Berea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Octavia75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cgeea

Sincer, imi e teama de ce va ajunge copilul meu, de ce excese vor fi atunci la moda, ca vor fi, tigara, acool, droguri, oare ce urmeaza?? Eu n-am fumat niciodata, desi in jurul meu s-a fumat la greu. Am baut cu degetul din paharele celor mari si nu sunt alcoolica. droguri - m-a ferit Dumnezeu. Si totusi... Nu mi-e teama de gramul de vin / bere gustat de copil o data la 1 cincinal. Mi-e de ce urmeaza peste cativa ani. Si ce se va intampla atunci nu are legatura cu suzeta inmuiata in coniac, ci cu cresterea si principiile de viata pe care copilul le-a primit, cu felul in care intelege el libertatea de a alege un anume drum, un anume anturaj.

Total de acord. Si in jurul meu se fuma si se fumeaza in continuare si pe mine nici macar nu m-a tentat sa incerc vreodata, de baut am "baut" si eu cu degetul din paharele celor mari, dar atat.

cgeea felicitari pentru mesaj. Nu sunt adepta a "datului sa guste" la copii produse care nu sunt pentru copii.
Am vazut destul de multe cazuri de tatici care inmuiau degetul in bere si umezeau buzele bebeilor , doar de dragul de a se amuza si de a amuza pe cei din jur de figura pe care acestia o faceau la contactul cu gustul amar al berii.

35+

Octavia75 & bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bfly

Fiul meu e disperat dupa bere. A gustat o data si de-atunci nu mai scapam de el. De cate ori vede bere, vrea si el. Ma intreb daca nu cumva ii face rau la stomacel, mai ales pentru ca el are numai 2 ani.
Ma puteti ajuta cu vreun sfat?

Nu e bine sa ii dai bere/alcool la 2 ani.

www.alcooltest.ro/alcoolemie/efectele-alcoolului.html" target="_blank">Efectele Alcoolului Asupra Organismului

Face rau nu numai la stomac dar si la ficat, intestine, si in plus pe termen lung da dependenta. Poti sa te gindesti ca un pahar pentru un baietel de 2 ani e cit mai multe sticle pentru un adult..

Cind iti cere bere de acum incolo trebuie sa ii spui ca il imbolnaveste, si ia-i altceva ce ii place.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

dragele mele,

hai sa ne gandim un pic......ficare din noi.....in copilarie am mai gustat de la parinti, bunici, neamuri...... Chiar credeti ca v-a afectat atat de tare alea cateva gurite de bautura in toata copilaria? Eu sunt convinsa ca nu. Eu am fost crescuta de bunicii mei de la tara...si binenteles ca...asa cum sunt bunicii....da copilului sa guste.....si ce? aveti impresia ca sunt vre-o betiva? Nici macar nu gust...nici macar la petreceri......asa ca nu va faceti probleme dca o sa fie copilul nu stiu cum.
I-a placut copilului gustul berii. Ei si?
Fata intreba cum sa il faca sa nu mai ceara.
Singura solutie este sa insisti in a ii explica ca nu este bine sa bea bere. Copii mici nu au voie. Cand o sa fi mare mare asa ca mami si ca tatai...o sa bei si tu berica. Eu asa i fac copilului meu care este foarte curios. Daca ar fii dupa el ...ar trebui sa bea de toate.....

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

liliana - sa zicem ca unii dintre noi au primit cate un pic de bere/alcool la varste mici si in ciuda acestui fapt nu am patit nimic.

dar daca exista o sansa de x% ca dandu-i unui copil alcool cand e mic sa ii fie afectata sanatatea (fizica si mentala) imi pot asuma eu riscul asta pentru copilul meu?

off topic: doar de dragul statisticii. o bere la un adult de 80 de kilograme inseamna 0.0063 litri de bere/ kilogram corp. aceeasi bere la un copil de 15 kilograme inseamna 0.033 litri de bere/kilogram. (adica adultul ar trebui sa bea 2.64 litri de bere - vreo 5 beri si jumatate.)

24+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Chit ca imi voi lua rosii, m-am invartit mult in jurul subiectului...eu Bfly, iti dau un sfat real...da-i bere fara alcool. Eu i-am dat ca tot asa pe la 2 ani il apucase berea si nu puteam sa stam si noi linistiti cu prietenii la un gratar ca trebuia sa pazim berile ... deh mai denaturati, beam cu copilul de fata ... asa ca i-am pus si lui bere fara alcool...nu l-a tinut mult...s-a lasat singur .
Eu ii spun mereu copilului de ce unele lucruri nu sunt pentru copii...ultima discutie a fost cand am facut vin fiert si a intrebat la ce varsta poate sa bea si el si i-am spus ca la 18 ani si nici atunci mai mult de un pahar. "De ce la 18 ani?" "Pentru ca atunci esti suficient de matur ca sa te poti opri dupa un pahar".
Acum dati cu rosii...promit sa nu raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

eu zic sa nu ii dati nici un fel de bere

si sa nici nu mai tineti bere in casa, macar cateva luni

si sa nici nu beti bere in fata/apropierea copilului - daca vreti la terasa la bere, mai bine lasati copilul la bunici.
daca nu aveti unde - nu beti nici voi si nici altcineva bere in fata lui.

24+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Berea FARA alcool contine de fapt alcool. Foarte putin e adevarat insa contine. Nimeni nu e sfant si poate gresi insa mie mi se pare anormal sa-i dai alcool unui copil de 2 ani. Daca avea eu stiu...9-10 ani si gusta era altceva dar la doi ani...eu sigur nu gustam bere la 2 ani insa da am gustat dupa 6 ani, sorbeam spuma de la tata din pahar si acum rar pun gura pe alcool. Asta nu e totusi un motiv sa le dau si copiilor. Adica nu le dau bauturi carbogazoase si le dau bere?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
. Daca avea eu stiu...9-10 ani si gusta era altceva dar la doi ani...eu sigur nu gustam bere la 2 ani

Mie mi se pare mai periculos la 9-10 ani...la varsta asta chiar ii induci ideea ca are voie si este mai degraba teribilism...la 2 ani este extrem de curios de tot ceea ce-l inconjoara, este curiozitate.
Na ca am spus ca nu raspund. De data asta ma tin de cuvant...mai ales ca am trecut de faza asta si sincer eu nu sunt persoana care sa sustin inflacarat o cauza sau alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Filofteia eu nu zic sa-i torni pe gat insa merg pe principiul ca lucrul interzis e mult mai dorit si visat. Asta nu inseamna ca voi sta cu copiii mei si vom bea cot la cot ci inseamna ca la o varsta de 9-10 ani fiul meu de ex va putea intelege ca poate gusta o data din paharul meu (ala aproape inexistent) insa va intelege ca nu are inca varsta potrivita consumului de alcool.

Poate o sa sariti in sus insa consider ca atat timp cat copilul meu nu ma vede beata moarta si consumand alcool on a daily basis, nu va deveni alcoolist doar daca gusta o data bere la o varsta la care poate intelege efectele ei, insa clar va fii extrem de curios daca ii prezint alcool sub imaginea fructului oprit, si va putea consuma ravnitul alcool in alte case unde exista libertate mai mare. Nu cred ca niciuna dintre voi ii veti pazi 24 din 24 dupa varsta de 10 ani, vor merge in tabere, cantonamente, la prieteni in case, asa ca aveti grija cum le prezentati aceste tentatii.

Cred ca este foarte important sa le explicam copiilor la varsta potrivita efectele nocive ale alcoolului, fumatului si drogurilor decat sa le interzicem pe motiv ca nu au varsta necesara adica cei 18 ani. Este mult mai important pentru mine sa imi aud fiul spunand "nu beau pentru ca imi afecteaza ficatul si creierul" decat sa-si puna semne de intrebare "oare ce gust are? dar pe mama nu o afecteaza?"

Dar asta e clar doar parerea mea, fiecare reactioneaza cum crede.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa bea parintii alcool...cu atat mai mult si in prezenta copiilor..mici sau mari..

Mergi la inceput