Berea
Raspunsuri - Pagina 5
Gabrielama spune:
Sunt socata...
Fara sa fiu expert, copilul de 2 ani este dependent de alcool. Este incredibil si ingrozitor de trist!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
Gabrielama spune:
Revin... pentru un asemenea comportament al parintilor, autoritatile au dreptul le a lua copilul in custodie. Cred ca macar acest lucru, daca nu mesajele de mai sus, ar trebui sa puna parintii pe ganduri.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
lavi02 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mirona
asta e de-a dreptul strigator la cer. de regula primeste copilul doar un pahar. in rest - daca ar putea ar fi lasat sa termine acea bere cumparata special pentru el??? Dumnezeule mare!!! Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006 |
Nu, faza asta a fost "bluf" ca sa se distreze de reactii.
Hi-hi-hi ha-ha-ha, ce distractiv, ia sa zic ca dau copilului un pahar de bere la fiecare iesire in oras si sa vad cum reactioneaza "mamele perfecte" de pe site.
De prost gust.
Alina spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mirona
asta e de-a dreptul strigator la cer. de regula primeste copilul doar un pahar. in rest - daca ar putea ar fi lasat sa termine acea bere cumparata special pentru el??? Dumnezeule mare!!! Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006 |
Mirona,clar ca asta e scris "la bascalie"ca o lamurire suplimentara protestelor de pe-aici.
Eu cred ca i-a dat sa probeze nitica spuma sau ultima dusca din pahar
Sunt o gramada de copii mici ff curiosi de ce beau parintii si is gata-gata sa guste din pahar.Fiica-mea nu a avut curiozitati din astea deci nu am fost in situatia data insa am vazut pe-aici ca daca parintele nu-l convinge pe copil cu explicatia respectiva(la 2 ani e totusi mai greu),ii da si lui "bere de copil"
Eu imi amintesc ca acum 3-4 ani pe forumul asta s-a mai discutat aprins despre alcoolul la copii si mai multa lume considera safe bere fara alcool la copii...Si chiar stiu persoane in viata reala care cred ca e ok...desi berea fara alcool are cam 0,5%alcool(scrie asta si pe sticla).
In incheiere,tre'sa spun ca eu nu-s de-acord cu alcool la copii de nici un fel,nu-s de-acord nici cu lins de degete si scurs de pahare,nu am practicat si nici ai mei nu au practicat.
Alina
chiccutza spune:
cum sa dai bere la copil?pai cand s-o face mare e deja alcolist.
Bfly,nu vreau sa te jignesc,dar cred ca esti inconstienta.
soacra-mea le baga suzeta in coniac de cand aveau 3-4 luni si acum are 4 copii alcolisti.si se mira de ce.
nu-i bine sa-l inveti cu alcol.gandeste-te la binele lui.daca o sa conduca baut cand o fi mare si Doamne fereste i se intampla ceva,a cui e vina?
ca sa nu mai vorbim de efectele de acum,cand este mic.
MAMA DE FEDE SI DANI
dana210773 spune:
Din pacate sint si astfel de parinti , care isi pun pur si simplu copilasii in situatii penibile sau in pericol!
Pe linga treaba cu alcoolul , care e de-a dreptul strigatoare la cer, mai e cea cu invatatul copiilor sa recite poezii porcoase si apoi afisarea lor pe net sau in fata musafirilor! E grotesc!
cgeea spune:
Am incercat si eu sa-mi explic cum a ajuns copilul ala sa guste bere. Si am incercat sa-mi amintesc ce am vazut pe la alte familii(nu pe la alte mamici, ca de multe ori e tata mai "deshtept" sau bunica, matusa, unchiul sau alte neanuri care-si inchipuie ca sunt si responsabile. Dar nu cred ca e cazul aici.
Si am mai vazut o faza (eram de fata) adultii la masa, la un pahar de bere. Copilul de aproape 1 an in bratele tatalui. Responsabil de-altfel. Un moment de neatentie general, - probabil din motive de bere - si copilul in loc sa-ti traga aproape biberonul, trage paharul de bere neagra - adica mai tare un pic
- si ia o dusca. Am realizat cu totii instantaneu, dar nu mai era nimic de facut. Nu vreti sa stiti cam ce "nas" are copilul ala acum cand se bea bere. Apare imediat. Si daca i se da prilejul scurge toate paharele. Si parintii nu mai stiu ce sa faca. Cand suntem cu respectivul copil toti ne tinem paharele in mana si stam in picioare, sa nu ne traga de maneca. Si pe cuvantul meu ca nu-i da nimeni si nici nu i-a dat vreodata cu intentie alcool copilului. S-a intamplat. Acu' ce faci? Te intrebi ca bfly cat e de daunator, nu? Ca vorba ceea, cordonul ombilical nu mai e, nu esti permanent in contact cu copilul sa vezi ce face .Il mai lasi cu bunica, cu bona, poate alea nu sunt atat de atente cum ar trebui, e posibil sa mai guste un pic si alta data.
dar asta e cazul fericit, in care parintii sunt constienti si nu-i dau copilului cu buna stiinta alcool. Si, btw, nu au faculate. ![]()
Ce te faci insa cu alte medii, cand ma duc cu fii-mea la tzara pe la neamuri si se serveste un pahar de vin, imediat apare replica: "da-i si copilului sa guste!" Eu nu si nu, dar ma gandesc ca eu plec din sat peste cateva ceasuri, si sunt atatia copii care traiesc acolo si care gusta un pic de alcool atunci cand le permit cei mari - si le permit. Credeti ca aia au toti acces pe DC??? Cam cate mame credeti voi ca studiaza problema? Asa, procentual? Cu restul ce facem? Pana sa apara revistele pentru mamici, cartile de tot felul, nu mai cresteau copii? Ieseau toti alcoolici?
Sincer, imi e teama de ce va ajunge copilul meu, de ce excese vor fi atunci la moda, ca vor fi, tigara, acool, droguri, oare ce urmeaza?? Eu n-am fumat niciodata, desi in jurul meu s-a fumat la greu. Am baut cu degetul din paharele celor mari si nu sunt alcoolica. droguri - m-a ferit Dumnezeu. Si totusi... Nu mi-e teama de gramul de vin / bere gustat de copil o data la 1 cincinal. Mi-e de ce urmeaza peste cativa ani. Si ce se va intampla atunci nu are legatura cu suzeta inmuiata in coniac, ci cu cresterea si principiile de viata pe care copilul le-a primit, cu felul in care i
ntelege el libertatea de a alege un anume drum, un anume anturaj.
Iar am scris prea mult, sper sa nu fi plictisit pe nimeni.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
crissandrada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cgeea Ce te faci insa cu alte medii, cand ma duc cu fii-mea la tzara pe la neamuri si se serveste un pahar de vin, imediat apare replica: "da-i si copilului sa guste!" Eu nu si nu, dar ma gandesc ca eu plec din sat peste cateva ceasuri, si sunt atatia copii care traiesc acolo si care gusta un pic de alcool atunci cand le permit cei mari - si le permit. Credeti ca aia au toti acces pe DC??? Cam cate mame credeti voi ca studiaza problema? Asa, procentual? Cu restul ce facem? Pana sa apara revistele pentru mamici, cartile de tot felul, nu mai cresteau copii? Ieseau toti alcoolici? Sincer, imi e teama de ce va ajunge copilul meu, de ce excese vor fi atunci la moda, ca vor fi, tigara, acool, droguri, oare ce urmeaza?? Eu n-am fumat niciodata, desi in jurul meu s-a fumat la greu. Am baut cu degetul din paharele celor mari si nu sunt alcoolica. droguri - m-a ferit Dumnezeu. Si totusi... Nu mi-e teama de gramul de vin / bere gustat de copil o data la 1 cincinal. Mi-e de ce urmeaza peste cativa ani. Si ce se va intampla atunci nu are legatura cu suzeta inmuiata in coniac, ci cu cresterea si principiile de viata pe care copilul le-a primit, cu felul in care i ntelege el libertatea de a alege un anume drum, un anume anturaj. Gea, mami de Catinca-Ruxandra pozele noastre |

Criss
de
Alessia si
Andrada
Morgano spune:
Autoarea subiectului are peste 500 de postari pe acest forum, nu e o mebra noua, sunt sigura ca a avut acces la informatie nu numai aici. Deci nu pleaca din nestiinta sau dezinformare problema asta.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
lorelaim spune:
Totzi trebuie sa citim si sa ne informam permanent...
"Alcoolul este un drog in stare lichida, al carui consum conduce in timp la dependenta fizica si psihica."
"Alcoolul este un toxic celular. Ajuns in organismse raspandeste si afecteaza aproape fiecare celula. Cele mai afectate sunt celulele nervoase."
http://www.dependenta.ro/alcoolism.htm
si http://www.dependenta.ro/alcoolism2.htm
Incercatzi sa va protejatzi copii de dependentza de droguri 
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."