Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by maraki

quote:
Originally posted by papadie

CL nu stiu. Insa stiu ca cei care au caini in apartament de la o anumita talie in sus (deci nu ciuaua) platesc pentru ei intretinere. Si sa stii ca cersetorii aia chiar isi iubesc cainii! Aaa si la fiecare magazin alimentar exista si niste cosuri in care oamenii pun conserve pentru cateii si pisicile din adaposturi.

papadie, zen-sei

Papa, eu bat magazinele in lung si-n lat dar nu am vazut niciodata vreo urna pt. conserve de animale.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

aaa,si aici exista cosuri din alea....dar se pun alimente neperisabile pt sarmani.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">"An apple a day"&www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">"Prima comuniune",
cele mai importante clipe ale vietii mele.
O poveste cu "Mere verzi"

I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

quote:
Originally posted by maraki

quote:
Originally posted by papadie

CL nu stiu. Insa stiu ca cei care au caini in apartament de la o anumita talie in sus (deci nu ciuaua) platesc pentru ei intretinere. Si sa stii ca cersetorii aia chiar isi iubesc cainii! Aaa si la fiecare magazin alimentar exista si niste cosuri in care oamenii pun conserve pentru cateii si pisicile din adaposturi.

papadie, zen-sei

Papa, eu bat magazinele in lung si-n lat dar nu am vazut niciodata vreo urna pt. conserve de animale.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

acele cosuri exista peste tot. uita-te la real , la kaufland , la edeka, etc. peste tot exista asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

mai exact unde? sa ma uit si eu...tocmai mi-am intrebat sotul care este nascut si crescut in Munchen, nu stie de asa ceva!

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Monica,
In Kaufland la intrare se strang conserve pentru Tierheim (nu stiu daca in toate filialele).
Si cersetori sunt chiar in Marienplatz (München). Si ieri am vazut unul. Si-am mai vazut doua batrane cautand resturi de mancare in cosurile de gunoi de langa Viktualienmarkt.
Pe cei care-o fac pe statuile si pe muzicanti nu-i consider cersetori.

Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil

Mergi la inceput

Cristina merci pt. raspuns. Zau daca stiam de colectarea conservelor pt animale! Eu nu am vazut cersetori aici, stiu un mosh care-l vad in fiecare dimineata la 7.00 pe bicicleta, cum se opreste la fiecare tomberon de gunoi sa caute sticle de plastic. Il vad facand asta de aproape 4 ani. Statuile si muzicantii pt. bani dau spectacol afara, tot o forma de cersit este pt. ca stau la aprecierea trecatorilor daca sant sau nu platiti( asa vad eu situatia )

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Avand in vedere acest articol http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/04/080418_piata_alimente.shtml si nu numai... consider ca ideea "indemnizatzie pt cresterea cainelui" nu-si are rostul si locul... Cred ca exista altceva de facut cu banii decat sa fie "aruncatzi la gunoi" >:-(
Eutanasierea in conditzii civilizate a TUTUROR animalelor vagaboande (caini, pisici) este SINGURA solutzie reala.
In plus de aceasta - TOATE persoanele care arunca/depoziteaza resturi menajere (aici includ si mancarea aruncata pe geam/pusa in vase la coltzul scarii blocului) in locuri care nu sunt special amenajate pt gunoi - trebuiesc amendate. Baremi daca se termina cu mizeria poate-poate nu vor mai fii nici atatzia sobolani :-(
Locurile de depozitare a gunoiului sa fie bine inchise (astfel incat actualii "cautatorii de comori" care arunca totul afara din tomberoane sa fie "lipsitzi" complet de "obiectul muncii") si gunoiul ridicat zilnic de catre institutziile specializate.
Stapanii de animale sa fie responsabilizatzi - NU se abandoneaza animalul pe strada daca nu mai poate fii tzinut - se duce la un centru specializat.
Cruzimea asupra animalelor ar trebui sanctzionata prin legi mult mai aspre.
Poate-poate daca tot e "an electoral" se va misca ceva :-(... da' sincer - slabe sperantze... Inertzia pe de-o parte (complacerea in situatzia deja existenta) si reaua-vointza (bagat betze in roate) pe de alta parte - sunt lucruri deja bine-stiute si aplicate in viatza politica romaneasca :-(
Off topic: Sa nu uit - atat pt vegetarieni cat si pt "mancatorii de carne" - uite aici un art despre cat de periculos e azi sa mananci... ceva... indiferent ca e planta sau animal: http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=560642&in_page_id=1770

Lorelai

http://community.webshots.com/user/UndevaCandva

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Lorelai daca starpim si pisicile,iti dai seama cat se vor inmulti sobolanii?Nemtii au tomberoanele de gunoi in incaperi inchise sub cheie si au acces doar locatarii blocului respectiv.In Ro nu sant astfel de constructii deci in afara ghenei de gunoi unde se aduna resturile menajere cu lopata si puse in tomberoane, nu avem alternativa.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Maraki - stiu ce spui tu - din Ro vin si eu (am trait acolo timp de 30 de ani) dar locuind in Canada vreo 6 ani si mai bine si in Suedia de vreo 2 ani si jumatate - NU am vazut "picior" de animal vagabond (caine si pisica) in zonele in care locuiam/locuiesc dar nici de sobolan. (si nu locuiesc in palatul regal! ci in zona "muncitoreasca" - adica covarsitoarea majoritate suntem "oameni ai muncii :-))
Crezi tu ca ar fii chiar IMPOSIBIL ca in Ro sa se construiasca "casutze pt gunoi" (din beton) - asa cum vad eu aici in Suedia (si cum spui ca exista si in Germania)? (in Canada nu erau asa ceva - dar nici sobo nu am vazut - parol! doar veveritze obraznice scotocind in tomberoane :-)) NU - NU e IMPOSIBIL chiar de loc - dar din pacte NU e vointza si dorintza necesara! Decat "indemnizatzie pt cresterea cainelui" >:-( mai bine acesti bani sa fie folositzi pt "managementul efectiv" al gunoiului - imclusiv prin construirea acestor "casutze". Deoarece EXISTA aceste "casutze" in Eu - iseamna ca se poate! inseamna ca exista solutzii!
Eu iubesc CAINELE! Tocmai de aceea acesta NU merita si NU trebuie sa fie bataia de joc a nimanui! Tocmai de aceea acesta TREBUIE scuit de aceasta viatza chinuita, plina de privatziuni si de lipsuri!
Pe vremuri (cand traiam in Ro) una din revistele pe care le citeam era "Caini nostri". Acolo am gasit, printre alte info interesante, un art scris de Zoe Dumitrescu-Busulenga care m-a intristat si m-a facut sa realizez cat de putzin respect, dragoste si intzelegere are de fapt romanul pt CAINE. Stii tu ca marea majoritate a cainilor de lantz din ograzile romanilor mor in aprox 3 ani? De ce? Pt ca "stapainii" lor "uita" sa le dea apa si mancare, si bineintzeles nu au bani si timp sa-i duca la veterinar... :-(
Dragostea pt CAINE nu inseamna aruncandu-i un os si o ciorba veche in blid... Inseamna mult mai mult... Inseamna inainte de toate recunoasterea faptului ca acesta are DREPTUL la o viatza decenta (apa, mancare, asistentza medicala, acoperis de-asupra capului), inseamna cunoasterea si intzelegerea personalitatzii lui - cu bune si rele.

Lorelai

http://community.webshots.com/user/UndevaCandva

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Lorelai si eu am catel, are 15 ani si l-am adus cu mine cand am venit in Germania.Sa stii ca nu prea exista loc pt. astfel de constructii, blocurile vechi sant inghesuite si in afara de alei, strazi si cateva locuri de parcare nu mai poate fi nimic...Nici eu nu am vazut caini fara stapan aici,cei de rasa maidanezilor din Ro am vazut tinuti in casa.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Pentru ca acest sondaj sa fie complet, ar trebui inclusa, pe langa asa-zisele variante mai mult in gluma (cum ar fi ultima varianta) si varianta serioasa, pe care mai multe persoane care au scris aici o sustin, aceea a initierii unei campanii finantate din fonduri publice prin care sa se realizeze adaposturi, sa se sterilizeze animalele si sa se recurga la eutanasiere doar in cazuri de boala incurabila sau contagioasa.
Aceasta varianta o votez si eu. Corect ar fi s-o introduceti in sondaj, daca chiar vreti sa fiti impartiali.
Si referitor la fonduri, solutii s-ar gasi. In primul rand se supraevalueaza costul intretinerii unui caine pe an, cineva zicea de 1000$, costul in realitate ar fi mult mai mic, de ex. o mancare ieftina pt catei costa cam 2 lei/kg (de ex. mancare Clever 21 lei/10 kg de la Billa). Sa zicem ca un caine de talie medie mananca un sac de 10 kg in doua luni, ar veni la 1 an o cheltuiala de 126 lei, apoi cheltuieli cu vaccinuri (2 / an ) sa zicem 100 lei, cheltuiala cu personalul ingrijitor - ar fi o persoana la mai multi caini (sa zicem 20, desi cred ca se poate si mai mult, ca doar le-ar da de mancare si ar aduna dupa ei) sa zicem 1000 lei pe luna inclusiv toate darile, pentru un an 12000, dar impartit la 20 caini ar fi 600 lei.Pana acum in total ar fi 126 mancare + 100 vaccinuri+600 personal = 826 lei/an, nu 1000 $, cum se vehiculeaza.
Nu vorbesc de cheltuielile pentru realizarea adaposturilor, pentru ca aici ar fi vorba de o investitie si nu intra la cheltuielile de intretinere. Si pentru investitii, s-ar putea obtine niste fonduri europene, ca doar am face niste adaposturi conform normelor lor.
Si suma pentru intretinere ar putea fi diminuata daca s-ar organiza, cum ziceati si voi, cosurile in care lumea sa puna mancare pentru catei, neperisabila sau alte solutii de genul asta. De ex, unele clinici veterinare pot face reduceri la sterilizari, fiind vorba de sterilizari in masa.
Poate sunt eu o visatoare, dar tot sper ca exista solutii.
Daca s-ar vrea lucrul asta si la nivel inalt, s-ar putea, dar se supraestimeaza costul intretinerii pentru ca sa ramana suficienti bani si pentru unele buzunare personale. Si au fost niste bani alocati, ce s-a intamplat cu ei, nu se stie, s-au sterilizat cativa caini o perioada, dar apoi? Nu cred ca s-au terminat asa repede 7 milioane de euro..
Stiu ca o sa ma luati in deradere, ca am vazut ca unora asa va place, nu sunt expert, dar v-am dat un exemplu simplu de un calcul ca sa se vada ca un caine nu necesita o avere sa-l intretii. Mai ales unul maidanez, care se multumeste cu asa de putin. Poate am scapat cate ceva din acest calcul, dar oricum nu s-ar ajunge la 1000$..
Revenind la sondaj, va rog sa introduceti si varianta de care va spuneam mai sus, asta daca vreti un sondaj corect.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput