MONTIGNAC: ce am mancat azi (98)
Raspunsuri - Pagina 16
cafera spune:
Buna fetele!
Nu am intrat de mult sa scriu, dar va citesc regulat si imi face tare bine. Va tin pumnii la fiecare in parte. Trebuie sa reusim pana la urma!
Ce sa va mai spun...V-as ruga sa-mi dati si mie niste retete de linte. O am in camara de.....eheiiiii. Multumesc!
sanse spune:
Buna fetelor
Sa zicem ca sint cumintica ....dar ca naiba! STAGNEZ!!!
Cred ca o luasem prea pe aratura iar acum i-mi revin greu
Vad ca avem fete noi .Spor la treaba
Dar Inushca noastra si dovlecelul ei ce-or mai face?
Mai baga si tu un ochi si povesteste-ne si noua de nepotzelul nostru
melany72 poate ne scri si noua reteta de paine integrala.
ellinia fetele spuneau ca nu e monty FIBROBAR-ul.Ai grija sa nu-ti strici toata ziua monty din cauza lui.
Meniu azi:
md:1 fagaras si putina branza mozzarela
p:antricot porcusor si ardei+ceapa verde
c:1 ardei
Si eu am tot colindat in we.
Andanii si restul fetelor va pup
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE + 2 kg
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
melany72 spune:
Ellinia..ai grija cu maseaua.
Sanse, reteta de paine e cea din cartea aparatului de facut paine...in principiu am pus 250g faina integrala, aproape un pachetel de drojdie uscata, sare, un varf cutit de fructoza pt a porni drojdia..si 130 ml apa. Le-am pus acolo si am dat drumul la program.Asta este o reteta pe jumata si ceate si mentionez ca in carte ceva lapte in reteta si unt sau margarina.
Eu azi m-am abtinut bine...cel putin pana acum. La pranz am mancat ciuperci umplute cu coditzele lor calite cu ceva ceapa, marar..cu 1 cremwurst jumate si salata verde.
sanse spune:
Cafera incerc sa-ti caut retete:
Chiftele de linte
1/2 cana linte
1 foaie dafin
2 cepe mijlocii
2 catei usturoi pisati
2 linguri ulei masline
1 lingura patrunjel maruntit
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita maghiran
1/2 lingurita cimbrisor
sare, piper
2 oua
2 linguri pasta rosii
2 linguri sos soia
1/2 cana faina naut/linte/soia
Fierbeti lintea cu dafinul pana se inmoaie. Le strecurati. Sotati in ulei usturoiul cu ceapa pana se fac transparente, adaugati mirodeniile. amestecati cu celelalte ingrediente ca sa rezulte o pasta usor de lucrat, pe care o faceti chiftelute pe care le prajiti in ulei pe ambele parti.
Carne de miel cu linte rosie
(se poate face si cu altfel de carne, dar asta-i reteta originala)
600 g carne de miel fara os (umar)
1 legatura ceapa verde
1 lamaie netratata chimic
1 lingura ulei
sare, piper
1 lingurita sofran (facultativ)
1/2 lingurita scortisoara
1/2 l supa de carne (instant)
200 g linte rosie
125 - 200 g smantana acrisoara (ca. 10% grasime)
Carnea se taie cuburele, ceapa se taie in felii subtiri, se rade coaja de lamaie si se stoarce lamaia. Se incinge uleiul intr-o oala (sau ceaun) si se prajesc bucatile de carne la foc mare. Se adauga ceapa si se reduce focul. Dupa 1 minut se pun si sarea, piperul, sofranul, coaja si sucul de lamaie, scortisoara si cam 1/3 din supa. Se lasa sa traga un clocot, apoi se acopera oala cu un capac si se lasa la foc mic 40 min. Se spala lintea, se adauga cu restul de supa (dupa cele 40 min) si se lasa la fiert pana e fiarta lintea. Dupa ce am stins focul se adauga smantana, se amesteca bine si gata.
Mancarica de linte -de post
INGREDIENTE;
500 g linte, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, un gogosar rosu, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei, 4 linguri bulion, sare, 2 lingurite boia de ardei dulce, 2 foi de dafin, cimbru, salvie, piper.
METODA DE PREPARARE;
Am inmuiat lintea de seara pana dimineata in apa rece, dupa ce am spalat-o. Dimineata am scurs-o si am mai spalat-o ca sa indepartez cojile. Am pus-o la fiert si dupa cateva clocote am scurs-o din nou si am pus-o la fiert cu apa cat sa o acopere si foile de dafin, a fiert repede, in cateva minute. Separat am calit la foc mic ceapa cu celelalte legume taiate marunt sau la robot, mai putin gogosarul si usturoiul. Legumele calite le-am adaugat peste fasole, apoi gogosarul taiat bucatele, am mai fiert cateva minute, am adaugat la sfarsit bulionul. Dupa ce am stins focul, am adaugat condimentele si usturoiul pisat. In farfurie se mai adauga verdeturi si se serveste cu salata verde dar n-am avut si am facut din ridiche neagra. SALATA DE RIDICHE NEAGRA O ridiche neagra de 500g. am curatat-o de coaja, am spalat-o si am dat-o pe razatoarea mare a robotului, am frecat-o cu 2 lingurite sare si am lasat-o 2-3 ore, apoi am stors-o bine si am amestecat-o cu 2 linguri ulei de masline extravirgin.
Bineinteles ca ti le-am copiat de pe unde am gasit.Nu sint ale mele.
Sper sa nu ma injure nimeni
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE + 2 kg
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
sanse spune:
melany72 multumesc.
Ma tot bate gandul sa-mi iau si eu MP.dar nu stiu daca iese painica buna.Au fetele scrise pagini multe de retete si pareri dar parca tot am o retinere.
Nu iese tare painica noastra?
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE + 2 kg
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
valentinag spune:
Seara buna!
Azi:
o banana
piure de loboda cu salata de castraveti
rosii,ridichii,castravete si cateva masline
+ un pumn de fistic
Mi-e o foame de ceva dulce de mor,da nu vrea nici macar monti,ca asa nu mai slabesc eu in veci!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Bee spune:
Buna fetele.
Azi:
cafea decof + lapte degresat+ o felie toast integral
cafea decof
peste cu fasole verde
Cuminte, nu?
Se vede si la cantar ca tin un Monti cam drastic si cam hipocaloric. Sper sa nu o iau in sus dupa ce ma infometez asa.
Spor la slabit! Mai e putin pana la vara.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
crisstinuta spune:
Merci ca te-ai gandit la mine Andanii...dar din pacate eu trec asa de rar pe la Oradea de cand ne-am mutat la Arad...
Amuzant este ca si eu am ajuns la Timisoara in weekend,am fost la mall ,copilul e la Oradea si m-am rasfatat si eu o zi prin magazine si restaurante(n-am mai facut asa ceva de 5ani)L-am lasat si pe Monti afara cand am intrat in restaurant
se si vede la cantar(ce-i drept in ultime vreme am mancat cam mult ,Monti dar mult)si culminand cu weekend-ul asta ,am pus 2kg.
Mai vin si Pastele in curand....ce figura sunt....m-am mentinut toate lunile astea de iarna iar acum cand trebuie sa ies cu burta la soare pun colacei pe mine....