Filoloagele de pe forum
Raspunsuri - Pagina 3
Banti spune:
Imi aduc aminte ca am facut si eu vreo 3 luni daneza ca a treia limba optionala in facultate, cu un profesor tare batrin, care cred ca stia toate limbile pamintului. Cind ne dadea exemplu un cuvint in daneza, ni-l insiruia inca in vreo 7-8 limbi, si nu mai spun ca stia toate limbil nordice, adica daneza, suedeza, olandeza, norvegiana. etc. Poate il stiti si voi. Nu prea am avut colege la limbile astea, erau mai putini studenti. Oricum, el numea daneza o limba "durere de git", si cam asa era. Tu cum ai reusit sa o inveti, Piatra Lunii? Mie mi se pare un amestec de franceza-engleza-germana, si mi-ar fi placut sa o invat, dar n-am mai putut face cursurile din cauza programului prea incarcat.
Ioana
Marox spune:
Buna fetelor,
Eu nu am terminat Filologia, desi mi-ar fi placut. Cind eram mica voiam sa ma fac profa de romāna si franceza, dar cum era pe vremea odiosului si nu-mi placea viata la tara a trebuit sa aleg altceva.
In fine...Am intrat aici pt a-i spune Laurei Oprescu ca daca vrea sa comande carti in franceza o poate face pe site-ul www.amazon.fr. Probabil se gasesc si pe www.amazon.com, eu comand de acolo in engleza, asa ca nu stiu sigur, nu m-am uitat. Carti in romāna am gasit la www.nemira.ro sau www.raft.ro (parca), dar sincera sa fiu, n-am avut curajul sa utilizez cardul.
Numai bine
piatra lunii spune:
Da, culmea e ca si eu am facut ceva daneza tot asa cu profesorul ala, care le vorbea pe toate(dar nici nu-i asa greu ca astea scandinave toate seamana intre ele, da' acuma asta nu inseamna ca e floare la ureche!)- dar nu am rezistat mult ca vorbea prea multa politica mi se parea mie,sau oricum nu prea faceam noi numai daneza, si asa a inceput sa nu ma mai intereseze ca n-aveam rabdare sa-l ascult pe el vorbind sau comparand daneza cu germana asta cu cei ce stiau germana, cand eu eram pe dinafara.
Nu-i asa o limba usoara, la inceput mi s-a parut si urata cand am auzit-o "pe viu", dupa aia m-am invatat si acu daneza mi se pare cea mai faina(?) dintre cele nordice,ca accent.
piatra lunii spune:
Da, culmea e ca si eu am facut ceva daneza tot asa cu profesorul ala, care le vorbea pe toate(dar nici nu-i asa greu ca astea scandinave toate seamana intre ele, da' acuma asta nu inseamna ca e floare la ureche!)- dar nu am rezistat mult ca vorbea prea multa politica mi se parea mie,sau oricum nu prea faceam noi numai daneza, si asa a inceput sa nu ma mai intereseze ca n-aveam rabdare sa-l ascult pe el vorbind sau comparand daneza cu germana asta cu cei ce stiau germana, cand eu eram pe dinafara.
Nu-i asa o limba usoara, la inceput mi s-a parut si urata cand am auzit-o "pe viu", dupa aia m-am invatat si acu daneza mi se pare cea mai faina(?) dintre cele nordice,ca accent.
tinaw spune:
Hopa si eu!
Am terminat Litere in '98 - Romana- Engleza (American)... si mi-e dor de facultate. Mi-e dor de seminariile lui Cartarescu, de cursurile lui Manolescu si ale lui Dan Grigorescu........etc.
Tina si bebe Robert (plecat la bunici)
pisi_ella spune:
Buna, Tina! Bine ai venit printre noi! Am fost si eu la un curs al lui Cartarescu..."Cultura populara"...Era un curs optional, m-am dus special sa-l cunosc pe tip...E un adevarat!...
_ella
angi_gemeni spune:
Si eu tot... FILOLOGIE. Franceza - italiana. In '97.
O verisoara pretioasa de-a mea care facea Medicina, mi-a zis: "Alta facultate nu ai putut sa alegi si tu, draga, te-ai dus la scoala asta de balet!!!" Mai, sa fie! Numai eu stiu(si bineinteles si voi, fetelor) cat am citit, cat m-am chiorat in fel de fel de carti, pentru ca, hai sa recunoastem, nu toate cursurile au fost frumoase, placute, nu toate ne-au folosit in meseriile noastre!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Laura _Oprescu spune:
multam fain ,Marox
adresa de pe amazon o stiam si eu...insa e adevarat ca nu am comandat ...aceeasi chestie cu cardul ca si tine...inteleg insa ca de pe amazon.fr ai cumparat si a fost Ok ..esti reticenta la cele din Romania..apropo, ce anume ai mai citit , ce ai recomanda...eu as vrea sa citesc in franceza...
fetele care spuneau ca au ramas cu nostalgia cititului, vreau sa le spun ca le inteleg perfect...acum de ceva timp m-am reapucat cu adevarat de citit, Rares face 4 ani, de un an merge la gradinita..e altceva..dar stiu foarte bine cum e sa astepti momentul in care il culci si ai vrea sa ai putin timp pentru tine, numai ca...esti deja rupta de oboseala si nu iti doresti decat sa...dormi...si acum sunt obosita, dar deocamdata nu lucrez ..studiez, ca sa zic asa, imi echivalez ceea ce mai trebuie..si deci am ceva timp..
si bineinteles ma pregatesc(adica intentionez) pentru un alt bebe cat mai e inca o diferenta acceptabila intre ei...
no, asta e
va pupic
bagoiu spune:
Am terminat romana-franceza in '97. Imi amintesc cu drag de prof. Alex Tudorica si de Dolores Toma dela franceza.
PE unii dintre ei inca ii mai vad.
Ce facultate!!!
pisi_ella spune:
BBrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! Dolores era tarrreeeee severaaaaa! Era desteapta, dar severa la note! Mie mi-a placut mult mai mult de sotzu' ei, Radu Toma...