"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 8
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Uitati de exemplu altii au reusit sa le prezinte copiilor religia intr'o maniera narativa, atractiva, profitand de curiozitatea lor inascuta : http://www.catholic.ie/
La noi de ce nu se poate asa?Come to The Dark Side ... we have cookies!
Mai Xenocid, da'cum le gasesti...
Criss si Alex (11.05.2003)
tlaura spune:
Super haios filmuletul! Bineinteles ca Andrei a fost pe faza; a recunoscut imediat o posibila continuare a "Star Wars!
iileana spune:
quote:
http://www.catholic.ie/
Nu am inteles de ce se amuza Condoleeza in asemenea masura. (min. 2.19)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
lilanda spune:
Lasind la o parte Biserica (oricare ar fi ea), mie mi se pare ca Ministerul Educatiei este cel responsabil de aparitia unor astfel de aberatii in manualele de religie (care bine spuse denitzel, eclipseaza de departe Evul Mediu prin continut).
Io ma-ntreb care sint considerentele pe baza carora se aproba aparitia unui manual?? Continut? Pret? (trafic de) influenta? (fiindca citind articolul ala din Ziarul de Iasi, deodata am realizat de unde vine Patriarhu'? )
xenocid spune:
quote:
Originally posted by iileana
Nu am inteles de ce se amuza Condoleeza in asemenea masura. (min. 2.19)
A reusit sa puna mana pe rezervele de mirodenie ale ducelui Irrakis!
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Lasind la o parte Biserica (oricare ar fi ea), mie mi se pare ca Ministerul Educatiei este cel responsabil de aparitia unor astfel de aberatii in manualele de religie (care bine spuse denitzel, eclipseaza de departe Evul Mediu prin continut).
Io ma-ntreb care sint considerentele pe baza carora se aproba aparitia unui manual?? Continut? Pret? (trafic de) influenta? (fiindca citind articolul ala din Ziarul de Iasi, deodata am realizat de unde vine Patriarhu'? )
"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol
da,asta ma intreb si io.
daca era vadim ministul educatiei,cred ca aveam deja raspunsul
Da nu-i el.
Si refuz sa cred ca asta e directia statului(educatiei) roman(e) laic(e) asa,in genere: tampire si indoctrinare.
inaioana spune:
Din cate stiu eu avizarea manualelor de catre MECT se face printr-o licitatie care are ca punct principal pretul. Adica manulalele trebuie sa urmeze o programa cadru emisa de minister si care reusesc sa faca asta si sa fie cele mai ieftine, sunt avizate.
De aceea spre exemplu intr-un manual de istorie de clasa a IV-a la lectia despre tarile vecine Romaniei, nu este mentionata si Ucraina.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
giulia81 spune:
incredibil!!!cum e posibil asa ceva?of bietii copii...
mi-am amintit ca atunci cand mergeam la ore de religie (se tineau la biserica,nu la scoala), eu fiind catolica, aveam vreo 8 anisori, si noua ne e ra prezentat un Dzeu razbunator, care abia asteapta sa calci stram ca sa te poate pedepsi...atunci chiar credeam ca asa este, si imi era frica sa fac vreo prostie ca nu cumva sa ma trazneasca...mie mi se pare o prostie imensa sa il prezinti pe Dzeu ca o entitate rea, cruda, neiertatoare si razbunatoare...copilul ar trebui invatat ca Dzeu il iubeste chiar si atunci cand greseste, eu cel putin asa il invat pe copilul meu, exact asa cum si noi, parintii il iubim chiar si atunci cand este rau...trebuie invatati ca daca pica un examen, iau o nota proasta sau ii calca masina (doamne feri) nu este razbunarea lui Dzeu, ci este consecinta propriilor fapte:nu au invatat, au traversat str fara sa se asigure etc...nu cred ca poti sa te apropii de ceva de care iti este frica...deci daca copiii sunt invatati ca Dzeu este rau etc, nu se vor apropia de El...in schimb daca ii invatam despre bunatatea lui Dzeu, despre puterea lui de a ierta daca ne caim, ii putem apropia mult mai usot de El.e ca si cazul in care un copil este terorizat de parinti, certat pt orice prostie, pedepsit fara a vb cu el, fara a discuta prblemele, el se va indeparta de parintii lui...eu asa vad lucrurile...
cat despre cele 10 rele, moartea primului nascut si toate atrocitatile descrise in biblie, vor avea timp sa invete putin mai tarziu, cand vor fi mai copti la minte si vor putea deosebi raul de bine...zic eu...
si daca voi fi intrebata daca vreau sa se predea religie cand fiul meu va fi la scoala, raspunsul meu categoric va fi NU...si sper din tot sufletul sa nu ajunga materie obligatorie...cine vrea sa studieze f adanc biblia poate sa mearga la teologie...eu nu vreau ca alex sa fie inveninat de prostiile debitate de unii care se cred ultradestepti.
se poate face ceva ca aceste manuale sa nu ajunga pe bancile elevilor?
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
filofteia spune:
Avand in vedere ca al meu copil este in clasa I si face religia dupa manualul din articol, aseara, m-am pus pe studiat mai amanuntit. Ma mai uitasem eu pe ea, stiam ca este numai cu fotografii, foarte putine cuvinte si cateva poezii de bun simt.
Concluzia mea si numai a mea...nu am gasit nimic aberant in manual. Aia cu scara n-am gasit-o deloc, dar am gasit faza cu "daca nu esti cuminte te calca masina", care in carte, arata cu totul altfel.
Adica sunt doua fotografii, prima in care copii se joaca in mijlocul strazii pe unde trec masini si deasupra ei scrie "fapta rea", iar a doua fotografie il reprezinta pe unul dintre copii pe capota unei masini, iar deasupra ei scrie "consecinta".
Poate nu este nimerit numita "fapta rea" ca se joaca pe strada, dar sigur consecinta ei este ca vor fi calcati de masina.
Am mai spus...noi avem o profesoara foarte buna de religie, nu este habotnica si nu-mi pare rau ca al meu copil face religia.
inaioana spune:
Filofteia, stiu manualul despre care vorbesti. L-am citit la nepoata mea. Dar stii ca manualele sunt alternative si exista si altele. Depinde de prof ce manual alege. Deci exista si ala cu Vasilica si unii copii trebuie sa invete dupa el.
Cat despre manualul despre care vorbesti, mie nu mi s-a parut asa inofensiv. Acuma vorbesc din amintiri dar parca la inceput le explica cum trebuie sa stea in biserica (poze cu copii in genunchi), cum trebuie sa se inchine de fiecare data cand trec pe langa o biserica cu exercitii de genul fapta buna/rea..nu mai stiu exact dar oricum tot o atmosfera cam nasoala pentru gustul meu se degaja de acolo. Tot un DD nu prea iertator si tolerant se arata deasupra capetelor lor.
Cred ca am fost coerenta!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)