Cum privesc romanii alcoolul?
Raspunsuri - Pagina 7
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristi_2003 si asta e adevarat denizel ideea e ca orice ar fi, explicatii pentru asa o prostie nu exista. mai ales celebra fraza - eu cand eram de varsta lor am ... (mancat/baut/luat bataie etc) si nu am patit nimic, ba chiar uite ce bine am ajuns!!! pe care acuma de cand sunt gravida o aud de peste tot si care ma face sa imi ies din minti. la ce bun sa mai citim carti, sa ne informam si sa ne documentam - o fi destul sa mergem dupa principiul de mai sus si sa fim fericiti daca copiii nostri supravietuiesc. (stii de cate ori am auzit in 5 luni - la ce-ti trebuie atatea carti, io cand am nascut nu am citit nimic despre copii si uite al meu ce minunat e!) 24+ cu T. Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png |
Normal ca nu este sanatos sa-i dai copilului alcool , dar mai degraba se imbolnaveste din cauza mancarii decat din cauza cateorva guri de bere baute cand era mic.
Exagerari cu alcoolici si altele cand auziti de copii care beau spuma sau isi inmoiae un deget in vina o data la 2 ani sunt ...exagerari.
Sa na gandim mai intai la fumul de tigara inhalat , la mancarea proasta si la altele , ca astea sunt cu o actiune continua asupra lor , pe cand alcoolul nu.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
desiree spune:
citat din mesajul lui stefaniya Dessire .Daca tu ii dai oadata ceva si ii place,el e confuz a doua oara daca il refuzi.De ce o data a mers si a doua oara nu? |
eu am zis ca scap cumva..il cunosc, ii stiu toanele,stiu cam ce l-ar interesa in momentul ala mai mult..asa ca fac cumva nici sa il refuz, nici sa il incurajez...i-am dat o data si i-am zis ca doar o data sa vada cum e dar mai mult ii face rau la burtica si stie si el cum e..deci am folosit ceva din experienta lui..mai cere, nu des, dar mai cere...uneori il las sa bage doar degetul..dar cumva a priceput ca nu e ok sa bea de acolo...si nu mai insista daca-l satisfac catusi de putin...ori il las sa bage degetul, ori ii dau altceva ce-i place si-i distrag atentia..primind mereu aceeasi reactie, sau similare..comportamentul sau in sensul asta e descurajat..o vad cu ochii mei...dar treaba asta se intampla pe o perioada indelungata de timp, nu imediat..deci totul e sa am rabdare....nu sunt de acord ca ccc copiii nu au discernamant,,il au si chiar uneori mai bun ca al nostru..totul e sa aiba informatia in cap: e bun, nu e bun....dar tin ca asimilarea acestei informatii sa fie logica (ma doare burta daca beau)....nu impusa (mama nu imi da voie sa beau, zice ca e rea, asa o fi?)....
io zic ca si daca nu le dai si le interzici, si daca e sa-i placa,va da de gust si pe la 18 ani, la o bere (suc) cu prietenii..tot aia e...cred ca chestia asta cu bautul are si un extras genetic de pe undeva....
macar asa stie despre ce e vorba...astfel incat la prima lui bere (daca va fi) sa nu ii acorde o placere mai mare decat reprezinta ....tocmai fiindca i-a fost refuzata...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
cristi_2003 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Normal ca nu este sanatos sa-i dai copilului alcool , dar mai degraba se imbolnaveste din cauza mancarii decat din cauza cateorva guri de bere baute cand era mic. Exagerari cu alcoolici si altele cand auziti de copii care beau spuma sau isi inmoiae un deget in vina o data la 2 ani sunt ...exagerari. Sa na gandim mai intai la fumul de tigara inhalat , la mancarea proasta si la altele , ca astea sunt cu o actiune continua asupra lor , pe cand alcoolul nu. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/ |
xio - e adevarat ca daca gusta o data un pic de bere nu moare nici un copil. dar asta nu inseamna ca e bine. e preferabil sa se evite asa ceva. perfect de acord si in ceea ce priveste mancarea nesanatoasa si fumul de tigara.
dar ideal este sa nu ii dam nici alcool, sa nu il expunem la fum de tigara si sa ii invatam sa manance sanatos.
dar am vazut copii de clasa a 9a (14 ani) alcoolici - care tremura de dorul bauturii -, am vazut copii de 13-14 ani care stau la o tigara cu parintii dimineata, si copii care primesc bani sa manance "in oras" - iti dai seama ca nu salata!!!
24+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
desiree spune:
prima cafea am baut-o la 14 ani
prima tigara am fumat-o la 19 ani
primul pahar de bere l-am baut mult, mult mai tarziu, in conditiile in care la noi in casa se servea bere si vin destul de des ( mai ales vin caci ma trag din podisurile Vrancei) :)
la tigara si bere...definitoriu a fost anturajul....
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Morgano spune:
citat din mesajul lui mirela.d Ca sa-mi spun si eu parerea totusi: eu nu i-am dat copilului sa guste bere dar cu toate acestea il impartasesc. Ma indoiesc ca va ajunge alcoolic (si nu alcolist cum a scris o fata care voia sa demonstreze ce mama perfecta este ea ca nu da copilului sa bea). Dar asta nu inseamna ca arat repede cu degetul pe cel care ii da sa guste copilului din berea lui. Nu mi se pare un capat de tara. Faptul ca eu nu fac un anumit lucru, nu inseamna ca pot "infiera" pe cineva pentru asa ceva. Sunt alte lucruri mai grave care dauneaza copilului care nu sunt atat de blamate si care totusi se intampla. Nu am vrut sa mai raspund la celalalt subiect pentru ca deja mi se parea ca se exagereaza dar cand vad ca s-a deschis un nou subiect pe aceeasi tema (aceeasi Marie dar cu alta palarie), nu pot sa nu raspund si sa va zic ca si agresivitatea unora in limbaj si in acuzatii ma fac sa ma gandesc ca sunteti niste persoane agresive care nu stiti sa va exprimati opinia intr-un mod civilizat. Or, aceasta denota ca asa va comportati mereu deci si in fata copilului.Si eu ce concluzie sa trag? Ca veti avea niste copii agresivi, probabil. Ma opresc pentru ca mi se pare ca se oricum se exagereaza pe aceasta tema. Daca acest subiect nu ar fi avut ca inceput citat din ceea ce a scris Bfly, altfel ar fi parut situatia. Asa mi se pare jenanta. |
Desigur, sunt situatii si situatii, de chef de haz de aniversari, de impartasanie. Poate fi chiar "scuzabil" sa faci o gluma, tampita dealfel, sau sa tolerezi din jena o astfel de gluma cu spuma de la bere, facuta din exterior. DAR: nu este tolerabil sa dai unui copil bere la pahar, sa decida el cat bea, sa te plangi ca nu mai poti bea o bere fara sa vrea si el.
Iar limbajul meu, cu care probabil am fost top -cartonas rosu, nu a facut decat sa imi exprime revolta fata de ceea ce inseamna a-i da tu copilului alcool la o varsta frageda. Cand TU CA PARINTE TREBUIE SA DISCERNI. Nu vorbim de cartofi prajiti sau de chipsuri, ci de alcool!
Are 14-16 ani si merge la un chef? Da, poate sa bea o bere, nu pot controla, si eu am facut-o pt anturaj. Dar sa dau unui copil bere ca pofteste la varsta la care ar fi sanatos sa poftesca lapte, fructe, peste, suc natural.... asta depinde de mine.
Noi chiar suntem genul de "gasca" ca sa zic asa. Ne uitam la meciuri, bem bere daca ne cade bine, avem musafiri frecvent, un bar plin cu diverse. Iesim saptamanal in weekend cu prietenii, la restaurante, cabane, etc. si nu e un capat de tara. E firesc. Poate bem ceva, poate nu, oricum unul dintre noi este sofer. Dar NICIODATA nu ne-am pus problema sa dam copiilor alcool, nici macar in gluma, nu ne-au vazut copiii pe 5 carari, nu am fost iresponsabili, nu fumam in prezenta lor, nu stam sa bem in timp ce fetele se joaca, nu stau cu noi cand avem musafiri.... Cred ca noi ca parinti avem obligatia morala si evident apriori de a discerne ce este mai bine pt. sanantatea lor.
Cine se lauda cu sarmale si copane la 1 an, cine imi spune sa pun sare sau zahar la 8 luni sa manace copila mancare cu gust, e problema stric a lui. EU ma simt in masura sa controlez ca mama responsabila riscurile la care imi expun copiii.
Pe langa asta, ce ai opinat tu aberant mai sus - boldit - este jignitor, cumplit.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
denizel spune:
Of, Ripley, imi pare rau ca ai primit avertisment! :-(
Am citit si eu mai inainte postarile de la Parintii intreaba si, intr-adevar, sunt cumplit de triste si revoltatoare.
Cred totusi ca Bfly a exagerat sau a mintit, ca sa irite lumea care o tot mustra. Nu pot sa cred ca o mama care stie sa scrie si sa citeasca, care se exprima inteligibil, care are acces la internet si, uite, il foloseste, poate face un asemenea rau copilului ei. Sau, mai degraba, ca se gandeste la stomacel in loc sa se gandeasca la creier, cand ii da copilului cate un pahar cu bere la 2 ani. E de necrezut!!...
Morgano spune:
Si pur on topic:
Romanul este tatal, sotul, mama, sotie, amant-amanta, om al muncii, taran, rrom, multimilionar etc. Ca oricare alt reprezentant al unei natii.
Categoriile care "trag la masea" sunt multe:
E barbatul muncitor (indif. ca e intelectual si bea Jack sau e strunjor si bea V33) care bea din obisnuinta, din alcoolism sau nu, care e obisnuit sa termine ziua de munca cu 2-3 pahare sa fie destul de obosit si psihic incat sa cada lat.
E omul de afaceri, avocatul, notarul, directorul de banca care merge la un party select si bea 3 grame si de-abia asteapta rasplata de acasa sau cu prietenii sa si-o traga in freza ca e prea sresat sa se relaxeze altfel.
E gospodina transpirata care se racireste intre 3 feluri la aragaz cu 2-3 beri.
E femeia de afaceri sau buna profesionista frustrata din varii motive care face o baie fierbinte aromatizata cu 3 coniace sau 3 pahare de vin.
Se pot departaja cel putin 10 categorii, dar cat timp asta nu implica copiii, treaba lor.... a noastra.
Cat timp aceste persoane sunt responsabile, nu fac urat, nu abuzeaza si nu ISI INTOXICA COPIII CU 1 GRAM DE ALCOOL, sa le fie de bine dc pot duce ce isi fac singuri.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Tisina spune:
Ma hotarasem sa nu mai scriu si aici pe tema "alcool versus copii", insa nu ma pot abtine. Numiti-ma intoleranta sau cum vreti (cineva, la un alt topic cu aceeasi tema de anul trecut, imi zisese ca ma dau drept mama perfecta si ca nu vad lumea reala de pe piedestalul pe care m-am urcat), dar NU SUNT DE ACORD CU ADMINISTRAREA DE ALCOOL COPIILOR, de catre parinti sau oricine altcineva (daca e vorba de parinti e si mai grav).
Si cum mai pusesem o intrebare (retorica) la celalalt topic, o pun si aici: DE CE SA II DAU ALCOOL COPILULUI? Ii dau apa de sete, mancare de foame, dar alcoolul ce nevoie satisface?
Fiimea, pe cand era de numai un an jumate, cand vedea un pahar cu bere zicea "beie cah!". Nu a cerut niciodata si nici nu am incercat sa ii dau. La fel si baiatul mai mare. Amandoi stiu ca alcoolul "face buba la burtica si la creier" si nu s-au arat curiosi. Ei stiu ca sucul de fructe e bun pentru copii,ca contine mult evitamine care ii ajuta sa creasca si sa fie destepti .
Asadar am trecut peste "curiozitatea" pe care o tot afirma ca scuza unele mamici care le dau sa guste alcool copiilor lor, prin explicatii pe intelesul lor. Nu interdictii, dar nici "dat sa guste".
Si nu sunt de acord ca "nu-i un capat de lume sa guste si el macar spuma de bere". Ei bine, din punctul meu de vedere, este un capat de lume. Stiti zicala cu " azi un ou, maine un bou".
Concluzie:
NU MAI LE DATI ALCOOL COPIILOR (nici sa guste), CA NU II AJUTA CU NIMIC!!!
Numai bine, tuturor!
XIO spune:
Am si eu o prietena mai mare decat mine.
Parintii ei eerau foarte mandrii ca fata lor era cuminte , invata , nu avea prieten , de fapt nu prea vorbea cu baieti , nu fuma , nu bea , statea tot timpul acasa. Daca vedea o tigara sau un pahar de ceva se stramba.Daca vedea un baiat se fastacea.
Ce nu staiu ei era ca fata facuse sex cu baieti , cu fete , fuma tigari normale si nu numai , si bea de rupea la chefuri.
EU , care de mica trebuia sa fiu alcoolica , din moment ce am parinti tampiti , si azi e un ou si maine un bou , nu fumez , nu beau decat rar si mai mananc si sanatos.
Si spun asta doar pt. ca sunt cateva exagerari pe aici, printre care parintii tampiti si alcoolici de la un deget in pahar in copilarie.
da , nu este normal sa primeasca copilul bautura , dar nici sa te ridici si sa te uiti peste marea de prostime din jurul tau cu niste argumente deloc palpabile.
Cristi , am vazut si eu copii alcoolici , dar la ei e ceva mai mult decat un deget sau o spuma sau chiar o gura de ceva.
Oricum, topicul acesta mi se pare foarte ciudat, stim ca toti oamenii din lume care beau , i unt destui , nu considera alcoolul ceva de speriat , si ca alcoolul ar trebui consumat doar de adulti , in nici un caz de copii.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/