Filoloagele de pe forum
Raspunsuri - Pagina 2
zazzie78 spune:
Si eu ,si eu: polona-engleza (British), 2001. Nu pot sa zic ca sunt entuziasmata de ceea ce s-a facut in facultate, dar ma gandesc cu drag la anii de studentie din cauza nostalgiei.
Roxana
pisi_ella spune:
Da, si eu ma gandesc cu nostalgie la anii studentiei, la viata de camin( cu toate ca acum ma gandesc cum naiba am putut eu sa rezist 3 ani in camin), la prietenii de atunci, la distractia adevarata din timpul semestrului, la noptile nedormite, tonele de cafea si mormanele de tigari din sesiune ...Intr-adevar, in facultate nu pot spune ca s-a facut mare lucru, mai ales la limba a 2-a, in cazul meu, engleza...Daca nu citeai si nu te pregateai pe cont propriu, erai in pericol sa uiti si ce stiai la admitere...Ei, nu, exagerez un pic. Erau in facultate cativa profesori, lectori etc iesiti din comun, care-si faceau cu adevarat treaba si se faceau intelesi si iubiti fara sa fie rai la note sau sa te pice...Ma gandesc la Radu Toma, de exemplu...de la catedra de literatura franceza, un om cu adevarat cult, inteligent, original...Un profesor adevarat care spunea lucruri asa de interesante...si era si indulgent la note...Poate prea indulgent...Ati facut ceva cu el? Vi-l mai amintiti? Nu, nu se poate sa-l fi uitat...
In rest...ma gandesc cu nostalgie la verile petrecute la mare, la munte, cu gasca...Ma gandesc cum intram in panica cand se apropiau restantele si eu inca nu invatasem nimic!...
A fost frumos...Ce parere aveti?
piatra lunii spune:
Radu Toma? Da. parca imi amintesc de el.Da,imi amintesc un costum verde inchis, sau ma inseala memoria deja? Ca pare asa de departe ! Da' parca nu-mi placea asa de mult de el, si nici indulgent parca nu-mi amintesc sa fie, dar cine mai stie?
Eu si duc dorul studentiei si nu, ca am avut atata chin in camin in fiecare an, cazare, lupta-te, supracazare mereu in camera, colege nu intotdeauna ca lumea, in fine, am trecut prin suficiente in Bucuresti, si dupa studentie, cu schimbat apartamente inchiriate ca erau proprietarii nebuni, asa ca eu linistea mi-am gasit-o aici in sfarsit si nu prea duc dorul vietii aleia zbuciumate - da, cand mi-o "zbuciumam" singura, cu distractii, asta era alta treaba, dar cand se bagau unii din afara, si au fost destui, asta era altceva. Da' ce-mi placea era ca mergeam nu doar la chefuri cat incape dar si la teatru, ca acu mi-e dor,dar asta e, mai trag cate o fuga cand ma duc in tara.
pisi_ella spune:
Piatra lunii, de cand ai plecat din tara? Te mai intorci sau ai plecat definitiv? Cum e in Danemarca?
_ella
Laura _Oprescu spune:
apropo de carti ...ce ati mai citit ...ce v-a placut?
... printre ultimele carti pe care le -am citit.."frumoasa Domnului "a lui Albert Cohen...e cineva care a citit-o?
Coehlo e deja o moda ..e fain..iar dintre cartile lui nu stiu care mi-a placut mai mult "Veronica se hotaraste sa moara" sau Pe malul raului Pedra ,m-am asezat si am plans"...astea sunt printre ultimele ..pe care le-am luat din tara...acuma astept Cartarescu si Kundera..apropo de ultimul...pentru fetele care nu sunt in tara, se pare ca a scos o carte despre imigrare..nu am citit-o !
altceva spuneti si voi si hai sa barfim o tara...vreau sa stiu site-uri de unde chiar poti comanda carti din tara sau carti in franceza , desi dulcea limba romaneasca...imi lipseste...
pupici multi....
piatra lunii spune:
Ella, sunt aici "pe bune" din 2001,de cand m-am maritat cu sotul meu care-i danez, pana atunci ne vizitam unul pe altul. Nu ma mai intorc decat in vizita in RO.
DK e diferita - mi se pare linistita, curata, cu oameni zambitori,n-au ei cine stie ce forme de relief ca tara-i plata,dar o infrumuseteaza ei, imi plac casutele lor si multele flori colorate pe care le au in gradini .
Banti spune:
He,he, Laura, unde sint vremurile acelea in care citeam carti (bune)? Mi se par undeva departe...ca de cind am copiii + serviciu + ma ocup de casa si altele, recunosc cu tristete ca nu prea am timp de carti. Inainte citeam in disperare, iubesc literatura in general, dar preferatul meu e Dostoievski, ca de asta am si facut Rusa, ca vroiam sa-i citesc pe clasicii rusi in original, dar ma mai ajuta si dictionarul evident. De cind lcurez numai pe engleza am cam uitat. Oricum cind am ceva timp (mai ales seara dupa ce se culca copiii si rasuflu si eu usurata putin desi sint frinta de oboseala) citesc cu placere sau recitesc carti care mi-au placut, desi unele care sint "la moda" acum nu prea ma atrag.
Cit despre profesorii din facultate, de unii imi aduc aminte cu placere, de altii mai putin. Oricum daca voi ati facut American Studies, nu prea am avut aceiasi profesori. Imi place sa mai vorbim...
Piatra Lunii, ma rog sa ti se indeplineasca visul cu bebe cit mai curind.
Pisi Ella, ce-ti face fetita? Cum te descurci ca mamica de curind? pe toate
Ioana
piatra lunii spune:
Ioana, multumesc!
Carti- nici eu nu prea citesc ce e la moda- si acum mai recitesc carti aduse din tara,cand am chef de citit in romaneste, altfel mai citesc si in alte limbi inclusiv daneza, dar inca nu ma pot baga pe carti tare complicate in daneza, asa ca citesc si eu ceva mai usor si mai relaxant. Ultima oara am citit o carte de Daphne du Maurier in daneza, ca aia mi-a picat in mana.
pisi_ella spune:
Ca mamica...ma descurc excelent!
De citit...mai putin...Aaaa! Ba da..."Mama si coiplul", "Primele 18 luni ale bebelusului", "Bebelusul este o persoana " etc.
OK. Dintre scriitorii romani, cel mai mult imi place Mircea Eliade....indeosebi proza fantastica. A propos de Cartarescu, si "fantasticul" lui imi place...Din literatura franceza, imi plac enorm existentialistii...Camus, Sartre...Din pacate, nu mai apuc sa citesc...Ce-am citit in facultate e bun citit...Nu-mi place situatia, dar asta e...Poate peste cateva luni...