Cum privesc romanii alcoolul?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Din pacate trebuie sa fiu de acord cu Gabriella si cu LadyJ. Eu incercasem sa mut un pic discutia...adica, a dezaproba faptul ca parintii dau acasa copilului sa bea/guste alcool mi se pare atat de evident ca nu stiu cat de mult poti discuta despre asta. Dar, mai tarziu (nu foarte tarziu) copiii nostri ies in lume, in "societate"; ce ne facem atunci, chiar si parintii carora ne e f clar ca nu dam alcool copilului. Cum il educam "anti-alcool" cand va vedea in jur ca la o petrecere alcoolul eun "must" cum zicea cineva?
Deci, bun, nu-i dam deloc acasa, dar mai departe ce ii explicam?...De ce altii de varsta lui beau si el/ea nu?...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Din pacate trebuie sa fiu de acord cu Gabriella si cu LadyJ. Eu incercasem sa mut un pic discutia...adica, a dezaproba faptul ca parintii dau acasa copilului sa bea/guste alcool mi se pare atat de evident ca nu stiu cat de mult poti discuta despre asta. Dar, mai tarziu (nu foarte tarziu) copiii nostri ies in lume, in "societate"; ce ne facem atunci, chiar si parintii carora ne e f clar ca nu dam alcool copilului. Cum il educam "anti-alcool" cand va vedea in jur ca la o petrecere alcoolul eun "must" cum zicea cineva?
Deci, bun, nu-i dam deloc acasa, dar mai departe ce ii explicam?...De ce altii de varsta lui beau si el/ea nu?...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Natynic, normal,nici un parinte "cu scaun la cap" nu-si va invata copilul sa bea.In viata asta va fi alegerea lui....fiecare parinte ii arata copilului si parte abuna si partea rea a vietii.Ce urmeaza si ce face , E DOAR ALEGEREA LUI!
M-am imbatat o data cand eram studenta.Pur si simplu am vrut sa vad cum e....Mi-a fost rau vreo saptamana...De atunci nici bere nu gust ... mi se face rau numai de la miros. Oare de ce nu mi se face rau si de la tigara?!Offf

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Ma intreb daca nu cumva ii face rau la stomacel, mai ales pentru ca el are numai 2 ani.

:-)))
Mens sana in corpore sano, nu? Cum sa fie omul intreg la minte daca are stomacul prastie de la bere?

Pai, subiecte de genul astuia au mai fost si, alt rezultat in afara de "da, domle, sunt o mama denaturata si bine ca sunteti voi perfecte" nu am vazut. Din pacate :-(.
Vor urma destainuiri despre bautul spumei de la bere, convingeri ca 'uite ce desteapta sunt cu toate ca am baut spuma de la bere si m-am imbatat de 3 ori cu lichiorul de pe fundul paharelor', antipatii pe viata si cam atat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

si ma mai miram ca auzeam de la prieteni profesori ca au copii de clasa a 9a alcoolici. la 14 ani.

pai daca incep de mici???

si toate pleaca de la definitia "barbatiei" in romania...

24+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Nu cred ca pleaca de la "defintia barbatiei". Pleaca de la ignoranta si incapatanare in pastrarea "traditiilor". La fel cu zgaltailtul, insultatul si batutul copilului, cu ierarhia in familie (parinti-sefii, copii-subalternii) si... altele .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

cam la asta ma refeream si eu denizel, ca in mod "traditional" la noi la romani "barbatul" e cel care bea, face legea in casa si altoieste rapid pe cei care trec peste cuvantul lui - sotie, copii - , si care se mai si mandreste cu astea.

si normal ca vrea ca si fii sa ii calce pe urme si sa fie "barbati adevarati". si isi gasesc si sotii care ii privesc cu adoratie pe acesti "masculi veridici" - sau care sunt atat de speriate ca nici nu isi pun problema sa schimbe ceva.

24+ cu T. Carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

"Alcoolul este un drog in stare lichida, al carui consum conduce in timp la dependenta fizica si psihica."
in acest art se explica f frumos si detaliat efectul alcoolului asupra organismului uman:
http://www.dependenta.ro/alcoolism.htm
si in completare:
http://www.dependenta.ro/alcoolism2.htm

Informatzi-va si incercatzi sa va feritzi copiii sa devina dependentzi de orice tip de drog.
Multa sanatate va doresc

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Cristi_2003, dar nu numai baieteilor li se da sa guste alcool.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Sa va spun eu cum privesc romanii alcoolul:
Am divortat de un om bolnav (alcoolic) care nu ar fi recunoscut ca e bolnav, nu a vrut sa se trateze, ne-a abuzat psihic timp de 10 ani, era sa-mi strice copiilor copilaria. In instanta am nimerit la o judecatoare tanara, cred ca nici 30 de ani n-avea domnita. Dupa audierea martorilor care sustineau ca exul bea zilnic pana pica, face urat, odata a ajuns intr-o stare sa arunce mobila afara pe geam, ma rog, as putea sa povestesc pagini lungi, deci domnisoara intreaba inocent: "si ce daca bea? nu vad nimic rau in asta, daca un om obosit mai bea seara cate un pahar" In aceasta intrebare cred ca aveti raspunsul la intrebarea din titlul subiectului. Deci asta e parerea romanilor.
Cat despre alcoolul si copilul, madam fosta soacra ma barfea in vecin, ce mama denaturata sunt, cand nu am vrut sa dau un pahar de vin rosu la copii cand aveau varicela. Cica vinul e indicat in varicela

Noah, degeaba discutam noi la nivel inalt, pana cand nu ardem radacinile astea daunatoare ne luptam cu morile de vant

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

si asta e adevarat denizel

ideea e ca orice ar fi, explicatii pentru asa o prostie nu exista. mai ales celebra fraza - eu cand eram de varsta lor am ... (mancat/baut/luat bataie etc) si nu am patit nimic, ba chiar uite ce bine am ajuns!!! pe care acuma de cand sunt gravida o aud de peste tot si care ma face sa imi ies din minti. la ce bun sa mai citim carti, sa ne informam si sa ne documentam - o fi destul sa mergem dupa principiul de mai sus si sa fim fericiti daca copiii nostri supravietuiesc. (stii de cate ori am auzit in 5 luni - la ce-ti trebuie atatea carti, io cand am nascut nu am citit nimic despre copii si uite al meu ce minunat e!)

24+ cu T. Carol

Mergi la inceput