Hai Romania !! (Romania - OLANDA)
Raspunsuri - Pagina 39
capcaunul spune:
Romania a primit ce merita!
Acesta ne este locul: acasa.
Dupa meciul cu Italia aproape toti, de la analisti pana la simpli suporteri, pareau ca cersesc Olandei sa ne lase sa trecem de grupe. Atmosfera intretinuta de mass media, tactica celor de la nationala, sperantele suporterilor, toate se invarteau in jurul unor laitmotive precum Olanda n-are niciun interes sa lase finalistele CM sa se califice, Olanda isi va menaja jucatorii, Olanda este cu sacii in caruta si nu va forta, Olanda este obosita dupa doua victorii rasunatoare, bla bla bla. Aproape toata lumea a uitat insa ca spre deosebire de Romania Olanda chiar joaca fotbal. Ori fara sa joci fotbal nu poti trece de Olanda. Iar Olanda NE-A ARATAT CE INSEAMNA ONOARE.
Romania se intoarce la ce stie ea mai bine: ciupelile, aranjamentele, blaturile, mocirla din campionatul intern condimentata cu mici rabufniri de orgoliu prin cupele europene esuate, uneori lamentabil, in fata primului adversar dispus sa ne ia in serios.
Mai avem mult pana departe ...
PS. A da vina pe ghinion este o alta fata a neputintei. O echipa puternica ar fi compensat ghinionul lui Mutu cu o caruta de goluri. Cu o singura floare insa (Mutu in acest turneu) nu se poate scrie istorie.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Cu respect,dar eu nu inteleg vesnica resemnare mioritica...M-am saturat de clisee"advaersarul a fost mai bun","n-am avut noroc" si alte bla bla-uri!
Am vazut oare acelasi meci???
NU MERITAM SA MERGEM MAI DEPARTE.PUNCT.O spun cu durere in suflet,am incurajat Romania,mi-am pus steaguri pe la geamuri ,am trait cu intensitate fiecare secunda din acest european.Dar azi,dupa ce joc am vazut,nu-mi ramane decat gustul amar nu al unei infrangeri,al lipsei mentalitatii de invingator!!!
In prima repriza olandezii au fost nu amabili,doar ca nu ne ziceau:"poftiti,poftiti,se da o victorie gratis!"Noi unde eram???Nu cred ca in teren,dormeam pe noi.Unde era elanul pe care l-am avut cu Italia???Nu am fost capabili sa ne mobilizam,de parca noi eram aia deja calificati si ne durea-n cot de meciul asta!Trist,dar eu senzatia asta am avut-o:nici un interese ,nici o lupta!Poate ziceti ca nu puteam,dar noi NICI MACAR NU AM INCERCAT!Si pana la urma cu cine sa incercam?Cu egocentricul Mutu?Nu mai zic de el ca -mi aduc aminte de momentul penaltiului ratat,cand in grandomania lui nu a lasat pe altul sa execute.In fine...Cand am vazut cca-l baga pe D.Niculae sau pe Fl.Petre("de senzatie"acea foarfeca,tine-o tot asa!!!) parca am luat mai rau foc.Parca vedeam un film in care ma asteptam la un final prost,dar parca nu chiar asa!
Si cireasa de pe tort ,declaratia lui Piturca"am facut un turneu extraordinar!"Say what???Pai daca noi am facut un turneu extraordinar ,atunci olandezii sunt extraterestri?OMG,asa ceva...Sau tot din putul gandirii selectionerului:"rezultatul Italiei ne-a demoralizat"...Hai nu mai spune?Pai daca auzeam ca italienii conduc,eram in stare sa mananc gazonul din careul olandezilor!!!Pana una alta,pt noi era o aventura numai sa ajungem in terenul advers!
Ca o concluzie,cred ca "vinovati" de acest esec sunt:tactica defensiva ,lipsa motivatiei,lipsa mentalitatii de invingator si lipsa unor atacanti de elita!
Acestea fiind spune,nu-mi ramane decat sa ridic virtual un steag olandez si sa le urez bafta la castigarea acestui campionat!Pt echipa Romaniei nu-mi mai doresc nimic momentan...
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Nu pot decit sa adaug ca batrinii sint complet needucati si violenti. Vorbeai de situatia in general a Romaniei nu?
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Cu respect,dar eu nu inteleg vesnica resemnare mioritica...M-am saturat de clisee"advaersarul a fost mai bun","n-am avut noroc" si alte bla bla-uri!
Am vazut oare acelasi meci???
NU MERITAM SA MERGEM MAI DEPARTE.PUNCT.O spun cu durere in suflet,am incurajat Romania,mi-am pus steaguri pe la geamuri ,am trait cu intensitate fiecare secunda din acest european.Dar azi,dupa ce joc am vazut,nu-mi ramane decat gustul amar nu al unei infrangeri,al lipsei mentalitatii de invingator!!!
In prima repriza olandezii au fost nu amabili,doar ca nu ne ziceau:"poftiti,poftiti,se da o victorie gratis!"Noi unde eram???Nu cred ca in teren,dormeam pe noi.Unde era elanul pe care l-am avut cu Italia???Nu am fost capabili sa ne mobilizam,de parca noi eram aia deja calificati si ne durea-n cot de meciul asta!Trist,dar eu senzatia asta am avut-o:nici un interese ,nici o lupta!Poate ziceti ca nu puteam,dar noi NICI MACAR NU AM INCERCAT!Si pana la urma cu cine sa incercam?Cu egocentricul Mutu?Nu mai zic de el ca -mi aduc aminte de momentul penaltiului ratat,cand in grandomania lui nu a lasat pe altul sa execute.In fine...Cand am vazut cca-l baga pe D.Niculae sau pe Fl.Petre("de senzatie"acea foarfeca,tine-o tot asa!!!) parca am luat mai rau foc.Parca vedeam un film in care ma asteptam la un final prost,dar parca nu chiar asa!
Si cireasa de pe tort ,declaratia lui Piturca"am facut un turneu extraordinar!"Say what???Pai daca noi am facut un turneu extraordinar ,atunci olandezii sunt extraterestri?OMG,asa ceva...Sau tot din putul gandirii selectionerului:"rezultatul Italiei ne-a demoralizat"...Hai nu mai spune?Pai daca auzeam ca italienii conduc,eram in stare sa mananc gazonul din careul olandezilor!!!Pana una alta,pt noi era o aventura numai sa ajungem in terenul advers!
Ca o concluzie,cred ca "vinovati" de acest esec sunt:tactica defensiva ,lipsa motivatiei,lipsa mentalitatii de invingator si lipsa unor atacanti de elita!
Acestea fiind spune,nu-mi ramane decat sa ridic virtual un steag olandez si sa le urez bafta la castigarea acestui campionat!Pt echipa Romaniei nu-mi mai doresc nimic momentan...
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
Mare dreptate ai.In prima repriza olandezii au facut urmatoarele cand se aflau in preajma careului nostru:fault in atac,pus mana pe balon,ratari din pozitii din care in mod normal nu prea aveau cum sa rateze.Incepeau sa fie penibili.
La pauza,Italia fiind probabil si dupa parerea lor castigatoarea celuilalt meci,au hotarat sa nu mai fie penibili,sa joace normal ca nu avea oricum cine sa le dea gol.Pentru ce sa-si puna onoarea in joc?Pentru o echipa care joaca prost,dezamagitor,parca vroiau sa faca 0-0.
Ce ateptau romanii?Sa le bage olandezii mingea in poarta?In prima repriza olandezii le-au lasat culoare,dar ai nostri nu vroiau de fapt sa inscrie,ei vroiau ca sa faca egal si Italia la fel.Numai ca Italia este Italia,probabil se va opri in finala,din pacate.
Si mie mi-+a placut chestia cu caderea psihica dupa ce Italia a inscris.Cum adica?Sperau sa mearga mai departe cu 0-0 in ambele meciuri al nostru si al italienilor?
Nicolita este un ratangiu de profesie si chiar dacabate recorduri de alergare cam atat.Au lipsit se pare mai mult decat credeam Radoi si Goian.
Macar sa-i batem pe francezi inpreliminariile CM la toamna cat sunt in deriva.
Hai Romania!
loryi1974 spune:
PS:Italia a deschis scorul in min.25 al meciului,deci timp era mult ca sa facem totusi ceva.Macar sa fi fost 5-2 pentru olandezi de exemplu,dar sa atacam ,sa luptam,sa stam in careul lor.
jenn spune:
Dezamagire mare,dar stiam ca avem sanse mici de cind s-a tras la sorti grupa!Eu una zic ca per total am iesit bine-2 egaluri si o infringere.Camelia,te contrazic,9 din 11 jucatori activeaza in strainatate deci nu Liga 1 e de vina!Asa e cind raminem in ultimul moment ,daca bateam Italia nu mai stateam in tensiune.Cel mai rau imi pare ca merge mai departe Italia!Astia da norocosi!Daca stau bine sa ma gindesc cred ca acolo a fost blatul...ca au antecedente!In sfirsit,am pierdut pe mina noastra,se poate odihini lumea pt nnta lui Chivu!
desprecopii spune:
Am trait si noi aseara meciul de care ne temeam cel mai mult. Am muscat din pernutele de capapea, am mancat de nervi in timpul meciului ce am gasit extra prin frigider ...am incurajat echipa cu Hai, Da-o, La drepta, La stanga, Nu la portar boule, etc...
La final - amaraciunea esecului. Amaraciunea infringerii. Nu mi-a venit sa cred ce diferenta de stil intre olandezi si romani. Romaniii se miscau cu incetinitorul- traspirati, desfigurati de efort, imprastiati si anemici. Olandezii veseli, plini de atitudine, parca deloc obositi si ageri frate. Cu viteze incredibile - cu pase inteligente.
Vazand cum suteaza romanii (in putinele momente cand au facut-o) m-am gandit ca antrenorul ar trebui sa le faca un pic de teoria fizicii. Nu e sufiecienta forta in picior - trebuie sa si tragi inteligent. Mingea are o traiectorie determinata si de greutatea ei... deci trebuie sa tragi in ea cu un pic de stiinta si nu ca intr-un sac de cartofi.
Apoi, presa romana. Mereu aceleasi Bravo Baieti - ce onorabil venin acasa - comentatori tv care se orgasmeaza cand ii intervieveaza pe starurile romane... Nimeni nu spune: Ati jucat prost - nu ati fost in stare de nimic. Toti se ascund in spatele cuvintelor - ca sa nu ii calce pe bataturi. De demisie nu s-a auzit nici in fotbalul romanesc. Pai daca ditamai politicienii jenanti spun ca nu stiu ce e acest cuvant - ce pretentii sa mai ai de la fotbalisti?
Apoi - nu am putut sa inteleg de ce ziaristii lui peste - spuneau ca Olanda ne=ar putea da meciul?
Cum ar fi putut crede asa ceva?
Nu mi-am putut imagina nici o secunda pe Van Basten ca intra in cabina jucatorilor si spune: Baieti - lasati-o moale - ca trebuie sa pierdem...
Asa ceva numai in mintea scurta a ziaristilor rataceste. Fotbalul este in alte tari (decat Romania) un joc si despre onoare si barbatie.
As fi vrut mult de tot sa castigam. Insa e nevoie de o atitudine de invingator. Italienii sunt un popor de invingatori (au fost stapanii Europei pe vremuri)- si au demonstrat-o. Macar in repriza a doua, ma asteptam ca romanii sa stea numai la poarta olandezilor - sa atace, sa vina si portarul, sa lesine de efort dar sa lupte sa lupte sa lupte. Macar de dragul imnului sa arate ca mai au un pic de sange de ROMAN in vene. Dar nu au.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Camelia spune:
Daca Mutu n-ar fi ratat acel penalty (pe care l-a executat pentru ca el a fost desemnat si nu din egoism), azi toti erau eroi! Asa, sunt niste ratangii si niste penibili.Si da, fotbalul inseamna si sansa!
Jenn, la ce echipe din strainatate? Lokomotiv Moscova sau Auxerre ti se par echipe de elita? Poti sa-l compari pe Banel care se intalneste saptamana de saptamana cu adversari gen Dacia Mioveni sau Farul Constanta cu van Nistelrooy sau Del Piero? Sa fim seriosi!
Ma rog, fiecare cu parerea lui.
Mariaa spune:
...sau poate tocma' asta e ghinionul nostru de neam...ca ne circula sange de roman in vene...circula lent, molcom, fara valuri sa nu ne ia cu ameteli...
pana nu se va schimba ATITUDINEA in tot, nu numai in fotbal, aici vom ramane, pentru multi ani inca...
forta echipei trebuia sa se vada tocmai cu un Mutu in forma mai putin buna. si s-a vazut. atat cat pot ei acum.
Olanda chiar si cu rezerve a jucat deschis, aerisit, frumos cu si din placere nu cu sfortari si grimase.
Asta e frumusetea competitiilor europene si modiale unde matrapazlacurile celor ca Dinu, Jiji, Dragomir si multi altii ca ei, nu ajung. Acolo vezi fotbal adevarat, spectacol si performanta.
Abia astept sa vad meciurile urmatoare! Mizez pe Olanda detasat pentru castigarea turneului. Cand ii vezi cum joaca, parca ai un deja-vu cu ce era cand juca Van Basten si Gullit! O incantare!
Felicitari Olanda! Felicitari Van Basten!
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Camelia
Si da, fotbalul inseamna si sansa!
Ca sa profiti de sansa mai este nevoie de ceva ...
Romania a avut nu o sansa uriasa ci chiar TREI:
- golul perfect valabil al italienilor anulat de arbitru
- penalty
- meciul cu Olanda
Nu se mai poate spune ca arbitrii ne-au fost impotriva (ba chiar ne-au gratulat cu un gol italian anulat), n-am avut absente de marca de la lot precum italienii (Canavaro e doar ultimul dintr-o lista lunga) sau olandezii (Babel). Am avut aproape toate atuurile in mana. Dar daca nu stii sa joci pierzi mansa.
Lipsa de coordonare din jocul nationalei este perfect ilustrata de ciocnirea tete-a-tete dintre Rat si Radoi.