Fulguleti de nov-dec 2006 (154)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

mare dilema mare: cand va inscrieti copiii la cresa/gradinita? aveti cu cine sa-i lasati dupa ce implinesc 2 ani si va intoarceti la serviciu?

va pup! sunt pe fuga ca am mancarea pe foc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

am luat si noi analizelelui darius, dar nu prea stiu sa le interpetez.Bineinteles k vom merge la pediatra pt a le citi, dar atunci cand v-am intrebat de conditiile de recoltare a urinei, am uitat sa va intreb si cu cat timp inainte bb nu avea voie sa manance.
darius are o masa de lapte la 5 dimineata iar analizele i-au fost recoltate la 10-10.30.. In afara graficului de normalitate la hemograma i-au iesti Neutrofilele segmentatein procent de 23% si normalul e intre 35-48 si limfocitele de 72%, iar normalul e intre 43-56.Nu stiu dc sa repet analiza sau nu..nu stiu dc a fost influentata sau nu...
Inca ceva care ma nelamureste este k nu vad pe nicaieri sideremia...Asta indica nivelul fierului in organism, nu? se gaseste pe buletinele de analiza sub alta denumire?trebuia sa o cer separat sau facea parte din hemograma?
poate ma ajutati cu ceva raspunsuri caci pana luni voi sta k pe ghimpi....

Madalina27
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Laura, te inteleg. Si mie mi s-a intamplat si au fost momente cand am exagerat cu cearta si chiar le-am dat cate o palma la fund fetelor. Mi-a parut foarte rau, dar asta-i deja alta discutie si vreau sa cred ca e deja doar de domeniul trecutului. Voiam doar sa-ti spun ca, in cazul in care nu se potoleste cu nimic, parerea mea e sa nu-l bagi in seama. E foarte greu, dar da roade (poate nu chiar imediat). Daca nu-l iei in considerare, ci te duci si faci altceva si te prefaci ca nu-l observi, isi va "face numarul" si apoi va veni la tine linistit. Parerea mea e ca e mult mai bine sa-l lasi sa planga (daca nu se linisteste cu nimic) decat sa revi asupra unei hotarari.
Pot sa scot biciul relativ la partea cu Florin? Evident glumeam, dar nu-i nici asta de neglijat. Am trecut si prin asta (ca deh, sunt mama batrana), asa ca-ti dau sfaturi din propria experienta.

A venit salvarea acasa (cea de la Medicover). Victor are otita la urechiusa dreapta, datorita secretiilor din nas. Asa ca incepem cu antibiotic. Bine macar ca nu-l doare urechea.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Madaluta... imi poti da si mie niste sfaturi legate de vaccinari?
Uite intrebarile:
- Pentru vaccin ROR ce firma imi recomanzi? Pe net gasesc tot felul de informatii in legatura cu autismul ce poate fi influentat, favarizat sau generat de vaccinul anti rujeolic ( se spune ca autistii in proportie de 53% au avut primele simtome dupa acest vaccin). Am gasit si pareri "avizate" care spun ca aceste noi vaccinuri nu sunt testate si doar dupa 10 ani... se poate stii ce efect au si daca dau o imunizare completa... si ca se fabrica din tot felul de celule tumorale...

- daca un copil a facut vaccin de la stat( alta problema ... nu se stie daca este facut in Romania... sau este unul cumparat de MS pe criteriul celui mai ieftin) poate si sa inceapa cu Infanrix, care este singurul vaccin cu anti polio injectabil, de la 6 luni?

- se stie ceva despre Infanrix cu privire la vaccinarile din alte state? de cat timp este pe piata?

Am tot intrebat pe la farmacii, site-uri ale producatorului si nimeni nu vrea sa imi dea relatii, ma trimit la medicul de familie, un batranel in cazul nostru care este sceptic la toate si care spune ca dupa el oricand pot aparea epidemii si pandemii, ca nimeni nu este sigur de vaccinuri.

Daca e dupa ce srie pe site-uri .. nu ii mai fac ror si vaccin in gneral...
Ma ajuta cineva...

BB un an si doua luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin

Matei la un an si doua luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Shoshika, eu m-am intors la lucru din iunie anul trecut. Spre norocul meu, mama a iesit la pensie si sta ziua cu copiii. Gradinitele de stat nu primesc bebei decat de la 3 ani. De la 2 ani il poti inscrie la cresa sau la gradinta particulara. Problema o sa fie in vacante sau cand va fi bebe bolnavior (caci, din pacate, se intampla). In cazurile astea ar fi bine sa ai pe cineva care sa stea cu el. Sau te poti hotari la o bona.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by Irinabr

- se stie ceva despre Infanrix cu privire la vaccinarile din alte state? de cat timp este pe piata?

BB un an si doua luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin

Matei la un an si doua luni

In Uk se face Infanrix la toti copiii! La fel si ROR! Citeste si mai jos:

http://www.dhsspsni.gov.uk/ph_mmr_leaflet.pdf
http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100003047.html

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madaluta

Inca ceva care ma nelamureste este k nu vad pe nicaieri sideremia...Asta indica nivelul fierului in organism, nu? se gaseste pe buletinele de analiza sub alta denumire?trebuia sa o cer separat sau facea parte din hemograma?
poate ma ajutati cu ceva raspunsuri caci pana luni voi sta k pe ghimpi....

Madalina27
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Sideremia nu se face "din oficiu"...trebuia sa o specifice medicul lui Darius pe foaia de analize, la cererea ta sau din proprie initiativa.

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Madaluta, as vrea sa te ajut cu niste sfaturi profesioniste, dar nu prea ma pricep. Ce retin e ca parca o eventuala anemie e relevata si de valorile hemoglobinei si ale hematoctirului. Uita-te si la valorile astea, daca sunt in regula e totul ok.
In rest chiar nu stiu ce sa-ti spun.
Asiza, e atat de frumos Denis!!! Ochii aia albastri, maaaaaaaari...

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Acs, sanatate bursucilor tai!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Dayanara ai dreptate ca se pierde mult timp in trafic si ca se conduce ca la nebuni in Bucuresti, ca nu exista locuri de schimbat bb in prea multe locuri, ca preturile sunt -de multe ori- exagerat de mari, ca.. si ca... Dar.. nu se poate schimba totul peste noapte.. si sa nu uitam de la ce am plecat si, mai ales, cu cine am plecat. Si, dupa parerea mea, am progresat mult.. asa catinel, mai poticnit, mai opintit.. dar am progresat. Eu de abia astept sa ma intorc acasa, nu am nici o senzatie cand vin de-afara.. si am vazut destule locuri. Nu am ochelari de cal.. da asa bine cum mai enerveaza n lucruri in Romania, ma enerveaza alte m in Germania, sau in.. sau in..

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

La faza "cu cine am plecat" ai maaareeee dreptate...ca altfel lucrurile se miscau mult mai repede, dar hienele ala batrane din Bucuresti trebuie sa dispara ...si io mai am o problema cu "capu'" a se citi "mintea" romanului de rand: cum mama naibii poate cineva vota un ametit si-un analfabet precum Vanghelie la primaria whatever??????? So, unii isi merita soarta...Dar, per ansamblu, ai dreptate, am mai progresat si eu inca tot mai sper ca lucrurile se vor misca mai rapid spre directia buna. Si, da, si sistemele de "afara" au multe "-"-uri. Dar, sa nu intram in politica amu' ...

Slideshow

Mergi la inceput