Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Parerile sunt impartite. Cred ca ar fi interesant sa aflam putin mai exact opiniile - ca sa stim cum ne situam.
Deci care este opinia DC?
Intrebarea este: care este solutia imediata?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Intrebare sondaj:

Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Alege respuns:

Cainii sunt fiinte nevinovate. E vina oamenilor ca ei musca.
Oamenii sunt in pericol. Trebuie facut ceva cu cainii vagabonzi.
Asociatiile de bloc trebuie sa le asigure un trai decent, paturi, hrana (dar nu resturi atuncate).
Singura solutie e eutanasierea cainilor vagabonzi.
Nu inteleg ce aveti cu cainii? Eu sunt un iubitor de animale si nu inteleg ura voastra.
Organizatiile de animale si dl senator Marinescu sa ii ia acasa si sa ii vaccineze.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Votez pt eutasierea imediata si in masa a cainilor vagabonzi, in conditii extrem de bine reglementate. Ideal ar fi cu o sansa de o saptamana data fiecarui caine care nu e bolnav sau periculos. De asemenea cu un control foarte strict al organismelor ce s-ar ocupa de acest lucru + observatori din partea asociatiilor pt protectia animalelor care sa se asigure de respectarea regulamentului.

Din pacate asta ar fi singura solutie eficienta in acest moment, restul e apa e ploaie.

Sibylle saptamana 30

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Votez pt eutasierea imediata si in masa a cainilor vagabonzi, in conditii extrem de bine reglementate. Ideal ar fi cu o sansa de o saptamana data fiecarui caine care nu e bolnav sau periculos. De asemenea cu un control foarte strict al organismelor ce s-ar ocupa de acest lucru + observatori din partea asociatiilor pt protectia animalelor care sa se asigure de respectarea regulamentului.

Din pacate asta ar fi singura solutie eficienta in acest moment, restul e apa e ploaie.

Sibylle saptamana 30

Nasterea ariciului junior
Poze cu noi si Vladimir

subscriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

si io ca voi...

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

nu pot sa sustin eutanasierea unor animale nevinovate si fara probleme de sanatate. ideal ar fi ca statul in primul rand si apoi fundatiile sa ii adune de pe drumuri si sa le ofere adapost si hrana. plus castrare. iar apoi sa inceapa un program de popularizare, in care sa te invite sa vizitezi centrele respective si eventual sa pleci cu un caine acasa.
iar eternul raspuns ca nu avem fonduri mi se pare vag jignitor, pt ca e o problema reala cu care ne confruntam de atat de mult timp, si daca s-ar fi vrut, s-ar fi luat in calcul o rubrica de buget alocata acestui scop, si s-ar fi gasit poate si investitori. eventual sa le dai terenul in concesiune,nu sa il cumpere, si tot ar fi ceva, ar fi poate mai interesate fundatiile. si poate ca daca s-ar urni lucrurile intr-un fel, ar aparea si niste voluntari. dar deja e un scenariu utopic pt tara romaneasca, unde exista intotdeauna o solutie universala: statul nu se implica nici de frica, si asa problema trece mai departe, urmatorilor alesi pe alti 4 ani.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Poate ca multe organizatii si multi iubitori de animale mi-ar sari in cap - precizez ca iubesc animalele - dar sunt pentru eutanasierea cainilor vagabonzi, daca alta solutie nu este.
Nu ati vrea sa vedeti imaginea unor caini vagabonzi repezindu-se la un copil care merge la scoala...eu am vazut-o.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Si eu am votat pentru eutanasie ca e singura realizabila din tot ce e acolo.
da-mi place si ideea ca si-ar umple casa si curtea de maidanezi domnul senator. Nu numai sa-i vaccineze sa-i si pastreze si sa-i ingrijeasca cu dragoste tandrete si daruire pe toti.

daca se punea si optiunea asta chiar stateam in dubii pe ce sa votez.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).

Dani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

eutanasiere si io.
am avut caini acasa dintotdeauna, chiar si acum au ai mei doi rotweilleri ( pe care de altfel nu ma risc sa-i vad prea aproape de fiica-mea), dar ce s-a intamplat la Cta este atat de oripilant incat depaseste orice compasiune pe care as putea-o avea fata de orice animal.

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Eutanasiere, si fara sa asteptam alegerile, sa schimbam primari etc..
Au incercat si variantele mai blande si n-au avut niciun rezultat.

Si cine doreste neaparat maidanezi, poate sa-i adopte si acum ca au de unde alege.

Alina

a fi om e lucru mare ...
[url="http://picasaweb.google.com/alina.oztaysi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mi-e greu sa votez.Intai i-as trimite in curtea lui Marinescu si a org.de protectie in speranta ca ,dupa ce vad rezultatul aplicarii acelei legi imbecile, vor cere chiar ei eutanasierea grabnica ca solutie de criza si apoi,dupa curatarea oraselor,alte metode ,cu conditia ca ,daca metodele propuse de ei nu au rezultate pozitive cuantificabile,sa fie trasi la raspundere initiatorii acestor legi.
As trimite vreo 50 de caini lui Marinescu cu dedicatie si l-as obliga printr-o lege sa circule pe jos prin acest oras nu cu fundu intr-un gipan.Sa ia pulsul orasului,cum le place sa spuna politicienilor.Si inca niste haite pe la sediul Partidului Conservator de care apartine ca acum sunt doar motani.Daca ma mai gandesc un pic,as mai avea unde sa-i trimit si sunt convinsa ca dupa cateva zile lucrurile vor reveni la normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ce se poate face? In Romania...nimic, pt ca nu exista responsabilitate civica, pt ca banii se duc in cu totul alte buzunare, pt ca oamenii se impart in doua tabere: unii care arunca sarmale pe geam si cred ca fac o fapta buna si altii care omoara sau chinuie animalele si cred si ei la randul lor ca fac o fapta buna.
Foarte rar gasesti oameni care sa se implice activ si constructiv in aceasta problema.

Daca as avea o bagheta magica as aborda urmatoarea solutie.
1. Campanii regulate de strangere a cainilor vagabonzi. Eutanasierea celor care sunt bolnavi (indiferent de cat de grava sau usoara este boala respectiva, pt ca la momentul actual nu mai sunt fonduri pt a plati si tratamentul acestor caini), batrani si a celor agresivi.
2. Punerea spre adoptie pt o perioada limitata a cainilor sanatosi si neagresivi, si mai ales a puilor, care au sanse mari sa fie integrati asa cum este aici:
http://www.gainesvillepetrescue.org/
Am facut voluntariat la acest shelter si pot sa va spun ca mi s-a rupt inima cand vedeam cu sunt eutanasiate animalele, DAR....nu exista o alta solutie. In acest oras, de doi ani de zile am vazut doar doi caini pe strada. Pisici vagaboante sunt, nu foarte multe, dar sunt lasate in libertate si nu se pune mult accent pe ele, pt ca prind rozatoarele si cumva sunt folositoare.
3. Implicarea societatii prin voluntariat, donatii, campanii active de adoptie, de exemplu
http://www.gainesvillepetrescue.org/howYouCanHelp.asp
Tot aici am vazut un sistem foarte interesant, se numeste Foster Care, in care animalele sunt plasate la familii unde stau o perioada de timp pana cand sunt adoptate (in felul asta se descongestioneaza shelter-ul si se face loc pt alte animale). Familiilor li se asigura hrana si toate cele necesare.
4. Taxe de adoptii care sa includa vaccinarea si sterilizarea.
5. Amendarea celor care abandoneaza animalele pe strada (cip in urechea animalului care sa permita identificarea stapanului).

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput