Misterele slabitului

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Tusferi?48kg la 1.72?Bine ca nu te-ai oprit acolo:P Eu nu inteleg de ce te plangi tu..58kg la inaltimea ta sunt super ok!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sevastase spune:

Ma bucur pentru oricine face alegeri mai sanatoase indiferent de ce sistem urmeaza.

E trist ca exista o industrie a slabitului

E mai usor sa jignesti decat sa porti o discutie constructiva.

Pentru femeile care mananca putin si " curat " si totusi nu slabesc . Verificati-va tiroida.

Nu numai scentigrama, ci si nivelul hormonilor tiroidieni in sange.

Tiroida regleaza metabolismul grasimii in corp.

O hipotiroidiana nu va slabi orice ar incerca , mai putin infometare.

O hipertiroidiana este subtire ca o scandurica si nu asimileaza nimic oricate excese ar face ( aproape ).

Inainte sa va apucati de slabit, verificativa sistemul endocrin si inima.

Diabetul poate fi ameliorat sau chiar vindecat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by mamii

tusferi scz-ma ca iti spun dar chestia asta ca te ingrashi de la orice este fix de la diete negandite!fiecare om trebuie sa faca in medie pe zi 2 kilometri!Frectie la picior de lemn cum zici tu ca sunt alea 2 statii de mers pe jos si ca inhalezi fum de la mashini si praf.Dar la sala ce inhalezi??Aer artificial??PPurificat??Sa fim serioshi..Sambata Duminica joci bedminton in parc??Sau preferi sa vezi un film??Ai 2 ore sa te duci la sala?dar nu ai 2 ore sa le parcurgi pe jos?Ai dreptate sala iti mentine fizicul mushchii dar la un moment dat va trebui sa faci mai mult si mai mult si mai mult pentru ca nu va mai fi eficient..

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni

povestea nasterii lui bebitz

Mamii , mersul pe jos este efort aerob. Sala este efort anaerob.
Din ultima ta fraza aia subliniata inteleg ca nu ai fost pana acum la sala. Daca ar fi cum spui tu , nici mersul pe jos 2 statii nu e bun , ca o sa trebuiasca mai mult si mai mult.
Nu stiu ce ai impotriva salilor. Eu toata iarna si toamna merg de 2 ori pe saptamana la baschet in sala si o data sau de 2 ori la facultate la baschet , intr-o sala mai mare. Atata timp cat celui care face sport ii convine , sa-l practice si intr-o camera de 2-2, conteaza doar sa-ti lucrezi organismul ca sa te simti mai bine , nu vad nici un argument in faza cu transpiratia si aerul conditionat , serios.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:
Originally posted by tusferi

De cel putin 8 ani de zile mananc disociat. Initial am tinut Monti (prin 2000) si am slabit vreo 7kg, de ajunsesem sa am 48kg la 1.72. Acum nu mai tin faza 1, dar tin in continuare faza 2. Nu mananc prajeli absolut deloc, nu mananc prajituri/dulciuri decat la o ocazie, o data pe luna, nu mananc paine decat integrala (fara zahar) si decat in combinatie cu iaurt 0.1% sau cereale integrale (fara zahar, atentie, cerealele alea fitness au zahar, nu pun gura pe ele) in combinatie cu lapte 0.1% grasime, mananc peste sau pui cu legume, mananc salate cu ulei de masline (nu pun gura pe alt fel de ulei), nu mananc banane, nu cartofi, nu paste fainoase, nu produse de patiserie. Orez foarte rar. Nu beau sucuri. Rar cate un ice tea la o terasa, in rest apa plata (1.5l-2l pe zi). De la inceputul anului merg la sala regulat (de 2 ori pe saptamana). Plimbari in aer liber nu am cand sa fac. Pt a echivala o ora jumate de sala tre sa ma plimb 5 ore intr-un Bucuresti super imbacsit si plin de praf.
Cu toate astea, ma ingras. Putin cate putin. Acum am 58.5kg (dupa ce cu foarte mare greutate am reusit sa dau jos 3.5kg)
Deci asta cu modul de viata, pe termen lung, nu e chiar asa roz cum pare. Organismul se obisnuieste si cu modul asta de viata si tot se ia in greutate incet-incet.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Nu pare deloc roz.
Eu n-as incerca asa ceva pe termen lung. Ideea este sa iti obisnuiesti organismul sa manance orice, in cantitati mici.
Nu mi se pare ok sa nu mananci orez deloc, sa nu mananci paste deloc, dulciuri o data la nu stiu cat timp..., serios. Ce viata e asta?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Organismul poate functiona foarte bine fara dulciuri,paste sau orez.Noi mincam dulciuri pentru ca asa ne-am obisnuit de mici, dar chiar nu sint necesare,deci Tusferi are dreptate,dulciuri mai rar sau deloc.Si eu maninc in general disociat si am o zi pe saptamina in care maninc de toate.
Tusferi,incearca sa faci sport de 4 ori pe saptamina,e mult mai eficient.

Bafta!

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanduta spune:

As dorii si eu un sfat.

Am facut o cura de slabit in concomitent cu miscare din 2 in 2 zile pilates. In 2 luni am reusit sa slabesc circa 10 kg si de o luna nu am pus inapoi. Totusi as dorii sa mai scap de burtica si un pic din fundulet. Ce imi puteti recomanda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Mamii, nu stiu de ce numesti regimul meu dieta negandita. Pentru faptul ca evit dulciurile, fainoasele si mananc rar orez, dar in schimb mananc legume zilnic, peste de 2-3 ori pe saptamana, pui si cereale integrale fara zahar???
hahahaha, scuze, dar nu cred ca e nutritionist pe lumea asta care sa spuna ca mananc nesanatos!
Si orice ai zice, 2 ore de mers prin tevile de esapament nu cred ca sunt mai eficiente decat o ora si jumatate de mers la sala, timp in care fac 30-40 min de cardio intens (banda, eliptica, stepper, bicicleta) si apoi imi lucrez muschii abdominali, bratele, picioarele, etc.
Nu joc bedminton in parc, ies cu rolele. Sau nici astea nu sunt bune. Oricum mers pe jos "prestez" mult mai mult decat cele 2 statii pe care le mentionai si care sunt fix frectie la picior. Numai drumul pana la sala e mai mult de cele 2 statii. Stii cat inseamna 2 statii? 10 min.
Ce usor ar fi sa slabim toate mergand cate 10 min cand mergem la birou si 10 minute cand ne intoarcem. Am fi toate numai manechine.
Nu stiu de ce vorbesti tu asa de aerul ala de la sala. Nu stiu daca ai fost vreodata la sala sau daca ai fost, la ce sala ai fost tu, dar eu la sala nu miros transpiratia nimanui. Iti inchipui ca la sala se sta ca in autobuz? Din punctul asta de vedere, in autobuz/tramvai/troleibuz/metrou e un aer cu adevarat greu de respirat.
Asa cum zice si Xio, nu stiu de ce esti asa inversunata impotriva celor care fac cu adevarat miscare.
Mergi la sala si o sa vezi diferenta. Dupa cum ti-am zis am avut perioade destul de lungi in care am mers pe jos muuulte statii si crede-ma, in afara de durerile de cap pe care le aveam de la praful si gazele de esapament, din punct de vedere al formei fizice, n-a insemnat mai nimic.

Anky, da, asta este solutia. Cu siguranta as slabi daca as merge mai des la sala. Nu stiu cine mai zicea in paginile anterioare ca nu se slabeste cu sport. Eh, se slabeste, dar trebuie sa faci intens. Mi-e imposibil sa cred ca cineva care ar face sport zilnic cate o ora pe zi, (exercitii cardio) nu slabeste.

Nu sunt grasa nici acum, la 58.5kg/1.72. Mai ales ca mi-a crescut masa musculara in detrimentul stratului de grasimuta. Probabil ca am luat in greutate la cantar de cand am inceput sa merg la sala din cauza ca muschii trag mai greu la cantar. Oricum procentul meu de grasime a scazut de la 29% la 21%.
Nu sunt grasa, dar as fi vrut sa mai scap de 2kg, ca sa revin la dimensiunile de acum 3-4 ani.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Dna/domnisoara Sanduta

Mancati toti carbohidratii pana in ora 1 ( daca nu stiti care sunt carbohidratii, cititi ce am scris la pagina 1 )

Eliminati tot ce contine zahar, inclusiv sucuri. eLIMINATI BAUTURILE CARBOGAZOASE

gATITI-VA MANCAREA DIN CE CUMPARATI PROASPAT

Nu folositi nimic light,diet sau sugarfree ( nimic ce are aspartame in compozitie )

Incercati sa convingeti sotul sau concubinul sa faca acelasi lucru. Ve-ti avea un obiectiv comun si va fi mai distractiv

inlocuiti pilates cu cardio zilnic 1 ora pe bicicleta eliptic sau stepper daca se poate ( usor nu greu ca intensitate )

Reduceti totalul mancarii zilnice cu jumatate

Adica de fiecare data cand mancati ceva, aruncati o jumatate

Fiti consecventa

Puneti o poza in care va placea cum aratati pe frigider si uitativa la ea zilnic. Daca nu aveti, decupati o poza dintr-o revista cu o domnisoara care vi se pare caarata bine.

Vizualizati zilnic cum doriti sa aratati

De fiecare data cand va sculati dimineata intrebativa : "ce pot face astazi ca sa ard putina grasime "

Mergi la inceput

Ceam papat astazi :)

Pentru carnivori, o zi tipica

Micul dejun

2 oua fierte tari cu putina sare daca vrei

10 alune de padure crude

Pranzul

150 g muschi de vita de calitate la gratar

Salata de rosii, ceapa si castraveti garnisita cu putin ulei de masline, sare si lamaie stoarsa

Cina

Somon la gratar culamaie stoarsa

4-5 fire sparanghel fiert

3 litri de apa totalul zilnic

Mergi la inceput

Pentru vegetarieni

Micul dejun

Primul lucru cand te trezesti e sa bei un pahar cu apa la temperatura camerei

2 mere golden medii sau unul mare cu sau fara coaja, dupa preferinta

O cafea cu o lingurita de miere ca indulcitor ( asta daca obisnuiesti sa bei

cafea dimineata )

Gustare

100 g capsuni

1lingurita de seminte de in

Pranz

Salata de varza rosie cu morcov taiat rondele si castravete. Garnisita cu putin

ulei de masline, sare si putina lamaie stoarsa.

Gustare

10 samburi de migdala cruzi

1 mandarina mica

Cina

Salata verde, cu rosii, castraveti, ulei de masline, sare si putina lamaie stoarsa, la care poti adauga ½ de avocado taiat cubulete.

2 litri de apa impartiti in mod egal in tot timpul zilei, numai intre mese

Mergi la inceput

Retete

Mancarea mumiilor

Aceasta reteta reprezinta o alegere mai mult sau mai putin exotica, avand in vedere ca este veche de cateva mii de ani.

Ingrediente :

- o mana de smochine uscate

- o mana de curmale uscate

- o mana de malai sau faina integrala de grau

- o ceasca de apa

Mod de preparare :

- se taie marunt smochinele si curmalele ( dupa ce se extrag samburii ), si se lasa in apa la inmuiat peste noapte

- dimineata se da apa intr-un clocot , apoi amestecandu-se incet se adauga malaiul sau faina integrala de grau pana se omogenizeaza

- se serveste calda

Glanda pineala secreta hormonul melatonina dintr-o substanta denumita serotonina. Efectul serotoninei asupra corpului este unul benefic nu numai fizic cat si spiritual. In termini simplistici putem afirma ca serotonina mareste “ inteligenta “.

Smochinele sunt foarte bogate in serotonina.

Mediumul american Edgar Cayce a afirmat ca in timp ce se afla in transa, o mumie a prins viata traducandui o reteta straveche din scrierile egiptene antice. Reteta consta in smochine negre asiriene, curmale negre asiriene si o mana de malai sau grau pisat, pe care trebuia sa le gatesti cu putina apa.
Interesant de notat, Gautama Buddha a petrecut aproape 30 de ani sub un smochin ( ficus religiosa ), timp in care hrana sa a constat in fructele pe care i l-e oferea pomul.

Mergi la inceput