Diversificarea (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

quote:
Originally posted by eladea2005

quote:
Originally posted by ama1357

brava Sheannamp!!!

analiza laptelui... pana sa citesc acum, nu am auzit in viata mea asa ceva!!! fetelor in ceea ce priveste alaptarea am si eu o rugaminte, lasati modernismele si aduceti-va aminte ca facem totusi parte din regnul animal!!!

am facut un curs pentru gravidute in italia, si pediatra ne-a zis ca pentru a gasi solutia unei probleme trebuie sa ne imaginam ca suntem maimute!!! ce ar face o maimuta in cazul asta... ? ... si-ar pune puiul la san, l-ar mangaii sa stie ca este ocrotit si poate manca linistit!!!

stiu ca suna dubios, si noi la vremea acea am ramas socate, dar cand am intalnit o problema si am privit-o din punctul de vedere al unei maimute, ne-am dat seama ca functioneaza!

da, ama, nici eu n-am stitu, dar tocmia datorita faptului ca o prietena de-a mea a trecut prin asta acuma stiu... si i s-a spus ca de-asta nu lua fetita in greutate, n-avea nici lapte destul nici nu era foarte hranitor...omu cat traieste invata...

iar in ceea ce priveste comparatia cu maimutele, eu zic asa: foarte multe animale si puiuti de animale mor, dar asta e viata, ele n-au de ales, lupta pentru existenta e dura...in schimb noi, oamenii, avem posibilitatea sa alegem altceva in cazul in care prima alegere nu e cea mai buna...nu dati cu rosii, mi-am expus doar parerea...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

da sunt de acord cu tine, cand prima solutie nu e cea buna sa cauti altceva, dar in PRIMUL RAND SA INCERCI SA O REZOLVI IN PRIMA MANIERA... SA NU TE LASI INFLUENTAT DE PUBBLICITATE... noi oamenii am cam uitat ca suntem mamifere la fel ca altele... ne credem mai presus decat ele desi suntem la fel... crestem ca ele, digerim ca ele, ne inmultim ca ele, aducem pe lume pui ca ele, imbatranim ca ele, si murim ca ele...
dar noua ne e frica de durerile nasterii si alegem sa nastem cu cezariana (care e dureroasa dupa aia, dara daca e dupa nu mai conteaza) noi nu stim sa alaptam, noi trebuie sa invatam, ar trebui sa fie un instinct natural sa alaptezi... copilul prin instinctele care le are la nastere reuseste sa supravietuiasca...
in sfarsit... e lunga povestea si nu prea reusesc acum sa o zic pana la capat...

eu oricum am zis destul, cine vrea sa inteleaga, intelege, cine se simte jignit, treaba lui!!!

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
avand in vedere ca nu ia in greutate, da, poti introduce cereale in lap[ticul tau... de ex. sunt fulgi de orez sau cereale cu mar si morcov... care se dau de la 4 luni... dar si astea ar trebui date in biberon, sa fie semilichide, insa tu zici ca fetita nu accepta biberonul... eu zic sa insisti cu biberonul zilnic, ca-l va accepta la un moment dat... nu ti-ai facut o analiza a laptelui? poate calitativ e mai sarac si de-asta nu ia in greutate... si atunci e musai sa introduci lapte praf sau cereale in lapticul tau...

sanatate multa si sa auzim de bine!

Asta e reclama mascata la formule si teorii invechite si demult excluse de puericultura moderna!
Analiza laptelui nu se mai face nicaieri in lumea civilizata pentru ca laptele mamei este din principiu cel mai sanatos si mai nutritiv aliment pentru copilul ei, in primele 6 luni de viata.

Apoi, diversificarea nu se incepe mai devreme de 5 luni indiferent de tipul de lapte folosit.

Sa adaugi in laptele matern cereale nu o poti face daca bebelusul suge si este total nerecomandat sa ii dai cu biberonul laptele muls pana la varsta de 5 luni. Motivatiile ar fi ca laptele va scadea, copilul va refuza sa suga si asa ajungi sa il privezi pe copil de cel mai bun lapte din lume: laptele mamei sale.

A nu respecta regulile de mai sus (sustinute de Organizatia Mondiala a Sanatatii in ghiul acesta http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english) si a populariza sfaturi perimate poate fi periculos pentru sanatatea copiilor!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS, MAI INTELIGENT SI MAI FERICIT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Sheannamp,

citind informatiile date de alexia, mi-am dat si eu cu parerea...stiu ce zice organizatia mondiala a sanatatii, stiu ca se pue accent pe alaptatul exclusiv pana la 6 luni, dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca uneori viata nu e asa cum o vrem noi si sunt multe mamici care fie n-au lapte destul, fie copilul nu ia in greutate, fie multe alte cauze... si atunci? ce faci?
eu nu fac reclama nici unei formule, eu am mers in paralel cu alaptatul si cu laptele praf si copilul a supt bine mersi ambele...acu fiecare cum crede...

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

daca ai stii tu cate persoane zic ca nu au lapte si gresesc... eu o vad pe cumnata mea... are lapte pentru 10 nu pentru unul singur, dar cand apar puseurile de crestere, care dureaza maxim 2-3 zile deja incepe cu indoielile de tipul "oare am destul lapte?" ... nu exista mame care sa nu aiba destul lapte... daca pui copilul la san si copilul sta in pozitia in care trebuie, ia sfarcul cum trebuie pe perioada suptului, laptele se face!!! dar daca ai dureri (durere, repet cuvantul pentru ca noi in tot ce facem suferim) pentru ca copilul a supt rau si ai rani la sfarcuri, incepi sa dai sanul respectiv rar, si negolind sanul des laptele nu se face..

pe langa ca in romania in toate spitalele (cu mici exceptii) in loc sa te ajute si sa te incurajeze sa alaptezi, le dau sa bea lapte praf sau glucoza, asa cand vine ora mesei, tu mamica proaspata cu diferite dureri de la nstere, fara sa stii ce si cum te chinui sa-l pui sa suga si te demoralizezi cand vezi ca pe el il doare-n 14 fiind satul... in primele zile copii mananca cam 5 ml de lichid la o masa in a doua zi 10 in a 3 15 ml... si ajungi acasa cu un infometat iar sanul tau nu stie ce sa faca, daca nu ai alaptat cum trebuie din prima zi!!!

iar un mesaj de-al tau zicand pur si simplu "poate nu ai destul lapte" fara sa-i explici persoanei cum ar putea face sa ajunga sa aibe laptele necesar copilului ei, nu faci decat sa-i invarti cutitul in rana, demoralizand-o pe ea si pe toate celelalte care vin sa citeasca dupa aceea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

quote:

quote:

quote:

brava Sheannamp!!!

analiza laptelui... pana sa citesc acum, nu am auzit in viata mea asa ceva!!! fetelor in ceea ce priveste alaptarea am si eu o rugaminte, lasati modernismele si aduceti-va aminte ca facem totusi parte din regnul animal!!!

am facut un curs pentru gravidute in italia, si pediatra ne-a zis ca pentru a gasi solutia unei probleme trebuie sa ne imaginam ca suntem maimute!!! ce ar face o maimuta in cazul asta... ? ... si-ar pune puiul la san, l-ar mangaii sa stie ca este ocrotit si poate manca linistit!!!

stiu ca suna dubios, si noi la vremea acea am ramas socate, dar cand am intalnit o problema si am privit-o din punctul de vedere al unei maimute, ne-am dat seama ca functioneaza!

da, ama, nici eu n-am stitu, dar tocmia datorita faptului ca o prietena de-a mea a trecut prin asta acuma stiu... si i s-a spus ca de-asta nu lua fetita in greutate, n-avea nici lapte destul nici nu era foarte hranitor...omu cat traieste invata...

iar in ceea ce priveste comparatia cu maimutele, eu zic asa: foarte multe animale si puiuti de animale mor, dar asta e viata, ele n-au de ales, lupta pentru existenta e dura...in schimb noi, oamenii, avem posibilitatea sa alegem altceva in cazul in care prima alegere nu e cea mai buna...nu dati cu rosii, mi-am expus doar parerea...

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

da sunt de acord cu tine, cand prima solutie nu e cea buna sa cauti altceva, dar in PRIMUL RAND SA INCERCI SA O REZOLVI IN PRIMA MANIERA... SA NU TE LASI INFLUENTAT DE PUBBLICITATE... noi oamenii am cam uitat ca suntem mamifere la fel ca altele... ne credem mai presus decat ele desi suntem la fel... crestem ca ele, digerim ca ele, ne inmultim ca ele, aducem pe lume pui ca ele, imbatranim ca ele, si murim ca ele...
dar noua ne e frica de durerile nasterii si alegem sa nastem cu cezariana (care e dureroasa dupa aia, dara daca e dupa nu mai conteaza) noi nu stim sa alaptam, noi trebuie sa invatam, ar trebui sa fie un instinct natural sa alaptezi... copilul prin instinctele care le are la nastere reuseste sa supravietuiasca...
in sfarsit... e lunga povestea si nu prea reusesc acum sa o zic pana la capat...

eu oricum am zis destul, cine vrea sa inteleaga, intelege, cine se simte jignit, treaba lui!!!

ama, eu cred ca pe site-ul asta fiecare are dreptul sa-si expuna opiniile... si nu se simte nimeni jignit, stai linistita... adica eu una nu ma simt...

iar subiectul acesta, unde postam noi acuma, se numeste 'diversificare', si nu 'pro-alaptare'...
dar oricum, asa cum zici, fiecare intelege si face ce vrea... pana la urma fiecare mama face ce considera mai bine pentru copilul ei...

parerea mea e ca pot sa-ti spuna 10 persoane sa procedezi intr-un anumit fel, dar daca tu simti sa faci altfel, atunci faci asa cum iti spune instinctul..nu?

si eu sunt pro alaptat, dar exista multe situatii, si ma repet, in care pur si simplu nu se poate...dar oricum n-are sens sa intram in polemica, pentru ca n-am termina-o niciodata...

va urez alaptare usoara si haideti sa nu blamam pe cele care din diverse motive recurg la lapte praf sau diversificare mai rapida de 6 luni!

ERIC

are mama o fetita...

Eric in centrul de joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

La noi pediatrii recomanda inceperea diversificarii la 6 luni(daca copilul este alaptat la san) sau la 4-5 luni daca este hranit cu formula.

Se incepe cu cereal de orez simplu fara gluten fara prea multe istorii, cu o masura adaugata in biberon, pe masura ce copilul accepta gustul se adauga 2-3-4 masuri, depinde de varsta.
Cand deja lapticul are ceva consistentza(pt ca cu o masura sau 2 de cereal la 150-180 ml lapte nici nu se observa) se trece la lingurita.

Exista si copii foarte mancaciosi ca www.dropshots.com/dbunny_28#date/2007-04-01/01:08:03" target="_blank">Dani al meu care sarea pur si simplu pe lingurita chiar de prima data.

Creata2008 Mie fructe ca si piersica, portocala, mi se par foarte puternice/acide pt un stomacel asa mic...
Noi incepuram cu cereale(o masura in bibe), apoi cu mar fiert in putina apa si-apoi pruna...apoi para...le mai blenduiam cu biscuite fara gluten pt bebei de la Milupa de pe la 6 luni cred.

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

mie la diversificarea pentru primul copil (a fost alaptat cu formula de la 3 luni) mi-au zis sa-i dau numai mere, pere si banane pana la 9 luni si apoi pana la un an cele de sezon mai putin cele alergizante(capsuni, piersici,...) si sa evit portocalele, mandarinele(da in diarie si fiul meu era s-asa cu o semidiaree continua). Tinand cont ca este nascut in aprilie, in ianuarie cand a implinit el 9 luni, de sezon nu aveam ce-i da asa ca pana la un an a mancat numai mar si banana (para ii dadeam mai rar, sau amestecata cu banana tot din motivele de semidiaree)

acum la al doilea (implineste 6 luni peste o saptamana) mi-a zis ca pot incepe cu fructele (mere, pere) pentru reglarea intestinului, el iese mai rar, i-am dat acum 3 saptamani un pic de para si am vazut ca se stramba asa ca l-am lasat in pace pana acum 2 zile cand i-am dat mar, i-a placut, plangea cand vedea ca nu mai vine lingurita!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Pai m-am uitat si eu la ce exista prin comert... dar nu am de gand sa cumpar. Vreau sa ii pregatesc totul proaspat, in casa. Adica, mai precis, m-am uitat la produsele Nestle. Acolo poti gasi diverse combinatii, acelea la borcanase: piersica, mar, banana si caisa. http://www.nestle.ro/nestle_brand_baby_food_products.asp

Plus ca, in afara de clasicele idei preconcepute cum ca banana constipa sau piersica da alergii, alte idei contra acestor doua fructe nu am gasit. Daca ar fi avut o alergie, stiam clar ca e de la piersica si nu ii mai dadeam (era singurul nou aliment introdus), iar daca s-ar fi constipat... as fi folosit niste glicerina-supozitor. Ideea mea este ca daca e sa fie alergica, ar putea fi la orice.

Ca atare, i-am dat. Evident, nu i-a placut. Dar o mamica spunea ca i-a dat combinat cu laptele, asa ca ieri am incercat si eu asa. Ce sa vedeti? A baut tot. Acum ii scad laptele din compozitie pana cand, sper eu, o sa ajunga sa fie numai suc. Vise, deocamdata. Dar ma bucur totusi ca a baut, de unde inainte nici nu punea gurita. Nici pe lingurita, nici pe biberon. Acum m-am linistit.

Cat despre discutia de mai devreme... San sau lapte praf, toti copiii trebuie sa ajunga la diversificare. Si chiar si cu lapte praf, poti sa o incepi aproape de 6 luni. In afara de anticorpi, laptele praf de astazi este foarte aproape de compozitia laptelui matern. Si daca schimbi numarul mai devreme, nu trebuie neaparat sa incepi diversificare la 4-5 luni, poti sa mai amani.

Mai devreme sau mai tarziu, toate ne confruntam cu anumite probleme ale diversificarii.

Deci... fetelor, sa revenim "on topic". :)

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
www.youtube.com/uic9999" target="_blank">Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Eladea, intre mine si Eric al tau, pui de om frumos, nu sunt decat vreo 29 ani. Suntem nascuti in aceeasi zi.

Sa va traiasca!

PS: nu m-am putut abtine, chiar daca nu sunt "on topic", cum ziceam in mesajul anterior.

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
www.youtube.com/uic9999" target="_blank">Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

quote:

Plus ca, in afara de clasicele idei preconcepute cum ca banana constipa sau piersica da alergii, alte idei contra acestor doua fructe nu am gasit. Daca ar fi avut o alergie, stiam clar ca e de la piersica si nu ii mai dadeam (era singurul nou aliment introdus), iar daca s-ar fi constipat... as fi folosit niste glicerina-supozitor. Ideea mea este ca daca e sa fie alergica, ar putea fi la orice.

Ca atare, i-am dat. Evident, nu i-a placut. Dar o mamica spunea ca i-a dat combinat cu laptele, asa ca ieri am incercat si eu asa. Ce sa vedeti? A baut tot. Acum ii scad laptele din compozitie pana cand, sper eu, o sa ajunga sa fie numai suc. Vise, deocamdata. Dar ma bucur totusi ca a baut, de unde inainte nici nu punea gurita. Nici pe lingurita, nici pe biberon. Acum m-am linistit.

nu stiu cat de preconceputa este ideea ca piersica este alergenica, mie mi-a zis chiar pediatra. si alergia poate sa nu se manifeste acum ci mai incolo, fiecare face cum vrea, eu o sa astept sa fie mai mare pentru a-i da asa ceva, nu ma deranjeaza daca ii dau altceva...

in ceea ce priveste mancarea cu lapte eu una nu sunt de acord, nu este o diversificare adevarata... e mai mult un mod de a pacali copilul pentru a manca ceva ce lui nu-i place... si nu o sa ajungi departe asa, dupa ce il pacalesti de cateva ori nu o sa-ti mai mearga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelajj spune:

buna mamicilor am si eu o printesa de aproape 8luni si tot sanul e baza foarte putin vrea alceva

Mergi la inceput

mi-am recitit mesajul si mi-am dat seama ca nu se intelege bine ceea ce vroiam sa zic... nu sunt de acord cu introducerea de alimente amestecata cu lapte pentru a pacali papilele gustative ale copilului,...

Mergi la inceput