Filoloagele de pe forum

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Bine ai venit in clubul nostru, Babee!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

[quote]Originally posted by Banti

Bine ai venit in clubul nostru, Babee!

Ioana

Multumesc Ioana, ma intreabm numai cand ai primit tu atestatul, in 2000 era oare putin diferit?Coincid detalii, cu mica exceptie a examenului.N-a durut, dar se schimba lucrurile de pe o zi pe alta cred.
Ex animo.

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu atestatul l-am luat in 2001 in vara, desi am terminat facultatea in 1997 nu am avut nevoie de el pina atunci ca lucram la o firma, insa am zis sa il am ca poate apare ceva si pe cont propriu. Am facut multe traduceri si afara atestat, dar e neovie de el cind vrei sa lucrezi pe cont propriu. Eu nu am dat nici un examen, cei care terminasera filologia pe specializarea respectiva nu trebuiau sa dea examen. Nu stiu daca de atunci s-a mai schimbat ceva. Poate, la noi se schimba multe.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Dragos Cojocaru mai este profesor de italiana acolo? Banuiesc ca acum este lector, nu?

Angi si gemenii

Angi, scumpa, sorry ca-ti raspund abia acum - am fost plecata.
Da, Dragos Cojocaru era si el pe acolo. Ne-a fost si noua lector, am facut cu el seminarele de literatura in anul 2,3 si ceva gramatica.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Pentru cele care ati cunoscut-o, ati facut cursuri cu dansa sau ati studiat dupa cartile publicate, va anunt ca d-na prof. univ. dr. TEODORA CRISTEA a murit sambata dimineata(13/09/ac).
Va marturisesc ca nu a fost unul din profesorii mei favoriti(din contra, chiar), insa, la aflarea vestii am fost impresionata.
In mod sigur ati lucrat (sau macar v-au fost mentionate) dupa:

1.La structure de la phrase négative en français contemporain

2.Grammaire structurale du français contemporain

3.Éléments de grammaire différentielle

4.Le locatif spatio-temporel en français contemporain

5.Relations et formes casuelles en français contemporain

6.Éléments de grammaire contrastive

7.Contrastivité et traduction

8.Linguistique et techniques d’enseignement

9.Stratégies de la traduction, Bucuresti

10.Grammaire française. Le nom et le groupe nominal. Le verbe et le groupe verbal

11.Structures signifiantes et relations sémantiques en français contemporain

Si, pentru ca suntem buni crestini, sa ne rugam pentru odihna sufletului ei! Dumnezeu s-o ierte!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Dumnezeu s-o ierte! Nu am cunoscut-o personal, insa am studiat de pe cartile dumneaei...Ce varsta avea?

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella

Dumnezeu s-o ierte! Nu am cunoscut-o personal, insa am studiat de pe cartile dumneaei...Ce varsta avea?

_ella

Nu stiu sigur, dar sub 75 de ani nu avea sigur!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut ,
e bine ca exista un astfel de forum ...ma face sa ma simt...acasa.Eu am terminat romana-franceza in iulie 2003 si acum sunt in asteptarea diplomei -care mi se va da peste 9 luni- ca sa pot sa-mi echivalez studiile.
Am citit mail-ul referitor la moartea d-nei Teodora Cristea, si ma simt rau. Am pierdut 2 profesori in anul IV de facultate si speram sa treaca mai mult timp pana cand sa mai aud o astfel de stire.
E groaznic cum se duc incet,incet profesorii care au marcat ultimii 20-30 de ani cu stiinta si prezenta lor. Moartea d-nei Teodora Cristea ma duce cu gandul la o alta d-na,Iulia Hasdeu, care mi-a lasat o amintire calda din anii de facultate. Dansa e bine sanatoasa insa sufera din ce in ce mai mult de singuratate. Imi pare asa rau ca tocmai acesti oameni raman uitati, singuri la o varsta care ar trebui sa fie plina de bucurii si de caldura umana.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdima spune:

Buna filoloagelor dragelor,

In primul rand D-zeu s-o odihneasca pe Teodora Cristea! A fost profesoara mea in ultimii doi ani de facultate (am terminat in 2001 la Spiru engleza-franceza-mai e cineva?). Oricat de "dura" era reputatia ei, am admirat-o intotdeauna si pot spune fara sa exagerez ca de la ea am invatat cum se fac traducerile, eram fascinata de metoda ei de predare, care, spre deosebire de parerea celorlalti colegi ai mei, mi se parea fascinanta si usor de inteles. E o mare pierdere pentru scoala romaneasca, dar ramane nemuritoare prin cartile ei.

In alta ordine de idei, vreuna din voi lucreaza in domeniul traducerilor la noi? Eu am si atestat, am incercat la toate centrele mari si mici din Buc, dar nu s-a legat nimic. Si acum, desi am o zgatie de baietel de 10 luni care imi ocupa tot timpul, mi-ar placea ceva chiar si in regim de colaborare. Ceva bani in plus nu strica, nu?

Pupici dulcici de la Cris & Alex

Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Cristinica,
e destul de greu sa intri in reteaua asta de traducatori, dar pentru inceput, te poti duce la notarii in oras si le spui ca vrei sa colaborezi cu ei.Te duci la cat mai multi, ca asa merge treaba bine...lasi carti de vizita peste tot...si cam atat! foare important este ca, in caz ca te suna in regim de urgenta pentru vreo chestie sa nu refuzi, sa faci tot ce poti si in timpul cerut ...De obicei, situatiile astea sunt cele mai dese( notarii trimit traduceri la oameni noi, fiindca colaboratorii lor nu sunt disponibili, ori pentru alte mii de motive)..De asemenea nu neglija scolile private,scoli de limbi straine, stii tu de ce vorbesc..lasa si acolo carti de vizita ..scolile sunt solicitate in general si pentru traduceri mai ales de emigranti..si uite asa asta a fost inceputul meu si a fost bun pentru mine...sper sa iti fie de folos si tie sfaturile mele...te pupic

Mergi la inceput