Filoloagele de pe forum

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

Dana Cojocaru face chestii pe masura desteptaciunii ei aiuritoare! A se accesa www.compania.ro si a se vedea ce nazbitii mai scrie!

Am terminat romana-rusa in 1998, revin cu detalii si picanterii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

multumesc, fetelor! Ioana, astept interviul cand dai de el! Puck, detaliile si picanteriile se refera tot la ea? :)) ca "nazbatiile" nu i le pot vedea din link-ul pe care mi l-ai dat, tre' sa citesc intai cartea :)).

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns britdi spune:

Buna fetelor.
Abia acum am vazut si eu rubrica asta.
Eu am absolvit chineza-engleza in '91. Doamne, cum trece timpul !
Pe vremea mea exista o mini biblioteca americana la et.2 (o camera de fapt, o mai fi oare? Imi amintesc cu drag de doamna Baciu la engleza, o profa de exceptie si un om extraordinar !
Da, copaceii aia groaznici si madam Cornilescu; imi venea s-o intreb la ce o sa-mi foloseasca prostiile alea in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

ma bucur ca a ramas inca un subiect activ...subiectul nostru...
sper sa gasim acum idei s ail mentinem...ce ziceti de impartasirea de site-uri faine ,carti nou aparute si citite,filme,cartea fiecareia de capatai,filosofii de viata..etc,cele mai bune cafele etc...orice nazdravenie care te bucura ..idei de aniversari..orice ..sa fie o rubrica de orice-uri cu parfum de filo. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Britdi....si vorbesti chineza? Doamne ce mi-ar fi placut sa stiu si eu o limba ca japoneza sau altceva...ca deja franceza si engleza le stie toata lumea

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

Fetelor, ma angoasez! N-ati mai scris nimic pe aici?! ...si eu, care asteptam sa citesc despre simpatiile si istoriile voastre... Las', ca va postez eu azi-miine la povesti de iar o sa fie subiect in flacari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns britdi spune:

Khristin, din pacate n-am putut deloc sa invat chineza, nu mai stiu o iota. A fost ceva ingrozitor! Nici profesori prea buni n-am avut. Tot mai bine cu engleza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

Ce mi-as dori sa uit din timpul studentiei:

frigul, frigul, frigul ala innebunitor, care incepea prin noiembrie, cind pocneau cazanele de incalzire de la subsol, si nu se mai termina decit prin iunie; WC-urile din cauza carora, decit sa la folosesti, mai bine plecai de tot acasa; curentul care batea din toate directiile in biblioteca din Edgar Quinet; profii care nu vedeau decit pina in virful nasului si cel mult inapoi; profii uitati de Dumnezeu si de semeni pe cite un post, dictind de decenii intregi dupa aceleasi hirtii ingalbenite, icterice, datind, pesemne, din vremea studentiei lor; profii asteptati degeaba, plictisiti sa mai tina cursuri si/sau seminarii; colegele-bita-la-toate, fara pareri, fara dorinte, fara optiuni, fara puncte de vedere, care abia deschideau gura sa spuna ceva, cu figuri prevestind viitoarea resemnare de profesoare-cu-salariu-mic si o viata pitica; smecherasii din Liga Studentilor; cursurile de LRC (fara nici o exceptie!); cursurile de practica pedagogica, depasite inca de cind au fost concepute, si - culmea ridicolului! - cursurile de didactica; bibliotecarele din Pitar Mos (fireste!) si secretarele de la Litere; teama de viitor.

Ce nu o sa uit niciodata:

"Cafeneaua..." cu invitati, organizata de Bogdan Lefter in baruletul de la subsol, unde in anul I am spalat si vase (de plictiseala); greva din anul II (1995), esuata ulterior si invinsa de atotputernicia administrativa romaneasca; momentele de gratie de la citeva cursuri, cind ti se incingea mintea de placere (intelectuala, estetica, daca doriti) si de admiratie fata de ala care vorbea, cind iti transpirau palmele de emotie ca auzi ceva ce nu gindisesi si nu formulasesi niciodata; cei cinci (nu au fost mai multi! pe-atunci mi se pareau putini, iar acum mi se par chiar foarte numerosi!) oameni cu adevarat importanti in viata mea, intilniti la Facultatea de Litere; nu o s-o uit pe colega mea Liliana Burcea, care a murit cind era in anul II pentru ca, la o operatie banala, o doctorita a vazut-o mai grasa si i-a facut o doza prea mare de anestezic - o colega pe care nu o luasem niciodata in serios si pe care nu o ascultasem nici o clipa cu atentie...; nu o sa-l uit pe Gabi Avacaritei, care refuza sa ia notite; nu o sa uit poza pe care i-am facut-o lui Manolescu in anul IV: omul tocmai vorbea despre faptul ca "in romanul romanesc interbelic, barbatii se lasa rar prinsi in cadru...", cind aparatul meu a facut blitz, cu maxima impertinenta afectuoasa, si tot amfiteatrul a izbucnit in hohote, iar Manolescu s-a inrosit pina in virful urechilor...; cursurile lui Cartarescu, Manolescu, Negrici, Tudorica, Rata, Martin, Tanasescu; prima discutie "serioasa" despre mine si viata mea, purtata intr-o zi de toamna insorita, cu Negrici; 10-le cu + dat la licenta de Mircea Martin; teama de Antoaneta Tanasescu; examenele la care am ramas cu restante, ca ma simteam nepregatita; examenul de la rusa, pentru care am avut de citit TOT Dostoievski, TOT Tolstoi, TOT Cehov si inca..., dar ce bine era sa nu faci altceva decit sa citesti...; criza de ilaritate de la un curs al lui Dan Grigorescu, care l-a facut sa vorbeasca despre Hylarius; natalitatea felina, in continua crestere, din curtea interioara a facultatii, si pisoii catifelati, mereu altii; discutiile - de o rigoare si de o eleganta nemaintilnite la nimeni altcineva - de la seminariile Alexandrei Vranceanu; privirea ca de miniatura de secol XVII a Andreei Deciu; porecla tandra pe care mi-a dat-o Paul Cornea, la masterat, si pe care mi-am luat-o si ca nickname: ""; DEZORIENTAREA de la terminarea facultatii ("asta a fost tot? si eu acuma ce ma fac?"); si altele, mai greu de pus in cuvinte...

PROFI (amestecati cu lectori, conf., asist., de-a valma, in ordine aleatorie, dupa cum dicteaza memoria)

la romana

Theodor Hristea
Alexandru Tudorica
Nicolae Rata
Pavel Ruxandoiu
Dan Horia Mazilu
Cezar Tabarcea
Gabriela Pana-Dindelegan
Cristina Calarasu
Mihaela Mancas
Nicolae Manolescu
Eugen Negrici
Antoaneta Tanasescu
Ion Bogdan Lefter
Simona Popescu
Mircea Cartarescu
Horatiu Pepine
Ovidiu Verdes
Andreea Deciu
Paul Cornea
Mircea Martin
Mihai Zamfir
Dan Grigorescu
Elena Ionescu-Mazilu
Coman Lupu
Sanda Rapeanu
George Gana
Mircea Anghelescu
Ion Manolescu
Florin Mihailescu
Alexandra Vranceanu
Lucia Ofrim
Niculae Saramandu
Mihai Marta
Claudia Ene
Viorel Guruianu
Cezar Balasoiu



la rusa

Gheorghe Barba
Feodor Chirila
Ion Petrescu
numaistiucum Waimberg
Aneta Dobrea
Nicolae Rosianu
Andrei Ivanov
Siegfried Wolf
Dumitru Balan
Mihaela Moraru
Antoaneta Olteanu
Mihai Enoiu
Dana Cojocaru
Simion Iurac
Mihai Nistor
Axinia Crasovschi
Andreea Bercea



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adunapurici spune:

Fetele, dragutele,
Eu nu sunt filolog, dar tocmai de aceea va scriu, ca sa va rog mult-mult de tot sa imi recomandati si mie ceva nou si bun in literatura romana, caci dupa sarbatori vreau sa ma duc acasa si sa imi fac provizii de carti, printre altele...
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

Trezirea!

Nu aveti "discurs"? Nici "parole"? Nici..., valeu, o dau pe Saussure! Si asta numai pentru ca taceti si mie mi-e groaza cind cei care-mi sint dragi tac, tac, tac, cu incapatinare!

Mergi la inceput