MONTIGNAC (100) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 6
melany72 spune:
Androix, si eu snitelele le fac tot asa ca si tine, adica ori cu beshamel (amestecul de faina cu ou)...ori pe rand. Acum am amestecat faina de soia cu oul dar data viitoare o sa incerc separat ca mi-a mancat compozitia vreo 3 oua...si e cam mult...
Si, cum va mai simtiti azi?
anca.b spune:
Buna dimineata!
Tocmai am dat gata doua portocale=micul dejun.
Azi nu m-am saturat. mai astept un pic si mai bag ceva, poate niste oua umplute care mi-au ramas de ieri.
la prinz si la cina nu stiu ce va fi, probabil ceva f rapid pt ca am mult de umblat azi si nu stiu cind voi ajunge sa pap.
macar voi avea burta plina cind plec la drum. si iau cu mine si niste cioco neagra, just in case.
ma bucur sa aud ca putem minca snitele!!!! eu sint mare fan!!! nu-mi ramine decit sa gasesc undeva faina de soia sau de naut, ceea ce cred ca va fi dificil (si cu faina integrala a fost o mare aventura).
ieri voiam sa va intreb ce e wassa? un fel de piine? si unde se gaseste?
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
andanii spune:
mama fetelor ce vorbiti voi aici .... snitzele ??? un vis pentru o persoana care trebuie sa slabeasca ....
parera mea este ca niciodata nu o sa slabesc mancand snitzele ... sunt totusi niste chestii prajite in mult ulei ceea ce rezulta o gramada de calorii .... din cand in cand pentru perioada de mentinere da sunt de acord, da in perioada de slabire nu am slabit niciodata nici un gram mancand snitzele ...........
nu va suparati pe mine ca v-am taiat elanul da saptamana viitoare va veti plange pe aici ca doamne de ce nu am slabit ca am mancat monti
ANDANII
In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma.
kg mele
Androix spune:
Andanii, ai mare dreptate. Iete ca dupa doua zile cantarul meu in loc sa scada mai pune de le el cateva sute de grame Montignac Montignac da nici chiar asa. Eu am recunoscut si ieri ca mananc prea mult. O fi fara abateri dar totusi si cantitatea conteaza. Ma tot chinui sa renunt la cina tarzie, adica sa mananc ultima data ceva usor rosii cu branza pe la 6 seara. Uitasem sa zic ca pofta ma omoara
Andreea mama de Filip si Georgia
canne-marie spune:
Hello fetele.
Aseara am papat 2 mere.
Azi ca tin post miercuri si vineri,am bagat un covrig brasovean ( nu aruncati cu rosi stiu ca nu e monti),dar nu am ce manca la servici.La pranz mai bag 2 mere si diseara cred ca o salata de rosi cu 1 felie paine secara.
sunt prin zona.
annes
Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
melany72 spune:
quote:
Originally posted by anca.b
Buna dimineata!
Tocmai am dat gata doua portocale=micul dejun.
Azi nu m-am saturat. mai astept un pic si mai bag ceva, poate niste oua umplute care mi-au ramas de ieri.
la prinz si la cina nu stiu ce va fi, probabil ceva f rapid pt ca am mult de umblat azi si nu stiu cind voi ajunge sa pap.
macar voi avea burta plina cind plec la drum. si iau cu mine si niste cioco neagra, just in case.
ma bucur sa aud ca putem minca snitele!!!! eu sint mare fan!!! nu-mi ramine decit sa gasesc undeva faina de soia sau de naut, ceea ce cred ca va fi dificil (si cu faina integrala a fost o mare aventura).
ieri voiam sa va intreb ce e wassa? un fel de piine? si unde se gaseste?
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Faina de soia am luat-o de la plafar, ca si aia integrala. In Bucuresti sunt f multe magazine din astea dar nu tot timpul gasesti tot ce-ti trebuie.
Wassa sunt ca niste pesmeti , facuti de francezi, dar am vazut acelasi produs care zice ca e paine finlandeza. Exista vreo 3 feluri, unul din ele numindu-se chiar integrale...adica vreo 73% fibra. Eu le gasesc de obicei la supermarket, la Metro sau Selgros nu am gasit niciodata. Nu stiu ce supermarketuri sunt la tine in zona.
La un moment dat citisem pe undeva ca s-ar putea manca wassa chiar si cu grasimi, dar eu nu ma risc.
Andanii, eu am mancat si data trecuta snitele si am slabit. Asta era acum doi ani. Nici atunci nu am exagerat cu prajeala, dar au fost zile in care am avut chef de peste prajit si mi-am facut, sau snitele.
In gen eu mananc ce gatesc conform si familiei, avem obiceiul sa stam toti la masa pentru ca asa ne place si nu prea mananc diferit de ei. Poate cand imi cer ceva special si nu e conform, altfel...mergem impreuna. Sotul meu mananca ce ii dau in plus cu paine...
zambilik spune:
Si eu cred ca, pe langa IG al alimentelor, conteaza si caloriile. Adica sa mancam monti, dar nu in cantitati industriale, ca se vede...
Si apoi fiecare dintre noi are metabolismul sau, ritmul sau de slabire etc., suntem diferite. Asa cred ca e si cu alimentatia. Adica cineva poate slabi mancand snitele, iar altcineva sa stagneze sau chiar sa puna cateva sute de grame.
Ca sa vad eu cum stau, am ales sa ma cantaresc in fiecare dimineata si sa vad pe pielea mea ce ajuta la slabit si ce nu.
Deci, am constatat ca un pahar de vin la mine nu se vede pe cantar, dar daca am mancat cateva smochine uscate ca gustare, am pus 100g. Sau am vazut ca seara cel mai bine e sa mananc fructe sau salate fara alte lipide.
Incercati, fetelor, mai multe variante, vedeti care vi se potriveste si perseverati!
Apropo de snitele, cand am facut prima data cu faina de naut au iesit ...beton! La propriu, ne-am rupt dintii in ele! Data viitoare incerc cu un pic de cascaval sa vad ce se intampla.
Pup!
andanii spune:
comentarii pro si contra snitzele : ..... eu nu spuneam ca sa nu se manance snitzele deloc, ocazional daca facem familiei da ok, da nu sa facem din chestia asta obisnuinta si sa mancam zilnic snitzele ca suntem la regim si monti ne da voie, ca iti spun eu sigur nu slabesti cu snitzele ... ok bun azi mananci un snitzel conform , sunt de acord si apoi inca unul peste o saptamana da si cu asta sunt de acord .... da incearca si mananca zilnic snitzele si sunt si eu curioasa cat o sa slabesti in saptamana aia .... sa zici mersi ca nu te ingrasi , asta in cazul fericit cand mananci un smitzel la o masa nu doua, trei
deci concluzia si parerea mea personala este ca se poate manca un snitzel de pofta si ca sa nu ne simtim frustrate cand facem familiei, da e ok si eu mananc si am slabit cu toata astea , da sa nu o luam ca o concluzie ffff buna .... o ce hapy sunt ca la regimul asta monti snitzelele sunt permise si sa mancam toata ziua si apoi sa ne miram oooo da de ce nu slabesc ca am mancat conform (desi conformele erau snitzele )
gata, am terminat
nu dati cu pietre
ANDANII
In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma.
kg mele
melany72 spune:
Eu nu am sustinut sau nu consumul de snitele......doar am spus ca sunt monti. De altfel, in cartea lui de retete...pe care o mai consult din cand in cand, am vazut o gramada de retete de mancare gatita...de asta ce spuneti?
Ca pe aici vad majoritatea ca mananca gratar si salate...ceea ce duce spre sub caloric..ceea ce nu e monti deloc. Daca faceti un calcul...o sa vedeti si voi.
Eu nu fac altceva decat sa aplic ceea ce am citit. Daca nu slabesc, sau o fac greu si cu chin e ca nu ma misc mai deloc (ceea ce nu e bine deloc) si mai fac abateri. Nu pt ca ce gatesc nu e Monti..
Va pup si pofta buna.