Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

ioana p76,eu personal sunt de acord cu tine.pe un site din ro al unei fundatii veti vedea ca intretinerea unui caine costa 10eur pe luna,in sistem 'adoptie la distanta',adica iti alegi catelul din lista lor cu poze si ramane tot la ei,numai ca il sustii tu financiar.daca vrei,fireste,pana la urma fiecare are dreptul de a alege in ce sa-si investeasca banii. ce mi s-a intamplat zilele astea:in fata scarii,intr-o cutie de pantofi,5 catelusi abandonati.am sunat la protectia animalului din ct si nr era nealocat!la adapost nu ii puteau primi pt ca au animale bolnave si riscau sa-i imbolnaveasca si pe ei,drept urmare...o sa incerc sa-i pun pe picioare pana la 1 luna,merg cu ei la adapost unde vor fi vaccinati,deparazitati,sterilizati si apoi dati spre adoptie in olanda sau italia,ei sunt puiuti si-s mai usor de adoptat.ce mi-a zis doamna de acolo este ca oamenii sunt dezimformati,nu se duc sa-si sterilizeze animalele din curte pt ca nu stiu ca e GRATUIT,iar autoritatile locale(din CT) in afara de biobaza nu au un adapost propriu!!!si cica suntem atractie turistica,oras european,etc.povestea cu catelusii astia sigur se va repeta si-n 2-3 luni,de aceea nu vad eutanasia ca fiind singura solutie,dar nici nu-s de acord ca dupa sterilizare sa fie eliberati din nou pe strada.mama mea lucreaza de 7 ani in italia,mi-a zis ca acolo nu sunt caini fara stapan pe strada,au canise care primesc fonduri de la primarie pt hrana,tratamente,li se cauta un adoptator,iar cine isi abandoneaza animalul pe strada(fie el si de rasa) primeste amnezi usturatoare,chiar inchisoare.mi-a zis de un caz in care o italianca a suferit un accident cu masina,masina in care se afla si cainele ei.un tanar a oprit s-o ajute iar ea i-a zis sa se uite mai intai sa vada dc catelul a supravietuit,insa omul,normal(asa as fi facut si eu) a vrut sa se asigure ca ea este in regula,nu animalul.dupa ce si-a revenit,femeia l-a dat in judecata pt ca 'avea masina noua si n-a vrut sa-si murdareasca tapiteria cu sange de caine,poate l-ar fi putut salva si pe el',drept urmare,insaseaza o amenda de 5000eur!asta este o reactie exagerata,cel putin din punctul meu de vedere.iar cand gasesc un animal pe strada,abandonat sau lovit,il iau si-l duc singuri la canisa.
e un model foarte bun,ar trebui ca autoritatile sa urmeze acest exemplu,sa se tina o evidenta a stapanilor cu animale,pentru ca ei sunt cei care ii lasa in fata usilor noastre sau pe camp sau unde ii mai duce pe ei mintea.eu zic ca se va vedea o imbunatatire a situatiei,in timp,pt ca toate necesita timp,nu vom mai avea nici noi caini fara stapan pe strada si n-am mai fi nevoiti sa ii eutanasiem lunar fara sa rezolvam nimic.
inca ceva,in italia majoritatea persoanelor atacate sau ucise de caini sunt chiar stapanii sau copiii lor.ce fac ei?iau cainele si-l duc la canisa pe motiv ca este agresiv!
parerea mea asta e.adaposturi,sterilizare,adoptie.si pedepsirea celor care-si abandoneaza animalele pe strada sau oriunde altundeva.
catelusii astia de i-am gasit aratau atat de jalnic incat am vrut sa-i eutanasiez.veterinarul a refuzat pe motiv ca este 'postul pastelui' si ca nu face asa ceva,ca e un pacat mare si mai ales este al meu!fara cuvinte,ce sa mai,trebuia sa-i las la usa si sa-i ascult prin ea cum isi dau duhul!drept urmare,intru in saptamana patimilor cu 5 animalute care culmea,dau semne de intremare toate,fara exceptie!le voi duce la adapost si sper sa fie adoptati de oameni cu suflet,care sa le ofere dragostea unui camin,pt ca astia 5 catei,chiar n-au nici o vina!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

nu as vota chiar pentru eutanasiere... mai degraba pt adaposturi. Si bineinteles aceste adaposturi sa nu fie finantate din bani publici.
Oricum e dezastru ce e in tara noastra, si nu ma refer numai la caini vagabonzi, ci si la cainii de bloc. Peste tot, inclusiv in parcuri calci in rahat de caine, pe casa scarii te musca patrupedul vecinului (si inca vecinul e revoltat, ce mama dracului umbli in casa scarii???) noaptea nu poti dormi fiindca latra cainele din apartamentul vecin, iar cainii din strada ii raspund, dimineata cand deschizi geamul sa iei o gura de aer curat, vezi cum se kk cainele sub geamul tau, si daca ii spui ceva gazdei, se supara, daca arunci dupa caine sa mearga in alta parte la "wc" zice ca esti nebun si chinui animalele...

As introduce un impozit obligatoriu (si destul de usturator) dupa fiecare caine de casa, si din sumele respective sa se faca adaposturi pt cainii vagabonzi.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, tot pentru adaposturi votez eu. Eutanasiere - nuuuuuuuuu!!! Vaccinare, eventual castrare - intr-o prima faza si apoi infiintarea de adaposturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Impozit da, dar nu usturator si amenzi pt. cei care nu strang rahatelul de caine.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Nu am citit decat prima pagina, am votat si acum scriu:

Este revoltator sa vad ca atata lume a votat pentru eutanasiere. Si traiam cu impresia ca [DC] este dominat de oameni cu suflet, cu credinta si speranta.
Cum puteti voi cei care aveti copii, va doriti copii si sustineti ca iubiti copii sa votati pentru eutanasiere. Cu care suflet iubiti copii? Sau sunteti semi-sufletisti? "Iubesc fiintele, dar cu niste exceptii si pe cele care nu le iubesc le condamn la moarte!".

Adaposturi, castrare, deparazitare DA! Dar nu avem noi dreptul sa decidem asupra vietii cainilor.

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta" (Carl W. Bueechner)
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">
Poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by crisis81
Este revoltator sa vad ca atata lume a votat pentru eutanasiere. Si traiam cu impresia ca [DC] este dominat de oameni cu suflet, cu credinta si speranta.

oamenii se mai si ...inseala
si sa nu uitam ca suntem in Saptamana Mare - a Patimilor
eu nu (romano-catolica)
cred in Dumnezeu,in Isus,am citit de n.ori Biblia dar nu as putea cita nimic despre caini desi intuiesc pozitia lui ...Isus
poate ma ajuta cineva care lupta inversunat sa zicem impotriva...Islamului - caci pozitia acestei religii e clara ca ...lacrima si nici nu am putea vorbi de ... macel

votati,votati - sa vedem pozitia DC-ului si sa speram ca apare si prin ziare cu mare tam-tam ce comunitate suntem - fara suparare! si s-ar putea ca in presa romaneasca lumea e de acord cu ...Moartea dar in lumea civilizata chiar Nu si cine nu crede sa dea un search...sa vada cate eforturi fac multe organizatii pentru a salva pasari,animale,soareci etc.dar sa nu uite si sa citeasca ce scrie pe partea din spate a unui tricou a unei "intelectuale" care alearga maraton si supermaraton ...pentru a se intretine...corporal ...(nu financiar caci nu are gene tanzaniene) dar si pentru...scopuri nobile

Mergi la inceput

Ramona, la ce facultate esti?! poti sa imi raspunzi pe PM si eu imi puneam intrebarea la fel de il aveai activat - dar ca membru de "baza" care a vazut mult,a auzit si asistat la multe iti spun ca cu atitudinea asta nu ajungi nici la 100 de mesaje caci ....ambalajul chiar conteaza si de nu crezi gandeste-te cum ai putea vinde de ex.gheata unui eschimos si normal cu profit

Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei

Mergi la inceput

am votat si varianta 1 desi as vota si pe cea de a doua - caci merg mana in mana

Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

quote:
Originally posted by crisis81

Nu am citit decat prima pagina, am votat si acum scriu:

Cum puteti voi cei care aveti copii, va doriti copii si sustineti ca iubiti copii sa votati pentru eutanasiere. Cu care suflet iubiti copii? Sau sunteti semi-sufletisti? "Iubesc fiintele, dar cu niste exceptii si pe cele care nu le iubesc le condamn la moarte!".

Adaposturi, castrare, deparazitare DA! Dar nu avem noi dreptul sa decidem asupra vietii cainilor.

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta" (Carl W. Bueechner)
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">
Poze...

subscriu !!!! si as adauga eutanasierea dar numai ca ultima solutie si doar in cazul cateilor bolnavi, periculosi.
cum spuneam si la alt subiect, eu nu mai recunosc forumul de care m-am indragostit acum 3 ani ... imi pare rau ...
unde ne e sufletul ??? unde e libertatea cugetarii???
sincer, DC m-a dezamagit ...
crisis,

Mergi la inceput