Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by miereamara

1. Campanii regulate de strangere a cainilor vagabonzi. Eutanasierea celor care sunt bolnavi (indiferent de cat de grava sau usoara este boala respectiva, pt ca la momentul actual nu mai sunt fonduri pt a plati si tratamentul acestor caini), batrani si a celor agresivi.

Asta e discriminare. Adica daca un caine e sanatos, bland, prietenos dar batran sa moara?! sau in lumea cainilor nu functioneaza aic cu "cine n-are batrani..."

quote:

5. Amendarea celor care abandoneaza animalele pe strada (cip in urechea animalului care sa permita identificarea stapanului).

Ocazie cu care vom fi prima tara din lume cu catei fara o ureche.

In continuare sustin ca propunerea cu indemnizatia de caine e geniala. Stapanii avand obligatia sa-i deparaziteze, sterilizeze, ingrijeasca, integreze in familie. Cu bani frate, daca din dragoste nu se poate.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Papadie, nu inteleg ce ti se pare anormal in ceea ce am scris eu, sau poate e mai usor sa luam la misto....

Animalele batrane sunt eutanasiate, pt ca prioritate au animalele tinere si mai ales puii. Acestia au sanse mai mari de a fi adoptati si integrati. Ar fi aiurea sa se consume fonduri pt sterilizare, testare, etc pt un caine batran, care va muri de batranete intr-un an, doi, cand cu acceasi bani se poate acorda o sansa unui pui.Si in general (chestie vazuta cu ochii mei), oamenii nu vor sa adopte animale batrane. Atunci de ce s-ar cheltui niste fonduri cu cazarea acelui animal, cand in final se ajunge tot la eutanasiere?

Ati vrut solutii....dar vad ca nu sunteti deschisi la solutii, de fapt cred ca si topicul asta este inutil, la fel ca si celelalte, intotdeauna se va gasi unul care sa faca misto si sa ia peste picior participantii la discutii.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

quote:

Papadie, nu inteleg ce ti se pare anormal in ceea ce am scris eu, sau poate e mai usor sa luam la misto....

Animalele batrane sunt eutanasiate, pt ca prioritate au animalele tinere si mai ales puii. Acestia au sanse mai mari de a fi adoptati si integrati. Ar fi aiurea sa se consume fonduri pt sterilizare, testare, etc pt un caine batran, care va muri de batranete intr-un an, doi, cand cu acceasi bani se poate acorda o sansa unui pui.Si in general (chestie vazuta cu ochii mei), oamenii nu vor sa adopte animale batrane. Atunci de ce s-ar cheltui niste fonduri cu cazarea acelui animal, cand in final se ajunge tot la eutanasiere?

Ati vrut solutii....dar vad ca nu sunteti deschisi la solutii, de fapt cred ca si topicul asta este inutil, la fel ca si celelalte, intotdeauna se va gasi unul care sa faca misto si sa ia peste picior participantii la discutii.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Nu te supara dar mie mi se pare chiar macabru sa omoram niste animale sanatoase doar pentru ca sunt batrane.
Iar cei care pretind ca sunt iubitori de animale NU ar trebui sa faca aceasta diferenta.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Papadie, senzatia mea e ca tu incerci sa pui mai multe paie pe foc!
Ti se pare macabru sa eutanasiezi animalele batrane, dar nu ti se pare macabru sa omori cainii pe strada cu otrava !!! Mai, mai, mai!
Daca citesti cu atentie ceea ce am scris, ai sa vezi ca am facut referire strict la conditia de criza in care se afla Romania!

Martin Luther King Jr.

Mergi la inceput

quote:

Papadie, senzatia mea e ca tu incerci sa pui mai multe paie pe foc!
Ti se pare macabru sa eutanasiezi animalele batrane, dar nu ti se pare macabru sa omori cainii pe strada cu otrava !!! Mai, mai, mai!
Daca citesti cu atentie ceea ce am scris, ai sa vezi ca am facut referire strict la conditia de criza in care se afla Romania!

Martin Luther King Jr.

sa-mi dai citatul in care sunt de acord cu omorarea cainilor pe strada cu otrava. Insist!
in rest daca vrei sa vb despre caini vii vs copii morti te invit la topicul despre cainii strazii.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Papadie, daca ma insel te rog sa-mi spui. In Germania nu se da o indemnizatie celor care adopta un caine? Mie asa mi-a spus cineva si nu stiu cat de bine informata era persoana respectiva. Dar am vazut destui cersetori cu cate un caine pe un pledulet. M-a mirat ca au atata grija de animalele lor si persoana respectiva mi-a spus sa nu-mi fac iluzii, acei cersetori primesc bani pentru a avea grija de caine si sunt controlati. Daca nu au grija de animale, o patesc. Asa este?

Si da, idemnizatia pentru caine mi se pare o idee foarte buna. Cel care ia cainele in plasament va trebui sa-l ingrijeasca, sa-l duca la veterinar, sa aiba grija de el si sa raspunda pentru el. Cred ca se vor gasi destui care sa adopte cainele hranit in fata blocului. Probabil ca se vor organiza, vor face tarcuri...

Nu sunt pentru omorarea cainilor. Nu e normal sa fie pe strazi, dar trebuie sa fim constienti ca e si vina noastra. Datorita demolarilor masive multi caini au ramas pe strazi. Si s-au inmultit. Sincer, nu este vina lor, ci a noastra si noi trebuie s-o rezolvam. Uciderea lor in masa e foarte usoara, dar e corecta?

PS Nu sunt de acord cu omorarea cainilor batrani!!!! Cei agresivi si cei cu anumite boli, da, dar nu cei batrani!!!!

PPS Ieri, parca, l-am vazut pe nu stiu ce post TV pe CVT, spunand ca el lasa totul si in 6 luni rezolva problema cainilor strazii, fara sa-i omoare. Zau daca nu i-as da o sansa...

Mergi la inceput

CL nu stiu. Insa stiu ca cei care au caini in apartament de la o anumita talie in sus (deci nu ciuaua) platesc pentru ei intretinere. Si sa stii ca cersetorii aia chiar isi iubesc cainii! Aaa si la fiecare magazin alimentar exista si niste cosuri in care oamenii pun conserve pentru cateii si pisicile din adaposturi.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

CL - ce sansa sa ii dai lui CVT? Crezi ca la spitalul 9 (Loco) poate tine toti cainii cu el in pat? Nu cred ca au loc.
Mai lipsea Vadim la acest topic. Si ma mira naivitatea de a crede ca in 6 luni se poate face ceva cu maidanezii ... fara eutanasiere. Poate doar daca se muta cu totii pe alta planeta si vor trai feciti impreuna pana la adanci batranete si de n-or mai fi nu s-ar mai povesti.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

CL - ce sansa sa ii dai lui CVT? Crezi ca la spitalul 9 (Loco) poate tine toti cainii cu el in pat? Nu cred ca au loc.
Mai lipsea Vadim la acest topic. Si ma mira naivitatea de a crede ca in 6 luni se poate face ceva cu maidanezii ... fara eutanasiere. Poate doar daca se muta cu totii pe alta planeta si vor trai feciti impreuna pana la adanci batranete si de n-or mai fi nu s-ar mai povesti.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Subscriu! Intamplator l-am urmarit cu atentie aseara si, cat se poate de serios, problemele psihiatrice pe care le are s-au agravat foarte mult. Chiar si cu bruma mea de cunostinte in domeniu cred ca pot sa spun cu mana pe inima "Medicamenteeeeee!" pentru CVT. Si cat mai repede pana nu se instaleaza un real acces psihotic.

Scuze de off-topic, dar uite asa ajungem cu problemele nerezolvate, ca ne luam dupa smecheri, comunisti de carton sau paranoici cu tendinte maniacale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

"Noi i-am aruncat in strada, iar primariile i-au lasat sa se inmulteasca. Ei, cainii fara stapan, incearca sa supravietuiasca in jungla urbana. Trebuie sa ne protejam de muscatura lor, dar nu avem dreptul sa-i macelarim!
Trec peste aspectul „cainele - cel mai bun prieten al omului“ si ajung la situatia bietelor vietuitoare. Fara stapan, fara culcus, fara hrana, dar cu dusmani la tot pasul, maidanezii sunt condamnati la o lupta nemiloasa pentru supravietuire. si nu ei sunt de vina ca au ajuns in situatia asta! Vinovati suntem noi, oamenii, pentru ca atunci cand n-am mai avut nevoie de ei sau cand nu i-am mai putut tine, i-am aruncat in strada. Atunci le-am facut o prima nedreptate!

Multi au murit rapid, nereusind sa se adapteze junglei urbane. Supravietuitorii au urmat cursul firesc al lumii vii: s-au organizat in haite, s-au inmultit si au invatat sa-si procure hrana. De nevoie, au invatat si sa se apere. De exemplu, daca dai cu piciorul intr-un caine sau daca-l calci din greseala, instinctul lui natural ii spune sa te muste. Iar o catea cu pui va fi intotdeauna agresiva cu cei care-i patrund in „spatiul vital“. in conditii similare, si omul se salbaticeste si devine agresiv. Paralela maidanezi- boschetari nu-i este favorabila omului.

Noi, oamenii, i-am aruncat in strada cand, construind blocuri, n-am mai avut curti pentru ei. Noi, prin reprezentantii nostri la primarii, ne prefacem de 18 ani ca rezolvam problema, dar de fapt nu rezolvam nimic. Daca maidanezii ar fi fost sterilizati in anii ’90, acum n-ar mai exista haite pe strazile marilor orase. Pur si simplu, „rasa“ maidanezilor s-ar fi stins natural.

Pentru toti cetatenii muscati de cainii vagabonzi, vom pune tunurile pe primarii. Au avut obligatia legala de a rezolva problema, au avut chiar si bani - zeci de milioane de euro -, dar le-au interesat doar sperturile.
Cum s-a ajuns aici si ce e de facut? Din pacate, prima tentatie, mai ales din partea celor patiti, este sa se razbune pe caini. Sa macelareasca animalele nimanui, calcandu-le cu masina, zdrobindu-le picioarele, rupandu-le sira spinarii ori strivindu-le teasta cu ranga.

Va implor: nu faceti asta!

Eu sustin in continuare ca sterilizarea este solutia.

ACOLO E......
POZA INGERAS
ALEX si DIANA
SUNT TUNS SI FREZAT :)

ALEX-GABRIEL(05.05.2007)

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput