Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

alexia si creem...

copii nu sug numai de FOAME... cateodata mai au si SETE, mai ales pe caldurile astea... primul lapte care vine e mai apatos si tine de sete... si se de asta sug mai putin...

asa ca pe caldurile astea dati la copilasii vostri sa suga cand cer si atat cat vor(fie 5 minute-fie 30minute, cat vor EI)!!! aveti incredere in ei!!! daca nu sunt bolnavi, stiu ei cat sa manance!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

quote:
Originally posted by ama1357

alexia si creem...

copii nu sug numai de FOAME... cateodata mai au si SETE, mai ales pe caldurile astea... primul lapte care vine e mai apatos si tine de sete... si se de asta sug mai putin...

asa ca pe caldurile astea dati la copilasii vostri sa suga cand cer si atat cat vor(fie 5 minute-fie 30minute, cat vor EI)!!! aveti incredere in ei!!! daca nu sunt bolnavi, stiu ei cat sa manance!!!

Eu chiar asa fac! Doar ca am impresia cateodata ca nue suficient laptic...dar ii dau sa suga de cate ori cere, de ex. azi dimineata ne-am lalait de la 8 pana la 10 cu supt/joaca/gangurit pana a adormit. Dar n-am ce sa ii fac, asta e stilul ei..suge cte putin nu mult dintr-o data.
Important e sa fie sanatosi!

Pupici si sanatate la bebei si mamici!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

asa stiam si eu ca lapticul tine si de sete. Dar de cateva zile bebeul meu de 8 luni jumatate e foarte agitat noaptea, ii dau sa suga, si la un moment nu mai vrea si scanceste in continuare. Mama mea l-a vazut ca se uita spre sticla de apa, i-am dat apa si a baut cu o pofta.. asta dupa ce supsese un pic si nu mai vroia sa se apropie de san. Asa ca nu stiu, ori face diferenta intre apa si laptic si cand ii e sete vrea apa, ori nu mai am eu lapte suficient (pe timpul zilei f. rar bea apa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by alexpa

asa stiam si eu ca lapticul tine si de sete. Dar de cateva zile bebeul meu de 8 luni jumatate e foarte agitat noaptea, ii dau sa suga, si la un moment nu mai vrea si scanceste in continuare. Mama mea l-a vazut ca se uita spre sticla de apa, i-am dat apa si a baut cu o pofta.. asta dupa ce supsese un pic si nu mai vroia sa se apropie de san. Asa ca nu stiu, ori face diferenta intre apa si laptic si cand ii e sete vrea apa, ori nu mai am eu lapte suficient (pe timpul zilei f. rar bea apa)

Laptele tine loc de apa atunci cand copilul este alaptat exclusiv sau hranit exclusiv cu lapte, in primele 5-6 luni.
Odata cu diversificarea si introducerea alimentelor solide si sarate (desi nu pare atat legumele cat si fructele si carnea contin sare).
La 8 luni e normal sa ii dai si apa, dar cel mai bine cu cana cu cioc sau pai sau chiar din canita obisnuita.
Deja poti sa incepi sa ii dai sa suga doar ziua si noaptea sa ii dai sa bea apa cand se trezeste.
Adica, sa ii dai sa suga inaintea meselor diversificate plus dimineata si inainte de culcare (deci de 5 ori). Nu conteaza cat suge.
Asa iti pastrezi o secretie lactata adecvata si eviti ca sanul sa fie folosit pe post de suzeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

multumesc de raspuns Sheannamp! eu ii dadeam dimineata san, apoi ii dadeam san dupa mese, nu inainte, (intre mese ii dau apa, si in parc, dar nu bea prea mult, mai mult se joaca cu ea - stie sa bea din cana cu cioc pe care prefera sa o roada sau sa-si toarne apa pe el) si seara papa san pe la 9, pare multumit, nu adoarme si pe la 10,30 - 11 incepe scanceala (e si somnoros atunci), atunci san nu vrea, dar a baut apa cu mare pofta. Nu e mai bine sanul dupa mesele din timpul zilei decat inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

'Neata, fetelor!

O problema pe tapet... Mariuca mea tocmai a implinit ieri 5 luni si ma chinui de vreo 2-3 saptamani sa o conving sa manance cu placere si altceva decat Milumil. Se pare ca n-am nicio sansa. Stiu ca e bine sa insisti cu un aliment, ca sa se obisnuiasca cu gustul, dar ea pur si simplu nu vrea nimic. Am inceput cu morcov, apoi cu mar, morcov cu mar, acum am trecut la piersica. Azi ar fi a doua zi cu piersica. I-am mai cumparat si mere rosii, sa incerc si cu alea, si banana. Ma gandesc sa ii dau vreo 3-4 zile piersica, apoi sa trec la mere rosii si, in ultima instanta, la banana, ca stiu ca aia constipa.

De ceai si apa nu mai vorbesc... nu vrea cu niciun chip!

Sugestii, ceva?

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
www.youtube.com/uic9999" target="_blank">Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Poate inca nu doreste alte alimente. Eu iti propun sa o lasi in pace cateva zile, chiar vreo saptamana-doua, si sa incerci din nou dupa aceea.
Baietelului meu i-am dat la inceput cereale amestecate cu apa (pentru ca alaptam), tu poti sa ii dai amestecate cu formula. Da-i-le tot cu lingurita, sa invete sa o accepte. Poate va acepta mai usor cerealele cu lapte, pentru ca e deja obisnuita cu gustul laptelui.
Si stai relaxata, la varsta asta exact asta trebuie sa faca: sa se obisnuiasca cu lingurita, cu gusturi noi, cu texturi noi, sa invete sa inghita... mancarea principala e tot laptele. E timp destul pentru diversificare, deocamdata distrati-va experimentand.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

quote:
Originally posted by ama1357

brava Sheannamp!!!

analiza laptelui... pana sa citesc acum, nu am auzit in viata mea asa ceva!!! fetelor in ceea ce priveste alaptarea am si eu o rugaminte, lasati modernismele si aduceti-va aminte ca facem totusi parte din regnul animal!!!

am facut un curs pentru gravidute in italia, si pediatra ne-a zis ca pentru a gasi solutia unei probleme trebuie sa ne imaginam ca suntem maimute!!! ce ar face o maimuta in cazul asta... ? ... si-ar pune puiul la san, l-ar mangaii sa stie ca este ocrotit si poate manca linistit!!!

stiu ca suna dubios, si noi la vremea acea am ramas socate, dar cand am intalnit o problema si am privit-o din punctul de vedere al unei maimute, ne-am dat seama ca functioneaza!

da, ama, nici eu n-am stitu, dar tocmia datorita faptului ca o prietena de-a mea a trecut prin asta acuma stiu... si i s-a spus ca de-asta nu lua fetita in greutate, n-avea nici lapte destul nici nu era foarte hranitor...omu cat traieste invata...

iar in ceea ce priveste comparatia cu maimutele, eu zic asa: foarte multe animale si puiuti de animale mor, dar asta e viata, ele n-au de ales, lupta pentru existenta e dura...in schimb noi, oamenii, avem posibilitatea sa alegem altceva in cazul in care prima alegere nu e cea mai buna...nu dati cu rosii, mi-am expus doar parerea...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by eladea2005
avand in vedere ca nu ia in greutate, da, poti introduce cereale in lap[ticul tau... de ex. sunt fulgi de orez sau cereale cu mar si morcov... care se dau de la 4 luni... dar si astea ar trebui date in biberon, sa fie semilichide, insa tu zici ca fetita nu accepta biberonul... eu zic sa insisti cu biberonul zilnic, ca-l va accepta la un moment dat... nu ti-ai facut o analiza a laptelui? poate calitativ e mai sarac si de-asta nu ia in greutate... si atunci e musai sa introduci lapte praf sau cereale in lapticul tau...

sanatate multa si sa auzim de bine!

Asta e reclama mascata la formule si teorii invechite si demult excluse de puericultura moderna!
Analiza laptelui nu se mai face nicaieri in lumea civilizata pentru ca laptele mamei este din principiu cel mai sanatos si mai nutritiv aliment pentru copilul ei, in primele 6 luni de viata.

Apoi, diversificarea nu se incepe mai devreme de 5 luni indiferent de tipul de lapte folosit.

Sa adaugi in laptele matern cereale nu o poti face daca bebelusul suge si este total nerecomandat sa ii dai cu biberonul laptele muls pana la varsta de 5 luni. Motivatiile ar fi ca laptele va scadea, copilul va refuza sa suga si asa ajungi sa il privezi pe copil de cel mai bun lapte din lume: laptele mamei sale.

A nu respecta regulile de mai sus (sustinute de Organizatia Mondiala a Sanatatii in ghiul acesta http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english) si a populariza sfaturi perimate poate fi periculos pentru sanatatea copiilor!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS, MAI INTELIGENT SI MAI FERICIT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Sheannamp,

citind informatiile date de alexia, mi-am dat si eu cu parerea...stiu ce zice organizatia mondiala a sanatatii, stiu ca se pue accent pe alaptatul exclusiv pana la 6 luni, dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca uneori viata nu e asa cum o vrem noi si sunt multe mamici care fie n-au lapte destul, fie copilul nu ia in greutate, fie multe alte cauze... si atunci? ce faci?
eu nu fac reclama nici unei formule, eu am mers in paralel cu alaptatul si cu laptele praf si copilul a supt bine mersi ambele...acu fiecare cum crede...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya74 spune:

Buna Alexia 28
Parerea mea este,ca desi trebuie hranita exclusiv la san pana la 6 luni, poti sa-i dai suc de mar cu lingurita. Acesta contine vitamina C si ar putea sa-i faca pofta de mancare si deci sa suga mai mult.

Daca nu doresti asa, mai exista o varianta pe care mi-a recomandat-o d-na dr. Culcer, si anume sa-i dau Polivital timp de 1 luna si sa scot vigant oil in aceasta perioada.
Precizez ca d-na dr. merge tot pe alaptarea exclusiva.
Sper sa-ti fie de folos sfatul.

Mergi la inceput