dupa ideea ca putin alcool nu face rau, de ce sa nu guste din cand in cand, asa va fi pregatit pentru viata ... imi pare rau dar asta e inconstienta
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)