"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 7
iileana spune:
Revenind la continutul manualelor, o intebare: Incepind de la ce clasa prevede programa ca obiectul de studiu "religie" sa fie de fapt "istoria religiilor" (deci religia studiata d.p.d.v. stiintific)?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
dianocica spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Totusi parca Isus v'a zis "Lasati copiii sä vinä la mine" nu "Tineti copiii in bänci cä trec eu pe la fiecare"Come to The Dark Side ... we have cookies!
imi amintesc de o alta discutie pe forum. in care o tipa (no, chiar nu mai stiu cine..) povestea ce nasol e daca nu ai credinta. de ce nu omori un om? de ce nu bati pe cineva pe strada? pt ca ti-e frica de dumnezeu. daca nu crezi in dumnezeu..normal ca faci numai din astea....
pt mine DD (in care, btw, nu pot spune ca cred) inseamna un exemplu de iubire neconditionata, un cineva care mereu iti va fi alaturi daca ai nevoie. un exemplu pt ceea ce imi doresc sa fiu pt copilul meu. o sursa de inspiratie pt a fi mai bun, mai cald, mai intelegator. dar in nici un caz o sperietoare.
diana si david 03.12.06
miki68 spune:
Se intrebau cateva persoane www.ieseanul.ro/saptamanal/update-baronii-manualelor-de-religie-2429252" target="_blank">cine sunt cei care scriu aceste manuale
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
denizel spune:
miki68, multumesc!
Deci, e mult mai mult decat stiam, caci, iata:
"Exemplu dintr-un manual: daca dormi duminica pâna la 10 dimineata, te calca masina"
Excelent!
Stiind cat de bogata e imaginatia copiilor, nu vreau sa stiu ce pedepse urzesc in mintea lor educata cu evlavie la ora de religie, atunci cand parintii ii obliga sa-si manance salata, ii pocnesc fiindca au facut tandari geamul vecinului, le inchid calculatorul sau le interzic desenele animate fiindca au luat 7 la matematica.
Dragi parinti, abia acum va explicati multe lucruri naspa care vi se tot intampla . Dar, din moment ce vi s-au intamplat, fiti convinsi ca le meritati!
irina.c. spune:
din pacate studiul citat in ziare s-a concentrat aproape exclusiv pe manualele ortodoxe, desi in Romania exista ora de religie pentru toate cultele recunoscute de stat. As fi fost curioasa sa vad cum prezinta ei si manualele cultelor respective, avand in vedere doua extrase din acelasi studiu:" Manualul Aliantei Evanghelice din Romania (Editura Little Lamb din Suceava) care, la acela#351;i capitol intitulat Pacatul trebuie pedepsit, citeaza trunchiat din Epistola Sfintului Pavel catre romani "Plata pacatului este moartea..."(Romani 6:23), sugerind copiilor de 6-7 anisori ca moartea celor dragi se datoreaza pacatului savirsit de acestia, fara a continua fraza biblica cu "dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vecinica in Isus Hristos, Domnul nostru."si :"Cultul Crestin Adventist de Ziua a Saptea isi propune sa ofere elevilor posibilitatea cunoasterii Bibliei [b]in modul in care aceasta este inteleasa de catre Biserica adventista" (acesta fiind desigur un lucru cat se poate de negativ in ochii celor care au realizat studiul cu pricina) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
xenocid spune:
quote:
Originally posted by denizel
cum Iona a stat 3 zile in burta unui peste urias: sta in cap si pune stampile cu talpile pe perete .
Dacä tu i'ai spus ca balena e peste eu il inteleg. Ia sa'i fi spus ca balenele sint hipopotami upgradati sa'l fi vazut cum venea cu picioarele pe pamant.
denizel spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
"Cultul Crestin Adventist de Ziua a Saptea isi propune sa ofere elevilor posibilitatea cunoasterii Bibliei in modul in care aceasta este inteleasa de catre Biserica adventista" ([b]acesta fiind desigur un lucru cat se poate de negativ in ochii celor care au realizat studiul cu pricina)
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Deh! Atata timp cat considera ca este negativ sa spui unui copil ca Dumnezeu ii trage scara de sub picioare, le dau voie sa zica orice despre biserica mea .
denizel spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by denizel
cum Iona a stat 3 zile in burta unui peste urias: sta in cap si pune stampile cu talpile pe perete .
Dacä tu i'ai spus ca balena e peste eu il inteleg. Ia sa'i fi spus ca balenele sint hipopotami upgradati sa'l fi vazut cum venea cu picioarele pe pamant.Come to The Dark Side ... we have cookies!
[ pup ] .
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by irina.c.
"Cultul Crestin Adventist de Ziua a Saptea isi propune sa ofere elevilor posibilitatea cunoasterii Bibliei in modul in care aceasta este inteleasa de catre Biserica adventista" (acesta fiind desigur un lucru cat se poate de negativ in ochii celor care au realizat studiul cu pricina)
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Deh! Atata timp cat considera ca este negativ sa spui unui copil ca Dumnezeu ii trage scara de sub picioare, le dau voie sa zica orice despre biserica mea .Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
[b]Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel, 1 - 0 pentru tine.
Criss si Alex (11.05.2003)
xenocid spune:
Uitati de exemplu altii au reusit sa le prezinte copiilor religia intr'o maniera narativa, atractiva, profitand de curiozitatea lor inascuta : http://www.catholic.ie/
La noi de ce nu se poate asa?