Fulguleti de nov-dec 2006 (154)
Raspunsuri - Pagina 20
shoshika spune:
Multumesc, Acs, pentru raspuns. La o cresa ma gandeam, dar nu stiu ce-o sa fac. Si parintii mei, si ai sotului sunt departe si inca lucreaza... Nasoala treaba!
Irinabr spune:
In legatura cu cresa de stat nu sunt de acord.
As vrea o gradinita particulara pt ca de obicei sunt grupe mici si se ocupa de copii. La bucuresti sora mea a nimerit una ff buna in Floreasca, cu grupe de 10 copii si doua cadre didactice, infirmiera; are copilul de la un an si 5 luni acolo. E adevarat ca s-a mai imbolnavit.. dar rezultatele se vad: si-a dat drumul la vorbit, este ff activ, stie sa manance singurel sia re 2 ani si 4 luni; stie ff multe lucruri , chiar mi se pare mai matur decat este.
La Braila... ce sa zic... aici gradinitele sunt la inceput si nu ofera ce promit.
Acum sta cu femeia cat sunt la servici, il cunoaste de cand avea colici si il iubeste zic eu... ii dam cam 6.5 mil acum; unii o sa zica ca este putin dar sa stiti ca suma este mai o treime din salariul meu.
Vaccin o sa facem Priorix... cu toate ca sunt tare indoita...
BB un an si doua luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin
Matei la un an si doua luni
acs spune:
Parerea mea e ca trebuie vazute conditiile de la cresele din zona unde locuiesti. Eu n-as renunta la cresa de stat pana nu as vedea ceea ce ofera. Mama unei colege de gradinita a Mariei nu avea cu cine-si lasa fata. Asa ca-si organiza concediile sale sau ale sotului astfel incat sa pice exact in vacantele de la gradinita. Iar in cazul unei raceli, apela la concediu medical. A fost greu, dar s-a descurcat foarte bine: fetita este minunata.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
madaluta spune:
quote:
Madaluta... imi poti da si mie niste sfaturi legate de vaccinari?
Uite intrebarile:
- Pentru vaccin ROR ce firma imi recomanzi? Pe net gasesc tot felul de informatii in legatura cu autismul ce poate fi influentat, favarizat sau generat de vaccinul anti rujeolic ( se spune ca autistii in proportie de 53% au avut primele simtome dupa acest vaccin). Am gasit si pareri "avizate" care spun ca aceste noi vaccinuri nu sunt testate si doar dupa 10 ani... se poate stii ce efect au si daca dau o imunizare completa... si ca se fabrica din tot felul de celule tumorale...
- daca un copil a facut vaccin de la stat( alta problema ... nu se stie daca este facut in Romania... sau este unul cumparat de MS pe criteriul celui mai ieftin) poate si sa inceapa cu Infanrix, care este singurul vaccin cu anti polio injectabil, de la 6 luni?
Raspund in ordine inversa intrebarilor tale:
Din ce stiu eu daca nu ai inceput cu infanrixul de la 2 luni, nu il mai poti face mai tarziu....
Despre ROR stiu k priorixul este indicat dar si eu am citi foarte multe despre componenta antirujeolica si inca nu sunt decisa dc sa risc sau nu...Am citit si articolele care il sustin...dar nici acelea nu m-au convins...eu inca tind sa nu-l fac...darnu e o hotarare....
Am vrut sa adresez o intrebarea asemanatoare acolo unde posteaza parintii copiilor cu autism sa vad cam cati au descoperit boala dupa 1,5 ani, adica dupa ROR...sa fie doar coincidenta de varsta nu si de vaccin???...dar n-am indraznit..Poate tu ai mai mult curaj...
Madalina27
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
doradora spune:
laura-mie mi-a venit o idee de sapt trecuta: daca i-as lua eu inaltator, nu ar ajunge oare singurica la chiuveta, fara sa o mai tin eu in brate? sub stricta mea supraveghere, desigur
chris + alexandra
bebeii nostri
madaluta spune:
quote:
Sideremia nu se face "din oficiu"...trebuia sa o specifice medicul lui Darius pe foaia de analize, la cererea ta sau din proprie initiativa.
asiza: multumesc mult dar...
inca o dovada de mare desteptaciune a ex doctoritei mele de famile( si pediatru pe de-asupra)..Luni intregi ne-a bagat fier pe gat fara nicio analiza cum k darius e cam palid si "pare" anemic, iar acum cand am rugat-o sa imi prescrie analizele pe care trebuie sa le fac dc e rahitic si anemic dupa cum imi tot repta...ea nu imi prescrie tocmai fierul...
quote:
Madaluta, as vrea sa te ajut cu niste sfaturi profesioniste, dar nu prea ma pricep. Ce retin e ca parca o eventuala anemie e relevata si de valorile hemoglobinei si ale hematoctirului. Uita-te si la valorile astea, daca sunt in regula e totul ok.
roxanica: hemoglobina este buna...hematoritul nu-l am pe lista..
oricum multumesc mult
Madalina27
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Ktrinel spune:
LAURA «probabil ca dupa 5 min as fi putut sa il mai iau o tura in brate, dar eu sunt pe principiul ca daca am zis o data gata, atunci e gata chiar daca plangi.......gresit principiu????). » ...
Da e gresit. Sper sa pot sa iti explic ce am citit de curand intr-o carte pe care v=o recomand tuturor, desi nu stiu daca a iesit in romania. (anglia 2006) despre ce se intampla in creierasul lor inclusiv din punct de vedere chimic, hormonal, etc...cum mostenirile de creier reptilian si mamifer sunt cele care iau puterea pt ca lobii frontali (adica cei care dau ratiunea, sentimentele etc) nu pot inca dicta in intregime ...nu am timp acum sa va mai zic, dar merita citita...a si inca ceva, explica cum sa deosebesti crizele si cum sa intervii..la baza cartii stau cercetari stiintifice..mi se pare ff buna.revin ca abia am intrat in birou..
dianocica spune:
laura nici eu nu sunt de acord cu principiul tau si o sa iti zic si de ce. eu una vorbesc cu el ca si cu un adult. adica incerc sa il tratez la fel ca pe un adult, plus un strop de intelegere in plus. eu cred ca i-as fi explicat ca nu mai pot, am nevoie de cateva minute sa imi revin si continuam apoi. dar, nu stiu cum sa zic, fii sincera. lasa-l sa vada ca esti obosita fara sa te certi cu el. ajuta-l cumva sa inteleaga. nu cred ca trebuie sa fim stana in fata lor. si acum ma refer la momentul in care am luat o hotarare. pt ca, poate la momentul potrivit poate parea una buna, pt ca peste un tip sa realizezi ca nu a fost cea mai buna. si atunci ce rost are? eu incerc sa ii explic ca si eu pot face greseli si ca regulile sunt totusi subiective si uneori temporare. eu fac compromisuri fata de mine si imi incalc propriile reguli. si asta nu inseamna neaparat ca fac un lucru rau. poate de fapt doar evoluez, poate ca situatiile se schimba si eu incep sa vad cu alti ochi o anumita problema. si pt a o rezolva mai eficient am nevoie sa imi schimb sistemul de prioritati. care poate duce si la schimbarea regulilor. deci eu le vad flexibile si cred ca si el ar trebui sa stie asta. si clar temporare
caz la noi: sunt mom cand pur si simplu ii explic lui d ca eu nu mai pot. chiar daca el vrea sa..stam in continuare afara, sa zicem, dar eu am inghetat, mi-e somn, mi-e foame sau mai stiu ce...pur si simplu incerc sa ii explic. partial intelege, partial tolereaza si sunt dati in care nu accepta. si atunci incerc sa negociez cu el. sa ii spun ca, uite, mai stam un pic, dar va trebui sa mergem..la un mom dat accepta. nu fericit, dar accepta. normal, incerc si sa ii ofer alte variante, dar de obicei asta nu prea mai tine pt ca e foarte constient de ceea ce vrea si de cand vrea.
in cazul tau eu l-as fi luat inca o tura dupa ce imi reveneam. ii explicam ca a fost bine ca m-a lasat un pic sa ma odihnesc si ca acum putem sa mai mergem o data. dar sa stam mai putin decat data trecuta pt ca sunt obosita ca el e baiat mare, e greu..e f bine ca a crescut asa mare, ce baiat cuminte si scump e, ...., laudat, laudat, gasit numai lucrurile bune si frumoase. cand fac asta pur si simplu parca ne 'energizam' amandoi. lui ii face bine cand ii vorbesc frumos de el, e mandru, e fericit, si eu imi gasesc resurse in asta.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
chinico spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
LAURA «probabil ca dupa 5 min as fi putut sa il mai iau o tura in brate, dar eu sunt pe principiul ca daca am zis o data gata, atunci e gata chiar daca plangi.......gresit principiu????). » ...
Da e gresit. Sper sa pot sa iti explic ce am citit de curand intr-o carte pe care v=o recomand tuturor, desi nu stiu daca a iesit in romania. (anglia 2006) despre ce se intampla in creierasul lor inclusiv din punct de vedere chimic, hormonal, etc...cum mostenirile de creier reptilian si mamifer sunt cele care iau puterea pt ca lobii frontali (adica cei care dau ratiunea, sentimentele etc) nu pot inca dicta in intregime ...nu am timp acum sa va mai zic, dar merita citita...a si inca ceva, explica cum sa deosebesti crizele si cum sa intervii..la baza cartii stau cercetari stiintifice..mi se pare ff buna.revin ca abia am intrat in birou..
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
..iar cartea se numeste?...sa dau un serch pe amanzon..please.
parca am prune in gura in ultimul timp. sau in degete.search si amazon.
lizzy spune:
acs, vai de mine... ce povestesti tu acolo. pt cum faci tu fata la toate. eu abia ma tin pe linia de plutire cand sunt bolnavi.
marani, ma bucur nespus sa va mai vad si eu din cand in cand. mi-e dor sa ma vorbim. fetele!
laura, nu cred ca vei reusi sa nu mai ai scapari... ca nu esti robotel si ai si tu limitele tale. ce povestesti tu este incercarea lui dani de a se impune si in acelasi timp de a descoperi limitele tale. eu una sunt de acord cu principiul 'nu' ramane 'nu'. de-asta caut n variante 'ocolitoare' ale lui 'nu'. adica sa nu fiu nevoita sa-l spun. fac orice chestie desucheata care sa inlocuiasca preocuparea anterioara, inainte de a spune 'nu'. de la o varsta incolo functioneaza excelent negocierea si promisiunea. si il invat sa se tina de cuvant, prin puterea exemplului propriu. negociem, stabilim ceva de comun acord, dar amandoi ne tinem apoi de promisiune. dar atunci cand nu merge nimic si ajungem la 'nu'... atunci criza se rezolva prin 'ignore' (la varsta mai mica) sau time-out cand e mai mare (2.5-3ani). si intr-o alta discutie detaliez ce inseamna 'ignore'-ul si time-out-ul la noi.
ktrinel, poate detaliezi si pt mine din cartea aia, despre 'nu' sa nu fie numai 'nu'
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc