Fulguleti de nov-dec 06 (166)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

asiza dar de ce face denis chestia aia? te-ai prins de unde vine? hai sa-ti povestesc o chestie care pe mine m-a socat, m-a tulburat f tare...ne uitam la un desen cu porcusorii aia care isi fac casa si lupul care o darama pe aia de paie...pe aia de caramida nu. ei, la un mom dat, lupul bate la usa. si d a inceput si el sa bata in birou. mi s-a parut f tare, da mami, bate lupul in usa sa il auda porcusorii. booon. a doua zi eram in parc, multi copii de toate varstele, multi maricei 10-12 ani, mai multi decat de obicei. d se juca in nisip, eu stateam langa el dar nu vedeam fix ce vedea el ca eram cumva aproape fata in fata. la un mom dat incepe si imi da cu pumnul in umar. eram convinsa ca vazuse ceva ce ii amintea de procusori si lup. ei bine...nu. dupa ce am cascat ochii un pic, am vazut ca d imi arata ca doi copii se bateau cu o sticla de plastic goala. si efectiv imi arata. era ceva ce nu mai vazuse. nu cred ca mi se plangea, nu cred ca era de joaca, cred ca doar imi atragea atentia ca se intampla ceva ce el nu mai vazuse. cred....efectiv m-a socat chestia asta. nu am stiut cum s-o iau, de unde s-o apuc. i-am explicat ca nu e bine ce fac baietii, ca daca vor sa se joace exista feluri mai frumoase de a o face, si daca au o problema sunt alte metode de a o rezolva.

ajunsi acasa i-am povestit lui alex pe scurt scurt ce se intamplase. mom in care (eu eram convinsa ca nu e atent) a venit repede langa mine si iar m-a lovit. destul de tare si ritmic, exact cum faceau copiii. atunci am inceput iar sa detaliez, vai tati..ce urat se jucau copiii...aia nu era joaca..se puteau lovi..apoi te doare daca te lovesti...etc...dar in continuare sunt nelamurita cu privire la ce a crezut el si ce mi-a aratat.

de asta te intreb: de unde a pornit? a vazut undeva? e o metoda de a obtine o reactie? cred ca raspunsul tau ar trebui sa fie diferit in functie de ceea ce a cauzat asta. daca reusesti sa afli




Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by dianocica
si normal ca poti modela lucrurile astfel incat orice sa fie placut, plus ca lasand la initiativa lui , placerea e mai mare, deci rezultatele mai bune. cine zise ca minunatele nu-s minunate?



nu dianocica, nu poti mereu modela lucrurile sa fie placute, oricata energie si imaginatie ai avea, nu poti lasa la initiativa lui bb totul pt ca nu obtii mereu ceea ce ar fi bine sa iasa. (asta ca sa nu zic iar 'trebuie'). din pacate nu se poate.

e de admirat perseverenta cu care incerci sa transmiti tuturor ca totul se poate modela, ca toate pot fi fun, ca bb va avea intotdeauna initiativa in directia potrivita - toate astea DACA, spui tu, 'toate celelalte sunt ok'. cu tot respectul, trebuie sa intelegi dianocica, ca teoria e una, practica e alta. sau practicile, mai corect ca suntem multe si fiecare aplica atat de bine cat se pricepe (sau cum era aia teoria e buna, practica ne omoara )

rational STIU ca sunt cea mai buna mama pt copiii mei, stiu ca ii iubesc mai mult decat propria-mi viata si ca fac tot ce-mi sta in putere pt ei.

insa felul in care tu spui mereu ca se poate cutare si cutare chestie, ca ideal e sa fie nu stiu cum, dar pe care eu NU REUSESC sa le fac la modul perfect, ma fac pe mine, mama oarecare, sa ma simt cumva... mai prejos... si pt ca realitatea TA pare sa fie perfecta (si A MEA nu e...) eu ma simt cumva aiurea, ca si cum nu fac tot posibilul pt ai mei. asta e senzatia cu care raman. doar o fina-fina senzatie, ce tine pret de o clipa. tine probabil de ardoarea cu care scrii despre aceste subiecte...

nu intelege de aici ca nu vreau sa te citesc in continuare, dimpotriva, as vrea doar, ca atunci cand scrii (cu pasiunea caracteristica tie ) sa te gandesti la asta: poate sunt mame care pot mai putin decat spui tu ca se poate.


Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

am uitat sa adaug ca prefer sa fiu foarte permisiva cu el deocamdata si sa ii fac cam toate placerile...datorita faptului ca se pare ca personalitatea omului se formeaza ca baza de plecare in primii 3 ani (dovedit stiintific)..apoi e doar modelare si dezvoltare..de aceea prefer sa nu aiba frustrari si limitari prea multe pana la aceasta varsta, sa-l las sa se exprime in voie sa cunoasca fara sa i se interzica, sa experimenteze fara sa i se stavileasca in vreun fel elanul, chiar daca face un lucru ( in afara celor care il pun efectiv in pericol) care in mod logic ar trebui sa fie urmat de o limitare, prefer sa-i vorbesc, daca nu merge, nu apelez la impuneri ci incerc din rasputeri sa-i redirectionez atentia...

crizele, loviturile, fac parte din sentimentele lor..si noi suntem adeseiori nervosi suparati, crizati..si ne exprimam fiecare cum ne e felul..nu vine nimeni sa ne ia in brate si sa ne calmeze, atata mi-ar trebui sa fac o criza si sa vina de ex sotul sa imi vorbeasca cu un calm englezesc iritant..m-as criza mai rau!..manifestarile acestea trecatoare fac parte din procesul de formare a personalitatatii lor....totul e sa-i intelegem si sa le aratam mai apoi calea spre a-si domina propriile sentimente!


Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by desiree

sau ii vei insufla placere pentru fiecare obiect in parte?
eu asa sper, asta voi incerca. si daca sunteti aici, si daca voi mai fi si eu, vom invata pe parcurs impreuna cum sa facem asta pt ei.
quote:

daca va veni acasa de la scoala in clasa 1 si, ca orice copil normal, va vrea si el sa iasa un pic la copii afara, cum ii explici ca "trebuie" mai intai sa se spele pe mani, sa pape si apoi sa-si faca lectiile...dupa care se poate juca pe afara?
pai nu trebuie sa manance decat daca ii e foame. si atunci nu il mai conditionez eu nicicum, sigur va bate cu furculita-n masa :). iar cu dezbracatul si spalatul..eu zic ca e normal..poate te simti mai bine in nsite haine 'de casa' decat 'in cele de afara'.

quote:
sau el va alege automat varianta asta..adica va prefera sa isi faca temele in loc sa se joace cu copii sau sa se uite un pic la televizor sau sa faca un puzzle...
eu una am fost genul 'ala'. care veneam acasa si jocul meu era rezolvarea temelor. si acum mi-o amintesc pe matusa-mea (varul meu e cu o luna si o zi mai mare) care venea la mama si-i zicea: vai draga, dar mai trimite-o si pe ea pe afara..numai in casa vrea...ia uite ce alba e la fata (si acum sunt, asta e tenul meu ) si ma trimitea saraca mama afara si..stateam pe banca . nu aveam interese comune cu copiii de la bloc. a..cand mergeam la tara..nu ma prindeau in casa toata ziua. dar la bloc...preferam mereu culegerea de mate unui elastic sau sotron. deci se poate :). normal ca daca alegerea lui va fi a doua, sa-i fie de bine. ne vom adapta. dar cred ca pot sa ii trezesc interesul pt altceva. de fapt interesul si-l va trezi singur, eu trebuie doar sa ii fac 'transcrierea'


quote:

daca va alege o meserie si se va duce la facultate unde va da si peste profesori tampiti si materii cretine, cum sunt in orice facultate, care nu il vor atrage...dar va "trebui" sa le treaca...ca sa devina avocat, sau arhitect ...necunoscand anumite "trebuinte" harmless..inca de mititel..cum se va motiva sa faca ceea ce "trebuie"?
pai motivatia sta in placere.

quote:
cum naiba sa i se para FUN traversatul strazii tinut de manutza cand el vrea sa zburde in toate directiile pe propriile picioare?)
in mom asta il facem in brate (f rar) sau cu carucior/bicla. dar e atat de fascinat de semafor/treceri de pietoni incat nu imi fac absolut nici o grija ca va vrea sa faca 8-uri pe trecere, pentru stie f clar ca trebuie sa trecem pe vrede, pana se face rosu sa ajungem la capat.

ar mai fi de zis da' tre' sa bag somn ca maine am zi de smotru :((


Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Donia , ,ce haios e Cristi cu termometrul,sper sa fie bine in continuare..si fundul tau la fel
Ruxandra,super pozele!!
Dianarus,
Eri_ka sanatate in continuare piticei si sa-i revina cat mai repede pofta de mancare
In sfarsit am si eu cateva poze
Va urez o noapte cat mai linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by dianarus78

insa felul in care tu spui mereu ca se poate cutare si cutare chestie, ca ideal e sa fie nu stiu cum, dar pe care eu NU REUSESC sa le fac la modul perfect, ma fac pe mine, mama oarecare, sa ma simt cumva... mai prejos... si pt ca realitatea TA pare sa fie perfecta (si A MEA nu e...) eu ma simt cumva aiurea, ca si cum nu fac tot posibilul pt ai mei. asta e senzatia cu care raman. doar o fina-fina senzatie, ce tine pret de o clipa. tine probabil de ardoarea cu care scrii despre aceste subiecte...
diana, niciodata, dar NICIODATA, intentia mea nu a fost asta. ma vezi acum? imi vezi fata? vezi ca vin si te strang tare tare in brate. stii...am tot vrut sa te sun de cateva zile..tocmai de asta. si uite ca n am facut-o. nici o secunda nu vreau ca vreuna din voi sa se simta invinovatita de vorbele mele. ele sunt modul meu de a imi spune mie ca pot, ca trebuie sa pot. probabil si eu voi avea infrangeri, dar nu imi doresc decat ca ceea ce spun, ceea ce gandesc, sa fie ceva mobilizator. pt mine si, daca vreti, si pt voi. nici nu ma gandesc sa bravez, sau sa va fac pe voi sa va invinovatiti intr-un fel. si imi cer mii de scuze daca s-a intamplat asta. [omulet care te strange tare tare in brate si promite ca maine suna :)]


Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by dianocica

asiza dar de ce face denis chestia aia? te-ai prins de unde vine? hai sa-ti povestesc o chestie care pe mine m-a socat, m-a tulburat f tare...ne uitam la un desen cu porcusorii aia care isi fac casa si lupul care o darama pe aia de paie...pe aia de caramida nu. ei, la un mom dat, lupul bate la usa. si d a inceput si el sa bata in birou. mi s-a parut f tare, da mami, bate lupul in usa sa il auda porcusorii. booon. a doua zi eram in parc, multi copii de toate varstele, multi maricei 10-12 ani, mai multi decat de obicei. d se juca in nisip, eu stateam langa el dar nu vedeam fix ce vedea el ca eram cumva aproape fata in fata. la un mom dat incepe si imi da cu pumnul in umar. eram convinsa ca vazuse ceva ce ii amintea de procusori si lup. ei bine...nu. dupa ce am cascat ochii un pic, am vazut ca d imi arata ca doi copii se bateau cu o sticla de plastic goala. si efectiv imi arata. era ceva ce nu mai vazuse. nu cred ca mi se plangea, nu cred ca era de joaca, cred ca doar imi atragea atentia ca se intampla ceva ce el nu mai vazuse. cred....efectiv m-a socat chestia asta. nu am stiut cum s-o iau, de unde s-o apuc. i-am explicat ca nu e bine ce fac baietii, ca daca vor sa se joace exista feluri mai frumoase de a o face, si daca au o problema sunt alte metode de a o rezolva.

ajunsi acasa i-am povestit lui alex pe scurt scurt ce se intamplase. mom in care (eu eram convinsa ca nu e atent) a venit repede langa mine si iar m-a lovit. destul de tare si ritmic, exact cum faceau copiii. atunci am inceput iar sa detaliez, vai tati..ce urat se jucau copiii...aia nu era joaca..se puteau lovi..apoi te doare daca te lovesti...etc...dar in continuare sunt nelamurita cu privire la ce a crezut el si ce mi-a aratat.

de asta te intreb: de unde a pornit? a vazut undeva? e o metoda de a obtine o reactie? cred ca raspunsul tau ar trebui sa fie diferit in functie de ceea ce a cauzat asta. daca reusesti sa afli




Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.




...iti multumesc si tie pt raspuns...am incercat sa aflu cauza, sa ma gandesc ce-l determina sa reactioneze in felul asta. n-am reusit sa-mi explic...pana acum 10 minute (si pentru asta va multumesc inca o data fetelor care mi-ati raspuns)...de fapt, am realizat ca trecem printr-o a treia perioada cand loveste, iar totul a plecat de la petrecerea de ziua lui...era si finutul nostru acolo, un baietel mai mare decat Denis cu 1 an si 3 luni, dar care deja fusese la cresa si probabil invatase de p-acolo o noua "tehnica a supravietuirii". Denis se juca cu una dintre masinile lui preferate, iar David, finutul, a vrut si el si l-a imbrancit pe Denis. Acesta, socat, s-a uitat la David si s-a indepartat, lasand jucaria. Dupa nici 20 de minute, aceeasi poveste, de data asta cu o alta jucarie, iar atunci Denis a lovit pentru prima oara ...Sincer, nu mai stiu daca atunci am intervenit sau nu, chiar nu-mi amintesc...stiu ca m-am socat si eu sa-l vad ca loveste...a trecut, cateva luni nimic, ba dimpotriva, se dadea la o parte daca alti copii vroiau ceva de la el...apoi a fost o alta perioada de doar doua zile daca bine-mi aimintesc (cam la o luna dupa ziua lui) cand a lovit o fetita care ne vizita si pe mine (cred ca despre asta v-am si spus la vremea respectiva)...a trecut...si ne confruntam iar cu asta de vreo saptamna si ceva...e clar ca stie ce face si mi-e si mai clar ca asteapta reactia mea...se uita asa nu stiu cum pe sub gene la mine...dar imediat ce il rog sa isi ceara iertare si sa ma pupe sa-l iert, vine razand cu gura pana la urechi si o face fara ezitare, inca ma si strange tare tare in brate!!! Si mereu II EXPLIC ce si cum, ce inseamna ce a facut si ce consecinte poate avea...nu mai ajung la niciun rezultat cu el...Dianocica, daca ai vreo alta sugestie, te ascult ca sunt dispusa sa incerc orice...poate poate merge...Cert e ca in casa NU a vazut asa ceva (chiar daca uneori mai ridicam vocea unul la altul in prezenta lui - un lucru rau rau rau, la care trebuie din rasputeri sa mai lucram), la playgroup-urile pe care le frecventam ...era sa zic ca nu s-a intamplat, da' tocmai mi-am amintit cand un baietel l-a bruscat rau pe Denis si chiar am intervenit eu, ca mama-sa sau bona era ocupata cu barfe, nici nu stiu daca au observat ...asa ca uite si de aici se poate sa fie...iar in parc chiar nu am vazut sa se intample vreo poveste dintr-asta...no, hai ca daca mai stau aici, imi mai amintesc eu...boon, deci aflat cauza, idei de rezolvari mai aveti, in afar' de ceea ce v-am spus ca am incercat deja, ca de nu, de maine pun in aplicare planul II?

Va pup pentru preocupare si pentru implicare in whatever tema o fi!!!


Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Deea, tocmai ti-am vazut fotbalistul ...e super dulcic...ce par maareee are, da-i sta tare tare bine!
Fatima, ma bucur ca ai mai postat...am mai strigat dupa tine de vreo 2 ori p-aci si-am crezut ca ne-ai uitat, cand colo tu erai la "dezintoxicare" ...ia fa bine si nu ne mai priva de prezenta voastra! Habar n-ai tu cat de util e forumul ...despre lichide nu stiu ce sa-ti zic, nu stiu care ar fi cantitatea ideala pentru un copil de varsta lor, doar ca laptele e cam mult zic eu...te pupacesc acum si sa nu mai dispari ...aaa, era sa uit, dau io o maslina, ceva, da' dezvaluie-mi secretul ala dupa care va apucati voi de lucru in nov 2008 sa faceti baiat sper ca am inteles bine
Dianocica, acuma te tzuc de-a dreptul pentru ultimul tau mesaj stiu, stiu ca nu esti pupacioasa, da' de data asta tre' sa stai!!!



Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by dianocica
nici o secunda nu vreau ca vreuna din voi sa se simta invinovatita de vorbele mele. ele sunt modul meu de a imi spune mie ca pot, ca trebuie sa pot. probabil si eu voi avea infrangeri, dar nu imi doresc decat ca ceea ce spun, ceea ce gandesc, sa fie ceva mobilizator. pt mine si, daca vreti, si pt voi. nici nu ma gandesc sa bravez, sau sa va fac pe voi sa va invinovatiti intr-un fel.



sper sa nu te dezamagesc foarte tare, dar in cazul asta nu e vorba doar de mine. am folosit persoana I, dar eu cred ca nu sunt singura care uneori se simte asa. ba mai mult, cred ca alte mamici sunt chiar influentate de aceasta senzatie, si de aici si unele retineri in a scrie/spune ce gandesc cu adevarat. eu, asa cum am mai spus, am invatat in timp sa filtrez si sa iau ce e mai bun de la fiecare. cred ca fiecare are ceva bun de oferit, insa mai cred foarte mult in libertatea de explimare si toleranta. mi-am permis sa-ti spun toate astea in numele meu gandindu-ma de fapt si la alte mame care, cred eu, simt la fel, insa le-a fost sau le este teama/jena sa o recunoasca.
as vrea din tot sufletul sa vezi dialogul nostru virtual ca pe o discutie constructiva si nu un repros. prima si ultima la care dedic atata timp fizic. si te-as mai ruga sa iti amintesti, din acel curs de comunicare de ex. ca, cuvintele sunt o arma redutabila, atunci cand sunt insotite de tonul potrivit. cu ele poti rani si tot cu ele poti vindeca.




Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Neata

Imi place mult tema Dianocicai, dar nu-mi place ca unele mamici va suparati.Eu nu vad nimic jignitor din ceea ce spune fata asta.Este un mod al ei de viata care incearca si pe copilul ei sa-l formeze sa fie puternic si sigur pe el.Cat de bine va reusi timpul o sa-l arate.

Exemple de genul cu scoala facut teme etc, chear nu mi se par destul de motivate. Nu exista o regula ca copilu trebuie sa-si faca temele cand vine de la scoala.Eu imi faceam temele mereu seara ca nu aveam cum ziua, aveam scoala muzicala, orele de dans, antrenamente la basket, plus deranjul telefonul,parintii prin casa, sau vre-un serial. Din acteste motive imi faceam temele seara. Si cu toate astea am fost premianta pana in clasa a 9. Clasa 10-11 am mai avut si cate un 8. Nu am fost niciodata stresata de parinti sa-mi fac temele stiam foarte bine ce am de facut. Mereu mea placut sa ies in evindenta si un copil doar prin invatatura poate s-o faca.Cel mai mare sprinjin copilu trebuie sa-l primeasca de la parinti daca noi vom avea incredere in el sunt sigura ca nu ma va dezamagi.Stiu parinti care mereu au stat cu ochii pe copii sa invete si tot nimic. Sau parinti care cica au tinut din strans fetele nu le lasau sa mearga la intalniri din astea de 16 ani ca cica se destrabaleaza si cand sau vazut singure studente stiu ce am vazut.Am exemple vii care me-au dovedit ca asa zisele "fac bine pentru copilu meu" a dus in extrema cea lalta opusa binelui.Sunt si voi fi pentru libertatea copilului si nu pentru dictatura, urasc am urat si voi ura acest concept.Aici inchei si nu mai vreau sa intru in polemici cu nimeni pe acest subiect.

Stela 30s cu printesa Cleopatra+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput